|
עקוב אחרינו ב-RSS |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
|
|
מועדון פיאט בפייסבוק |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
15-01-10, 17:02 | #1 | |
Member
הגלגלים שלי: ELX 2002 ידנית
|
עזרה בנוגע לכמה תקלות בפונטו 2001
שלום חברי פורום יקרים,
נסעתי עם אבא שלי לבדוק היום פונטו ספייס יד 2 (יד ראשונה הייתה ליסינג למשך 40.000 ק"מ) לרכב 124 אלף קילומטר, ידנית כמובן, שמורה יחסית. יש ראדיאטור מקורי חדש(!!) עם קבלות מלפני חודש, ויש מצבר חדש גם מלפני חודש. הבעיות ברובן קוסמטיות. אבל הנה הבעיות המכניות (המועטות אומנם) 1) ישנו רעש כמו תיקתוקים, בזמן האצה בלחיצה על הגז, כמו רעידות כאלו, כאילו משהו רועד ברכב. (מקווה שהסברתי נכון כי לא מצאתי דרך לתאר זאת) 2) האטם שסתומים נוזל, כמה אמור לעלות לתקן את זה? אמרו לי שזאת מחלה ידועה בפונטו. 3)צמיגים יבשים (לא בעיה פשוט נחליף) קוסמטית: 1) הצבע בגג ובמכסה מנוע שרוף. כמה אמור לעלות התיקון. ועוד בעיה אחת שאני ממש חייב לדעת אם זה נורמלי, הכסע מרגיש כאילו המושב שיושבים עליו שבור, כלומר כשאני יושב אני מרגיש כאילו החלק קידמי של המושב זז למטה-שוקע. מה דבר השופטים?? המחיר הינו כ13.500-14.000 ש"ח |
|
|
15-01-10, 19:54 | #2 |
חבר מועדון
הגלגלים שלי: טמפרה סטיישן קרבורטור
|
לדעתי
כמו שזה נישמע,חיב בדיקה של מישהו שמבין.דפיקות בזמן האצה,ורעידות,יכול להיות קראנק.
|
15-01-10, 20:06 | #3 |
Member
|
מוסך
מוסך מורשה לילאן ברחובות, יש המלצה בנוגע אליו?
זה נורמלי שקראנק הולך בקילומטראג' כזה? בנוגע לשאר הסעיפים יש אוליי תגובה? |
15-01-10, 21:12 | #4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
ברוך הבא
אבל הנה הבעיות המכניות (המועטות אומנם)
1) ישנו רעש כמו תיקתוקים, בזמן האצה בלחיצה על הגז, כמו רעידות כאלו, כאילו משהו רועד ברכב. (מקווה שהסברתי נכון כי לא מצאתי דרך לתאר זאת) אם אתה שומע תקתוקים מהמנוע אז או קרנק משמעות הדבר שהלך המנוע או ששסתומים בראש מנוע אחד או יותר תקולים אם אתה שומע תקתוקים מכוון הגלגלים סביר להניח שזו צירייה 2) האטם שסתומים נוזל, כמה אמור לעלות לתקן את זה? אמרו לי שזאת מחלה ידועה בפונטו. עלות אטם זה סביבות 40 שקל ואתה יכול להחליף לבד לא דורש המון ידע תכני 4 ברגי 10MM ומוציא האטם שם חדש וזהו 3)צמיגים יבשים (לא בעיה פשוט נחליף) את זה אתה צריך להחליף קוסמטית: 1) הצבע בגג ובמכסה מנוע שרוף. כמה אמור לעלות התיקון. איני יודע כמה כדאי לצבוע גג של אוטו כי בעת מכירה יטענו שהאוטו התהפך אלא אם תשיג אישור מהפחח שזה נעשה בשל תיקון צבע שרוף יש לי שאילה איך ידעת שהאוטו היה 40 אלף ק"מ ליסנג??? ועוד בעיה אחת שאני ממש חייב לדעת אם זה נורמלי, הכסע מרגיש כאילו המושב שיושבים עליו שבור, כלומר כשאני יושב אני מרגיש כאילו החלק קידמי של המושב זז למטה-שוקע הספוג שבמושב כנראה כבר התיישן וצריך להחליף זה הענייין מה דבר השופטים?? המחיר הינו כ13.500-14.000 ש"ח[/quote] כמה מחירון שלו קודם? |
15-01-10, 22:22 | #5 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
את הרעשים כדאי שמכונאי מומחה ישמע, או לפחות מישהו שאפשר לסמוך עליו ומבין
דבר או שניים במכוניות. לגבי הרדיאטור, זה שהוחלף זה אמנם לא רע, אבל יכול להעיד על טיפול לקוי במערכת הקירור ברכב, והפונטו מאוד לא אוהבת יחס כזה. בכלל הצרוף של רכב כמו פיאט + ליסינג זה מתכון לצרות - יותר מרכבים אחרים. כך לדעתי. לגבי אטם השסתומים, אם זה לא נזילה מהותית - זו הבעיה הפחותה כאן. המושבים - זה פיאט. נוח זה לא ממש, אבל אולי זה גם משהו ספציפי ברכב הזה. |
15-01-10, 22:31 | #6 |
Member
|
תשובה
אין לי איך לדעת במדוייק שהוא היה 40 אלף קילומטר בליסינג, זה מה שהבעלים אומר, שהרכב אצלו מאז 40 אלף קילומטר.
לגבי המושב, כמה יכול לעלות לי אחד כזה חדש/פירוק? יש למישהו יידע בנושא? כמו כן ברגע שאני ייקנה (אם ייקנה) אני עושה למערכת קירור שטיפה והחלפה לנוזל קירור המקורי של פיאט, הרעש הוא כמו של משהו משוחרר שרועד ומקשקש ולא כמו רעש של צירייה. זה כאילו משהו משוחרר בתא מנוע רק שלא הצלחתי לראות מה. הבעלים אמר שהוא אפילו לא שם לב לרעש הזה עד היום. פשוט לי יש שמיעה ממש טובה. בקשר לצבע, אני ייצלם את הרכב לפני הצבע וככה לפחות תיהיה לי הוכחה שצבעתי רק בגלל זה, אפשר גם כמובן לבקש מהמוסך לתת מסמך שמצהיר את סיבת הצביעה. אני מקווה לקחת את הרכב לבדיקה במוסך של פיאט ברחובות, יש למישהו המלצה למוסך בסביבת רחובות שמבין בפיאטים חוץ מהמורשה? בכללי הרכב מכנית נוסע טוב, מנהיגה קצרה עליו הוא מגיב יפה לדוושה לא מקרטע והכול עובד ברכב. הגה סיטי, מזגן, חלונות. |
15-01-10, 22:33 | #7 |
צלם מערכת
הגלגלים שלי: Skoda Fabia 1.6 16V "SPORT"
|
מתן, טוב לראותך כאן!
קח את האוטו לבדיקה (או לליאן) ותראה מה הלאה... חבל שאין ELX ידנית למכירה...
15-01-10, 22:55 | #8 |
Member
|
מה קורה חברינו היקר? מה שלום החתול?
יש לך המלצה למקום אחר חוץ מליליאן לבדיקה של הרכב? למה לא עולה לי בראש. התמונה שהעלתי, מאיפה שמסומן באדום, שם יש נזילה. זה המכסה שסתומים ? נערך לאחרונה על ידי m.l : 15-01-10 ב 22:59. סיבה: הוספת תמונה |
16-01-10, 00:08 | #9 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
כן
כן זה הוא בכבודו ובעצמו
|
16-01-10, 01:22 | #10 |
Member
|
עוד שאלה.
האם יש דרך כולשהיא לדעת מה המצב ראש מנוע ברכב??
כלומר הוא החליף את הראדיאטור, יכול ליהיות שהראש מנוע גם בדרך לשבוק חיים? המוסך יכול לאבחן דבר כזה? |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים | ||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
צריך עזרה. בנוגע לפירוק קונסולה ראשית. | BentzZz | פונטו - טכני | 22 | 26-11-09 18:28 |
צריך עזרה בנוגע לפנסים האחוריים בפונטו HGT | quadx | פונטו - טכני | 2 | 17-05-09 22:58 |
עזרה בפונטו ספייס 2001 elx | *x* | פיאט כללי | 1 | 17-12-08 20:36 |
מכמה חלקים מורכב בספייס 2001 הממיר הקטליטי? | 11efraim | פונטו - טכני | 3 | 21-04-08 13:06 |
עזרה לגבי נורת הזרקת דלק ורכב מקרטע בפונטו ספייס 2001 | פורום הגראז' | 11 | 19-03-07 22:50 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד