מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > בעלי מקצוע
עקוב אחרינו ב-RSS

בעלי מקצוע מוסכים, פחחים, רפדים וכו'.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

התברסות קצרצרה לפני טיסה

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פונטו ספייס (יאנג ) "פנינה"

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פונטו SX 2001 ידנית

שם:  
צפיות: 
גודל:   

יום מסלול לרכבים קלסיים

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפונטו היפה שלי !

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 04-07-09, 13:20   #1
B_M
Junior Member

הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס HGT 1.8
מעשה במזגן HGT

במהלך השבועות החמים האחרונים , החלטתי לתקן את המזגן, הבעלים הקודמים אמר שזה רק עניין של גז,אבל לקחתי את את זה בערבון מוגבל , הלכתי למוסך ידוע באיזור הקריות הוא עשה בדיקה ולא גילה שום נזילה , לכן הוא הוסיף לי גז למזגן וניפרדנו לשלום , כבר בדרך חזרה הביתה המזגן הפסיק לקרר ,לכן כשחזרתי אליו אחרי כמה ימים הוא בדק את הרכב כמה פעמים , וניראה שהוא לא מצא נזילה. בסוף הבדיקה אחד העובדים שלו הכריז בידענות שצריך לתקן את המדחס של המזגן, קיבלתי הצעת מחיר של 1500 ש"ח על מדחס חליפי ו1100 ש"ח על שיפוץ מדחס קיים , לא ניראה לי שהם יודעים בדיוק מה הבעיה וכבר רוצים להלביש עליו טיפול יקר כל כך , שספק אם הוא יפתור את הבעיה.
לכן, הלכתי למוסך ידוע אחר שעל כביש הצ'ק פוסט נשר,וגם הוא, לאחר בדיקה, אמר שזה המדחס ונתן לי אותה הצעת מחיר ,לא התרציתי והחלטתי להמשיך לבדוק.
כשהייתי בבית של ההורים שלי במושב, אבא שלי אמר לבדוק אצל מישהו שהוא מכיר בכפר , "ג'אודת מזגנים" בכפר סחנין,שוב הוא בדק כמה פעמים נזילה ביסודיות מרובה ולא גילה מה הבעיה , הוא שם לי גז עם תוספת זרחנית כל שהיא שאמורה לגלות את מקור הדליפה, חזרתי הביתה ושוב בדרך המזגן כבר לא קירר , חזרתי אליו שוב הוא בדק ביסודיות ולא גילה שום דבר ,הוא אמר לי שיכול להיות שזה המדחס אבל הוא לא היה בטוח,הוא נתן לי טלפון של פירוקיה כדי לחפש מדחס בזול. לאחר חיפושים נימצא מדחס מתאים ב200 ש"ח , מסתבר שלפיאט HGT ולפיאט ברבה יש אותו מדחס, ובכלל יכול להיות אותו מנוע,הוא הרכיב לי את המדחס החדש , וזה שוב לא עבד. הוא פירק את המדחס וגילה שהסליל של המדחס לא עובד ,לכן החליף בסליל של המדחס הישן,ולא הסתפק בזה אלה הוא נסע איתי לנסיעת מבחן. במהלך הנסיעה הוא שמע רעש במדחס ואז חזרנו למוסך. לאחר בדיקה נוספת הבעיה אותרה:
לאחר התאונה שהרכב עבר (אצל הבעלים הקודמים) החליפו לו את המעבה מזגן (רדיאטור של המזגן) במעבה לא מתאים - קטן יותר, ול HGT כניראה יש מעבה שמתאים למנוע 1800.
הבעיה מתחילה כאשר המנוע עובד (במיוחד בטורים גבוהים) והמדחס יוצר לחץ. משום שהרדיאטור והצינורות שמובילים אליו הם קטנים יותר, נוצר לחץ יתר במערכת, שניפרק על ידי שסתום בטיחות שנמצא במדחס, וככה בורח כל הגז.
בסיכום, הבחור עבד לי על הרכב חצי יום שישי, כול יום שבת וחצי יום ראשון ובסוף הוא רצה 250 ש"ח - הזוייי!!!
הרגשתי לא נעים ונתתי לו יותר.
ממולץ - "ג'ואדת מזגנים" 025-8138107 .
עדיין לא החלטתי מה לעשות, אני מתלבט :
אני מנסה להבין האם המעבה של פיאט HGT ופיאט ברבה הוא זהה , משום שאם כן אני אחפש בפירוקיה בזול, פה אני צריך את עזרת חברי הפורום , מי שיודע מוזמן להגיב , ובכלל חבר שלי אמר שלמוסכים מורשים יש תוכנה ששם הם יכולים לבדוק איזה חלקים מתאימים לכל דגם. האם מישהו מכיר לינק לאתר שאפשר להוריד תוכנה כזו או אתר שעושה את החיפוש .
תודה לכל מי שיגיב,
ברוך

נערך לאחרונה על ידי B_M : 05-07-09 ב 12:11.
B_M מנותק  
ישן 04-07-09, 13:25   #2
agent5
Senior Member

האווטאר של agent5

הגלגלים שלי: פיאט פונטו HGT
Send a message via Skype™ to agent5
תודה על הטיפ, אני בכל מיקרה בהחלט אזכור את זה במידה ותעלה לי בעיית מזגם בHGT. בינתיים, הכל בסדר- מקפיא!
-דיוויד
agent5 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 05-07-09, 00:22   #3
orenhazan
Senior Member

הגלגלים שלי: punto HGT
מאיפה הסיפור שהמדחס של ברבה ו HGT הם זהים הם בכלל אל זהים ל HGT יש מדחס מזגן שלא קיים באף דגם של פיאט אני מדבר על HGT 2001.

ואיך גם אותו מנוע זה נפח שונה לא.

נשמע הזוי כל הסיפור של מעבה קטן יותר המעבה של ה HGT קיים רק ב HGT לכן אני לא מבין איך הצליחו להתאים מעבה יותר קטן.

תשמע כל הסיפור הזה נשמע מאוד מוזר.
orenhazan מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 05-07-09, 10:19   #4
B_M
Junior Member

אז איך מבררים את זה

orenhazan שלום
בגלל זה רציתי לדעת איך מבררים איזה חלקים מתאימים לכול דגם , ומאיפה אפשר להסיג אחד מתאים לHGT ובזול , אבל מה שבטוח שמדחס אותו דבר משום שהם ניראו בול אותו דבר ,אז אם אתה יודע (או כל מישהו אחר) אתה מוזמן להגיב

בברכה ברוך

נערך לאחרונה על ידי B_M : 05-07-09 ב 12:16.
B_M מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 05-07-09, 18:28   #5
orenhazan
Senior Member

ברוך הם בכלל לא נראים אותו דבר. מכאן אני מבין שיש לך מדחס לא מקורי ברכב ונראה לי מפה הבעיה אפשר להתאים את המדחס של הברבה ל HGT ראיתי כבר ליצנים שעשו את זה יש הבדלים בלחצים שהמדחס מייצר. בוא תתחיל מזה לבדוק האם המדחס שלך ברכב מקורי ומשם תמשיך הלאה.
ישן 05-07-09, 20:11   #6
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
כל הסיפור נשמע שנפלת על חבורת לא מקצוענים פעם אחר פעם, הריי שיכלו לבדוק זאת בברור על ידי שעוני לחץ, ברגע שעובר את ה 230 זה לא תקין, כמובן בדיקה נוספת בטורים גבוהים.

לגבי עיניין המעבה, מוכר לי מאוד לצערי, לא פעם זיהיתי אצל חבר כזה או אחר עם פיאט פונטו, מעבה של פיאט אונו, וזאת משום שהרכב אצל הבעלים הקודמים אכל מכה מקדימה, אלה לא רצו להשקיע, ולכן שמו מעבה למזגן של פיאט אונו מפירוק ויאללה מכרו את הרכב.

מה שקורה זה דבר כזה, היות והמעבה קטן מידי, הוא מתחמם יותר, ולכן אינו עושה את תפקידו ואינו מקרר את הגז , ואז הלחץ עולה, כאשר הלחץ עולה על ה 230 זה לא תקין ופעולת הקירור לא אפקטיבית, אגב מי שרוצה פטנט לבדוק את זה, אז מה שקורה זה שכאשר השעון מראה מעל ה 230 לחץ , קחו בקבוק מים רגילים ופשוט תשפריצו מים מהבקבוק על המעבה של המזגן מהחורים בטמבון, אם הלחץ מתחיל לרדת מייד ל 230 חזרה, אז או שצריך להחליף מעבה לגודל המקורי שלו ביחס לנפח המנוע וגודל הרדיאטור, או שיש להוסיף וונטות על המעבה.

ותמיד תזכרו כלל, בפיאט המעבה של המזגן באותו גודל ואפילו טיפה יותר גדול מרדיאטור הקירור של מערכת המנוע, אם תשימו לב תראו שמרדיאטור הקירור של מערכת המנוע יוצאים כ ארבעה תופסנים פלסטיים כאלו בזווית ישרה המתאימה בדיוק לתפוס את המעבה עליה.
ישן 05-07-09, 23:42   #7
orenhazan
Senior Member

סער הסבר מדוייק ומקצועי יישר כוח.
ישן 08-07-09, 21:44   #8
B_M
Junior Member

אחלה תגובה

כן סער אחלה תגובה

דרך אגב מישהו יודע איך מוצאים את הקטלוג חלקים הזה

נערך לאחרונה על ידי B_M : 08-07-09 ב 21:46.
B_M מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה

חוקי פרסום הודעות