![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: גרנדה פונטו
|
![]()
ראשית כל: יש לי פיאט פונטו ספייס 2001.
הסיפור התחיל ככה, אתמול בלילה נסעתי והמד חוםה ראה כי התחיל לטפס כרבע מעל מה שמותר.. ויורד הוא לרוב על מצב נורמלי ואז טיפה עולה 2 פסים ושוב חוזר.. הבוקר לקחתי אותך למוסר שאני נורא סומך עליו בתחום הזה - מוסך רדיאטור רחובות, הוא לא איתר נזילה ואמר כי יש המון אוויר במערכת.. הוא לא יכול לאתר כרגע, יש סיכוי שזה כניראה הראש מנוע אמר, לך למוסך אחר שאתה סומך עליו שלא ינסה לדחוף לך סתם ראש מנוע, שיברר אם הוא מוצא את הבעיה. לקחתי את המותק שלי למוסך דניאל באשדוד (מורשה) בוריס קיבל אותי שם... פירק כבלי הצתה, פלאגים ועוד (תוך כדי שהוא הוציא את הכבלים, הם נקרעו ואמר שזה כבר בלאי - והחליפו לי כבלים ב-330 שקל), הוא אמר כי ברכב ישנן 2 מערכות, מים וגז והן נפרדות ואסור שיתערבבו יחד, הוא הראה לי שברגע שהוא מחבר אוויר (או משו כזה) למנוע הוא מראה כאילו המנוע עובד, והראה לי כי המים מתחילים לעלות כלפי מעלה ולצוף (בעקבות כך שיש אוויר והמערכות התערבבו או משו) הוא טען כי יש לבדוק את הנושא לעומק ולא רוצה סתם לזרוק לי אפשרויות.. הם רוצים לפרק לי את הראש מנוע., כרגע הרכב נוסע במצב טוב, האוטו לא מתחמם בכלל... ובול על החצי ולכן אני שואל. ובכמה נזק דעתכם אני אצא.. (בנוסף אמר כי אני צריך להחליף פלאגים למה גם לא מקוריים והמצב שלהם בכלל לא טוב) הוא הציע לי בחום להשאיר את האוטו כדי לא למנוע נזק נוסף, אך מסיבות שלא אפרט כאן פשוט לא יכולתי, אני אניח שם ככל הנראה את הרכב על הבוקר לבדיקה לפירוק ראש מנוע רציתי להתייעץ פה מה לדעתכם קורה פה וכמה לדעתכם הכל יצא תודה רבה, נתי תמונות מצורפות... ![]() ![]() ![]() נערך לאחרונה על ידי NatiShain : 20-01-10 ב 19:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: גאלאנט
|
אם עשו בדיקת לחץ והמים עלו, אז צריך לפרק ראש כדי לראות מה הנזק.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
לדיתח
פלגים אלה היית צריך להחליף מזמן
תגיד תודה לאל שעדיין מתפקדות בכל רגע יכול להחליט הפלג להשרף ולתקוע אותך בכביש במקרה הטוב במקרה הרע ידפוק לך קויל לגבי ראש מנוע לדעתי הנזק תלוי בכמה פעמים התחמם האוטו אם היה בלאי קטן בראש וכבר פתחו הייתי אומר להם לעשות ראש מנוע מכעת מאשר עוד זמן מה |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
ברא,
לפני התקלה הזו לפני חודש-חודשיים לערך, הייתה תקלה באוטו שהאוטו התחמם עד הנורה (התרמוסטט ניתקע) התקלה טופלה יום אחריי והכל חזר למצב רגיל בגלל זה אני אומר איך הגיוני שהבעיה נבעה עקב התחממות... כאילו איך הראש נדפק מפעם אחת של חום ? מה הבעיה עדיין שיש חום באוטו לא הבנתי איך הכל מתקשר בעצם? ואשמח לדעת מה זה קויל שכחתי לציין, - האם כדאי לתקן את זה כרגע? או ניתן ואפשרי לדחות את זה במספר ימים.? נערך לאחרונה על ידי NatiShain : 20-01-10 ב 19:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו s-60
|
התחממות המנוע
היי נתי,
הייתי לי בעיה דומה מאד... יש לי גם פיאט פונטו שנת 2000. לפני כשבועיים אני נסעתי במכונית ופתאום נדלקה נורה אדומה של מנוע חם. מייד עצרתי בצד ופתחתי מכסה מנוע לצינון המנוע החם. לאחר התקררות המערכת בדקתי מים והיו מים חמים שעלו למעלה. ליתר ביטחון הוספתי עוד מים ירוקים למייכל של הרדיאטור (יש לי תמיד מים ירוקים למכונית בבגאז') נכנסתי למכונית והתנעתי והכל בסדר ושום מנורה אדומה לא דולקת... המשכתי לנסוע והכל תקין. שבוע שלם נסעתי והכל בסדר. שבוע שעבר אני נוסעת ושוב נדלקת מנורה אדומה של חום המנוע. פעם ראשונה חשבתי אולי זה היה במקרה, אבל אור אדום פעם שניה זה כבר לא צחוק וחייב בדיקה. בקיצור כרגלי מרימה מכסה מנוע מחכה לצינון ואז שהוספתי מים למייכל המים יצאו בגלל אויר במערכת. הסתכלתי מתחת למכונית ואין שום נזילת מים מתחת לצנרת ולמנוע. אם יש אויר במערכת המים אז יתכן מאד שמים נכנסים למנוע. התיעצתי טלפונית עם אבי והוא אמר לבדוק עם יוצאים מים מהאגזוז או יש רטיבות מהאגזוז. אכן בדקתי וטיפות בודדות של מים נזלו לאט לאט מהאגזוז. לכן תפעיל מנוע ותבדוק עם יש נזילת מים או רטיבות בצינור האגזוז. אם זה קורה סימן שמים ממערכת המים נכנסים למערכת המנוע ויוצאים באגזוז. נסעתי למוסך עם אבחנה של כניסת מים למנוע. הראש המנוע פורק ואכן שם הייתה הבעיה. שיהיה לך בהצלחה ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
מאבד מים ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
ענו על כל שאלותיי
![]() מומלץ לקרוא את האשכול הבא מCARSFORUM http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=303284 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו 2001
|
![]()
בוקר טוב
תיראה הבעיה שיש לך באוטו היא כמו שלי בדיוק יש לי פונטו 2001 עם 89000 יש שלי את הבעיה עם האויר בתוך המערכת שמשגע את המנוע המוסך שאני מטפל בו הוא מוסך שמשון ביהוד מצאו שהבעיה הזו מוכרת לאחר בדיקה הכנסת אויר בלחץ התגלה נזילת מים באטם של הראש אני ממליץ לך לנסוע לשם ויבקדו לך את כל המערכת בדיקה לא עולה כסף :: |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
אז כרגע מנהל המוסך התקשר אליי, דניאל וזה מה שקורה שם:
בבירור איתו מתברר כי הראש מנוע בפנים אכול, דבר שדורש ממנו לעשות את הדברים הבאים: ראש מנוע - שיפוץ,מילוי, השחזה שמן פילטר שמן פלאגים נוזל קירור רצועת מנוע טיימינג מיסב מותח של הטיימינג (בנוסף אני עושה גם טיפול טיימינג למי שלא שם לב) הכל כולל הכל , 4400. משתלם? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
איזה ספייס יש לך?
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
פונטו S2000 (בעיות לאחר הרכבת מנוע) | ronald27 | פונטו - טכני | 4 | 19-12-08 22:23 |
בעיות חימום | sherven | בראבו - טכני | 3 | 21-08-08 14:31 |
בעיות מנוע בפונטו ספייס 2003 - בבקשה עזרה | merlin77 | פונטו - טכני | 3 | 14-07-08 21:14 |
אונו שנת 94 מנוע 70 ies בעיות | gil | אונו - טכני | 14 | 01-01-08 18:20 |
פונטו 60 - בעיות בראש מנוע | פורום הגראז' | 5 | 10-02-07 20:13 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד