צפה בהודעה יחידה
ישן 23-01-12, 18:00   #15
mechtech
Senior Member
 
האווטאר של mechtech
 
תאריך הצטרפות: Dec 2011
מיקום: בת-ים
הגלגלים שלי: פונטו S60
הודעות: 276
חברים..
התחלתי לעבוד על הרכב בשבת בצהריים, אבל נראה שהגשם לא רוצה להפסיק לאיזה יום יומיים.
מה שהספקתי לעשות בינתיים זה להתיז מעט DW-40 על כל הברגים שאני צריך לפתוח, לנקות את החבקים של המצבר, רוקנתי את המים שברדיאטור והחלפתי שמן מנוע (הכנה לפלאשינג).
מה גם שלא יכולתי להתניע בכלל, המצבר החזיר את נשמתו לבורא עולם, נוסף על זה שהוא בן כ-4 שנים גם הרכב לא הונע הרבה זמן.
ניסיתי לטעון אותו 10 שעות על 5 אמפר, אך לאחר הטעינה המתח ירד ל- 9 וולט וכנראה שאחד התאים מקוצר, אם מישהו מכיר מקום אטרקטיבי לקניית מצבר, מוזמן לדווח.
חסרים לי עדיין מס' דברים, על סטנד מוסך (בוק) ויתרתי מפאת קיצוץ עלויות והמצבר עכשיו שעלה על הפרק. הצלחתי להחליף שמן מבלי להגביה את הרכב וכשאצטרך להגביה מאמין שאמצא תחליף.
חסר לי גם מכווץ שסתומים (צורת C) שנמכר בל.כ. ב110 ש"ח, אך לצערי אזל המלאי ואנ'לא יודע היכן אפשר למצוא אחד במחיר נוח.
רציתי לדעת במקרה שלא משפצים לבד, האם כששולחים ראש לשיפוץ כללי הם מחליפים את מחזיר השמן בקאמשאפט, גומיות בשסתומים, הם מחליפים שימסים והאם זה כלול במחיר, או שצריך להביא להם את החלקים? (אם אפשר תשובה ברורה ומדוייקת) למי שיודע מהם המחירים לשיפוץ ראש אצל "סמוך" ואצל "המשפץ" בחולון ומה המחיר רק עבור יישור ראש?
בינתיים אירגנתי את כל הציוד לפרוייקט (חסרה לי גם בוקסה 13מ"מ איכותית לברגי ראש וקאמשפט, מצאתי רק עם הינע 1/2 והידית שרכשתי עם הינע 3/8, גם לא מצאתי מתאם).
האם מישהו יכול להעשיר לנו את "הקופסה" כדי שנדע מהם האטמים מס' 1 ומס' 2 בתמונה של סט האטמים ומדוע יש שתי גומיות O-רינג? כל מידע יתקבל בברכה.
זהו.. מחכים למזג אויר יפה...
המשך יום טוב שיהיה לכולנו.

*התמונות ברזולוציה גבוהה, למי שיש בעיה בצפייה פשוט להקליק שוב על התמונה (לא לגלול).

הכלים והחלקים (לחלקם צללתי במעמקי הבויידם כדי למצוא)
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  tools.jpg
צפיות: 1732
גודל:  126.0 KB

*שימוש בטורקמטר נעשה על פי רוב ע"י סיבוב ידית האחיזה (עם כיוון השעון או להפך) ע"מ לכוון לפי הסימונים/המספרים שעל הידית עד למומנט הנדרש, אחיזת הטורקמטר בידית האחיזה בלבד כדי לא להשפיע על מומנט הסגירה וסגירת הבורג במשיכות ידית אחידות עד להישמע קליק. חשוב! רצוי לא לפתוח ברגים עם הידית. בסיום השימוש יש לכוון אותה למומנט הנמוך הקיים כדי להסיר את הלחץ מהמנגנון.

ידית מומנט (טורקמטר)- טווח המומנט בטורקמטר שבתמונה הוא 7nm-105nm. על גוף הטורקמטר יש סימונים של מידות ניוטון-מטר nm בקפיצות של 7nm, (יש גם קילוגרם-מטר kgm בצד האחר). בנוסף יש את כיוון היחידות בטווח של 7nm ע"ג ידית האחיזה (החלק השחור), סיבוב שלם של ידית האחיזה מ- 0 וחזרה ל- 0 שווה ל- 7nm נוספים המשלימים את הטווח בין הקפיצות.
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  tourqu1.jpg
צפיות: 1737
גודל:  124.2 KB

מסובבים (כיוון סגירה, ימינה) את ידית האחיזה (החלק השחור) כך ששפת ידית האחיזה תהיה בקו של המומנט שבו אנו מעוניינים (לדוגמה בתמונה זה 7nm) ובנוסף שקו היחידה 0 שבידית האחיזה יהיה מיושר עם קו האפס בגוף הטורקמטר.
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  tourqu2.jpg
צפיות: 1585
גודל:  119.2 KB

לדוגמה אם רוצים לכוון את הטורקמטר ל- 30nm (דוגמא בתמונה), מסובבים (כיוון סגירה, ימינה) את ידית האחיזה כך ששפת ידית האחיזה תהיה בקו של המידה 28nm ובנוסף שקו היחידה 0 שבידית האחיזה יהיה מיושר עם קו האפס בגוף הטורקמטר. (המומנט כרגע מכוון ל- 28nm). ממשיכים לסובב (טיפה) את הידית כך שהיחידה 2 בידית האחיזה תהיה כעת מיושרת עם קו האפס בגוף הטורקמטר. המומנט עכשיו מכוון ל- 30nm שזה (30=28+2).
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  tourqu3.jpg
צפיות: 1517
גודל:  115.2 KB

מיקרומטר- דומה קצת בתפעול של הטורקמטר, על גוף המיקרומטר ישנם קווים "ארוכים" בקפיצות של 1 מ"מ וקווים "קצרים" בקפיצות של חצי מ"מ (סיבוב שלם של ידית האחיזה מ- 0 וחזרה ל- 0 שווה ל- חצי מ"מ שזה 0.50 מ"מ). בתמונה מצב סגור (0מ"מ).
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  micrometer1.jpg
צפיות: 1475
גודל:  107.3 KB

לדוגמה אם רוצים לכוון את המיקרומטר למילימטר אחד (1מ"מ), מסובבים (כיוון פתיחה, שמאלה ממצב סגור) את ידית האחיזה כך ששפת ידית האחיזה תהיה בקו ה"ארוך" הראשון הקרוב ל- 0 שבגוף המיקרומטר (שזה 1 מ"מ) ובנוסף שקו היחידה 0 על ידית האחיזה יהיה מיושר עם קו האפס בגוף המיקרומטר. כמובן שבפועל סוגרים על החלק שרוצים למדוד (בידית הראצ'ט הקטנה) וסופרים את הקווים (ארוכים 1 מ"מ, קצרים חצי מ"מ) ואת היחידות שבידית (סיבוב שלם שווה 0.50 מ"מ) וזאת ע"מ לחשב את עובי החלק.
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  micrometer2.jpg
צפיות: 1639
גודל:  105.3 KB

סט אטמים לראש מנוע Victor Reinz- מה כולל סט האטמים: אטם ראש, מכסה שסתומים, סעפת יניקה, סעפת פליטה X2, חיבור סעפת לצינור אגזוז, תרמוסטט, מחז"ש קאמשפט, גומיות שסתומים, O-רינג סלילי הצתה X2
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  victor_reinz_gasket_set.jpg
צפיות: 2852
גודל:  131.7 KB

הוראות סדר חיזוק ברגי ראש המנוע ומומנט הסגירה עפ"י Victor Reinz. ההוראות שלהם לגבי רצף הסגירה הוא בהצלבה "רגילה" מהאמצע כלפי חוץ ולגבי מומנט הסגירה הם הוסיפו שלב של סגירה התחלתית במומנט של 20nm. עם זאת, הם מציינים שיש לפעול עפ"י הוראות היצרן.
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  gasket_instructions1.jpg
צפיות: 1804
גודל:  118.5 KB

הוראות כלליות להרכבת האטמים לפי Victor Reinz, לגבי הנחת אטם הראש בכיוון הנכון, אין מידע מדוייק והם מציינים שיש לפעול עפ"י הוראות היצרן. (כנראה שאי אפשר לטעות ויש רק כיוון אחד שהאטם מתיישר על הבלוק כולל קדחים, פתחים ומעברי השמן והמים)
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  gasket_instructions2.jpg
צפיות: 1458
גודל:  122.2 KB

באטם הראש יש רק צד אחד עם לוגו של Victor Reinz, בהתקנה אעדכן באיזה צד הלוגו. (עדכון: הלוגו פונה לצד ראש המנוע והחלק ללא הכתב פונה לבלוק המנוע).
בכל מקרה יש לוודא שיתאים לכל המעברים בראש המנוע.
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  Victor_rainz_logo.jpg
צפיות: 1545
גודל:  103.5 KB

הכנתי תרשים של סדר סגירת ברגי הראש כפי שמופיע בספר "היינס" ואת שלבי מומנט הסגירה לדגמי פונטו.
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  fiat_punto_headbolts.jpg
צפיות: 1741
גודל:  86.9 KB

שוב, אם מישהו מכיר מקום אטרקטיבי לקניית מצבר, מוזמן לדווח.

נערך לאחרונה על ידי mechtech : 10-02-12 ב 19:10.
mechtech מנותק   הגב עם ציטוט