View Full Version : מחפש חיזוקים.
שקלתי ועדיין שוקל רכישת בראבו חדשה ידנית. מספר גורמים מרתיעים אותי ואני כמובן מחפש מי שילטף לי את הראש וירגיע אותי. להלן :
1. נסיעת מבחן עשיתי בארץ על הבראבו הרובוטית, אין ידנית לנסיעת מבחן. הגיר כמובן מסרס את תחושת הנהיגה וקשה לקבל רושם נכון. אם יש בכם מי שנהג בידנית אשמח לרשמיו.
2. מבחני דרך בחו"ל לא יוצאים מעורם מרוב התלהבות. נתפשת כנחותה דינמית לפוקוס, גולף ועוד כאלו המובילות את הסגמנט. ביחוד מבקרים את ההיגוי הקל מדי והמלאכותי ואת הרכינה המופרזת בסיבובים, כמו גם את היציבות הכיוונית שדורשת תיקוני הגה זעירים כל העת.
3. האוטו הזה, שכנראה אף אחד לא עומד בתור לרכישתו, מוצא עצמו מהר מאוד בכל מיני "טרייד אינים", במחירים נמוכים בעשרות אחוזים ממחיר היבואן. תמריץ שלילי מאין כמוהו שאני מופתע שהיבואן לא יודע לעצור. זה בעוד ללקוח שמגיע לאולם התצוגה ומגלה רצינות מספרים שהזמנות והנחות ( משהו טיפונת מעל כמה גרושים ), בטלות.
4. המרחב מאחור לא משהו בלשון המעטה, שלא לדבר על הראות הזוועתית לאחור דרך מה שמזכיר יותר מכל חלון של צוללת.
בקיצור אם אני נשמע ביקורתי, זה בהחלט כך. יחד עם זאת אני "מת" על הצורה שלו ועל ייחודו ונדירותו. אשמח לשמוע שאני מדבר שטויות.*
לפני כשנתיים נהגתי בבראבו ידנית (6 הילוכים) עם מנוע טורבו דיזל וזה היה תענוג.
לא היית הכל בעייה עם ההגה, הן בעליות הרריות עם פיתולים והן במהירויות גבוהות באוטןסטרדות.
אני נהניתי מאוד מהמכונית וגם זומם לרכוש כזאת חדשה עם עדיפות לידנית.
בברכה - רפי לין
אחרי אכזבה קלה מגרנדה פונטו (3 שנים) בעיקר בגלל עצלנות יתר של הרכב בהתחלות נסיעה, עשיתי בדיקה. הלכתי בגישה אחת, אני רוצה להינות מהנהיגה (אובדן ערך והשוק, לא מעניינים אותי, אני לא קונה רכב להשקעה). מאחר שאני מכיר את הגיר הרובוטי של פיאט ונסעתי איתו כמעט 120 אלף ק"מ, זה לא היווה שיקול כלל, כי הוא מצויין ולוקח בדיוק 2000 קמ להתרגל אליו ולאהוב אותו.
בחנתי כמה מכוניות ובסוף חזרתי למקור. אני עם בראבו חדשה כבר 10 ימים. אז ככה:
1. הגיר מצויין, אם אתה מעביר ל"ידני" אתה מחליף הילוכים בקצב שלך, וזה ממש כמו גיר רגיל. אם תחליף בקצת יותר מ- 3,000 סל"ד (שזו ברירת המחדל של הרובוט) ההחלפה סופר חלקה.
2. לגבי סיבובים אתה די צודק, בחנתי היום בדרך לירושלים, נכון שהגזמתי ולקחתי סיבובים ב- 100 ומעלה, וכאן היה צריך תיקוני הגה, אבל מי נוהג ככה??? בנסיעה רגילה ++, כלום לא זורק ולא זז מהמסלול. לגבי הדינמיות, לא נכון. הרכב דינמי, זריז ומדהים בתגובות שלו.
ההגה החשמלי (שגם אליו התרגלתי אחרי 2 פונטו) לא מסרס כלום ואני מוצא את עצמי מעביר ל-CITY בכל (!!!) פעם שאני נכנס לעיר ומוציא בכל פעם שאני יוצא מהעיר. זה בהחלט מעביר תחושות ולא מסרס.
3. בנושא השוק אתה צודק (הגרנדה שלי עלתה 110K ביולי 2008 והיום המחירון שלה 66 K (בגלל שעשיתי 120,000 ק"מ קיבלתי עליה 50K בטרייד אין), אני מניח שהבראבו תמצא את דרכה באותו מסלול, אלא אם הישראלים יתעוררו סופסוף וילמדו לנהוג ולא לדהור כמו עדר אחד אחרי השני. הנהיגה מהנה יותר ממזדה, מהפוקוס (המזעזעת לטעמי), מהסיטרואן C4 ומהסוברו B3, לא בחנתי את השברולט. אהבתי מאד את ה- B4 אבל היא לא באותה קבוצת מחיר.
4. המרחב מאחור לא משהו (ואפשר להוסיף "בלשון המעטה) הפיצול של הכסא האחורי מציק כי 1/3 כיסא זה צר מדי לרוב הטוסיקים שאני מכיר. יש לי ילדים בני פחות מ- 15 שמסתדרים טוב מאד.
החלון האחורי לא קטן מדי, שמעתי כבר על תחושת קלסטרופוביה, לא מסכים בכלל, הוא ממלא את כל המראה וזה מה שצריך.
אני לא מצטער לרגע על הקניה שלי (בינתיים) ואפילו שמח שעשיתי את ההחלטה. אגב לקחתי את הדגם המשודרג שעולה בסוף 135K שזה יותר מרוב המתחרות. רכב מדהים, אה... ואין כזה לכל אחד.
אני אפילו מוסיף שזה אלפא (זאב) בלבוש פיאט (כבש).
תתחדש, שמח לשמוע שיצאת מרוצה מהבחירה המצוינת לדעתי, אולי תיתן סט תמונות :)
בחירה מצויינת למי שרוצה רכב מיוחד, הבעיה היחידה היא הגיר
הרובוטי, אבל אם אתה הולך על ידני, תהנה.
לגבי הגיר הרובוטי. הוא ממש לא מהווה בעיה. הוא מעולה ותמיד יש את האופציה לנטרל אותו. למעט הורדת הילוכים בהאטה או עצירה שזה יתרון או חיסרון, בעיני המתבונן.
אני לא מוצא בו כמעט חסרונות, לומדים מאד מהר למשוך הילוכים גם באוטומט, הקיקדאון מגיב מצוין. תזמון ההחלפה בנסיעה רגילה, טוב מאד. אין טולטולים ויש hill holder שהיה מאד חסר לי בגרנדה.
עשיתי נסיעת מבחן ולא אהבתי,ביחוד כאשר לוחצים בעדינות על
הדושה בהתחלת הנסיעה ההילוכים מתחלפים מהר מאד, גם בנסיעה
בשטח הררי הגיר מתפקד בצורה מוזרה. אני מתאר לעצמי שבסוף
מתרגלים לרובוטי אבל אני מעדיף אוטומטי רגיל.
קראתי נסיעת מבחן של הבראבו, הם עמדו בפקק תנועה ארוך בעליות
בכניסה לירושלים ונדלקה מנורת אזהרה כי המצמד הרובוטי התחמם,
והם נאלצו לעצור.
כמו כן ראיתי בראבו רובוטי במוסך שהחליפו לו מצמד אחרי 50000 k
לגבי הגיר הרובוטי. הוא ממש לא מהווה בעיה. הוא מעולה ותמיד יש את האופציה לנטרל אותו. למעט הורדת הילוכים בהאטה או עצירה שזה יתרון או חיסרון, בעיני המתבונן.
אני לא מוצא בו כמעט חסרונות, לומדים מאד מהר למשוך הילוכים גם באוטומט, הקיקדאון מגיב מצוין. תזמון ההחלפה בנסיעה רגילה, טוב מאד. אין טולטולים ויש hill holder שהיה מאד חסר לי בגרנדה.
האוטו יפה, אין ספק. מצער מאוד שאין אפשרות להשיג ג'אנטים כאלו כאופציה לדגם הבסיסי של הבראבו.
פיני מה הבעיה להחליף מצמד בחמשים אלף טויוטה קורולה רובוטית מחליפה כל 60 אלף לפי הוראות יצרן
מכרתי את הגרנדה פונטו שלי אחרי 113,000 ק"מ ולא החלפתי מצמד. מעולם לא התחמם הגיר. מה זה השטויות האלה? הגיר הרובוטי יודע להחזיק חצי קלאץ' וזה גומר את הקלאץ' ומחמם את המערכת. זה קורה כשלא יודעים לנהוג. הסבר קצר ואתה שולט. גם בגיר רגיל אפשר לחמם ולשרוף קלאץ' אם לא יודעים לנהוג. ההשמצות נגד הגיר הרובוטים הם בעיקר של כאלה שנסעו על טויוטה (זה שונה לגמרי) או של כאלה שעשו נסיעת מבחן של כמה דקות. מודה, לוקח להתרגל לגיר הרובוטי (גם כשעוברים מרכב לרכב בכל מצב לוקח זמן, אני מצאתי את עצמי "לוחץ" קלאץ' בפעם הראשונה שעברתי לאוטומט אחרי שנים בגיר רגיל, אני בטוח שזה קורה לכל אחד) צריך להתרגל וזה לוקח מעט מאד זמן. זה כמובן משמעותי בצריכת הדלק. בהצלחה...
עשיתי נסיעת מבחן ולא אהבתי,ביחוד כאשר לוחצים בעדינות על
הדושה בהתחלת הנסיעה ההילוכים מתחלפים מהר מאד, גם בנסיעה
בשטח הררי הגיר מתפקד בצורה מוזרה. אני מתאר לעצמי שבסוף
מתרגלים לרובוטי אבל אני מעדיף אוטומטי רגיל.
קראתי נסיעת מבחן של הבראבו, הם עמדו בפקק תנועה ארוך בעליות
בכניסה לירושלים ונדלקה מנורת אזהרה כי המצמד הרובוטי התחמם,
והם נאלצו לעצור.
כמו כן ראיתי בראבו רובוטי במוסך שהחליפו לו מצמד אחרי 50000 k
הוראות היצרן על פי ספר הרכב הן לסחוט מעט את הדוושה ואז זה עובד מצויין.
matanmelman
04-08-10, 20:45
תתחדש,נראה מעולה.
כיף לראות אנשים שקונים רכבים מיוחדים שלא רואים הרבה בנוף הישראלי.
אני מקווה שתהנה מרכב,ושהוא יוכיח את עצמו כקניה מוצלחת.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.