View Full Version : שאלה לאיש מיקצוע... (רכב מתחמם לאחר החלפת מאוורר מנוע)
אני החלפתי מאוורר מנוע ומאז בהדרגה הרכב לא מצליח להתקרר , בדקתי את אותה העליה באותם זמנים שבוע אחד הרכב עלה עם מזגן והחום הגיע לחצי , אחרי עוד שבוע כבר אי אפשר לעלות עם מזגן דולק כי הוא כבר עובר את החצי והשבוע גם בלי מזגן באותה העליה בלילה כשקר החום עלה מעל החצי והפעם דאגתי שהמאוורר יעבוד קבוע במשך כל הנסיעה ולא עזר .
השאלה האם התופעה יכולה לנבוע מעצם העובדה שהמאוורר לא עושה את העבודה כי הוא חליפי או שעליי
לבדוק כיוונים אחרים ?
יכול להיות. האם המאוורר יונק אוויר מבחוץ לתוך המנוע?
כן נכנס אויר אל תוך המנוע .
אולי זה קשור למהירויות ? יכול להיות נגד מהירויות לא תקין ואז המאוורר יעבוד רק על מהירות אחת [לא מספיקה] ?
אם אני מנתק את החיבור לנגד המאוורר עדיין יעבוד ?
אם אני עוקף את היוניט והמאוורר עובד קבוע עדיין הוא אמור לשנות מהיריות ?
האם רשום או איך מבררים את ההספק של מנוע המאוורר , כמה הוא אמור להיות במקורי אולי אני יחקור את זה
זה שאתה מרגיש אוויר נכנס לא אומר כלום תסתכל על כיוון סיבוב המאורר ועל זוית המדחפים ..
גם לי הייתה בעיה כזאת . "אל תגיד לא ראיתי איך טעיתי איזה טמבל יצאתי "
עמית
אם אני עומד מול הפגוש ומסתכל דרך הגריל המאוורר מסתובב עם כיוון השעון .
האם זה תקין ?
זווית המדחפים מקובעת זה פלסטיק יצוק לפי מה שראיתי .
אם זה עם כיוון השעון נראה לי שזה בסדר ..
הרכב מתחמם גם בנסיעה ? או רק בעמידה ?
רק בנסיעה הוא מתחמם , רוב הנסיעות שלי הן 5 -10 דקות בהן החום רגיל אבל כשאני יוצא לנסיעה של
שעה וחצי אז הוא עולה מעל החצי להזכירך בהתחלה עוד היה אפשר לעלות עם מזגן דלוק ורק בעליות הרציניות [מירון] הוא היה מתחמם באופן חריג[את הנסיעות אני עושה בלילות] ,ובפעם האחרונה ראיתי שגם סתם הפעלה של מזגן בנסיעה של 15 10 ק"מ בחום הצהריים מספיקה כדי שמד החום יעבור את החצי באופן מטריד עד כדי כך שאני מכבה מזגן ואז החום יורד באיטיות לרמה הנורמאלית .
אני כבר מיואש מעיניין החום בפונטו ובכלל מערכת המיים והקירור שעלו לי לא פחות מ4500 אלף בשנתיים האחרונות .
כולם אומרים לי להחליף אבל אני עקשן כי זה הרכב הראשון שקניתי בארץ נקשרתי אליו ***
היי , אז בסופו של דבר הלכתי לחנות חלפים לתהות על האופציה בה המאוורר החליפי פשוט לא נותן תפוקה מספקת כדי לקרר את המנוע בעליה יחד עם מיזוג , הבחור אמר לי שזה לא קשור למאוורר וצריך לבדוק את הרדיאטור , בהמלצתו הכנסתי 2 מכלי נוזל ניקוי לרדיאטורים או פותח סתימות לא משנה , נסעתי איתו 20 דקות , רוקנו את המים ושמו את המים הכחולים המרוכזים על הדרך עשיתי טיפול ותוך כדי שללנו בעיות של טרמוסטט יוניט ושאר מרכיבי מערכת הקירור . יש לציין שגם ניקיתי בלחץ אויר את הרשת .
ולתוצאות : אז יצאתי לנסיעה באותו מסלול ואותם תנאים שגרמו שעה לפני כן לעליית מד החום מעל החצי והפעם המד נשאר תחת החצי אפילו אימצתי את הרכב יותר אבל הוא בקושי נגע בחצי זה אומר שיש שיפור
אבל בכל זאת שנה שעברה החום אף פעם לא התקרב כל כך לחצי . המבחן האמיתי יהיה שבוע הבא כשאנסה לעלות למירון .
שאלה : האם זה אומר בהכרח שהבעיה ברדיאטור ? אולי כדי לשקול להחליפו ?
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.