View Full Version : צריכת דלק מוגזמת. פונטו דור1 שנת 2000
שלום חברים,
לאחרונה גיליתי שצריכת הדלק ירדה מ1-13.5~ לכיוון ה1 ל12~. חשבתי שהבעיה היא מסנן אוויר מלוכלך וניקוי בית מצערת. הגיע זמן הטיפול ועשיתי לרכב טיפול, החלפת שמן ומסנן + החלפת מסנן אוויר (מסנן דלק הוחלף לפני 20 אלף ק"מ, כמו כן בוצע ניקוי בית מצערת). לאחר בדיקה של כמה תדלוקים, צריכת הדלק לא השתפרה והחלטתי לחיות עם זה. לאחרונה תדלקתי (תדלקתי רק חצי מיכל כי היה עוד חצי) ועשיתי את החישוב של הק"מ ויצא שהאוטו אכל 1ל10. יש לציין שרוב הנסיעות שלי הן עם מזגן קבוע, אני לא מסוגל לנסוע בלי מזגן ואופי הנסיעות הן: בין עירוניות עם מעט עירונית כי אני גר בצפון.
מה יכולה להיות הסיבה לאכילת הדלק מוגזמת הזאת?
אשמח לפתרון...
שבת שלום :)
לאף אחד אין תשובה בשבילי??
תקין המזגן לוקח בסביבות 15% מתצרוכת הדלק .
גם אצלי עושה 1-ל-10 בעיר.
נסה בפתיחה של נסיעה לנתק רק את המדחס
אצלי רוב הנסיעות הן לא בעיר.
98% מהנסיעות שלי הן בין עירוניות. בתחילת נסיעה שאני נותן גז מעל מס' טורים מסויים אני חושב שהמדחס מתנתק בעצמו וחוזר לעבד לאחר שהאוטו טיפה נרגע ונוסע רגיל בלי האצות מיוחדות. (ככה אני מרגיש).
מה עוד יכולה להיות הבעיה ואיך אפשר לפתור אותה?
יש המון סיבות ואי אפשר לנחש מאחורי מסך אני מציע להריץ חיפוש
לדעתי תתחיל להשתמש בתוסף לניקוי כל מערכת ההזרקה כעת תעלה המחלוקת יש כאלה אומרים גולד לאביל ואחרים אומרים K44 לדעתי אין הבדל גדול בניהם אישית נסיתי K44 והביא תוצאות
אם אתה גר בצפון אז כולנו יודעים שכבישי צפון משמעותם עליות וירידות לא כמו במרכז מפולסים אז אל תצפה לצריכת דלק כמו זו שהכריז היצרן עליה
כמה עשה המנוע ??לאחר המון ק"מ המנוע מאבד קצת מיעילותו וצפויה צריכה מוגברת של דלק
תבדוק צמיגים שיהיו תקינים עם לחץ אוויר מתאים
אל תתקמצן בלהחליף פלגים ופלטר דלק תעשה את זה כל טיפול זה רק ישפר צריכת דלק
בקשר למזגן איזה מזגן יש על האוטו מקורי או כחול לבן ??
עוד עצה לכולם כעת בקיץ הלוהט אנא תשתמו בנוזל קירור פרפלו כי זה יוריד מהתאמצות המנוע והמאוורר ויחסוך המון תיקוני ראש מנוע ומשאיבת מים
אתחיל בתשובותיי...
אני גר בצפון המישורי, אין אצלנו כמעט עליות ורוב הנסיעות שלי הן לא בשעות עומס, כך, שהרכב לא מגיע למצב כזה של נסיעה הררית.
האמת שאולי תוסף יכול לעזור, אני לא חושב שאי פעם השתמשתי בתוסף, מאז שאני קניתי את האוטו לפני שנה וחצי לא הכנסתי שום תוסף, אפילו לא בטסט.
בטיפול לפני 20 אלף הוחלפו הפלאגים ופילטר דלק. אני לא מתקמצן אך לפי הבנתי ולפי הוראות היצרן, אין כל סיבה להחליף פלאגים כל 10 אלף ק"מ.
ברכב יש מזגן מקורי.
בקשר לנוזל קירור, אצלי יש אך רק פרפלו. אני קונה אותו בפחית ומערבב עם מים כמו שכתוב ביחס של 50:50.
עדיין מאוד מוזר בשבילי שהוא התחיל לצרוך יותר דלק יחסית למה שהוא היה צורך לפני כמה חודשים.
האם יש בעיות נוספות חוץ מצריכת הדלק המוגברת?
יכול להיות שיש לך חיישן למבדה עצל, או מנוע צעדים מפוייח למשל שמכניסים יותר דלק ממה שצריך.
האם מפלס השמן גבוה מהדרוש?
האם האגזוז מוציא פיח?
אהלן ארילו!!
אין לי עוד בעיות עד כמה שאני יודע חוץ מצריכת הדלק.
איך אני יודע אם חיישן הלמבדה עצל?
מנוע צעדים אני כמעט בטוח שהוא נקי.
והמפלס שמן מלא עד קו המקסימום.
והאגזוז לא מוציא פיח. יוצא עשן "נקי" עד כמה שאני יודע ורואה.
מעניין אותי איך אפשר לדעת על מצב חיישן הלמבדה, בעיקר אחרי שהיה כתוב פה שאורך החיים שלו הוא בערך 160 אלף ק"מ והאוטו שלי עבר כבר 180 אלף.
הייתי מפנה אותך לבדוק את מערכת הפליטה שתהי תקינה ונקיה מחורים או קרעים ומכות קטנות
אם היא תקינה אזי הצעתי תחליף את חיישן למבדא ואם זה לא עוזר תבדוק כוון שסתומים בראש מנוע הכל אפשרי בימינו
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.