View Full Version : שאלה? (קסנון לפונטו HGT)
חבירים אני הולך לשים קסנון לפיאט שלי מה אתם אומרים כדי או לא לא כחול כמו אצל כולם משהו עדין בגוון 4300 ולא 5000 אוו 6000 בגלל שאני לא רוצה בעיות עם המשטרה
אתה עלול לקבל הורדה מהכביש , אם את לא רוצה בעיות עם המשטרה , רד מזה . אופציה חלופית הינה דימונד וויזין .
hgt, תן בבקשה כותרות ענייניות לשרשורים שלך מעתה והלאה.
"שאלה?" זו לו אחת.
ולשאלתך, כל זנון שתתקין יהיה לא חוקי.
אם אני הייתי מתקין, הייתי הולך על אחד הגוונים הצהבהבים יותר. המטרה בנורות זנון זה לשפר את התאורה, לא להפיץ מגוון צבעים לעולם. לשם כך המציאו אותן.
נכון, זה עדיין לא חוקי, אבל זה כן מתמזג טוב יותר. ככה אפשר להנות מתאורה טובה יותר, עם פחות חששות.
danielkochin
30-06-10, 14:15
אני חושב שהפאשרות של הדיימונד וייז'נ הכי טובה ..
למרות שאם יש לך פילטר פתוח או משו בסגנון אז זה לא באמת משנה כי יורידו אותך מהכביש גם ככה.
מה זה השטות הזאת, עוד לא שמעתי על רכב שהורידו אותו בגלל פילטר פתוח, אלא אם כן נפלת על שוטר שמחפש לנקנק אותך, וגם לא על קסנון
מה זה השטות הזאת, עוד לא שמעתי על רכב שהורידו אותו בגלל פילטר פתוח, אלא אם כן נפלת על שוטר שמחפש לנקנק אותך, וגם לא על קסנון
הורידו כבר אנשים בגלל פילטר פתוח, אחד מהם כאן חבר בפורום.
לא נראה לי הגיוני שמורידים בגלל פילטר אוויר פתוח אולי בגלל אגזוז ייתכן...
1- קיט קסנון יושב מושלם על הרכב הזה. משפר מקצה לקצה את התאורה המעפנה עם נורות רגילות. ולא שעם הדאימונד-ויז'ן אין שיפור קל, אבל עדיין לא מתקרב לקסנון.
הגוון הנפוץ, "לבן יהלום" - 6000K (לא הכחול שמושך יותר מתי תשומת-לב ומאיר פחות טוב) בעוצמה של 55W נראה מצויין, ולא מסנוור עקב מבנה העדשה. יושב אצלי ברכב כבר שנים...
2- בלי לפתוח פה, עד היום עצרו אותי בכביש על הרבה שטויות, אבל מעולם לא על הקסנון...
אני לא מבטיח לך שום דבר בעניין, אבל חייבים להכניס קצת פרופורציות לפן החוקי של העניין.
אגב, ההתקנה ממש פשוטה אם מפרקים את הפנס החוצה. בהצלחה.
עובר כמו גדול (למרות שפעם אחת שאלו אותי אם זה מגיע מקורי... )
האורות הרי מכוונים וזה לא כחול, רק חזק. אני בספק אם הייתי עובר עם גוון 8000K ומעלה.
קסנון לא חוקי לא משנה באיזה גוון הוא מגיע ולא עובר טסט אלא אם כן יצרן הרכב קבע כי מותר להרכיב קסנון ברכב מסויים (בדר"כ זה רשום ברשיון רכב).
נשבור לכם את המיתוס אבל דיאמונד ויז'ן גם לא חוקיות בגלל הגוון הכחול שלהן. בוחן תנועה בשם ליאור שכטר (למי שמכיר) שמסתובב באיזור השרון הוריד אותי מהכביש על הנורות האלו ואמר שמותר רק גוון לבן או צהוב.
ולגבי פילטר פתוח אני חושב שזאת שטות גמורה ואי אפשר להוריד רכב על זה מהכביש. זה לא רכיב בטיחותי ולא משנה את צורת הרכב. גם אם מישהו יסע בלי פילטר בכלל זה לא משנה שום דבר לאף אחד. חוץ מזה הוא לא עושה רעש כמו אגזוז זרימה חופשית למשל ולכן אין על מה להוריד מהכביש.
א. קסנון לא יושב יפה על הHGT , בתור אחד שהיה לו קיט קסנון שנה וחצי של 8000K (זה לא כחול , זה לבן עם נגיעה של כחול , ממש לא מורגש ) .
הקסנון לא יושב יפה , בגלל שהפנס זה עדשה באיכות מעפנה , הוא לא באמת "יורה\זורק" את האור בקו חד וברור על הכביש .
זה בזבוז כסף וזמן לשים קסנון על הHGT בלי שאתה מחליף לאנג'ל אייז .
לגבי עניין המשטרה והחוקיות .
באיזור המרכז לפחות אני בטוח שאף אחד לא מסתכל על הקסנון , לא שמים על זה .
יש שמועות שבאיזור הצפון יותר חמים על קסנון , ועל כל השיפורים , בגלל כל הערבים שבאיזור .
טסט עברתי פעמיים עם קסנון , ת'אמת שאני לא כזה דוגמא , בטסטים יש לי מי שדואג לי .
אבל לא הסתכלו על זה .
אגב בבדיקת אורות יש לו את המכשיר שמודד את קרן האור , רוב הבוחנים לא באמת עושים בדיקה של עוצמת אור , אלא רק בדיקה של כיוון אור .
בדיקה של עוצמת אור גוזלת מהם זמן ואנרגיה , והם חפשנים מתים .
שורה תחתונה -
לפי דעתי אין לך מה לחפש עם קסנון על הפנסים המקוריים .
זה פשוט לא יושב כזה יפה , אתה לא באמת נהנה מהאיכות של הנורה .
אתה סתם נהנה מאור לבן וטיפה יותר חזק .
באנג'ל אייז , זה יושב אחרת לגמרי !
נאור .
הגוון הסטנדרתי ברכבים היום הוא 4300 או משהו באיזור, בוודאי לא 6000.
המונח אינג'ל אייז מתייחס לטבעת נורות שמקיפה את העדשה, אני לא מבין איזה קשר יש לזה לעדשה, או לאיך היא מתפקדת עם הנורות.
בכל מקרה, כמו שרשמתי, לדעתי, אם מתקינים זנון (ואם נדייק יותר, זינון. אין מילה כזו קסנון אגב), הגוונים הצהובים יותר יהיו עדיפים. מקבלים את התאורה החזקה יותר, עם הרבה פחות דאגות, אם בכלל.
הורידו כבר אנשים בגלל פילטר פתוח, אחד מהם כאן חבר בפורום.
אפילו 2 !
נאור,
א. אני מצטער אבל אין שום קשר בין הקסנון לאיינג'ל-אייס. זה ציפור וזה נעל...
ב. לדעתי יפה או לא - זה עניין של טעם. גם לי היה את ה- 8000K לזמן מה וזה באמת חלש מדי ולא מחמיא. אני אוהב את מה שמותקן אצלי וזה יפה לטעמי.
ג. לא טענתי דבר וחצי דבר בעניין החוקיות - מעולם לא התעניינתי ממש. מה שכן, מעולם לא ראיתי ברשיון של פולו GTI לדוגמא הערה כלשהי לגבי סוג אמצעי התאורה ברכב ( לצורך העניין, רכב המגיעה עם קסנון מהמפעל).
אני אחזור על הדעה שלי והיא דעתי בלבד: קיט קסנון בגוון 6000K (לבן, ה- 4300K הוא צהוב) ובעצמה של 55W (ולא ה- 35W הרגילים) משפר מאד את התאורה הלא כ"כ מוצלחת (שוב - לדעתי...) שמתקבלת באמצעות נורות רגילות.
וגדעון, אתה צודק בעניין העוצמה, ככל שהגוון שמתקבל קרוב יותר ל- 4300K העוצמה (LMs)תהייה חזקה יותר. אבל כאן אנחנו שוב גולשים לעניין היופי והטעם האישי.
אני יודע שאנג'ל אייז זה העיגול שמסביב .
אבל איכות העדשה עצמה בפנס המקורי של הHGT היא באיכות נמוכה !!!
והיא לא באמת זורקת את האור כמו שצריך !
לא ראיתי פנס אחד של HGT שהאור כמו שצריך , ביחס לעדשה כמו בפג'ו 407 לדוגמא .
והאופציה היחידה שיש לך להחליף את העדשה זה להחליף פנס לאנג'ל אייז !
בגלל זה אמרתי אנג'ל אייז .
נאור .
לפי מה שאני זוכר, הקסנון אצל מאור נראה מצויין!
מוסיף המון לרכב וכן מאיר הרבה יותר טוב
הבעייה שוב היא רק החוקיות
נראה מצויין זה נכון .
זה סבבה זה אור בהיר והכל .
אבל מבחינת התוצאה ,זה לא באמת יושב טוב .
זה לא זורק את האור ב2 הלומות אור מדוייקות !
מאוד מכעיס אותי שישנם אנשים שמעודדים התקנות של קסנון. התאורה מסנוורת ומסכנת את שאר הנהגים.
בכל פעם שיש מאחורי רכב עם קסנונים אני מקווה שתעמוד ניידת ותוריד אותו מהכביש.
גם אותי התאורה הצהובה מרגיזה, אז הלכתי על משהו שמשפר יופי מבלי לסכן את הסביבה.
דימונד ויזן אומנם לא חזק אבל בהחלט משפר את מראה הרכב. אין צורך בנורות כל כך חזקות שיותר גורמות נזק מאשר תועלת.
ממליץ להתקין קסנון רק בפנסים עם עיניים כמו אנג'ל אייז וכדומה ולא יותר מ4300 אחרת נראה זוועה ומסנוור ובעיות עם המשטרה כמו שאמרת
קודם כל - תודה ערן.
טוב, ניצחתם. אתם צודקים.
אז כולנו מסכימים שכנראה שהשיפור הכי טוב לרכב הוא מדבקה של פיט-סטופ...
(רק שלא יכעיס מישהו שאני מעודד "התקנת" מדבקות של פיט-סטופ ש"יותר גורמות נזק מאשר תועלת".)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.