התחבר

View Full Version : מד דלק מזייף ?

dave7ballplayer
29-06-10, 00:21
שלום לכולם ברשותי פיאט פונטו קבריולט מהממת, החלפתי לפני כחודש משאבת דלק כי לקח לי שעה להניע את הרכב והבעיה נפתרה. אבל כשאני מתדלק את הרכב בכ 200 ש"ח לוקח למד דלק הרבה מאוד זמן לעלות ואני חושב שהוא מזייף לי. היתכן בעיה כזו ?

r.a20
29-06-10, 00:37
זאת מחלה של כל הפונטו, בגלל שמיכל הדלק לא בנוי תאים תאים אז כל פעם שלוקחים סיבוב, המחוג משחק ורק שנוסעים ישר הוא מראה את המצב האמיתי של הדלק.

davidka
20-10-10, 13:08
כשאומרים "מחלה", הכוונה היא שככה האוטו מתנהג מהרגע שהוא עזב את המפעל עם הניילונים עליו או שזו מחלה שמתפתחת עם הזמן?
אצלי, אם מד הדלק נמצא על חצי בדיוק ואני יורד מחלף ארוך ימינה, השעון יורד ויורד ומגיע עד למטה עד כדי כך שהמנורה נדלקת...! ורבאק, יש חצי מיכל! בשום רכב מודרני שעון הדלק לא מזייף ברמות כאלה. לא שזה כזה קריטי אבל זה מפריע לי. אני אוהב לראות מחוונים יציבים.
נראה לכם שיש לזה פתרון? אולי מצוף חדש יפתור הבעיה?

trademark
20-10-10, 13:31
פשוט המיכל דלק לא בנוי עם מחיצות, אז מה שקורה זה שבפניה כוחות הג'י גורמים לדלק להצמד לאחת הדפנות של המיכל והמצוף שוקע וזה מה שגורם למד לזייף בפניות.
הוספתי ציור להמחשה מה קורה לדלק בפניה למיכל דלק עם מחיצות ובלי מחיצות.

moty003
20-10-10, 14:30
אני לא בטוח שזה השאלה של הבחור, הוא דיבר על זה שאחרי תידלוק המחוג עולה לאט ולא בסיבוב, כי הרי בתידלוק מלא המחוג לא זז גם בסיבוב.
trademark תיאור מעולה של מצב "המחוג הלא יציב" בפונטו, dave7ballplayer כניראה שיש בעיה במצוף או לחילופין בסליל של המחוג.

Marshall
20-10-10, 15:11
תיקון קטן :)

מדובר על כח צנטריפוגלי שגורם לדלק להזרק לפינות בתוך המיכל.. ממש כמו שאנחנו נזרקים בתוך האוטו ימינה ושמאלה בסיבובים.. :)

ואת האמת לא שמעתי על אף פיאט שהמחוג יורד עד למטה בסיבובים עד כדי מצב שהמנורה נדלקת..
הרכבים היחידים שראיתי שיש להם את הסימפטום הזה אלה האמריקאיות הישנות.. וגם לא במצב כמו שאתה מתאר..

באמת יכול להיות שמשהו במצוף שם לא תקין..

Lexxxa
20-10-10, 18:20
זאת לא מחלה, פשוט ככה בנו את המיכל!
אין מה לעשות, ככה זה בכל פונטו דור 1.

נ.ב. הקפצתם שרשור מלפני 4 חודשים :)

liorwohl
20-10-10, 19:40
ואת האמת לא שמעתי על אף פיאט שהמחוג יורד עד למטה בסיבובים עד כדי מצב שהמנורה נדלקת..

בסיבובים "אלימים" יחסית המנורה נדלקת גם שיש 3/4 מיכל :lol:
שיש חצי ומטה מספיק סיבוב קל במחלף והמנורה נדלקת.

ארילו
20-10-10, 21:28
אגב, אפשר לפתור את הבעיה באמצעות התקנת קבל גדול במקביל לקו שמזין את לוח השעונים.

הוא פשוט יגרום למחוג להיות יותר איטי באופן כללי.