PDA

View Full Version : מראת צד שבורה

snufkin
15-06-10, 04:39
שלום.

השבוע שמתי לב פתאום שהמראה בצד שבורה. אני היחיד שנוהג ברכב ולא נכנסתי בכלום לכן אני חושב שמישהו שבר לי את המראה (וזה מאוד מעצבן אבל לא הנושא).

בכל אופן, אני מצרף תמונות של המצב שהיה. האם אפשר לתקן את זה או שצריך להחליף את כל המראה? ואם צריך להחליף אז מומלץ לקנות חדש או מפרוק? כמה בערך יכול לעלות הסיפור? הרכב הוא פונטו s60 שנת 97

כרגע פשוט הדבקתי את זה ולתפסתי את זה עם איזולירבנד והאמת שלא ממש איכפת לי בינתיים שזה ככה אבל אם זה פשוט וזול להחליף אני מעדיף להחליף. כמובן שעכשיו גם אין חופש בציר ולכן כל מכה תעשה לזה יותר נזק (למרות שזה כבר שבור אז זה בעצם לא כל כך משנה).
למרות שזה נשבר עדיין אפשר לכוון את המראה מבפנים ולכן אין פה עניין בטיחותי.

מה אתם אומרים? לתקן או להשאיר ככה?

תודה

Lexxxa
15-06-10, 08:46
ניסית להחזיר את המראה לתושבת ? כי לפי תמונות אין משהו שנשבר.

yair068
15-06-10, 13:03
בתמונה מס'3 רואים 2 חריצים שלתוכם נכנסים 2 ווים שנועלים את זה (נראים בתמונה 1 שהם שבורים)
מה שקרה שמישהו ישב על זה ושבר את שני הווים הקטנים.
מהשאפשר זה להחזיר ולהוסיף עוד בורג בנוסף לשניים את הבורג האמצעי אבל אז לא תוכל להזיז את המראה פנימה

r.a20
15-06-10, 18:13
שלום לך

אצלי במראת צד בפונטו כל המנגנון של כיוון המראה לא עבד, קניתי מראה חדשה תחליפית בעלות של 120 שקלים (היא נראית בדיוק אותו הדבר כמו מקורית) והרכבתי לבד, מאוד פשוט.

שא ברכה.

snufkin
16-06-10, 14:34
תודה על התשובות, עניתם על כל מה שרציתי לדעת.

LEXXA, זה לצערי כן שבור. יש שם מעגל ממתכת כלשהי שנשבר, מה שיאיר אמר. אני אולי ינסה לחזק את זה עם עוד בורג אבל כרגע זה יושב טוב עם הדבק והאיזולירבנד אז עד שזה לא יפול שוב אני לא יגע.

120 שח זה באמת גם לא נזק כל כך נורא, אולי אני פשוט יקנה חדש.

שוב תודה!

snufkin
01-03-11, 00:25
שלום לכולם

אני מעלה שרשור מת מחדש מהסיבה הבאה:

עד עכשיו השארתי את המראה מודבקת ומחוזקת עם איזולירבנד וזה עדיין יושב טוב. העניין שמגיע טסט בקרוב ורציתי לדעת האם דבר כזה עובר טסט או שאני חייב להחליף את המראה.

תודה

yair068
01-03-11, 11:13
יעבור טסט יש מראה
אתה יכול לקבע כך שלא תסתובב על הציר ע"י הברגת בורג נוסף אמצעי איפה שיש 2 ברגים

snufkin
02-03-11, 18:39
תודה יאיר, אבל אני לא בטוח שהבנתי איפה להבריג בורג.

סימנתי באדום את המגרעות שאליהם מכניסים את הווים וגם את המיקום של איפה שאמורים להיות הווים שנשברו (לפי מה שהבנתי).

איפה אני אמור להבריג בורג? אתה יכול לסמן על התמונה?

תודה!

yair068
02-03-11, 19:30
בצד ימין רואים 3 חורים לברגים והאמצעי ריק לשם תבריג אותו

retrohaifa
05-03-11, 23:42
לפני חודשיים שבר לי נהג מונית מטומטם את המראה השמאלית, פשוט נכנס בה ומעך אותה לצד.

הלכתי למקום בקרית חיים שנקרא "הכיוון הנכון", מעין צריף שכל מה שיש בו זה מראות ומנגנונים לחלונות.

האיש פשוט אוסף מפירוקיות את כל המראות והמנגנונים שיש להם, כנראה קונה במחירים זולים לאללה ובכמויות כי באמת יש שם הכל.

סוף הסיפור - 150 ש"ח ויש מראה משומשת במצב תקין בצד שמאל.

בשביל מחיר כזה לשבת, לקדוח ברגים, לחשוש מטסט וכו' וכו' - לא שווה.

yair068
06-03-11, 10:51
150 ש"ח למראה חדשה תחליפית אז מי יצא ......

retrohaifa
06-03-11, 12:14
במראה תחליפית יש אמנם פלסטיק חדש, אבל מראה לא תואמת.

הייתה לי אחת כזו בצד ימין. לא ראו כלום, פשוט שום דבר. שדה ראייה קטן שמסכן אותך בעת נהיגה.

אחרי שהחלפתי את המראה השמאלית (שנשברה), העברתי את הזכוכית מצד שמאל לצד ימין (התאמה מושלמת) והחזרתי לעצמי את שדה הראייה.

תמשיכו לקנות זבל תחליפי, נראה מי יצא מה...