View Full Version : יומיים וחצי במוסך
טוב אז ככה כמו שאתם מכירים יש לי פונטו ספייס 2002ELX 16Vאוט'
הרכב ניכנס למוסך מורשה פיאט כפר סבא על מנת לבדוק ולפתור את בעיית הרעידות שיש לי ברכב (רעידות בהגה ובטורים)
לאחר שהחלפתי בפעם ה2 אלטרנטור (לא כולל את שלי) הוחלט להכניס את הרכב למורשה.
הרכב ניכנס בתאריך 8.6 בשעה 10:00 ויצא היום 10.6 בשעה 16:30
ממצאי התקלה: אין ממצאים
כלומר הרכב היה יומיים וחצי במוסך חפרו פירקו החזירו בדקו וכלום הבעיה לא ניפתרה!!!
בעל המוסך ביקש מימני להכניס את הרכב להמשך בדיקה וניסיונות והוא רוצה להחליף אלטרנטור
משופץ ע"י חברה שעובדת לפי הנהלים של פיאט (ה' יודע מה זה אומר).
שורה תחתונה הבעיה לא ניפתרה כסף על היומיים וחצי לא נילקח מימני
ושוב אני נוסע עם הבעיה.
חבר'ה אני כבר אובד עצות אני כבר חושב למכור אותו!
מה אתם אומרים?
כדי לדעת אם הבעייה הנה מהאלטרנטור לא צריך להחליפו, אלא פשוט להסיר את הרצועה ואז לראות אם הבעייה נעלמה או עדיין קיימת.
צריך לעבוד עם הראש, ידע, נסיון ורצון טוב לאתר ולפתור בעיות.
בברכה - רפי לין
רפי היקר קשה לי להאמין שהם לא עשו את הבדיקה הזאת? או משהו בסיגנון!
בשלב הזה כדאי וצריך להחליף מוסך.
כן אה יש בזה משהו.
רק חבל שכבר אין לי כוח ועל כסף אין על מה לדבר!
greasemonkey
10-06-10, 23:06
טוב אז ככה כמו שאתם מכירים יש לי פונטו ספייס 2002ELX 16Vאוט'
הרכב ניכנס למוסך מורשה פיאט כפר סבא על מנת לבדוק ולפתור את בעיית הרעידות שיש לי ברכב (רעידות בהגה ובטורים)
לאחר שהחלפתי בפעם ה2 אלטרנטור (לא כולל את שלי) הוחלט להכניס את הרכב למורשה.
הרכב ניכנס בתאריך 8.6 בשעה 10:00 ויצא היום 10.6 בשעה 16:30
ממצאי התקלה: אין ממצאים
כלומר הרכב היה יומיים וחצי במוסך חפרו פירקו החזירו בדקו וכלום הבעיה לא ניפתרה!!!
בעל המוסך ביקש מימני להכניס את הרכב להמשך בדיקה וניסיונות והוא רוצה להחליף אלטרנטור
משופץ ע"י חברה שעובדת לפי הנהלים של פיאט (ה' יודע מה זה אומר).
שורה תחתונה הבעיה לא ניפתרה כסף על היומיים וחצי לא נילקח מימני
ושוב אני נוסע עם הבעיה.
חבר'ה אני כבר אובד עצות אני כבר חושב למכור אותו!
מה אתם אומרים?
לרכב שלך יש הגה עם תגבור חשמלי?
אם כן (זו רק השערה, אני רק באמצע הקורס..) יש מצב שהמנוע החשמלי של התגבור להגה לא תקין או מקצר או משהו בסגנון וגורם לרעידות בהגה ולרעידות בטורים בגלל שהמנוע החשמלי גורם לעומס מיותר ולא תקין על מערכת החשמל. שווה בדיקה
עצה שלי: לגשת חד משמעית למוסך המרכזי של פיאט ברמת החייל , תל אביב.
לירן, כמו שאמרתי לך, תפנה למרכזי.
במידה ולא תיפתר הבעייה כבר תתחיל לעשות רעש, כי הרי לא הגיוני שמוסך מורשה והמוסך המרכזי לא יודעים כיצד לפתור את הבעייה.
חוץ מזה, אתה מכפר סבא, לא מבין למה לא פנית למוסך שמשון בראשונה.
לירן אני חשבתי שהרומן עם המוסך המורשה בכפר סבא הסתיים אחרי שהעלימו לך במסתוריות את השמן ושמו שמן אחר.
קודם כול לבחור שדיבר על המנוע חשמלי בהגה אני מוריד את הכובע זאת נקודד מעניינת לא חשבתי על זה!
ערן מה המצב? לגבי שימשון זה עדיין רחוק לי וקשה לי להפסיד יום עבודה על להישאר במוסך עם הרכב.
בן בן אח יקר לגבי הרומן אני מסכים אני כניראה הולך על הגט ***.
דבר שלישי אני היום מצלצל למרכזי בתל אביב לברר את פשר העיניין.
יעדכן בהמשך.
לירן, אם לומר את האמת העלו פה הרבה השערות ואגב מיוחדות אבל לא ראיתי שעלו השערות כמו איזון גלגלים ו/או כיוון פרונט (אם נראים סימני שחיקה בדפנות הצמיגים) ייתכן וכבר ביצעת אבל אני בכל זאת שואל כיוון והרעידות ברכב לא בהכרך ייגרמו מההגה אלא אם כן העלת בעיה בעבר שכולם מכירים ואני לא .
אני אומר את זה כי אני נתקלתי ב2 הרכבים שלי גם ב 2001 וגם 2003 ברעידות ברכב שנבעו מבית מצערת מטונף.
לבחור שמעלי , הבעיה היא אם אני לא טועה רעידות בזמן עמידה ולכן כיוון פרונט \איזון גלגלים וכדומה יורד מהפרק. לפי תשאול שעשיתי ללירן הבנתי שניקו בית מצערת ולכן גם זה לא יתאים, בנוגע למוסך
אני לא יודע איך מוסכים אחרים מתנהלים במוסך "שחר" שאני מטפל בו יש מוטו - לא מצאנו לא שילמת.
כרגיל אני מזמין אותך למוסך בנתניה שם יאבחנו לך את הבעיה בעל המוסך ומנהל המוסך (זאביק ואריה)
יש סיבה לזה שאני מטפל רק שם.
לגבי המנוע בהגה זה לא על הפקר כי רק כאשר ומסובבים את הרכב אז המנוע ניכנס לפעולב.
צילצלתי למוסך המרכזי ברמת החייל דיברתי עם הרב בוחן והוא אמר לי תגיע ניבדוקק את הרכב במחשב תשלם לנו שעת עבודה ואם נימצא אז נחליף לא נימצא אתז תשלם לנו את שעת העבודה.
ברור שזה לא בא בחשבון העיניין של לשלם ןלבדוק במחשבכי כבר חרשו על הרכב.
ולבן להזכיר לך לא גבו מימני תשלום על היומיים וחצי האלו.
בן בכול אופן אין לי סבלנות יותר להשאיר את הרכב יום או יומיים במוסך.
אני מטפל במוסך השחר בנתניה בהמלצת בן ואני מאוד מרוצה אבל מאוד מזאביק וכולם שם !!!
אריה איבחן אצלי תקלה של חופש בהגה ב5 דקות ,
במוסכים אחרים - גם מורשים אמרו לי צריך לבדוק צריך ככה זה אולי זה צריך לנסות ולהחליף וכו' וכו' ..שלא לדבר על מחירים מופקעים שביקשו אצל מוסך מורשה אחר שהועלה פה בשרשור.
מזל שהקשבתי לבן וניגשתי לזאביק בנתניה!
אין כמו מוסך השחר ! מוסך מספר אחד!
לירן, פנה לשרות לקוחות של סמל"ת ותבקש לדבר עם האחראי הטכני על המוסכים.
תספר לו שהרכב כבר היה במוסך מורשה, ואתה מאוד מאוכזב וכו' וכו'
כמובן שתציין שאין לך בעיה לשלם על תיקון התקלה, אבל הם בתור מוסך מורשה צריכים להיות מקצועיים מספיק בשביל לאתר אותה.
לסיכום תבקש מהם שאת הבדיקה - הם יעשו על חשבונם אם אין ממצאים.
במקרים מורכבים הולכים למומחים! :)
לירן סע לשמשון. הוא לא יישלח אותך הבייתה בלי פתרון
נכון שזה לא קרוב אבל לצורך העניין- עדיף לנסוע ליהוד מאשר להכנס לרמת החייל\ת"א...
וגם אין מה להסתבך בדרך.
בן אני רואה שאתה ממליץ בחום על מוסך השחר. אתה מכיר מישהו שמטפל שם שיש לו ELX?
הוא זול משמעותית?
"מוסך השחר נתניה" כבר הוכיח שהוא הכי זול במנוע הגה כוח חשמלי של פיאט פונטו.
חברי מועדון פיאט זוכים אצלם ליחס מיוחד.
בברכה - רפי לין
חברה תודה על כול העזרה והתגובות
ההחלטה שלי היא ככה באמת לדבר עם סמל"ת ולהסביר להם את הבעייה.
ובמידה ואין תשובה או מענה מצידם שאני מקווה מאוד שלא יקרה אני פונה למוסך השחר בנתניה.
חיפשתי בגוגל את האתר של סמל"ת או מספר טלפון שלהם ולא מצאתי
האם להתקשר לחברת פיאט שירות לקוחות ולספר להם את הבעיה וכמובן להציא להם את מה שאריאלו הציא.
1-800-22-57-59
מתוך האתר www.fiat.co.il
זה שירות לקוחת פיאט או סמל"ת?
TheDarkNight
13-06-10, 13:34
מה זה סמל"ת?
סוכנות מכוניות לים התיכון
TheDarkNight
13-06-10, 16:55
תודה.
למה צריך להתקשר אליהם בקשר לשאלות על פונטו?
ואולי זה לא קשור, ראיתי כאן בגלריה התברסות - מה הפירוש?
טוב אז לאחר שצילצלתי היום לפיאט חזר אלי נציג בכיר בשם חיים שהוא אחראי על פניות הלקוחות.
סיפרתי לחיים את כול שרשרת האירועים שהיו והוא אמר לי לגשת למוסך המרכזי והם ימצאו לי את התקלה.
אז שאלתי אותו למה הוא חושב שהמרכזי ימצא לי את התקלה אחרי שמורשה שלכם יומיים וחצי לא מצא ומה ההבדל בינייהם.
אז הוא ענה לי ששנייהם הוכשרו לבדיקה של רכבי פיאט ולשניהם יש את אותם כלים ומכשירים אבל למרכזי יש יותר וותק ואנשים מיקצועים (אחלה גיבוי של המוסך המורשה)
עד כאן היית השיחה איתו.
חיים גם נתן לי את מספר הטלפון של בחור בשם זיכרון שהוא בעל המוסך המרכזי ואכן צילצלתי ודיברתי איתו וכמובן שגם לו נאלצתי לספר שווווב את הסיפור.
לאחר שסיפרתי לו הכול הוא אמר לי תגיע נערוך נסיעת מיבחן ונתחיל לעבוד על הרכב.
לגבי עיניין הכספי אז נאמר לי כך:
במידה ואחרי חצי שעה אנחנו מוצאים את התקלה תשלם לנו חצי שעה של עבודה+תיקון
ובמידה וזה יותר כלומר שעה שעתיים שלוש וכו' אז תשלם לפי שעה עגולה +התיקון.
אז שאלתי אותו במידה ואחרי יום את מוצאים את התקלה מה אני אשלם לכם יום עבודה +התקלה אז הוא אמר לי לא אתה תשלם משהו יחסי +תקלה כאילו מה ניראה לך שעשו אותי באצבע?
שורה תחתונה ניראה לי אני מושך קצת עם התקלה עד חודש הבא (הרבה הוצאות) ואז נוסע עם בן למוסך שלו בנתניה.
ידידי היקר
אני מציע לך דווקא להגיע למוסך המרכזי ותיהיה בטוח ששם הרכב שלך בהחלט בידיים טובות מאשר כל מוסך אחר.
תחשוב שוב פעם .
ממליץ לך מאד לגשת בדחיפות עם הרכב אליהם .
נסיעה עם רכב לא תקין עם תקלה כזאת עלולה לגרום בהמשך לתקלות נוספות ויקרות הרבה יותר שיעלו לך ביוקר.
מקווה שתיקח את העצה הזאת לחיוב.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.