PDA

View Full Version : בא לי לפרק [אולי פרוייקט מצולם]

punto-mk1
07-06-10, 23:00
אז ככה התחשק לי, אחרי שאני לא צריך את הרכב להתנייד (רכב שני בבית - קניתי SWIFT 2008 )
החלטתי לפרק חלקים בפונטו ולצלם, גם כי היא זקנה כבר וכדאי לרענן אותה, וגם בשביל ללמוד.
אז בינתיים פירקתי בית מצערת וסעפת יניקה, מכסה ראש מנוע וכמובן כל מה שמפריע לפרק את החלקים האלה, גם ירד בדרך.
בינתיים אני חופר עוד ועוד, כשיהיה משהו מענין אני אעלה תמונות.
בכל מקרה, כשפתחתי את המכסה של הראש מנוע, השמן שם היה במצב ממש גרוע - צמיגי ומטונף (טיפול אחרון היה לפני שנה בערך - אבל זה לא תירוץ), וחוץ מהשמן, כל הדפנות של המכסה היו מכוסות בשמן שרוף - כמו מחבת בצבא, שכבה על שכבה על שכבה של שמן שנשרף.
התחלתי קצת לגרד וקצת להמיס עם degreaser.
אשמח לקבל המלצות לכל מיני נקודות שכדאי לשים לב אליהם ולנקות על הדרך.

אהה, בינתיים שמתי את המזרקים בחומר לניקוי למשך הלילה - זה יכול לעשות רק טוב.

אני אעדכן ואעלה תמונות בהמשך.

לילה טוב.

danielkochin
08-06-10, 00:18
בהצלחה רק שתצליח להרכיב הכל חזרה תמיד יותר קל לפרק מאשר להרכיב ...
אתה עושה את זה סתם כי מעניין אותך איך הכל בנוי או שיש איזו מטרה אחרת מאחורי הפרויקט שלך ?

Lexxxa
08-06-10, 02:27
יש לך ידע או רקע טכני בנושא ?

כי אם לא אתה יכול לעשות נזק גדול לרכב.

באיזה חומר ניקוי השתמשת בשביל מזרקים? אני מקווה שהורדת את הגומיות ממזרקים לפני..

punto-mk1
08-06-10, 08:33
דניאל - כשהתחלתי לפרק, היתה לי מטרה לנבור במערכת הקירור, לחקור איפה עוברת הצנרת של המים ולהבין למה היה מתחמם לי הרכב תוך 20 דק' נסיעה. עכשיו אני רואה שטוב גם לנקות ולשפץ מה שצריך.
לקסה - יש לי ידע בסיסי , אבל מעולם לא פירקתי מנוע לפני כן. שמתי בחומר לניקוי קרבורטורים, והורדתי גומיות. אני מניח שזה לא יועיל כי אין לי איך להזריק דרכם חומר. מקסימום אחרי הכל נעשה ניקוי אולטרא-סוניק.

עכשיו שאלה\בעיה.

אז כמו שאמרתי, המנוע מתחמם יתר על המידה. את ההיסטוריה אולי אתם מכירים ואם לא אז תראו את הקישור בחתימה (את הפרוייקט עשיתי בגלל שהרכב היה מתחמם ולא ידעתי לזהות את ההתחממות בזמן).
בכל אופן בסעפת היניקה קיים צינור מים שמתחבר לראש, על הצינור הזה יושב חיישן טמפרטורה למחשב הרכב.
הצינור מלא חלודה, סתום חלקית וכשהזרמתי דרכו מים, ראיתי שיש בו אפילו חור קטן בחלק שעליו מתלבש צינור הגומי.

אין לי ברירה, אני חייב להחליף סעפת יניקה.

אני מניח שיהיו עוד כמה חלקים כאלה שאני אצטרך להחליף, אז אני כבר מעדיף לקנות פונטו אחרי תאונה במקום לקנות את החלק מפירוק ששם יבקשו בטח 1000 ש"ח על הסעפת.

אז אם למישהו יש חבר שמכיר מישהו אחר או ראה או שמע או כל דבר שיש לו פונטו אחרי תאונה, שיפנה אותי אליו . . .

yair068
08-06-10, 10:43
לגבי ניקויי מזרקים אני השתמשתי עם מזרק .
את הפייה של הספריי חבר לנקודה שמזריקה ואת הצד השני לאינגקטור.
תצטרך פלג ושנאי ל-12V לחיבור מתח והפעלה לכמה שניות.
לגבי סעפת תוכל לרכוש סעפת קומפלט עם מזקרים ובית מצערת ב-500 ש"ח.
לגבי פירוק והרכבה אל תפחד לא סיפור רציני הייתי מפרק את ראש מנוע ומחליף אטם וישור .
כך תוכל לשלוח וגם ינקו את ראש המנוע.
סע ברכה אנחנו פה

punto-mk1
08-06-10, 13:16
תודה יאיר, אני באמת אנסה את מה שאתה מציע לגבי המזרקים. אגב, לא היתה לי בעיה בסרק או עם המזרקים בכלל אבל סתם חשבתי שכדאי לנקות, ככה שאם לקנות, אז רק את הסעפת בלי כל המסביב. יש לך מושג איפה וכמה עולה?

punto-mk1
08-06-10, 13:22
בכוונה אני כותב הודעה חדשה.

אני לא מצליח לנתק את הראש.
פתחתי את כל הברגים (10 גוז'ונים,8 ברגים שתופסים את גל הזיזים, 6 אומים ושני ברגים לסעפת יניקה, 8 אומים לסעפת פליטה) ניתקתי את הרצועה, ניתקתי את בית הסלילים, הראש ממש עירום ללא כל בורג ואני לא מצליח לנתק אותו. אני חושש שיש שם מלא קורוזיה וחלודה כמו שראיתי בסעפת.
השאלה היא אם יש שם יותר מחור מעבר אחד של מים כי אם לא אז זה לא הגיוני שהוא תפוס עד כדי כך חזק.

יש אולי עוד משהו שאני מפספס?

ארילו
08-06-10, 14:50
אם הכל באמת משוחרר תשתמש במאלט ובעדינות תשחרר אותו (זה כמו פטיש פלסטיק כזה).
אל תנסה להכניס מברג או משהו כזה בין ראש המנוע לגוף המנוע.

Lexxxa
08-06-10, 18:17
שלום לך, עשית לך "סימון" בקאמשפט וקראנק לפני הורדת החגורה ?

yair068
08-06-10, 18:53
לא צריך סימונים

Lexxxa
08-06-10, 19:33
מה מצב יאיר?

אחד כמוך שמכיר את המנוע הזה כמו חמש אצבעותיו בטח שלא צריך סימונים ;) .

אבל הבחור אמר שיש לו ידע בסיסי והוא אף פעם לא פירק ראש.
לדעתי סימונים טיפה יעזרו לו בהרכבה.

ארילו
08-06-10, 20:43
הסימונים במנוע 1.2 בפונטו דור ראשון ברורים מאוד
בגלל זה יאיר אמר שלא צריך סימונים.

yair068
08-06-10, 23:12
נראה מוכשר אז
שים סולר בתוך הצילינדרים אם מחלחל תדע שצריך להחליף רינגים.
פתח גם את הקרטר מה שמצאתה למעלה תמצא גם למטה אם לא יותר מזה
נקה את הקרטר בפנים וגם את המסננת של משאבת השמן 2 ברגים וזה בחוץ.
להחזרת הקרטר תקנה סיליקון ויקטור רייס שם שכבה שטוחה וסגור את כל הברגים בערף 12 ברגי 10
רצויי שיהייה לך מפתח T 10 ארוך.
פתח גם את משאבת המים נקה את האיזור ובדוק את המשאבה לא יקר 120 ש"ח.
אם תרצה סיוע אני פה העיקר לא לפחד

punto-mk1
09-06-10, 16:04
וואלה תודה על העזרה.

פשוט לשפוך סולר לתוך הצילינדר?

יש לי בעיה עם כל מה שלמטה, אין לי איך להרים את האוטו ונראה לי לא בטוח להרים אותו על בלוקים.
שבוע הבא אני אקנה ג'ק עגלה - נראה לי עולה משהו כמו 200 ש"ח. יהיה יותר קל.

בעניין האיטום, עשיתי בעבר ראש באיזה מוסך בחולון. עכשיו ראיתי שהבחור שסגר את הראש שם סיליקון בכל מקום אפשרי.
לי נראה שזה לא חכם כי יכול להיות שהאטם המקורי אוטם לאורך זמן רב יותר מאשר סיליקון, מה שמפחיד אותי זה שיכול להיות שהוא לא החליף אטמים, אלא השתמש בישנים ורק שם עליהם סיליקון.

האם זו אופציה? ברור שתמיד עדיף לשים חדש, אבל האם האטימה תהיה טובה גם בדרך הזו?

אגב היתה לי נזילת שמן שמעולם לא בדקתי מהיכן - אבל נראה עכשיו בדיעבד שזה היה מהאטם ראש (לא בטוח)

ארילו
09-06-10, 16:46
מהאטם ראש או מהמכסה שסתומים?

אסור לשים סיליקון על האטם ראש.

לגבי הרמה של הרכב, אסור לעבוד על הרכב כשהוא עומד על ג'ק עגלה בלבד. קנה שני סטנדים (נגיד ב-ל.כ. ליד צריפין) ותשתמש בהם בנוסף לג'ק.

punto-mk1
11-06-10, 17:37
עדין לא הצלחתי לפרק את הראש.

yair068
11-06-10, 18:40
חבר רק את סעפת הפליטה עם 2 ברגים בקצוות והפעל יותר לחץ אין סיבה שלא יצא.
תקנה סט שלייף של ויקטור רייס חבל"ז סיליקון על אטם מכסה שסתומים.

punto-mk1
13-06-10, 17:20
אבל אני מבטיח שאני ממש הולך להכין מדריך לעשות ראש מנוע לפיאט פונטו. כמובן לאחר שאני אלמד מה נכון ומה לא נכון.

בינתיים קצת תמונות
המצערת ממבט עילי:
http://punto.bitcom.co.il/pic/throtlle-up.jpg
המצערת מהצד כאשר רואים את מנוע הצעדים ואת חיישן מסת האויר
http://punto.bitcom.co.il/pic/throtlle-side, MAFnStepper.jpg
תראו כמה טינופת
http://punto.bitcom.co.il/pic/MAF.JPG
חלק תחתון צידי של המצערת
http://punto.bitcom.co.il/pic/throtlle-side down.jpg
כל חלקי החשמל הנמצאים על המצערת
http://punto.bitcom.co.il/pic/throtlle-parts.jpg
תראו כמה טינופת בפנים
http://punto.bitcom.co.il/pic/throtlle-dirt.jpg

אטם סעפת יניקה
http://punto.bitcom.co.il/pic/gaskett.jpg

לגבי התמונה האחרונה - האם נורמלי לשים סיליקון על האטם הזה?

ועכשיו עוד דבר מעניין, פירקתי את הטרמוסטט והבנתי, בכלל, בכל דבר שפירקתי הבנתי את זה יותר, חשוב שהמוסכניק שמטפל לך ברכב יהיה מישהו שאתה יודע בוודאות שניתן לסמוך עליו.

עשיתי הרי ראש מנוע במוסך לפני שנה וחצי, נראה לי כבר שנתיים, ובכל בורג שאני פותח, אני רואה איך שהוא סגר אותו בלי להתייחס להפרעות קטנות - למשל שתי הברגות היו אכולות הוא לא טרח לטפל בהם - זו התחושה הכללית, שהוא רק טיפל בראש, כל בעיה מסביב פשוט לא עניינה אותו. בקשר לטרמוסטט - הוא ביטל אותו :-|

לקח לחיים - לא לטפל ברכב במוסך אלירן בחולון.

עכשיו אני עדין תקוע עם הראש - אני לא מצליח לחלץ אותו, הנה תמונות שתראו מה המצב כרגע :

מבט עילי כללי:
http://punto.bitcom.co.il/pic/open_engine_top.JPG

מבט לחלק הקדמי - סעפת הפליטה.
http://punto.bitcom.co.il/pic/open_engine_front.JPG

מבט מהצד, מיקומי של הטרמוסטט
http://punto.bitcom.co.il/pic/open_engine_side.JPG

מבט מהצד, מותחן רצועת תזמון
http://punto.bitcom.co.il/pic/open_engine_side_puly.JPG

מבט מאחור, סעפת יניקה
http://punto.bitcom.co.il/pic/open_engine_back.JPG

ומבט פנימה, רק תראו מה שיש שם
http://punto.bitcom.co.il/pic/open_engine_inside.JPG

yair068
13-06-10, 18:14
ממשיך להשתפר .
אחרי שתפרק את הראש שלח אותו להשחזה וניקויי בחניון בית המשפט בשוקן ת"א 100 ש"ח.
כמו שאמרתי לך שים בכל צילינדר רבע כוס סולר בכדי לראות אם יש דליפה מהרינגים.
לגבי בית המצערת לא הייתה צריך לפרק את חיישן המצערת מקווה שסימנתה בדיוק או שנשארו סימנים של הברגים.
לגבי מנוע צעדים תזהר לא למשוך לו את הפין רק מבחוץ עם סםרי ובעדינות לנקות ולהחזיר.
בתמונה מס' 10 מצד ימין בחיבור של הבלוק עם ראש המנוע הכנס לום ושחרר את ראש המנוע

punto-mk1
13-06-10, 18:38
בשעה טובה חילצתי את הראש באמת עם לום. מחר ניקח את הראש לניקוי והשחזה - אני אחפש איפה זה.
הענין הוא שאני די מהסס להחזיר את הראש הזה - זה ראש שעשה לי די הרבה צרות.

הראש מלא אבנית וחלודה בכל תעלות המים, זה ניתן לניקוי באופן מוחלט? כי אם לא, אז אני מעדיף להביא ראש אחר.

איפה צריך לנקות בבלוק מנוע? חוץ מאת אגן השמן?

yair068
13-06-10, 22:13
תקפוץ למכון הראשים שהפנתי אותך.
המכון נמצא בכניסה לחניון בית המשפט ברח' שוקן בת"א.
דיברתי ושלחתי לשם חברים מהפורום.
סוכם על 100 ש"ח ישור ראש מאמין בתוספת קטנה גם ינקה ותדרוש שיוכנס לחומצה לניקוי.
תבקש שישחיז גם את השסטומים יחליף את הגומיות חובה וכיוון שסתומים 0.35 יניקה ו-0.4 פליטה.
כל זה יעלה 450 ש"ח כולל מע"מ

ארילו
13-06-10, 23:47
אם אתה צריך יש לי היינס של פונטו דור ראשון.

upetar
14-06-10, 00:39
יופי כול הכבוד על האומץ. אולי תצלם את הראש (שטח)וניראה אים יש איזה פריצה וצריך מילוי.ואגב אל תישכח לקחת גם את הקאם(+ בית הקאם)למשפץ כדי שיכוון שסטומים.וכדאי שתיתן לו גם גומיות שסטומים חדשות (מגיעות עים הסט שליף).ואל דאגה הראש יחזור נקי כמו חדש.בתמונה הראש שלי אחרי שיפוץ,ניקוי,מילוי,השחזה,שליף שסטומים ,גומיות,ובדיקה בלחץ,וכול זה ב400שקל בלי חברים.

ארילו
14-06-10, 09:31
יופיטר, אצל מי עשית?

upetar
14-06-10, 15:21
" האחים "נימצאים ליד מוסך איטלינו החדש טיפלה צפונית לכיוון מ,מ,מ,

דודו אוחיון
14-06-10, 17:39
שלום, שמי דודו אוחיון וגם לי יש פיאט אונו פיי'ר, קודם רציתי להגיד לך כל הכבוד על הטיפול המקצועי שעשית בפיאט ועל השיתוף..! בנוסף, רציתי להתיי'עץ איתך כי פשוט הלך לי הראש מנוע ואני רוצה לפרק ולשלוח לשיפוץ.. אז רציתי לשאול אם יש לך איזה שהם טיפים ואו הצעות לפירוק ולהרכבה של הראש מנוע וגם כמה עלה לך השיפוץ אצל החרט? תודה..! דודו

upetar
14-06-10, 17:51
לדודו ,ומוסך איטלינו זה באזור תעשיה ב"ב,והמשפץ נימצא באמצע הדרך (50 מטר) בין המוסך למכון טסטים מ,מ,מ, וכול השאר מוסבר בשירשור המצורף http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=5748ועוד קישור באותו נושא http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=249465 והמחיר של שיפוץ הראש היה 400 או450 לא זוכר.ואני מציע לך לעשות" שיעורי בית" פשוט לשבת וליקרוא חומר שלי ושל עוד אנשים שכבר עשו ראש(תישתמש בחיפוס"ראש מנוע")גם כאן וגם בקרספורום,ואז אים יהיו שאלות,אתה מוזמן לישאול.

punto-mk1
14-06-10, 20:46
ארילו תודה, אבל יש לי אותו ואני בכלל לא מוצא אותו שימושי.
תודה יאיר על העצות.

עכשיו אחרי שחילצתי אני באמת אעלה מספר תמונות - המצב לא משהו.
התמונה הראשונה היא של הראש ממקום כניסת הסעפת יניקה ואחריה תמצאו הגדלה של כניסת המים - מה לעשות עם זה ? אחרי השיפוץ אצל חרט זה יחזור תקין?

התמונה השלישית היא של הראש מכיוון סעפת הפליטה - נראה בסדר?

תמונות 4,5,6 הן של הראש והשסתומים.

אגב, אני אמור לפרק את השסתומים? או לשלוח אליו והוא כבר יטפל בהכל?
ואני מעדיף לעשות כמה שיותר לבד. . .

התמונות האחרונות הן של הבלוק - שמתי סולר וראיתי שהגובה ירד מעט אחרי כמה שעות - נגיד ירד ס"מ מכל בוכנה אחרי משהו כמו 5 שעות - תקין? או להמשיך לפרק?

yair068
14-06-10, 20:59
מבחינת הסעפות תקין אין בעייה זוהיא כניסה של מים מהרגיאטור לסעפת .
כשתרכיב שים סיליקון משני צדדי באטם
ראש המנוע נראה תקין מה שכן נראה שכבר עשו עליו השחזה.
אם תהייה בעייה יצטרך מילוי אבל לא רציני.
הדליפה של הסולר מראה שהקומפרסיה לא מלאה עכשיו אתה מבין למה לשים סולר
אם אתה פותח את הקרטר שווה להחליף רינגים

upetar
14-06-10, 23:25
את הראש אתה מוסר והם מפרקים שסטומים ועושים הכול ותקבל אותו כמו חדש.החילחול של הסולר סביר למנוע בנזין שעבד,ויכול לעבוד עוד הרבה,לגבי מנוע דיזל אני לא בטוח.אני לא רואה שום פריצת קומפרסיה למים או לשמן,אבל יש שם משהו (סימנתי באדום)שצריך בדיקה יותר מעמיקה מתמונה באינטרנט,תראה את זה למשפץ.ובהצלחה בהמשך.אים השטחים ישרים וחלקים אחרי הניקוי אני לא בעד לשים סיליקון,

yair068
14-06-10, 23:54
ההתיחסות לסיליקון היא לסעפת היניקה ורצויי מאוד לשים אחרת ידלוף נוזל קירור

uno1.4
15-06-10, 00:13
אם כבר פתחת את המנוע תחליף את הרינגים ותהיה בראש שקט..

upetar
15-06-10, 00:25
מאיפו בדיוק עלול לינזול נוזל קרור בסעפת יניקה(אודה לך אים תסמן לי באדום,תודה) .ובישביל להחליף רינגים צריך להרים את האוטו לפרק קרטר לפרק כפות של טלטלים ולהרים מעלה והחוצה את הבוכנות והטלטלים.ניראה לך שזה עבודה קלה?עשיתה את זה פעם?.

yair068
15-06-10, 00:35
בתמונה 2 יש כניסה מרטבעת היא צריכה להיות חלקה.
חוצמזה נשאל את יופיטר נגיד שלא ינזל ויש בריחה של אויר מהסעפת מה קורה למנוע

upetar
15-06-10, 01:16
כשהראש חוזר משיפוץ ,השטחים ישרים וחלקים ואין שום צורך לימרוח חומרי אטימה למינהם,ותישאל את מי שיש לו נסיון.

yair068
15-06-10, 10:44
מה לעשות שאין לך ניסיון.
אני מדבר על א' ואתה מדבר ב'
מדובר על המשטח של סעפת יניקה כדאי שתקרא.
חוצמזה שאלתי אותך שאלה מה קורה שיש דליפה מסעפת יניקה מה קורה למנוע?

upetar
15-06-10, 15:17
א,מסעפת יניקה אין ולא יכול להיות בריחה \דליפה של אויר ,יכול להיות יניקת אויר אבל כשהראש מגיע מישיפוץ השטחים ישרים ונקים,ואטמים חדשים יעשו את העבודה .מריחת חומרים למנהם מיותרת,וחתיכות סיליקון יבשות מיותרות עלולות להישאב למנוע וזה באמת לא טוב. ב,אתה מוזמן לעין וליראות תמונות מהפרויקטים שלי וגם בקרספורום ולידיעתך כבר בשנות ה70 המוקדמות סגרתי מנועים של מטוסים אז תחשוב פעמים ליפני. ג,אשמח ליראות עבודות ותמונות של פרויקטים שלך וליראות כמה נסיון יש לך בעבודה לא דיבורים,ולא במוסך ,ולא פרויקט לפרוק מישענות ראש,ותמונות תמונות.

punto-mk1
15-06-10, 23:28
מספיק עם הוויכוחים של מי יותר גדול - לא לשם כך התכנסנו.

היום פשוט לא עשיתי מאומה לטובת הפונטו, ובינתיים כל הסולר ששמתי בבוכנות ירד (אולי התאדה חלקית ?).

בכל מקרה הגיע התור של הקרטר וכל מה שמלמטה - יש למישהו אולי שני סטנדים להלוות לי? עד שאסיים עם הרכב.

yair068
16-06-10, 00:35
קח יופיטר תלמד אף אחד לא עשה את זה בארץ ולא בחו"ל .

http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=56988&highlight=%E4%E7%EC%F4%FA+%F8%E0%F9+%EE%F0%E5%F2#p ost56988

upetar
16-06-10, 01:46
יופי כול הכבוד,ואני מצדיע לך ומודה שבנושא רכבים ממוחשבים וציפים ושיפורים יש לי עוד הרבה מה לילמוד.(אגב בפורומים בחול ראיתי הרבה שמשפרים ועושים כול מיני קומבינות במנועים).אבל..הויכוח בננו היה על דברים בסיסים כמו לימרוח סיליקון על אטם סעפת יניקה.ובזה יש לי נסיון של הרבה שנים .אז החברה בפורום שונאים אותי כי אני ניכנס בהם ומתקן כשהם טועים ומטעים.אבל לאנשי מיקצוע מכובדים כולם מאמינים אז צרפתי תשובה של צביקה בנושא ,ראה קישור.או שאיזה בחור מוסיף מים למיכל מי עיבוי והם ישר נישפכים על הריצפה ואתה אומר לו טרמוסטט תפוס.או איזה ילד מבוהל שחושב שנפל לו בורג לצילינדר ,ומציעים לו ליפתוח מיכסה שסטומים .נו באמת דברים בסיסים כאלו אפשר ליראות ולישתוק? http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=295347&highlight=%D7%A1%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%95%D7% 9F+%D7%A1%D7%A2%D7%A4%D7%AA+%D7%99%D7%A0%D7%99%D7% A7%D7%94 (תבין כשלמדתי בבית הספר לפרק ולהרכיב מנוע של סטטורקרוזר 24 צילינדרים זה היה בשנות ה60 ועוד לא היו מחשבים למנועים,היה 2מגנטו)

yair068
16-06-10, 13:38
אני במסגרת ויכוח וניסיון והכל ברוח טובה.
חיכיתי לאוליי תגובה של החברים לגבי פרוייקטים שעשיתי וגם אוברול כללי למנוע החלפת קרנק והתאמות למיניהם אך החברים כנראה אוהבים לשפשף את ידיהם .
נכון צירפתי בזמנו הרבה מדריכים ותמונות אבל דווקא בנושא המשענות קיבלתי תגובה מזלזלת ומאז החלטתי לא לצרף יותר תמונות.
לא היית ירוצה להתייחס כל כך לצביקה שאני לא כל כך מחבב אבל הוא כותב שאם יש כניסת מים אפשר לשים סיליקון.
לגבי ישור ראש בד"כ לא מיישרים את צידי הסעפות ובתמונה של פותח השירשור נראה שכניסת המים אכולה.
לאכזבתי במנועי פיאט נזילות שמן מים ואויר מתרחשות כל הזמן ואני שם סיליקון מראש המנוע עד לקרטר סיליקון כמובן שאני נותן לזה להתייבש כחצי שעה לפחות מאז הכל אצלי יבש לחלוטין.
חוצמזה אני לא הנחתי לפרק מכסה שסתומים לאחר נפילת בורג לצילינדר.
כמו כן נזילות המים של ידידנו החכם לא יודע מאיפה זה נוזל וגם לאחר החלפת כל המערכת נוזל עדיין כך שאם טרמוסטט נעול המים יצאו בד"כ ממשאבת המים ואת זה קשה לראות
קח תשובה חמה מהיום
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=9661

ארילו
16-06-10, 14:49
עד כמה שאני זוכר (עבור כבר כמה שנים) על אטם סעפת יניקה מקורי יש גומי בנקודות של מעברי המים, ככה שלא צריך שם סיליקון.

yair068
16-06-10, 15:20
אין גומיות

upetar
16-06-10, 15:33
ואצלי לא שמתי טיפת סיליקון בשום מקום,ואני מוכן שאחרי נסיעה לב"ש בחום הגדול תניח נייר לבן מיתחת לאוטו ואים תהיה טיפה אחת,אני חותך .וכבר ראיתי מנוע שחתיכת סיליקון יבש שנישאב למנוע מאטם סעפת יניקה תקע שסטום פתוח והשסטום והבוכנה עשו אהבה.(ואגב במנועים תעופתים יש הוראה טכנית לא לימרוח סיליקון) פעם היה לי אופנוע B'S'A'42 ואים היה מצב שאין טיפטופים היתי דואג כי זה היה סימן שאין שמן,(ניגמר).אבל רבק,פונטו,מכוניות חדשות ,והיום 2010 .

punto-mk1
16-06-10, 22:11
הלכתי היום להחזיר את הסט אטמים שקניתי - של רול , אמרו לי בהתחלה שהם טובים, ואז דיברתי עם יאיר והוא אמר לי שהכי טובים זה של ויקטור רייס.

את האטמים של רול קניתי באוטו מודיעין חולון, שם הוא ניסה לשכנע אותי ששל רול טבים מאוד.
בשורה התחתונה לא השתכנעתי והוא זיכה אותי עליהם.

אבל בין כל מה שהוא אמר, זה שבארץ ויקטור רייס זה סתם מותג, כלומר זה לא הייצור הגרמני המקורי, אולי מלבד אטם הראש עצמו.

הוא ניסה להסביר שיש יבואן שבסה"כ אורז את הסט כשכל האטמים מלבד אטם הראש עצמו הם סיניים ואטם הראש הוא היחיד שבאמת של ויקטור רייס - יכול להיות?

yair068
16-06-10, 22:48
אם אתה פותח את הקרטר מקווה שקניתה סיליקון גם של ויקטור רייס .
סיליקון אחר לא יחזיק מעמד ועלול לגרום לנזילות.
לפי מה שהבנתי הסולר נזל בצלינדרים כך שתצטרך להחליף רינגים ומיסבים זאת ההזדמנות.
אם אתה יכול לעשות או עזרה ממישהו לשיקולך.
סט טוב לרינגים חברת הסטינג

upetar
17-06-10, 10:09
ואני חושב שלא פחות חשוב(אולי אפילו יותר) ,ליבדוק ולשפץ את הראש קודם ולמה.אים הראש כבר עבר מ"ס השחזות,צריך לשים אטם ראש יותר עבה.באטם ראש גם יש מידות,וזה חשוב יותר מהפירמה.יש סימני זיהוי על האטם החדש שמצינים את עוביו.אטם ראש חדש הכי טוב בעולם ,אים הוא דק מידי המנוע לא יעבוד טוב,ויצלצל תמיד.(על הדברים החשובים באמת לא מדברים כאן)

punto-mk1
17-06-10, 10:32
דווקא מדברים, יאיר אמר לי את זה והפנה אותי לבחור שמשפץ ראשים ואמר שהוא כבר יבחן אם כדאי לשפץ את הראש הזה או שאי אפשר.

יאיר פשוט מכוון אותי מה לעשות אחרי שסיימנו עם הראש - בין אם לשפץ ובין אם לקנות אחר.

אגב אני עדיין מחכה שמישהו יהיה מוכן להלוות לי סטנדים לרכב?

punto-mk1
21-06-10, 01:29
מה לגבי הפקקים של המים? הקדמיים והאחוריים? להוציא ולשים חדשים או שעדיף לא לגעת?
ואם לשים חדשים, אז לשים סיליקון או פשוט לסגור אותם לפי הספר?

Lexxxa
21-06-10, 01:36
תחליף, ללא סיליקון, פשוט לדחוף את החדשים.

punto-mk1
23-06-10, 09:15
פשוט מזל.

היום התכוונתי ללכת לבחור שיאיר הפנה אותי אליו - מאחורי הבית משפט בתל אביב, ובמקרה קראתי את ההודעה של עמית על השיפוץ שלו.
אז לפי מה שעמית מספר, אני לא אלך אליו.

האם יש מישהו אחר מומלץ?

האמת שהייתי מעדיף לעשות את זה לבד, הרי אף אחד לא יטפל לי באוטו כמו שאני הייתי מטפל בו.

אולי לעמית יש עכשיו כלים מתאימים שאוכל להיעזר בהם?

ארילו
23-06-10, 11:42
תדבר עם "מיכאל ראשים" ברחוב יצחק שדה בת"א.

punto-mk1
23-06-10, 19:22
באמת שמתי היום את הראש אצל מיכאל ראשים, לא היה שם מיכאל, אבל היה בחור שעזר לי הרבה.
אגב הוא ביקש על השיפוץ 900 ש"ח, כי צריך לעשות הגבהה, אמרנו כבר שהראש כבר שופץ יותר מפעמיים.
בכל מקרה, אני מעדיף ראש חדש במצב טוב - לפונטו 75S יש למישהו משהו כזה?

ארילו
24-06-10, 16:12
תיאלץ לחפש בפירוקיות. תנסה אולי לשאול במוסכים שונים.

אגב, "מיכאל ראשים" עושים עבודה מעולה בשיפוץ ראשי מנוע.

yair068
24-06-10, 23:02
יש כזה תאלץ להיפרד מ-800 ש"ח
תרצה תן איתות

punto-mk1
04-07-10, 09:03
יקר לי, אני אשפץ את שלי כבר.
תודה.

punto-mk1
27-09-10, 14:39
הפרוייקט לא כדאי כבר, עקב ריבוי חלקים שצריכים שיפוץ, הוחלט לסגור את הפרוייקט!

לפיכך, חלקים שונים ברכב מוצעים למכירה- הכל קיים!
פנסים יימכרו בסוף, כיון שהרכב עומד בחניה ציבורית ושהעיריה לא תפנה אותו.

moty003
27-09-10, 17:47
איזה דגם ושנה הרכב?

punto-mk1
28-09-10, 11:46
פורסם בפורום מכירה.

punto-mk1
30-09-10, 18:49
שנת 96
צבע לבן
דגם S75
חלונות חשמל
נעילה מרכזית

punto-mk1
21-10-10, 16:04
חזרתי לשפץ את הרכב בסופו של דבר.
הרי מלכתחילה לא התחלתי בגלל כדאיות כלכלית.

בכל מקרה - לא הצלחתי לפרק את בורג ריקון השמן, אז החלטתי לפרק את כל האגן שמן. נתקלתי בבעיה שיש מתחת לאגן איזשהו מוט חיזוק שמחובר לבלוק ולגיר, בכל מקרה אני מתקדם די בסדר.

אם יהיה ביקוש אני אעלה גם כמה תמונות. . .

yair068
21-10-10, 16:15
אם תרצה מפתח תודיע לי אעבור דרכך.

ליאור23
21-10-10, 17:01
כל היופי בפרויקט זה שיש תמונות, בקיצור תעלה;)

ארילו
21-10-10, 17:51
http://www.cloudynights.com/ubbthreads/attachments/1842545-This%20thread%20is%20worthless%20without%20pics.jp g

123456

punto-mk1
15-11-10, 18:20
יששש!!!!
הצלחתי סופסוף לפרק את האגן שמן, בקרוב מאוד אני אעלה כמה תמונות שממחישות מה קורה למנוע בן 15 שנים שככל הנראה עבר תקופה של הזנחה כאשר לא היה אצלי.

ושאלה עקרונית, יש לי ביד איזשהו חלק אלומיניום שאמור להיות בצבע כסף נקי, כנראה בגלל הזמן יש עליו צבע של שמן שרוף

רעיונות איך לנקות אותו. . . (חומרים, שיטות, ודעות )

chesh
15-11-10, 19:39
ספריי קרבורטורים + לחץ אויר
מוריד את הכל עם ואפשר טיפה לשפשף עם סקוץ' גם

punto-mk1
16-11-10, 11:41
מצאתי זמן להעלות קצת תמונות.

ברמת העקרון כבר פירקתי את אגן השמן, ואת הבוכנות, אני לא בטוח אם להחליף רינגים, אבל נראה לי שאני אעשה שיוף קל לצילינדר (honeing). בכל מקרה, בזה נדון כשאעלה תמונות רלוונטיות.

מה שדחוף זה - אני מחפש אגן שמן עם אטם לפונטו 1250 שנת 96.

ועכשיו לחלק המעניין, הרבה זמן לא עדכנתי אז אני מעלה תמונות קצת ישנות:

זה, אם אתם זוכרים, אחרי ימים של נסיונות לפרק את הראש, אז תמונה של שמחה שהצלחתי, אגב בסוף הצלחתי רק עם לום מתחת לראש ומשיכות עדינות כלפי מעלה.

שימו לב, כמה פעמים שגלשו לי מים מהפקק בגלל התחממות יתר - זה שיעור טוב אגב, כשאתם הולכים לקנות רכב, תראו שהוא בלי כל הסימנים האלו. . .

punto-mk1
16-11-10, 11:56
אחרי שהצלחתי לפרק את הראש, פירקתי גם את הקאמשפט והוצאתי את כל הכוסות של השסתומים, הכוסות קיימות על מנת לתעל את תנועת האונות של הקאמשאפט על השסתום בשביל ליצור תנועה חלקה ככל האפשר (מינימום חיכוך).
על הכוסות יש דיסקיות (Shims) בעובי מדוייק ביותר (לא זכור לי כרגע באיזה יחידות זה נמדד) וזה בשביל ליצור מרחק אחיד של כל אונה מהקאמשפט לשסתום. אם יש מרווח גבוהה בין הכוס לאונת הקאמשאפט - אז שמים דיסקית עבה יותר, אם יש מרווח נמוך - אז שמים דיסקית דקה יותר. ביצירת משטח אחיד השסתומים ייסגרו בדיוק בזמן שהם אמורים להיסגר וייפתחו בדיוק בזמן שהם אמורים להפתח וכל לא נאבד אנרגיה.
אגב, זהו בדיוק כיוון תזמון שסתומים!!.
את זה מאוד רציתי לעשות לבד - אבל צריך כלים שאין לי, וגם בגלל שהיה צריך לעשות מילוי לראש - אז כבר השארתי את כל השיפוץ לבעל מקצוע.

בכל מקרה קצת תמונות של הכוסות ועליהם הדיסקיות - שימו לב למספרים שיש על הדיסקיות.

yair068
16-11-10, 14:58
אין אטם לקרטר
שמים סיליקון איכותי של ויקטור רייס.

punto-mk1
16-11-10, 16:26
יש אטם לקרטר, ואני לא מתכוון לשים סיליקון.
הורדתי את הקרטר והיא היה מלא בחתיכות סיליקון שסתמו את המסנן למשאבת שמן. לזה נגיע כשאני אעלה תמונות מהימים האחרונים - זה יהיה מעניין.

yair068
16-11-10, 16:33
הבעייה שמישהו עשה עבודה "טובה "
אורגינלי אין אטם אם תרצה תוכל לפנות לפרפקט יעשה לך ועדיף מגומי כמו פנימית של גלגל.
לכן אמרתי סיליקון איכותי

ארילו
17-11-10, 00:38
אין אטם. כמו שיאיר אמר צריך להשתמש בסיליקון. (אגב באנגלית קוראים לזה ליקוויד גסקט)

punto-mk1
18-11-10, 16:23
נראה לי שאני אכין אחד, לפי המידות של הקרטר.
כמו שהכנתי את אלו של המצערת:

קניתי גליל של נייר איטום, מסתבר שיש כמה סוגים (הכרתי את זה בשם ווקטורית, זה נקרא אחרת, לא זוכר איך).
שרטטתי עליו את הצורה שאני רוצה וחתכתי לפי המידה.

ראיתי שמישהו פה הזמין כאלו מאיזה מקום - נראה לי שזה יהיה עדיף על להכין לבד, זה יהיה יותר מדויק, רק שלי לא היו את הישנים, הם היו בלויים מדי.

yair068
18-11-10, 20:17
תהיה לך בעייה עם נייר כי ינזל לך באיזה שהוא שלב מכיוון שהמשטח גדול וברוב המקרים לא ישר .
לכן צריך ומשתממשים בסיליקון שתופס נפח כמו ויקטור רייס .
מי שעשה את העבודה לפני כן שם סיליקון נוזלי ולא איכותי ובנוסף הפעיל את המנוע מיד ולא נתן לסיליקון להתייבש.
אם בכל אופן תרצה אטם הרי לא כל יום או שנה אתה תפתח קרטר גש לפרםקט ברח''אברבנל קרוב ליפו ת"א עם הקרטר והוא יעשה לך אטם מגומי טוב

punto-mk1
19-11-10, 17:46
פירקתי את הקרטר והגיע הזמן לתמונות. . .
דיבורים אח"כ
1-3 הקרטר בחוץ.
4 שימו לב כמה השמן בוצי.
5 תראו בפינות של הקרטר שקיימת שכבה של סיליקון, שבחלקה נפלה לתוך השמן ומה שנגרם מזה זה סתימות במעברים.

punto-mk1
19-11-10, 18:15
כתוצאה מהבוצה וקצת כנראה שהחתיכות סיליקון גם עזרו, תראו את הצינור ששואב שמן מהאגן אל משאבת השמן ולפילטר שמן.
חוץ מזה עוד תמונות, של הבוכנה והצילינדר וסתם תמונות נוספות.

אגב, בינתים כבר ניקיתי את כל החלקים האלו.

יש את מיסבי ההחלקה שנראים במצב לא משהו (ראו תמונה), כדאי להחליף או שאולי זה בסדר? ואם להחליף זה מצריך חריטה או איזושהי התאמה מיוחדת לקראנק?

נתקלתי בקושיה לא פשוטה, על כל הבוכנות יש לי כיתוב A, מלבד על אחת שיש עליה סימון B. ולפי היינס זה בעצם אומר שזו בוכנה בקוטר גדול יותר במידה.

עכשיו השאלה - יכול להיות שחרטו רק צילינדר אחד? ואם כן אז איזה רינגים אני צריך לשים בבוכנה הזו?

yair068
19-11-10, 18:17
סיליקון לא איכותי אבל סה"כ תקין
לגבי חיזוקי ראש מנוע אני חיזקתי שלב ראשון לפי הסדר עם סגירה באצבע אחת
לאחר מכן סוגרים פעמיים לפי הסדר כשכל פעם סוגרים 45 מעלות

yair068
19-11-10, 18:34
טוב הכנסתה תמונות נוספות
מקווה קודם כל שאתה יודע בדיוק איפה יושבת כל בוכנה ובוכנה ומה כיוונה יש חצים
חובה שגם הכפות יוחזרו למקומם לכן תעשה סטים וסגור את הברגים שלא יתערבב לך
מתוך הצילינדר נראה שהקרנק תקין וצריך להיות חלק כמו מראה ללא חריצים
אפשר גם לקחת את הקרנק לבדיקת מידה או שיש לך מיקרומטר
קח גם את סט הבוכנות לבדיקה ואז תדע אם הכניסו בוכנה יותר גדולה
המיסבים אצלך לא תקינים ותצטרך להחליף אותם לא יקר של חברת קינג רינגים של הסטינג.
הצילנגרים נראים חלקים וצריכים להיות כך .
לדעתי יש לך נזילה מפקק אחורי ליד גלגל תנופה
על הדרך בדוק את הקלץ
בסך הכל כמו שאמרתי הרינגים היו גמורים ולכן אכל שמן.
הקיצר תעלה תמונות לאפני ואחרי כל מהלך גם שתזכור איך זה היה וגם נוכל לומר לך מה לא תקין

yair068
19-11-10, 19:08
תראה שכחתי קצת מהשירשור הזה ומגיב לתגובות האחרונות ומשום מה התחלתי עכשיו מההתחלה.
אז קודם כל ד"ש ליופיטר אוי אוי כמה שאני צודק כל מילה בסלע למה הוא לא מגיב.
חוצמזה אני לא כועס עליך יופיטר חזור אלינו

punto-mk1
20-11-10, 12:56
שלום יאיר ובאמת תודה על התגובות.
אכן סימנתי כל בוכנה לאן חוזרת ובאיזה כיוון, וגם הכנתי סטים של הכל כדי שלא יתערבב לי הכל. בדיוק כמו שהמלצת לפני כן.
הקרנק והצילינדר אכן חלקים כמו מראה, בפורום פיאט אירופאי אחד ממליצים אפילו לעבור עם משהו כמו טלכרט ולראות שהוא עובר חלק (כמו שבודקים זקן בצבא), ואכן הכל 100%.

עכשיו בקשר למיסבים, אם המיסבים נשחקו ברמה כזו, זה לא מעיד על בעיה עם הקרנק?
ובינתיים אני לא מפרק את הקרנק - נראה לי מורכב מדי ואני מפחד להוציא אותו מאיזון - אם תמליץ אחרת, אולי אעשה את זה.

נזילת שמן? מה זה פקק אחורי? אני מכיר פקק אחורי של מים, ואכן היתה נזילה כזו ותוקנה.

בקשר לקלאץ', איך אני אבדוק אותו?

ואחרון אחרון חביב זה בקשר לרינגים, לפי מה אתה רואה שהם גמורים? הם מבריקים בצורה אחידה בדפנות והרכב מעולם לא צרך שמן . . . מטיפול לטיפול. . .

ואני אקבל בברכה כל עצה או המלצה לבדיקה, מכל אחד.

yair068
20-11-10, 15:07
אם בודקים אז רק במיקרומטר .
אם כמו שאתה אומר שזה חלק ולא היו בעיות אז אין מה לגעת.
מחזיר שמן יושב על הקרנק מאחור וגם מקדימה יש סימנים של שמן השאלה מאין.
המיסבים רכים מאוד ולכן הם נשחקים כך שזה תקין רק תחליף אותם
מעל הקרנק יש לכל טלטל מזרקי שמן בזוית תנסה לנקות אותם רק בספרי קרבורטורים ויתכן שבגלל זה יש שחיקה של המיסבים אבל יהיה לך מאוד קשה מכיוון שהבלוק לא מפורק והקרנק גם.
אינך יכול לבדוק את הקלץ מכיוון שלא פירקתה לא את הגיר ולא את הבלוק .
האם הקלץ היה מחליק לך מרוב שמן שיש שם.
רינגים לא יקרים לכן שווה להחליף אותם 250 ש"ח של הסטינג ואז אתה תראה את ההבדל.
מה שכן קח לך איזה לבנה עם נייר שיוף ותשייף את משטח של הבלוק שמתחבר לראש המנוע שיהיה ישר חלק ואחיד.
מקווה שאתה יודע לסגור את ברגי הטלטל במומנט הרצוי רשום בהיינס
תבדוק גם לאחר חיזוק הברגים וללא רצועות שהקרנק מסתובב חלק .
תנקה את החריצים היכן שהרינגים יושבים חשוב מאוד בכלל יש לך ים של עבודה בניקוי.
כאשר אתה מרכיב את אטם ראש מנוע תדאג שהאטם יהיה במקומו כי על הבלוק באמצע יש 3 חורים ואחד מהם מחובר למשאבת שמן
סע ברכה אם יש שאלות תשאל או תתקשר

punto-mk1
21-11-10, 10:26
חשבתי על כיוון אחר איך לבדוק את הקוטר של הצילינדר.
אני אשים בפנים רינג, בכל אחד ואחד מהצילינדרים ואמדוד עם מד מרווח (feeler gauge) כמה רווח נשאר לי, ככה אני אוכל לדעת את ההיקף - ומההיקף אני אדע מה הקוטר.

עכשיו, בשביל להתחיל לעבוד אני צריך כלים שאין לי ואני קצת מתבאס מהרעיון של להשקיע קרוב ל-1000 ש"ח על כלים שמבחינתי יהיו חד פעמיים - זה לא שאני הולך לעשות את זה שוב בזמן הקרוב.

בקיצור, יש למישהו כלים להשאיל לי?

כשאני חושב על זה, אז הכלים הנדרשים להמשך העבודה הם:
מד מרווח (feeler gauge).
מיקרומטר פנימי או חיצוני (למדידת הצילינדר או הבוכנה), קליבר גם יעשה את העבודה.
ידית מומנט - הכי חשוב, לסגירת הקאפות והראש במידה הנכונה.
כלי השחזה לצילינדר - מצ"ב תמונה.

אני מודה מראש לכל מי שיכול לעזור לי עם משהו מהכלים הללו.

yair068
21-11-10, 12:31
לגבי השחזה תקנה מברשת פלדה עם קוטר של בערך 10 ס"מ הרכב על מקדחה .
לגבי בדיקה קח את הבוכנות למי ששיפץ לך את הראש בד"כ לא לוקחים כסף.
פילר גייץ ועולה גרושים.
ידית מומנט עולה 220 ש"ח אצל הכלי תצטרך אותו תמיד ושווה קנייה

punto-mk1
16-03-11, 18:24
מאז המזג אוויר הגשום - הרכב עומד.

כמה חבל!!!

אתמול ירדתי לראות מה המצב ובלי לשים לב התחלתי שוב לעבוד עליו.
אז נראה לי שכיוונתי את הרצועת טיימינג, פירקתי את הפולי וחיפשתי את הסימון של הקרנק על הגלגל שיניים, אז על הגלגל שיניים היה סימון, אבל על הבלוק לא היה.

הימרתי על הזווית שיש בתמונות - זה נראה די דומה.

בעיה אחרת היא - מזרקים, מרוב כל כך הרבה זמן שהמזרקים עמדו יבשים הם נסתמו, רק אחד מתפקד.
אני מחפש מזרקים לפונטו 96 1250 הזרקה רב נקודתית (MPI).

לגבי הכלים - כבר הסתדרתי עם הכל וסגרתי את הראש.

סיפור מעניין - נקרעה לי גומיה של אחד המזרקים ונפל לי איזה מכסה פלסטיק שלו - מזלי שהוא יושב מעל השסתום ואני לא צריך לפרק שוב את הראש, אבל גם המצב הנוכחי לא הכי נעים. בכל מקרה ראיתי שלמישהו נפל אום - זה בכלל לא נעים.

punto-mk1
16-03-11, 18:24
מאז המזג אוויר הגשום - הרכב עומד.

כמה חבל!!!

אתמול ירדתי לראות מה המצב ובלי לשים לב התחלתי שוב לעבוד עליו.
אז נראה לי שכיוונתי את הרצועת טיימינג, פירקתי את הפולי וחיפשתי את הסימון של הקרנק על הגלגל שיניים, אז על הגלגל שיניים היה סימון, אבל על הבלוק לא היה.

הימרתי על הזווית שיש בתמונות - זה נראה די דומה.

בעיה אחרת היא - מזרקים, מרוב כל כך הרבה זמן שהמזרקים עמדו יבשים הם נסתמו, רק אחד מתפקד.
אני מחפש מזרקים לפונטו 96 1250 הזרקה רב נקודתית (MPI).

לגבי הכלים - כבר הסתדרתי עם הכל וסגרתי את הראש.

סיפור מעניין - נקרעה לי גומיה של אחד המזרקים ונפל לי איזה מכסה פלסטיק שלו - מזלי שהוא יושב מעל השסתום ואני לא צריך לפרק שוב את הראש, אבל גם המצב הנוכחי לא הכי נעים. בכל מקרה ראיתי שלמישהו נפל אום - זה בכלל לא נעים.

בכל מקרה - עזרה עם כיוון טיימינג ועם מזרקים.

תודה.

ben_david7
16-03-11, 19:40
לגביי כיוון הטיימינג.
עם הקאמשפט אני בטוח שהסתדרת אם סימון ברור (אם לא תגיד)
עם הקראנקשפט אין לך מה להסתכל על הפולי שלו . יש כיוון הרבה יותר פשוט מצד גלגל התנופה.
תסתכל לכיוון הגיר ותראה חור מלבני (חתוך עקום כזה פיאט לא כלכך השקיעו בחיתוך החור) ושים לב שמשמאל לחור על בלוק המנוע יש מספרים (0,5,10,15)
עכשיו אתה צריך לסובב את הקראנקשפט עד מצב שבוא תראה בחור המלבני את אחד השינים של הגלגל תנופה מסומן שתגיע לסימון תזיז ממש לאט עד שהוא יהיה מכוון על 0.
אם לא הבנת אסביר לך בטלפון.
לגביי מזרקים לך לפירוקיה לא חסר.
ואיך אתה מסתדר עם כלכך הרבה זמן בלי האוטו ה' יודע.

yair068
16-03-11, 21:02
יפה בן אני יכול לצאת לפנסיה.
לגבי כיוון הטיימינג אם הוא הוציא את הפולי התחתון אז יש כיוון אחד על גלגל הקרנק והצד שני שלו על שעה 9 יש שם חריץ על הבלוק.
כך גם על גלגל הקמשפט יש סימון על הגלגל והצד השני על ראש המנוע בשעה 9 יש חריץ

yair068
16-03-11, 22:03
לא הגיוני שהמזרקים סתומים חוץ מזה איך אתה יודע
לגבי גומיה הפכתי חצי אותו כשנעלם לי גומיה אצלי ולא מצאתי אותה
אם תרצה יש לי גומיה בשבילך

punto-mk1
17-03-11, 00:53
תודה בן, אשמח אם תעזור לי עם זה כי לא ממש הבנתי.
לגבי הרכב - בפוסט הראשון הראשון התחלתי בזה שזה רכב שני, אז ככה אני מסתדר (עם עוד אחד).

יאיר - אין את הסימון על הבלוק, זו הבעיה, שאני לא רואה אותו וזה אחרי שניקיתי שם והאזור שם ממש מצוחצח. ופשוט לא קיים סימון.
ולגבי המזרקים - פשוט רק אחד מוציא דלק ברגע שאני נותן להם מתח (פתיחת סוויץ'), ואם אני מחליף מיקומים של מזרקים בחליל - עדין אותו אחד הוא היחיד שנותן דלק.

davidmzr
17-03-11, 09:34
אם הבנתי נכון את מה שכתבת. שבהדלקת סוויצ' המזרק נותן דלק.
אתה טועה, המזרקים לא סתומים, אלא המזרק הנ"ל הוא תקול. המחט שלו תפוסה במצב פתוח.
המזרק/ים מרסס דלק בעת חיבור מינוס דרך טרנזיטור שנמצא במחשב.
הטרנזיסטורהוא מתג שסוגר ופותח, שקצב פעולתו נקבע ע"י חיישני מידע המועברים למחשב.
חיישני המידע הם: לחץ סעפת, מתג מצערת, טמפרטורה, חמצן, מעגל ההתנעה.
ברגע שהמנוע דומם, בהדלקת סוויצ' המזרק לא יקבל פקודה להיפתח.
ביחס לגומיות השסתומים, לפי המצב של המנוע שלך, החליף גומיות חדשות.
דוד.

yair068
17-03-11, 10:50
אין דבר כזה אין סימון שני הסימונים דומים בדיוק אחד על הבלוק והשני על ראש המנוע שעה 9.
האם את סימון הקאמשפט עליון אתה רואה תן כיוון.
סימון קרנקשפט גם אפשרי על גלגל התנופה כמו שאמר המומחה בן

ben_david7
17-03-11, 18:07
אין דבר כזה אין סימון שני הסימונים דומים בדיוק אחד על הבלוק והשני על ראש המנוע שעה 9.
האם את סימון הקאמשפט עליון אתה רואה תן כיוון.
סימון קרנקשפט גם אפשרי על גלגל התנופה כמו שאמר המומחה בן

המומחה שלמד מהמומחה

punto-mk1
18-03-11, 01:05
אני אענה קודם לדוד - לא בפתיחת סוויטש בלבד, אלא עם סטרטר. כלומר מצב נורמלי שהמזרקים אמורים לתת דלק בשביל שהרכב יניע, אז רק אחד נותן.

עכשיו ליאיר - אני מבין מה שאתה אומר לגבי הסימונים וגם יש לי את הצילומים של איך זה נראה (היינס) ופשוט אין סימון בבלוק, אולי נשחק למרות שלא הגיוני - לא יודע, פשוט לא מוצא אותו.

עכשיו לבן - יאיר עזר לי כבר מלפני יותר מחצי שנה עם הרכב . . . בזכותו הצלחתי להתקדם בכלל עם המשימה הזו, באמת מומחה!

yair068
18-03-11, 14:24
http://punto.org.pl/informacje/silnikifire/183

כאן רואים בדיוק את הסימונים אם לא תסתדר אבוא להראות לך

תן כיוון

עריכה : בתמונה רואים באמצע את החריץ על ראש המנוע זהוא הסימון

punto-mk1
25-03-11, 03:27
בתמונה אתה מראה את הקאמשאפט - מצאתי את הסימון הזה, אין בעיה. הבעיה שלי היא עם הקראנקשאפט, בכל מקרה אני שוב לא פנוי לזה כל כך, אבל מצאתי תמונות יפות שצילמתי בעבר ועכשיו אני רואה שלא העליתי אותם.

yair068
25-03-11, 09:40
יופי של ניקייון לבוכנות.
אחרי שאתה עושה פורטיניג לצילינדרים בדוק עוד פעם חילחול עם סולר .
גם לראש המנוע הפוך אותו וובדוק אם יש חילחול עם סולר בתוך השקע ליד השסתומים.
לגבי סימון הקרנק בתמונה האחרונה שלך היכן שאתה בוודק חילחול עם הבקבוק.
על הגיר ישנו פתח מלבני שרואים אותו בתמונה סובב ביד שמאל את הפולי ועקוב אחרי הפתח מימין שהוא גלגל התנופה עד שתגיע לפס סימוון זהוא סימון הקרנקשאפט
למה אתה לא רואה את סימוון הקרנק מכיוון שפולי אביזרים מסתיר לך ואז צריך לפרק אותו ולהשאר ררק עם פולי קרנק הקטן שם יש סימונים
בכל אופן תבדוק בשיטה של גלגל תנופה

punto-mk1
28-03-11, 02:13
פירקתי את הפולי ועדין לא ראיתי את הסימון - לא משנה, אני אנסה מהצד השני כמו שהסברתם לי אתה ובן.
זה לא בקבוק סולר - זה בקבוק שמן - כשעושים הונינג (honeing) לצילינדרים חייב לשפוך שמן תוך כדי - כי רוצים משטח עגול וחלק ככל האפשר.
אגב, זה הונינג (השחזה בעברית) ויש מקרים חריגים כשהצילינדר נעשה אובלי מעט ואז צריך לעשות בורינג (Boreing או קדיחה בעברית) מה שנהוג לכנות בשפה פשוטה - חריטה, בכדי ליצור מחדש צורה תקינה לצילינדר.

punto-mk1
10-04-11, 19:11
חברים תעזרו לי.

נתקעתי עם מזרקים לא תקינים, לפחות שלושה.
אני מחפש מזרקים לפונטו 1250 96 הזרקה רב-נקודתית.

ביררתי בפירוקיה ליד הבית - מבקשים 500 ש"ח, מה שנראה לי מאוד מוגזם בשביל חלק מזערי ברכב ששווה 3000 ש"ח.
לפני כמה זמן מישהו רצה למכור ב-150 ש"ח שזה מחיר טוב. אם מישהו יודע, ראה, שמע, יש לו מזרקים - שיצור איתי קשר. חבל, הפונטו עומדת בדד.

yair068
10-04-11, 19:15
איך קבעתה שהאינגקטורים לא תקינים
המחיר לרבעייה לא יקר
אפשר לנקותם באופן עצמאי השארתי פה פרוייקט לניקוי אינגקרטורים

http://www.youtube.com/watch?v=VFJlTfHyrUk

punto-mk1
10-04-11, 20:39
אז בסדר.

בהנחה שאני אנקה שלושה - לאחד מהם נקרעה אחת הגומיות ונפל הפלסטיק כיסוי התחתון - נפל לתוך הראש ולקח לי כמה ימים לחלץ אותו משם - נמנעתי מלפתוח את הראש שוב.

בכל מקרה אני אצטרך לפחות אחד - יש משהו למישהו?

yair068
10-04-11, 21:19
על הגבעה ליד משרד במשרד הרישוי היכן שיש מוסך ישנה פירוקיה קוראים לבחור שלומי תקנה ממנו

ben_david7
10-04-11, 22:05
כשפותחים את המזרקים יש להחליף את כל הגומיות, עלות בכלל לא זולה.
שילמתי על 8 גומיות קטנטנות 80 שקל,אבל חובה להחליף!

davidmzr
11-04-11, 11:02
על איזה גומיות אתה מדבר ?. ולמה קנית 8 ?.
האם כאלה ?:

ben_david7
11-04-11, 11:03
בדיוק כאלו!
מאותה קופסא הוא הוציא לי אותם בחנות.
כמה עולה קופסא כזאת 25 אלף שקל???
קניתי 8 לפגו,4 תחתון 4 עליון (מעל ומתחת למזרק)
***ח

davidmzr
11-04-11, 11:22
לא יודע אם לומר לך כמה עולה קופסה כזאת, כדי לא לצער אותך. :)
תמיד תלוי מי הקונה. לדוגמא קניתי ל-yosigav גלון שמן מנוע ליקוי מולי 5 ליטר ב-85 שקל.
הוא אמר שמחייבים אותו על זה 160 ש"ח.
טוב החלטתי לומר לך, יוצא 1 ש"ח לגומיה.
דוד.

yair068
11-04-11, 11:27
דוד אניי חייב לראות את האוסף אצלך

davidmzr
11-04-11, 11:31
מה פתאום אוסף, אין לי גלריה. :)
דוד.

ben_david7
11-04-11, 12:37
אתה לא רציני! ח ח ח חח ח
המוכר אמר לי ששלו עמידים בלחץ וכל מיני כאלה.
דרך אגב אחרי שמלבישים את הגומיות סגרתי את זה בכוח,אבל גם אחרי הסגירה וההנעה זה לא נראה לי הכי חזק,זאת השיטה לסגור את זה?

Amit
11-04-11, 13:07
תגידו לא פינקתי אותכם :

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ATD-270-PC-7-32-11-16-GREEN-134A-AC-O-RING-ASSORTMENT-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3f0849ab1bQQitemZ27072 1985307QQptZMotorsQ5fAutomotiveQ5fTools

ben_david7
11-04-11, 14:23
וואי זה גורם לי להרגיש פרייאר :(
איפה ניתן לקנות את זה בארץ?
הלוואי והייתי יודע להשתמש ב EBAY

אני צריך גם להחליף את ההורינגים של סעפת היניקה בפגו' עדיף כבר לקנות סט כזה

davidmzr
11-04-11, 16:18
אני קניתי לפיאט מריאה לסעפת בניפרד, משום שבסט לשיפוץ הראש לא היה. בהתחלה שמתי סיליקון, היה זיוף כי משך אוויר.
האטמים החדשים בלי סילקון תיקנו את הזיוף.
ביררתי לך עם היבואן.
120 ש"ח כולל מע"מ, קופסה 8 תאים כמו בתמונה שצירפתי.
יש גם קופסה עם 16 תאים, לא אמר מחיר משום שהסחורה עדיין בנמל.
יש בה יותר סוגים וגדלים.
בקופסה עם ה-8 תאים כ-120 יח'. ב-16 תאים כ-260 יח'.
העסק לא מוכר ללקוחות פרטיים. אם תרצה אביא לך.
כמו כן ביררתי לך אטמים (במקום הסיליקון ששמת) לא עובר את ה-30 ש"ח.
רצוי עם דוגמא.
דוד.

punto-mk1
15-05-11, 17:11
הגיע הזמן לסגור מעגל (ואת המנוע עם כל החלקים)
קצת יותר משנה שהרכב עומד והיום סגרתי את סעפת היניקה והפילטר אוויר עליה - מה שאומר שסיימתי.

רק מה, לפני שאני מנסה להניע יש לי שתי בעיות\שאלות:
1. דלק שישב שנה במיכל הדלק יכול להוות בעיה?
2. צריך כיוון רצועת תזמון.

אשמח למענה על השאלה הראשונה ולעזרה עם הבעיה השניה.

תודה.

yair068
15-05-11, 20:23
צריך לעשוות את מפגש על האש אצלך ולפתuח שמפניה
כיוון טיימינג יש סימונים
1. על ראש המנוע וסימון על גלגל הקמשפט עליון
2.סימון שני נמצא בחריץ הגיר יש סימון על גלגל התנופה שמתחבר לסימון 0 על הגיר
3.וסימון שלישי על גלגל קרנק
כאן יש מדריך ותמונות של החלפת משאבת מים+כיוון טימינג

http://punto.org.pl/zrobtosam/model176czylimk1/52

ושלושת התמונות שאתה צריך כפי שציינתי מעל
תמונה מס' 3 אפשר לדלג עליה מכיוון שהסימון של גלגל התנופה היינו הך או להפך
אם תהיה לך בעיה השאר בהודעה פרטית מס'פלאפון אחזור אליך

punto-mk1
15-05-11, 21:12
תודה על התגובה יאיר.
באמת שאם היה לי איפה הייתי מזמין את כולכם.

בכל מקרה, בדיוק היה אצלי בן וכיוונו יחד את רצועת התזמון, אבל יש בעיה - האוטו לא מניע.
בפתיחת הסוויטש, נדלקות הנורות בקרה (מצבר, שמן, מנוע והזרקה), ונשארות כולן דולקות, למרות שעד כמה שזכור לי נורת ההזרקה אמורה להיכבות שניה אחרי פתיחת הסוויטש.

בכל זאת ניסינו להניע - לא הלך, אבל משום מה יוצאים פיצוצים מהמצערת אם מנסים לתת גז תוך כדי הנעה, לי זה לא נראה הגיוני. מישהו יכול להסביר לי למה זה?

הוצאנו את החליל הזרקה וניסינו להניע כאשר הוא בחוץ והתגלה שרק מזרק אחד מוציא דלק. לא נורא, יש לי שמונה מזרקים בסה"כ (קניתי עוד 4) אז ניסינו אותם אחד אחרי השני - מצאנו שלושה עובדים וחמישה תקולים :=| מוזר.

כעת המצב הוא - יש נורת הזרקה דולקת קבוע, יש רק שלושה מזרקים תקינים.

האם המערכת יודעת לזהות שיש מזרק תקול ובגלל זה הנורה נשארת דולקת?

ולסיום - למישהו יש מזרק מיותר ???

yair068
15-05-11, 21:43
בן בחור זהב
יש מצב שווסת לחץ תקול ונמצא בכניסה לחליל.
כמו כן כל מערכת הדלק כולל הבנזין לא נקייה ותקינה

punto-mk1
15-05-11, 23:54
לגבי ווסת לחץ, יש לי אחר אני אחליף.

לגבי כל מערכת הדלק? לא תקינה? אני מניח שאתה מבין שזו תשובה שיכולתי להגיע אליה לבד אז עצם השאלה היא מה במערכת הדלק לא תקין?

ובקשר לפיצוצים מהמצערת? יכול להיות שזה קשור לכיוון של רצועת התזמון?

yair068
16-05-11, 10:44
הייתי מתחיל לבדוק מפילטר דלק שנמצא מתחת לגלגל ימיני אחורי
לפני כן הוצא את צינור המוביל ממשאבת הדלק בכדי שלא תשבור אוזן למשאבה
אם אין לך הרבה דלק הייתי מחליף
הוספתי מדריך לניקוי אינגקטורים שווה לעשות

http://www.youtube.com/watch?v=VFJlTfHyrUk

davidmzr
16-05-11, 11:11
[QUOTE=punto-mk1;92173]תודה על התגובה יאיר.
באמת שאם היה לי איפה הייתי מזמין את כולכם.
בכל זאת ניסינו להניע - לא הלך, אבל משום מה יוצאים פיצוצים מהמצערת אם מנסים לתת גז תוך כדי הנעה, לי זה לא נראה הגיוני. מישהו יכול להסביר לי למה זה?

ולסיום - למישהו יש מזרק מיותר ???[/QUOTE

פיצוצים מהמצערת וחוסר הנעה, עלולים לנבוע משלוש סיבות:
א. סדר ההצתה לא נכון.
ב. טיימינג לא מכוון.
ג. עודף דלק בצילינדר.
דוד.

ben_david7
16-05-11, 17:50
סדר ההצתה נכון.
טיימינג מכוון בצורה הטובה ביותר ולא מפוספס בשן אחת.
מה שנראה לי מוזר זה שכשבדקנו ניצוץ ,דחפנו מברג בתוך אחד חוטי ההצתה וזה עשה רעש של ניצוץ אך לא היה חזק (לפחות כמו אצלי,לא היה ניתן לראות את הניצוץ הכחול).

yair068
16-05-11, 21:23
עשה ניקוי אינגקטורים לפי הלינק ששלחתי לך
פרק את צינור הדלק לפני החנוכיה ובדוק שמגיע לחץ סביר של דלק(הכנס לתוך בקבוק שלא ישפריץ וכך בדוק את איכות הבנזין)
הרכב את האינגקטורים כשהחנוכיה לא מורכבת ובדוק אם מרססים טוב(רסס על בדג שיספוג)
לאחר שהכל תקין הרכב את החנוכיה ובדוק שלא נוזל דלק מגומיות האינגקטורים ואם תוכל לבדוק במד לחץ שיש לך 3 באר.
לאחר כל זה עדיין ישמעו פיצוצים שים את הרכב ללג בעומר או בדוק סדר הצתה וטיימינג מחדש
כמובן לפני הנעה עשה ריסט למחשב הרכב

punto-mk1
17-05-11, 00:05
אני לא אתייחס לכלל התגובות שכתבתם כי לגבי הנורית של ההזרקה - מסתבר ששכחתי לחבר מחבר מסויים וברגע שזיהיתי את זה חיברתי והנורית נכבית.
לחץ דלק - בדקתי כשהחנוכיה מפורקת והמזרקים מחוברים - נראה סביר לחלוטין ( לא לשכוח שמזרק אחד לא מתפקד. - אני אנסה לעשות ניקוי לפי הלינק שיאיר שלח. אין נזילות דלק.
איך אני יכול לבדוק את איכות הבנזין?

עכשיו לתגובה של דוד, בקשר לסיבות לפיצוצים במצערת.
1. סדר הצתה לא נכון - אי אפשר הרי לטעות בסדר ההצתה, וזאת משתי סיבות -א. אורכים (הן של כבלי ההתצתה והן של סלילי ההצתה ו-ב. כתוב על המנוע איזה סליל מצית איזו בוכנה.

2. טיימינג לא מכוון - בזה אני לא מבין, בן עשה מצווה גדולה, הגיע אלי וכיוון. ואני בהחלט סומך עליו שהוא כיוון נכון.

3.עודף דלק בצילינדר - איך? מאיפה? נניח שכן. ניסיתי גם לאחר יום להניע והמצב זהה- עדיין יש פיצוצים בניסיונות הנעה.

ארילו
17-05-11, 01:02
בנזין (לא דיזל) מתפרק ואחרי כשנה הוא מאבד רבות מהאנרגיה שלו.
בנוסף הוא כבר לא נשרף בצורה אחידה והדבר נשמע באגזוז.

תנסה עם דלק ממקור אחר, אחרי שתפתור את בעיית המזרקים.

davidmzr
17-05-11, 08:47
עכשיו לתגובה של דוד, בקשר לסיבות לפיצוצים במצערת.
1. סדר הצתה לא נכון - אי אפשר הרי לטעות בסדר ההצתה, וזאת משתי סיבות -א. אורכים (הן של כבלי ההתצתה והן של סלילי ההצתה ו-ב. כתוב על המנוע איזה סליל מצית איזו בוכנה.

2. טיימינג לא מכוון - בזה אני לא מבין, בן עשה מצווה גדולה, הגיע אלי וכיוון. ואני בהחלט סומך עליו שהוא כיוון נכון.

3.עודף דלק בצילינדר - איך? מאיפה? נניח שכן. ניסיתי גם לאחר יום להניע והמצב זהה- עדיין יש פיצוצים בניסיונות הנעה.
לא קראתי את כל השרשור. אבל התייחסתי לסיבות שיכולות לגרום לפיצוצים בסעפת.
בנוסף שסתום תפוס/שרוף/לחוץ יגרום לבעיה.
בדוק ותחליט אתה מה תקין ומה לא.
בהצלחה.
דוד

ben_david7
17-05-11, 12:48
את הראש הוא שלח למכון ייעדו לשיפוץ ראשים.
אם היית בעיה באחד השסתומים אני משאר שהיו אומרים לו,הרי הם מחליפים את כל האטמים(מחזירי השמן)
השסתומים גם מכוונים כי הריי זה תפקיד של מכון לשיפוץ ראשים.

צריך לגשת למכון שטיפל בזה לברר מה הוא עשה בראש.

אבל לפי מה שאני חושב.
כששיחקנו עם החוטים ,שמנו לב שמהצמה שיוצאת מהמחשב כשקצת מזיזים אותה מפסיקה נורת המזרק לדלוק.
לפי דעתי זה משהו בחשמל אבל אני לא רוצה לזרוק דברים כי לי ולחשמל עולמות שונים.

בן.

davidmzr
17-05-11, 13:59
בן היקר.
במקום לשער השערות בדוק קומפרסיה ועדכן.
דוד.

punto-mk1
19-05-11, 00:24
בן, התגובה של נורת ההזרקה למשחק שלנו עם החוטים נבע מזה שהמינוס לא היה מחובר כמו שצריך - כרגע הוא מחובר ואין שום בעיה, היה גם את הקונקטור הנוסף שמצאתי להיכן מתחבר וכרגע הנורית נכבית לאחר שניה מפתיחת הסוויטש - המצב תקין.

דוד, יש דרך לבדוק קומפרסיה לבד?

ben_david7
19-05-11, 03:07
(O.o) הכל תקין והפונטו לא מעוניינת להניע....

punto-mk1
19-05-11, 11:53
אני מתחיל לחשוד שמשהו לא מכוון
או התזמון, או השסתומים.
מישהו יכול לקפוץ אלי לחולון לעזור לי עם זה?

punto-mk1
19-05-11, 17:38
חשוב להבהיר שהפיצוצים שמוזכרים הם בעצם אש שיוצאת מהמצערת.

ניסיתי להניע גם אחרי כמה ימים - ככה שאם הייתה הצפה אז הדלק התאדה כבר.

davidmzr
19-05-11, 21:38
(O.o) הכל תקין והפונטו לא מעוניינת להניע....
על זה אמר המנתח: הניתוח הצליח, אבל החולה מת. :)
דוד.

ben_david7
20-05-11, 08:02
ח ח ח ח ח ח ח

punto-mk1
22-05-11, 21:10
בדקתי את כל החיבורים - מסתבר שגם הסלילים וגם חוטי ההצתה לא היו מחוברים נכון.

עכשיו אין פיצוצים במצערת - יש דלק, יש ניצוץ, ומנוע לא מניע.

החשד העיקרי שלי זה הדלק, אז אני אחליף אותו ואנסה שוב.

מה שקורה זה שהמנוע מסתובב ואז כל שני סיבובים או סיבוב וחצי יש מעין קושי בהמשך הניסיון להניע - כאילו אין לו כוח לרגע ואז הוא ממשיך להסתובב.

מה התופעה הזו?

davidmzr
22-05-11, 21:17
התופעה הזאת מצביעה על מים שחודרים לצילינדר, או מגעים של סטרטר רפויים.
קרא שוב את התגובה השניה שלי בעמוד 12.
דוד

yair068
22-05-11, 21:41
חבל מאוד הייתי בתוך הרכב בדרכי אליך ביום שישי.
ידעתי בליבי שחוטי ההצתה לא נמצאים במקום סדר ההצתה רשום על הכויל הכויל הראשון מכיוון קיר האש הולך ל-1-4 והכויל השני ל-2-3
לא נראה לי שיש חדירה של מים לצילנדר הייתי אומר שהמצבר שלך עייף.
הקיצר יש לך בעייה או בסדר החוטים ,דלק, טיימינג
אחרי כל נגיעה חשמלית חייב לעשות ריסט למחשב

davidmzr
22-05-11, 21:53
מה שקורה זה שהמנוע מסתובב ואז כל שני סיבובים או סיבוב וחצי יש מעין קושי בהמשך הניסיון להניע - כאילו אין לו כוח לרגע ואז הוא ממשיך להסתובב.

מה התופעה הזו?
זאת אינה תופעה של מצבר עייף.
נחכה לעידכון.
דוד.

punto-mk1
23-05-11, 23:53
תודה יאיר, אבל הייתי בעבודה עד 22:00.

בכל אופן עדיין לא בדקתי, אבל אני לי חושב שזו בעיה של מצבר, כי אני מנסה גם אחרי שהרכב מחובר עם כבלים לרכב אחר.

זה גם לא מים - עוד לא שמתי גרם מים באוטו ומערכת המים כולה בכלל עדין לא מחוברת.
מגעים של סטרטר רפויים - זאת אומרת בעיה חשמלית? אז אתה בעצם טוען כמו יאיר.

בכל מקרה - בעיה חשמלית היא אפשרות. . .

מחר אני אבדוק ואעדכן.

ben_david7
25-05-11, 12:26
הטיימינג מכוון במיליון אחוז כמו שצריך,תוציא את הפלאג הכי שמאלי וכוון את הקמשפט,תכניס בורג ותנסה להרגיש אם הבכונה נמצאת בנ.מ.ע

דבר שני כאשר החלפת טיימינג יש להוציא את גלגל השיניים של רצועת האלטרנטור שעלייה מורכבים השיניים שקורא חיישן הקראנק כדי להניע (יש שלושה ברגים) וכמובן גם שלוש אפשרויות יכול להיות שהרכבת את זה לא נכון.
וחייישן הקראנק לא קורא נכון ולא יכול להניע.

דבר נוסף בדוק את סדר ההצתה שוב.
תביט שיש שתי כוהלים חשמליים אחד אמור להיות על 1-4 ואחד על 2-3
תראה שאין מצב שאחד על 1-2 ואחד על 3-4 או כדומה.

יש עוד הרבה דברים ואפשרויות....בהצלחה בן.

ben_david7
25-05-11, 12:30
שים לב לכיווון.

punto-mk1
26-05-11, 01:51
בשעה טובה!!!
היום הצלחתי להניע.

בן - כבר עידכנתי וכתבתי שסדר ההצתה לא היה נכון, והטיימינג אכן מכוון מצויין, תודה רבה.

מה שעשיתי היה להחליף דלק (שנה ישב במיכל), ולנקות את הפלאגים (כנראה שהתפחמו כתוצאה מנסיונות ההנעה), ואז אחרי כמה נסיונות הרכב הניע.

הרכב מגמגם מאוד בסרק, אבל אני מניח שזה בגלל המזרק התקול מה שגורם למנוע לעבוד על 3 צילינדרים. לא נורא, נשיג מזרק ונראה לאן זה יתקדם

ben_david7
26-05-11, 12:37
סוףסוף!!! יאללה הגיע!!

סע בזהירות הכי חשובב!

כמעט שנה = 7.6-26.5

אל תשכח שיש להחליף צמיגים (הם בטח ממש ישנים) וגם מסנן דלק,ולשפוך למיכל הדלק K44.

ולהעביר את הקטנטנה טסט!

punto-mk1
27-05-11, 15:12
מישהו יכול להשיג לי מזרק לפונטו - אבל חשוב שזה יהיה מזרק שלא עמד הרבה זמן, כי הנטייה של אלו היא להיתפס - הם לא נפתחים כשנותנים להם מתח.

אגב ניסיתי את מה שיאיר מייעץ לגבי ניקוי המזרק לפי הסרטון - זה לא הולך כי המזרק תפוס.

אז שוב - מזרק לפיאט פונטו S75 שנת 96.

תודה.

yair068
27-05-11, 15:51
מכל הרזרבה שיש לך כולם תפוסים לא הגיוני
האם יש לך תקע לאינגקטור
האם יש לך ספק מתח 12 VDC
אם לא אתה מוזמן אליי

punto-mk1
27-05-11, 20:56
זה מה שגם אני אומר, אבל בדקתי אותם אחד אחד ורק שלושה לא היו תפוסים - אחד השתחרר אחרי שדפקתי עליו עם פטיש והוא כבר לא שמיש, ועוד אחד השתחרר אחרי שדפקתי עליו עם פטיש ועכשיו הוא מטפטף, כלומר הסגירה שלו לא טובה.

יש לי שנאי ותקע, תודה.

punto-mk1
31-05-11, 14:36
מי אמר מים בצילינדרים?
עכשיו ששמתי מים באוטו וחיברתי את המערכת - נכנסו מים לצילינדרים והתערבבו עם השמן גם, כנראה שזה מה שהקשה להניע.
אמרו לי לא לשים סיליקון באטם ראש, לא שמתי, זה אטם של ויקטור ריינץ, סגרתי אותו לפי הספר, 20 -> 30 -> 90מעלות ועוד 90 מעלות .

מה פספסתי???

davidmzr
31-05-11, 17:52
אני מודה "באשמה". אני אמרתי מים בצילינדר.
מאחר שהתופעה היתה גם לפני ששמת מים במערכת, נסה את הדבר הבא.
פתח את מכסה השסתומים, פרק את כל הפלגים,פרק את הקונקטור של הקוייל ותן סטרטר ארוך.
את הסטרטר יתן מישהו אחר, כדי שאתה תעמוד מול המנוע ותביט.
בדוק אם עפים מים מהחורים של הפלגים. כמו כן הביט על הקמשפט וראה אם מגיע שמן.
בדוק ועדכן.
דוד.

yair068
31-05-11, 18:50
האם נעשה השחזה לראש המנוע
מהיכן אתה רואה שנכנס מים לצילינדר איך אתה רואה תלמד אותי
לא צריך לשים סיליקון לאטם ראש מנוע

yair791
31-05-11, 19:36
הראש מנוע כניראה לא ישר כלומר מעוות את הדבר הזה אפשר לטקן עלי השחזה של הראש כל אחד שעושק בשיפוץ מנועים עושה את זה אולי מישתלם לך להביא ראש אחר אחד תמורת אחד ליפעמים יוצא אותו מחיר

punto-mk1
31-05-11, 22:26
דוד - התופעה היתה אומנם לפני ששמתי מים במערכת, אבל ייתכן שמה שנכנס לצילינדר בפעם הראשונה שניסיתי להניע היה שאריות מים שישבו בבלוק, כי הרי בעצם בשלב מסויים, אכן הצלחתי להניע, עד שמילאתי מים היום. ולא הבנתי את מהות הבדיקה שאתה מבקש ממני לעשות - במה אתה חושד? מה הכיוון?

יאיר - כשפתחתי את מכסה השסתומים אחרי כמה נסיונות הנעה ראיתי מים בראש (טחינה) וגם שמתי מים ירוקים אז היה קל לזהות אותם - החלטתי לפרק את הראש וראיתי שיש מים בצילינדרים, עכשיו בגלל הנסיונות להניע - היו פיצוצים, אז רואים פיח על האטם - קרוב לפתחי המעבר של המים.
אם אתה עדין אומר לא לשים סיליקון, אז מה לעשות? אולי לא סגרתי מספיק חזק? איך אפשר להסביר את זה?

יאיר השני - הראש עבר מילוי שטח והשחזה אצל מיכאל ראשים ביצחק שדה בת"א, הראש נראה מעולה.

davidmzr
31-05-11, 23:12
"אבל ייתכן שמה שנכנס לצילינדר בפעם הראשונה שניסיתי להניע היה שאריות מים שישבו בבלוק."
יפה, איזה כייף לדבר עם מי שמבין. :)
חשדתי שהנחת את אטם הראש הפוך, כאשר פתח השמן באטם מונח לצד השני.
אם לא קיימות 3 אפשרויות.
א. הראש עדיין עקום. בדוק עם סרגל אם אין רווח במרכזו.
ב. בדוק עם סרגל אם הבלוק ישר.
ג. סדק בראש, האם עבר בדיקת לחץ ?.
לא אפרט, אבל מה שכתבתי הינו מתוך מקרים שקרו לי במנועים.
עוד דבר חשוב. האם הכנסת לבלוק לפני ההרכבה, את שני הצינוריות שממרכזות את הראש ?.
דוד.

punto-mk1
01-06-11, 00:07
תודה דוד, באמת הדבר הראשון שבדקתי אחרי שפתחתי שוב את הראש היה לוודא שהוא מונח נכון.

אני אבדוק דבר ראשון בבוקר עם סרגל, למרות שקשה לי להאמין כי הראש חזר לא תקין אחרי שיפוץ ולגבי הבלוק - הרכב היה במצב נסיעה ככה שלא נראה לי שיש בו בעיה, אבל בכל זאת אבדוק בבוקר.

שוב, הראש אחרי שיפוץ - וזה בוודאות לא סדק כי כמות המים שהיו לי בצילינדר היו אמורים להעיד על סדק משמעותי שניתן לראות - מה שלא קיים.

הצינוריות קיימות על הבלוק - מלכתחילה בכלל לא ניתקתי אותן.

davidmzr
01-06-11, 00:47
"וזה בוודאות לא סדק כי כמות המים שהיו לי בצילינדר היו אמורים להעיד על סדק משמעותי שניתן לראות"
לא מסכים איתך. הסדק יכול להיות בתוך החורים, היכן שמתחברים הסעפות, יניקה ופליטה.
זה נגרם בדרך כלל, מיזה שעושים פורטינג מוגזם (וגם בלי), ובמשך הזמן יש מעבר מים.
אולי מישהו לפניך הרחיב את הקדחים. לא ניתן לראות את זה. אין סימנים, משום שהאוויר והגזים שעוברים שם מנקים את הסימנים. רק בדיקת לחץ תגלה את זה.
דוד.

punto-mk1
01-06-11, 09:06
עכשיו כשאתה מתאר את המעברים וכל זה עובר לי בראש משהו.
הראש שלי היה אחרי שלוש חריטות כבר ולא היתה אפשרות ליישר אותו בפעם הרביעית, לכן עשו לו הגבהה (הוסיפו חומר) ואז עשו שטח ראש.
יכול להיות ששם יש בעיה? כלומר , ייתכן שבנית ההגבהה לראש נעשתה ככה שנותרו מרווחים\סדקים שדרכם יכלו לעבור מים?

yair068
01-06-11, 12:13
חבל כל כך על העלות שהשקעתה על שיפוץ הראש ובסוף עשו הגבהה.
ואיך בן אומר לא היקר הוא הטוב ביותר כולם מכפפים אז לפחות במחיר מוזל לא עמית
כמו שאומר דוד צריך לעשות בדיקת לחץ.
גם לדעתי יש סדק קטן אחרי הרבה התחממויות והתותח שנשלחתה אליו כנראה פישל.
יתכן שתצטרך להחליף ראש מנוע רק אחרי בדיקת לחץ
בדוק עם סרגל גם את משטח הבלוק ובדוק היטב עם ציפורן שאין סדק בצילינדרים
קח אותו לאיזור בית המשפט שיבדוק לך לחץ לראש המנוע
כמו כן לידיעתך אטם ראש מנוע פסול אחרי פתיחתו

davidmzr
01-06-11, 13:39
יאיר, כל מילה בסלע.
בדיקת לחץ המכון שמשפץ את הראש עושה, רק אם מבקשים.לכן מיכאל בסדר.
כמובן שזה מייקר את השיפוץ, תוספת של עוד 200-250 ש"ח ללקוח.
סידרתי לך בדיקת לחץ ברחובות עבור 100 ש"ח. בנוסף ראש משופץ + ישור+גומיות שסתומים+כיוון שסתומים ואחריות ב-500 ש"ח, מוכן להרכבה.
מדובר במשפץ ראשים ותיק עם עסק קטן. אצלו אני משפץ ראשים לכל סוגי המכוניות.
אגב, הראש מוכן על המדף להרכבה.
אם מתאים לך צור קשר.
דוד.

yair068
01-06-11, 15:30
דוד אתה קריש עם שיניים ענקיות.
שווה קנייה קח בחשבון שאצלי הבלוק נסדק לכן אמרתי שצריך לבדוק טוב טוב עם זכוכית מגדלת
בד"כ להבנתי עושים בדיקת לחץ לראש מנוע כך שהוא שילם 900 ש"ח עבור שיפוץ

punto-mk1
01-06-11, 16:19
הראש ישר, הבלוק ישר בדקתי עם סרגל מיד בבוקר.
פניתי לאחר מכן לארז ממיכאל ראשים, הוא ייעץ לנסות לחבר את הראש בלי האטם בשביל לבדוק אם משהו מפריע לראש להתיישב, אז זה מה שעשיתי וגיליתי שהצינוריות מרכוז של הראש פשוט עקומות
ההתנגדות של הסגירה של 20NM לא היתה של הלחץ של הראש על הבלוק - אלא על הצינוריות מרכוז.
אלון ממיכאל ראשים השיג לי את הצינוריות הללו, ואגב אמר לי שלכל ראש שהם עושים מילוי, הם עושים בדיקת לחץ.
בכל אופן קניתי אטם חדש והוזהרתי שלא לשים סיליקון, אגב שפתחתי את הראש אחרי הפעם השניה ראיתי שהסיליקון חסר תועלת באמת - כולו נמרח לצדדים וסתם מפריע במעברים.

בלי קשר גם בעיה של חשמל היתה, ה (-) לא היה מחובר כמו שצריך לגוף.

מה שעשיתי בטעות היה לנסות להניע אחרי שסגרתי את הראש בפעם השלישית, מבלי להחליף את השמן שכאמור היה מעורבב עם מים (ברח לי מהראש - שלי, לא של המנוע).
השאלה היא האם הרינגים לא יצליחו לאטום את המים ואז שוב יש לי מים בצילינדר? או שאולי אין בעיה ורק להחליף את השמן, וכמובן לשטוף עם עוד קצת שמן את המנוע?

davidmzr
01-06-11, 18:11
אם הראש ישב טוב, אין קשר לרינגים שיאטמו מים, ולא יהיו מים בצילינדר.
יש רק להחליף את השמן, ולשטוף עם עוד קצת שמן את המנוע.
דוד.

yair068
01-06-11, 18:38
2 בעיות היו לך
1. צניריות עקומות מראה שלא הנחתה טוב את ראש המנוע ולא לחץ ואז יש לך בריחה של מים
2. מי אמר לשים סיליקון על אטם ראש חס וחלילה
תנקה טוב טוב את שאריות הסיליקון כך שלא ישאר כלום ושיפשוף בנייר זכוכית עדין יהיה מעולה

davidmzr
01-06-11, 18:57
"
עוד דבר חשוב. האם הכנסת לבלוק לפני ההרכבה, את שני הצינוריות שממרכזות את הראש ?.
דוד.
יאיר, כתבתי לו את זה כאחד האפשרויות, כנראה שלא שם לב.
אם היה בודק היה רואה שהם לא עגולות. אני תמיד בודק אם הם נכנסות לראש ולבלוק.
העיקר שנגמר.
דוד.

punto-mk1
15-07-11, 11:14
אז אני מעלה את השרשור הזה מחדש, אולי זה כבר מוגזם ועדיף לפתוח שרשור חדש.

אז באמת כתבת ולא התייחסתי דוד - סליחה, או אולי לא סליחה - בעיה שלי.

בכל מקרה, הרכבתי מחדש הכל והרכב מניע.

יש לי בעיה שברגע שאני מניע - הרכב עומד על 3000 סל"ד, וברגע שאני לוחץ קלות על דוושת הגז, הסל"ד יורד ומשחק בין 1500-2000.

חשבתי על לאפס מחשב רכב, אז פשוט ניתקתי מצבר, פרקתי מתח , הנעתי מחדש - אין שינוי.

ייתכן שאחד החיישנים על המצערת לא תקין? אין בעיה, יש לי את שלושתם, השאלה היא מה נראה לכם לא תקין?

yair068
15-07-11, 19:51
מקווה שלא נגעת בברגי חיישן בית המצערת ובורג אלן כיוונון פרפר בית המצערת כמו כן כבל הגז צריך להיות רפוי ולא מתוח
תבדוק ראשית את חיישן בית מצערת ע"י בדיקת מתח בקטבים 1-3
למיטב זכרוני במצערת סגורה 0.5V ופתוח מלא 5V.
אין לך פוטנציומטר הוצא את התקע של בית המצערת עשה ריסט למחשב ובדוק.
כך עשה עם חיישן חמצן ובדוק שינוים כל פעולת הוצאת חיישן עשה ריסט למחשב
גם חיישן ומערכת הקניסטר שלא מחוברת טוב תעשה בעייה כזאת