PDA

View Full Version : מאוורר מנוע אוניברסלי

eidan26
07-06-10, 21:48
היי לכולם .
מאוורר המנוע של הפונטו 2000 שלי שבק חיים , למזלי אני תמיד שם לב למד החום ולא נגרם נזק .
גררתי את הרכב למוסך באיזור במושבים בצפון ושם הציעו לי להתקין מאוורר אוניברסלי שקט במיוחד במחיר זול יחסית . ובכן בעל המוסך שבדיוק התקין כזה בפונטו אחרת אמר שזה מתאים ועושה את העבודה "פיקס" .
היום לקחתי את הרכב ולצערי החום עלה מעל החצי למרות שהמאוורר עבד , לפי דעתי קוטר המאוורר קטן יותר וזאת הבעיה במיוחד בחום כזה ועם מזגן דלוק כניראה שזה לא מספיק , כל השאר עובד משאבת מיים ריליי יוניט הכל תקין . לרגע שמעתי את המכונאי המבולבל אומר ש:"אולי יש בעיה בראש מנוע" מה שאני בטוח לא קשור וכאן הגעתי לשאלה שלי כי על דעת עצמו הוא פירק את הראש ועשה איטום סיליקון חדש כמחווה עקב הזעה מרובה של שמן . האם יכול להיות שהסיליקון המיוחד שאוטם נכנס לתעלות המיים במנוע וסתם אותם ?
נ.ב מחר הוא ירכיב מאוורר משומש של פונטו ואז נדע בוודאות אבל עדיין אשמח להתייחסות .
תודה מראש .

TheDarkNight
07-06-10, 22:10
מה שזול, תמיד עולה ביוקר אחר כך.
ברכבים במיוחד, שזה גם משרת אותך ואחראי על הביטחון שלך במידה, לא כדאי ללכת על מאוורר אוניברסלי, זה לא מטען לפלאפון או שקע לחשמל בבית.
יש סיבה שלכל יצרן יש את המאוורר שלו ולא כולם קנו את אותו המאוורר (מה שהיה מפחית להם את ההוצאות בצורה יפה מאוד- ובמקרה תקלה גם את המוניטין). קח מקורי ותהייה לי בריא.

blueuno
07-06-10, 22:11
"כי על דעת עצמו הוא פירק את הראש ועשה איטום סיליקון חדש כמחווה עקב הזעה מרובה של שמן"

הכוונה שהוא פירק את מכסה השסטומים וכמובן שלא את הראש עצמו וזאת אומרת שם לכה סיליקון בנוסף לגומיה של המכסה שסטומים, וזאת אומרת שאין כל קשר בין מערכת המים לאיפה שהוא שם לכה את הסיליקון!!

yair068
07-06-10, 22:11
כמובן שאם לא סמים יותר מדיי אלה שכבה שטוחה ומחכים קצת שיתייבש אז אין בעייה.
לגבי מאוורר צריך לבדוק אם עובד דרך נגד מהירויות ומהירות ראשונה עובדת אחרת הוא החום יעלה מעל החצי.

upetar
07-06-10, 22:12
סביר להניח שפרק מיכסה שסטומים ולא את הראש.שמפרקים ראש לא אוטמים עים סיליקון(אולי תצלם את החשבונית).המאורר האוניברסלי שהרכיב ,אולי זה "ספאל"וכן הוא לא מספיק לקרור נוזל הקרור ברדיאטור,וגם את הגז מזגנים בימים חמים אלו.

eidan26
07-06-10, 22:21
כניראה מדובר במכסה השסתומים , והוא לא גבה על זה כסף למי שביקש חשבונית ,
בדרך כלל אני לא בקטע של זול אבל האמנתי שאם יש תקדים ורבים לפני עשו זאת אז זה יעבוד טוב .
כמו שאמרתי מחר יתקינו שם מאוורר מקורי , אני מאמין שאם אין קשר למכסה הנ"ל הבעיה תסתיים בכך .