התחבר

View Full Version : תקלה בחיישן הגה פיאט פנדה 2006


boca
07-06-10, 08:44
מקרה שהיה כך היה
כחודש וחצי לאחר טיפול 60K החלה להופיע התראת הגה כוח לא תקין, מלווה בנורה אדומה. לאחר הדממת מנוע ההתראה הייתה נעלמת אך שבה לאחר כחצי שעה של נהיגה. כמובן שבנהיגה ברכב לא הרגשתי בכלום אבל בלב כבד ניגשתי למוסך המרכזי ברמת החייל.
בדיקה מהירה שכללה התחברות למחשב רכב הביאה את התוצאות הבאות - חיישן הגה כוח חשמלי איננו תקין וחייבים להחליף בחדש את כל מוט ההגה החשמלי בגלל שהחיישן מגיע בילט-אין.
לאחר בדיקה במוסך מורשה אחר בו נאמרו לי תוצאות דומות, החלטתי לבצע את התיקון ברמת החייל מה גם שהוצעה לי הנחה של 10 אחוז על הרכיב מהמלאי.
עלות התיקון - עבודות 550 ש"ח, חלקים 4200 ש"ח (מוט הגה חשמלי עליון לפנדה + 2 ברגים).
סה"כ כולל מע"מ 5000 ש"ח, משהו כמו שמינית עלות הרכב בעת התיקון.

קשה לי לדעת סטטיסטיקות וכמה פנדות נוסעות על כבישי ישראל, אך לאור כמות ההודעות האחרונות בפורום זה, עברתי רשמית מ"ממליץ קנייה" ל-"ממליץ שלא לקנות" לגבי כל הקשור לפיאט פנדה. הרכב עצמו זול, חסכוני בדלק, נהיגה בעיר נוחה מאוד וכו', אבל לאור האמינות הנמוכה של מערכות ההגה והעלות המטורפת, ממליץ להמנע מרכישה.
אני ממתין לקבלת רכב ליסינג עם סיום הלימודים באונ', ומייד לאחר מכן מוכר.
בהצלחה לשאר מחזיקי הפנדות.

ארילו
07-06-10, 17:16
חבל שלא התייעצת.
בכל מקרה במקרים כאלה יקרים כדאי לקבל חוות דעת שהיא אינה של מוסך מורשה של פיאט.
למשל אצל אייל נוימן.

TheDarkNight
07-06-10, 19:19
גם בעלי ELX יכולים לעבור מהמלצה ללא המלצה בגלל רצועת טיימיניג שעולה המון. סביבות 10K.
לכל דגם יש את החולות הרעות שלו. רכב אחד זה חשמל והשני זה מע' הגה וכו...
אלה דברים שאתה חייב לקחת בחשבון, ברכישת רכב.
אלה הם טיפולים שאין ברירה וחייבים לעשות.
אז אם היה לך רכב אחר זה היה עולה פי שלוש.

צריך גם לזכור שרכב משרת אותך וזו השקעה שלא חוזרת.

Stefan Shpunk
07-06-10, 22:37
גם לי יש פיאט פנדה שנת 2006 וזה נראה שיש לנו כמעט אותן תקלות (ראה דיונים קודמים עם מנורת הAIRBAG וכו')
לאחר שרכשתי את הפנדה שלי עם 30000 קילומטר, התברר לי באחד הטיפולים שעשיתי, שגם לפנדה שלי הוחלף מוט הגה חשמלי עליון בעלות של בערך 6000 שקל על ידי הבעלים הקודמים (הוא דאג להסתיר זאת ממני).
לאחרונה גם החלו רעשים לא רגילים מכיוון המנוע בעת שלוחצים על הגז. התברר שהמשאבת מים דפוקה והיו צריכים להחליף אותה, ובגלל שכבר הוציאו את כל החלקים, החליפו לי גם את הטיימינג על הדרך, ויצא ששילמתי 2800 שקל...באותו מוסך כולל החלפת בלמים קדמיים, תיקון חיישן הAIRBAG או משהו כזה וטיפול.
המחיר לא כזה נורא כי היה לי קופון של 20 אחוז הנחה אבל אני מאוד מאוכזב מאמינות הרכב שכן זו הסיבה העיקרית שקניתי אותו.

גם אני כמוך כבר לא אמליץ לקנות מכונית זאת וגם אני ברגע שאקבל מכונית מהעבודה (כנראה גם בסיום הלימודים) אמכור את הפנדה.