התחבר

View Full Version : מחיר טיפול "קטן"

snufkin
29-05-10, 20:10
שלום,

השבוע עשיתי טיפול "קטן" במוסך מורשה. במהלך הטיפול גילו שיש נזילת שמן (גם נתנו לי לראות וגם אמרתי להם לפני שאני חושד בנזילה כי היה חסר די הרבה שמן). הנזילה לטענתם היתה מאטם במנוע ומעוד גומי באזור סליל ההצתה. בנוסף גם היה גומי קרוע שקשור כנראה למגן הגה בצד שמאל.
אני חייב להגיד שאת הכל ראיתי במו עיניי כך שאני סומך על המוסך שלא דחף לי דברים מיותרים.

מה שנראה לי שיצא הרבה זה השעתון ובמיוחד השמן מנוע (184 שח ל-4 ליטר???)

מה אתם אומרים? נראה הגיוני?

בכוונה מחקתי את כל הפרטים של המוסך ושלי שלא תהיו משוחדים ;)

הרכב המדובר הוא פונטו s60 שנת 97

תודה

ארילו
29-05-10, 20:18
אלה המחירים במוסך מורשה. היית יכול בכיף לבקש הנחה על מחיר החלקים והעבודה.
נגיד איזה 10% :)

i12z
29-05-10, 20:28
מילה אחת גנבים!!!
שמן מנוע גלון של 5 ליטר אתה קונה ב50-80 שקל ממוצע לקחת 184 ש"ח ל-4 ליטר!! גועל נפש,
לי לקחו על טיימינג 1900 ש"ח אחרי הנחה!!! בזמן שמוסך אחר אמר לי שהיה לוקח לי 600-700 שקל, גניבה!

snufkin
29-05-10, 20:36
ארילו, אני לא מהאנשים שישבו למישהו על הראש בשביל לקבל הנחה אבל זה נשמע שאתה אומר שזה מקובל פשוט לבקש ולקבל הנחה? אני יודע שיש מקומות שהמחירים שלהם כוללים הנחה מראש כי זה ידוע שמבקשים הנחה מקבלים אבל לא חשבתי שזה ככה במוסך.
בקיצור, האם זה מקובל לבקש ולקבל הנחה במוסך?
והאם זה מקובל להביא שמן לטיפול ולא לקנות את מה שהם מוכרים?

i12z, אני מודע לזה שאני משלם יותר במוסך מורשה ואני מוכן לזה כי אני רוצה להאמין שמקבלים גם תמורה בצורה של יחס ומקצועיות וביטחון בנוסף לעבודה, אבל במקרה שלך זה באמת ממוגזם לשלם פי 3 יותר. לצערי אני לא חזק בעניין הטכני לכן אני הולך למורשה לטיפולים וכו'. עם הזמן אני רוצה להאמין שאני יתחיל ללמוד ולעשות מה שאפשר בעצמי.

ארילו
29-05-10, 23:57
כן זה מקובל.
ואין לך מה להתבייש, מקסימום יגידו לך שאין אפשר לתת לך הנחה.

סך הכל אתה לקוח קבוע ולקוחות צריך לשמר.

גם אצל ספק החלפים שאני קונה אצלו אני מקבל הנחה באופן קבוע.

Caveman
30-05-10, 00:17
שמן מנוע גלון של 5 ליטר אתה קונה ב50-80 שקל ממוצע לקחת 184 ש"ח ל-4 ליטר!! גועל נפש,

שמן זית אולי. שמן מנוע איכותי בקלות עולה 130+-

snufkin
30-05-10, 00:30
טוב, פעם הבאה אני אבקש.

caveman, אתה צודק אבל אני מניח שבמוסך הם לאו דווקא שמים שמן איכותי. להיפך, אני מאמין שהם שמים את הכי זבל, אבל את זה אני לא יודע בוודאות.

איך אפשר לדעת מה הם שמים מלבד לשאול אותם? והאם זה מקובל להביא שמן לטיפול?

ארילו
30-05-10, 10:57
הם שמים שמן שעומד בתקנות שדורש היצרן.

תשאל אותם איזה שמן הם שמים, ואם אתה רוצה תודיע להם שאתה מתכוון להביא את השמן.