התחבר

View Full Version : עזרה במשיכת הפיקדון הצבאי

ליאור23
27-05-10, 21:25
כידוע לרובכם המשוחררים הטריים וותיקים כשמשתחררים ישנו פיקדון על סך 25 אלף ש''ח בערך שאפשר להשתמש בו למספר דברים מסוימים, חתונה/ עסק/לימודים ועוד משהו, עכשיו אני מעוניין להשקיע סכום מסוים בעסק ואני זקוק לפיקדון הנוסף הזה, מישהו עבר את הפרוצדורה הזאת ויכול לעוץ עצה , זה אפשרי להשתמש בכסף לצורך השקעה או בלבד לפתיחת עסק חדש.

אשמח לעזרה מכיוון שאין לי מושג לאיזה גוף ייצוגי אני יכול לפנות

Caveman
27-05-10, 21:52
גש לבנק שלך, אצל הפקידות יש שם טופס משיכה מהפקדון.
פשוט וקל.
ממלאים ומקבלים ש'ק.

הכל נעשה דרך הבנק שבו הפקדון נמצא.

ברא
27-05-10, 22:13
גש לבנק שלך כמו שאמר לך CAVEMAN אם אני זוכר טוב במחלקת ניהול חשבונות שמה ישב פקיד ויסביר לך הכל
בהצלחה

i12z
27-05-10, 23:25
לא נראה לי שכל כך קל , אני כשמשכתי ללימודים , רצו אישורים ובלאגנים

ליאור23
27-05-10, 23:47
תודה רבה על התגובות המהירות, בכל אופן מצאתי אתר שמופיע בו בכלליות יתרה מה אני צריך להציג לבנק,''ש להצטייד במסמך משפטי המוכיח בעלות או שותפות בעסק+אישור פתיחת תיק במ"ה
+תעודות ממע"מ''

את עניין השותפות אני מביא מבעל המניות הראשי את זה הבנתי, מה זה אבל אישור פתיחת תיק במ''ה ותעודות ממע''מ, מה זה כל הבירוקרטיה המטורפת הזאת (אני צעיר מידי לזה :evil:)

aviady
28-05-10, 09:42
אם המענק לצרכי עסק - הרי שצריך לפתוח עסק. ניגשים למשרד מע"מ באיזורך, ופותחים תיק עוסק מורשה/ פטור. מיד לאחר מכן פותחים גם תיק בפקיד השומה (מס הכנסה, לצורך העניין). עם שני האישורים האלה ניגשים לבנק - ומקבלים את הפיקדון.
אם תשתף אותנו באיזה עסק מדובר אוכל לתת לך את כל המידע הרלוונטי הדרוש.

ליאור23
28-05-10, 12:05
אני לא מעוניין להקים עסק, אני מצטרף לעסק קיים ופעיל , בכללי זה עסק לייבוא במימון חלקי ממשלתי כשהבעלים העיקריים הוא פרטי, לצורך העניין ההשקעה שלי היא לטובת פריסה רחבה יותר אבל חסר לי הפיקדון החשוב הזה.

aviady
28-05-10, 13:15
האם מדובר בחברה בע"מ (שהרי הזכרת את עניין המניות) או שמא מדובר בעוסק מורשה רגיל - דהיינו "עצמאי".
אם מדובר על חברה בע"מ, יש פרוצדורה של רכישת מניות בחברה.
אם מדובר על עוסק מורשה - עליך להצטרף אליו כשותף ולהפוך לשותפות. במקרה כזה, או שפותחים שותפות מחדש , רשומה על שניכם- ומקבלים תעודת עוסק מורשה לשותפות וכן הלאה, או שתוכל לפתוח תיק לבד ולהיות מעין "קבלן משנה" שלו - מעין פרילנסר.

ליאור23
28-05-10, 13:22
עסק עצמאי עם מספר שותפים ושותף אחד עיקרי, אך ישנו מימון מהממשלה , זה הכיוון שאני חשבתי עליו להיות פרילנסר אני לא יכול להיכנס בתור בעלים כי הסכומים שאצטרך להשקיע הם אסטרונומיים, תחשוב על זה כעל השקעה(אני המשקיע) זה אפשרי?

BentzZz
28-05-10, 13:37
לפי דעתי רק אם אתה תיהיה רשום כבעל העסק (לא בעל מניות) אז תוכל לקבל את הפקדון

ליאור23
28-05-10, 13:48
בעל בלעדי של העסק או שאני יהיה רשום כבעל נוסף?

את זה אפשר לסדר מבחינת ניירת עם הבעלים ,אבל זה יהיה חוקי, אני לא רוצה לעבור על חוקים פה

PUNTO 2005
28-05-10, 13:50
זה באמת אחד הדברים המבאסים.

הייתי לוחם3 שנים, והשתחררתי לפני חצי שנה

אני זקוק עכשיו לסכום של 5K+- , למה אני צריך לתת להם דין וחשבון על הכסף שלי שנמצא בחשבון שלי.. נראה איך נוציא את זה פיקטיבי

ליאור23
28-05-10, 14:03
פיקטיבי זה בכלל לא בעיה להוציא למרות שאני לא ממליץ להתעסק עם עניין החוקיות , חבל לקבל כתם בשביל סכומים קטנים כאלה

PUNTO 2005
28-05-10, 14:28
זה העניין ליאור, שזה כן בעיה

ולא חכמה ללכת לבעלי עסקים שאתה מכיר, ולתת להם אחוזים מסויימים מהכסף שכביכול שלך ב100%

נראה מה שיהיה יהיה (:

ליאור23
28-05-10, 15:13
בכל אופן אני לא ממליץ ללכת בדרכים עקלקלות בעניין זה, מה גם שטכנית זה לא כסף קיים, זה מעין כסף וירטואלי ואתה יכול למשוך אותו מכל בנק בארץ, מה גם שאתה לא מקבל מזומנים אתה מקבל מסמך שאתה מעביר למען והוא מקבל את הכסף

PUNTO 2005
28-05-10, 15:40
טעות בידך אחויה- הכסף קיים,חי נושם ובועט

לא וירטואלי ולא כלום, הוא פשוט בבעלות הבנק. שמשחק בו כמו כל חסכון כזה או אחר