View Full Version : תקלה במאוורר פונטו HGT
היום זה היתחיל ,עם התנעת הרכב המאוורר עובד ללא הפסקה
ורק במהירות הגבוהה ..כשמיכל המיים מלא עד הקו העליון כך שמיים יש ..
חום המנוע לא עובר את הרבע בשעון והרכב נוסע רגיל לגמרי
מישהו ניתקל בבעיה דומה ?או בקיצור מישהו יודע מה התקלה ?
תודה .
אתה רציני ?:eek::D לפי מה שאתה אומר היתי צריך להחנות על השמש ..הרכב בחניה מקורה כל הזמן
ומדובר בהתנעה ראשונית על מנוע קר לגמרי
יכול להיות מצב שבגלל עודף גז במזגן התחילה הבעיה ?
המזגן היה מכובה? והאוטו היה קר?
המזגן היה מכובה? והאוטו היה קר?
הרכב היה קר מאתמול אחר הצהריים ולא הספקתי אפילו להפעיל את המזגן
מה שכן מיליתי גז במזגן ביום שישי. הבנתי שיש קשר בין עודף גז והפעלת המאוורר.
כי חלק מהפעולה של המאוורר במהירות הגבוהה זה
לקרר גם את הגז אולי בגלל העודף היתקבלה פקודת הפעלה של המאוורר??
זה קורה רק כשאתה מניע את האוטו?
האם מילאו לך גז עם מכונה?
יש מפסק לחץ גז על צינור גז לחץ גבוה.נתק את הפלג של המפסק ואים הפסיק ,הבעיה במזגן.ותחזור למי שטיפל במזגן.
זה קורה רק כשאתה מניע את האוטו?
האם מילאו לך גז עם מכונה?
המילוי נעשה בשיטה הישנה לפי שעונים .מאז שקניתי את הרכב המזגן זה
הדבר הכי דפוק שקיים בו ..אז עמדתי על כך {אולי כמו אידיוט }שימלאו לי יותר גז
אז באמת המזגן קירר בצורה הכי קיצונית שהכרתי
וכמובן צצה הבעיה:mad: ניסיתי קודם להוריד קצת גז ,המאוורר בעוצמה הגבוהה הפסיק להישתגע
אבל נשאר לעבוד בעוצמתו הנמוכה קבוע ללא הפסקה.. והמזגן המאד "לא יעיל "של הHGT חזר להיות עלוב כמו בHGT רבות שאני מכיר על תקן של מפזר חום ..
יש מפסק לחץ גז על צינור גז לחץ גבוה.נתק את הפלג של המפסק ואים הפסיק ,הבעיה במזגן.ותחזור למי שטיפל במזגן.
תודה ..אני אבדוק את זה
למיטב ידיעתי יש 2 מאוררים לרדיאטור ושניהם פועלים תמיד ביחד, או במהירות איטית או במהירות מהירה.
מאוררים אלו מופעלים ע"י מחשב נהול המנוע או בתלות של חום המנוע או בתלות של לחץ גז המזגן, כפי שכתבו קודמיי.
מאוררי הרדיאטור פועלים בצורה חשמלית של טורי/מקבילי, קרי ששלושה ממסרים מפעילים אותם ואז או שהם מתחברים טורית ופועלים לאט במתח של 6V או שהם מתחברים מקבילית ואז פועלים מהר ובמתח של 12V.
מילוי גז המזגן חייב להתבצע ע"י ריקון כל הגז המע' ואז מילוי גז ע"י מכונה יעודית במשקל מדויק לפי הוראות היצרן.
אם אכן לחץ הגז במזגן גבוה מדי המאוררים יפעלו גם ללא צורך.
בברכה - רפי לין
זהו אני אחרי וכמו שחשבתי הבעיה היתה עודף גז שעשה בלאגן בכל
המערכת מקווה שהכל מאחור תודה לכל מי שעזר
והמזגן המאד "לא יעיל "של הHGT חזר להיות עלוב כמו בHGT רבות שאני מכיר על תקן של מפזר חום ..
לא יעיל?
המזגן בפונטו דור שני הוא מהטובים שיצא לי להיתקל בהם...
אז כנראה שאתה מיסתפק במועט :D וכנראה זה תקף לרכב כשיצא מהחברה ..*חדש ..
לפחות בשלושה HGT כולן משנת 2001 למזגן יש חיים ורצונות משלו
לדוגמה מצב עמידה שהמזגן עובד תוך דקות הקירור ירד ב80% כשברכבים אחרים שבבעלותי
אין זכר לתופעה כזאת ..
כך זה אצלי וכך גם בשלושת הHGT האחרות שהזכרתי .
אני לא יודע אם יש הבדל בין המזגן של ה-HGT ל-ELX, אבל גם לי אין טענות לגבי המזגן של הפונטו. גם בעמידה של שעה, הרכב קירר כמו גדול.
חוץ מזה שמח שהתקלה נפתרה.
ערן
תודה ערן .אני רק מקווה שהיא נפתרה סופית .
אז כנראה שאתה מיסתפק במועט :D וכנראה זה תקף לרכב כשיצא מהחברה ..*חדש ..
לפחות בשלושה HGT כולן משנת 2001 למזגן יש חיים ורצונות משלו
לדוגמה מצב עמידה שהמזגן עובד תוך דקות הקירור ירד ב80% כשברכבים אחרים שבבעלותי
אין זכר לתופעה כזאת ..
כך זה אצלי וכך גם בשלושת הHGT האחרות שהזכרתי .
אני מאותם האנשים שחם להם כמעט תמיד. אני מפעיל מזגן לא מעט.
המזגן אצלי תקין, ומקפיא, לא פחות. גם בעמידה, ובמיוחד בנסיעה.
זה היה כך גם בELX הקודמת שלי.
המזגן בHGT חזק מאוד,הרבה יותר חזק מהונדה סיוויק,פיאט קופה,פולו 16V,ועוד כמה אחרות שהשוותי.
זהו אני אחרי וכמו שחשבתי הבעיה היתה עודף גז שעשה בלאגן בכל
המערכת מקווה שהכל מאחור תודה לכל מי שעזר
סליחה יש לי שאלה פשוטה האם המאווררים עבדו קבוע גם בלי שהפעלת את המזגן?
התשובה היא כן .בגלל כמות גדולה מאד של גז ובגללי כמובן:p
המחשב הפעיל קבוע את המאוורים גם שהמזגן לא עבד וכשהרכב עמד לילה שלם
שניות לאחר התנעת הרכב .ואני מזכיר התנעה קרה מאד המאווררים נכנסו לפעולה במהירות הגבוה
מוזר מאוד אין שום קשר בזמן שהמזגן לא בפעולה למהירות המאווררים או לכמות הגז במערכת המיזוג.
הסיבה היחידה לתקלה כמו שלך היא יוניט חום מנוע תקול והסיבה היא שמחשב הרכב מזהה קריאה שגויה מיוניט החום הוא מפעיל מצב חירום כדי להגן על המנוע והמצב הזה מתבטא בהפעלת המאווררים במהירות הגבוהה שלהם.
יש לי הרגשה שהכיוון לא נכון והתקלה תחזור.
בכל מקרה גם אם אני ימלא פי שניים גז במערכת כל עוד שלא הפעלתי את מערכת המיזוג אין השפעה על מהירות המאווררים ושוב אני מדגיש שהמזגן מכובה.
במקרה הזה אכן צודק בעל הרכב והמאוררים פעלו בגלל עודף גז במזגן שגרם ללחץ גבוה ששודר אל מחשב נהול המנוע (היטאצ'י).
כשהיה הרבה מאוד גז המאוררים פעלו קבוע בהמירות המהירה וכשהופחת רק להרבה גז אז המאוררים פעלו קבוע במהירות האיטית ורק בכמות הגז הנכונה הם לא פעלו כלל קבוע והכל חזר לתיפקוד נכון.
עקרונית אורן, אתה צודק מחשבתית, אבל נראה שהיצרן לא תכנת את מחשב נהול המנוע כך שאם אין למחשב אות מזגן פועל (שהוא מקבלו בהפעלת המזגן להפעלה הלאה של המדחס) שלא יתייחס לנתוני לחץ הגז להפעלת המאוררי רדיאטור.
אני משער שזה קרה כי יצרן הרכב (פיאט) ויצרן מחשב נהול המנוע (היטאצ'י) יוצאים מתוך הנחה שאף אחד לא מוסיף גז בכמויות כאלו גדולות שיעלו כל כך גבוה את לחץ הגז.
בברכה - רפי לין
תודה רפי על ההסבר הממצה אני מקבל את אבחנתך למרות שאף פעם לא נתקלתי ב hgt בבעיה כזו אפילו עם עודף גז במערכת כשהמזגן כבוי. זה היה קורה רק עם מזגן דולק וכשהלחצים במערכת היו עולים.
אבל כמו שאתה יודע במקצוע הזה הכל יכול להיות.
מישהו חשב לבדוק את החיישן חום המנוע?
לא זה שהולך ללוח שעונים , אלא זה שהולך למחשב הזרקה?
רגע רגע רגע,אני לא הבנתי משהו.הלחץ גז הפעיל את הונטה קבוע(כול הלילה?).כי בעל האוטו אמר שזה קורה כמה שניות אחרי התנעת מנוע?.אז מה יש טימר שמכבה.נכון שכשאנחנו מכבים את האוטו והונטה עדין עובד קצת,אבל לחץ גבוה (צריך לעבוד עד שיגמר מצבר?)
מישהו חשב לבדוק את החיישן חום המנוע?
לא זה שהולך ללוח שעונים , אלא זה שהולך למחשב הזרקה?
אדי בדגם הרכב הזה יש רק חיישן חום אחד והוא משותף לשניהם.
יופיטר, לדעתי ברגע שהסוויץ לא מופעל אז המחשב לא מתייחס לנתונים של לחץ גז במזגן.
אז למה ליפעמים אחרי שכיביתה את האוטו ,יצאתה, ונעלתה,ועדין הונטה של המזגן עובדת קצת.
יופיטר ,מה כל כך קשה להבין ??
הרכב הזה יחסית מיתקדם..
מנוהל על ידי מחשב מיתקדם..
ומה לעשות אין לו קרבורטור..
בפונטו כשכיבית את המנוע זהו ..נכבה הכל ..
ולא לא נגמר לי המצבר ..
ולא לא עבדו המאווררים כל הלילה ..
תוצאה של עודף גז...
הכל עבר הכל תקין ..:D
מה הקשר לקרבורטור?ולידיעתך גם במכוניות" חדישות"לאחר כיבוי המנוע הונטה ממשיכה להיסתובב עד (לקרור)ירידת לחץ הגז.(ותיקרא ותבין את מה שרפי אומר ליפני שאתה קופץ)"אבל נראה שהיצרן לא תכנת את מחשב נהול המנוע כך שאם אין למחשב אות מזגן פועל (שהוא מקבלו בהפעלת המזגן להפעלה הלאה של המדחס) שלא יתייחס לנתוני לחץ הגז להפעלת המאוררי רדיאטור."
בפונטו דור שני כאשר מכבים את המנוע, המאווררים מפסיקים לעבוד.
יופיטר, הרבה פעמים המאוורר ממשיך לעבוד אחרי כיבוי המנוע כי חיישן הטמפ' משדר שחם לאוטו.
ידידי היקר יופיטר ,אני שאלתי שאלה כשפתחתי את השרשור אתה ענית לי תשובות שבמידה
ואכן היתי שומע בקולך היתי עושה אך ורק טעויות..וסתם מבזבז זמן ..
אז להבא שאתה עונה תנסה לענות תשובה עם בסיס ואפילו מיזערי. ולא השערות חסרות שחר..
הקשר לקרבורטור הוא הומוריסטי בלבד כי את התשובות שנתת לי בפתיחת השרשור אפשר לשייך {שמשום מה נערכו וחלקם גם נעלם נראה לי }
לתקופה ,או יותר נכון למאה שעברה בה היו עוד קרבורטורים והידע היה פחות מיתקדם וכך גם האבחנה
אני עם הידע היחסית דל שלי הצלחתי להבין שאולי הבעיה בעודף גז..
אז ממי שעונה בביטחון כמוך אני מצפה שלא יטעה ..עדיף לפעמים לא להגיב שאין ביטחון מלא במה שאתה אומר ומציע ..
להזכירך שאת ניסיונות הפיתרון הדי הפרימיטיביים שהצעת לי שגם רפי שלל מאד מהר ..
(יש מפסק לחץ גז על צינור גז לחץ גבוה.נתק את הפלג של המפסק ואים הפסיק ,הבעיה במזגן.ותחזור למי שטיפל במזגן.)זאת התשובה שלי היחידה שהיתה.ואים אתה לא מבין ,אז תישאל.ולא ראיתי שרפי שלל.ואל תיתנפח יותר מדי כי אני עים הקרבורטור הישן שלי נוסע ונוסע,ובכול שבת מטייל,ואתה עים המפזר חום שלך מטייל בין המוסכים .אז תן כבוד למכוניות "מהמאה שעברה"
שמע אתה גולש לסיגנון דיבור שקשה לי להאמין שהית מישתמש בו לא דרך מסך ומיקלדת שהיתחיל
מתשובתך הראשונה בה פתחת "במה לא הבנת "שהיא לא במקום בפני עצמה,שנעלמה פתאום ..
"מפזר החום" שדרך אגב הפך להיות קריר ונעים שלי והוא ממש לא ברירת מחדל אני אוהב את צורתו ואת אופיו הזריז וזו הסיבה שאני מעדיף אותו ביום יום והוא אחת מארבע אופציות שנגישות לי .כולל גרמניה אחת שחלמת ותחלום עוד שנים שתוכל רק לשבת בה .כך שאל תשפוט אותי ותסיק מסקנות לגבי ידידי חובב המרחבים והטבע ..
הטיולים שלך בסופי שבוע הם ולא ממש הסטייל שלי אני מעדיף סוף שבוע ארוך פעם בחודש
על כל טיולי "הצופים" ששוב פעם שייכים למאה הקודמת אבל זו בחירתך ואני מכבד אותך על כך..
לטייל בין מוסכים ??מי קבע אתה ?הפונטו אמינה מאד ושונאת מוסכים די ידועה, שלי לפחות שבטח נמצאת שם פחות" מרכב האספנות "הלא פופולרי שלך :D
חבל שבגלל סיגנון דיבור הלא ממש מכובד שלך כבר מההתחלה נגררנו לשיחה של "ארס ועוקץ "
הא,, ולהיתנפח אני ממש לא צריך אני שנים עוסק בהדרכת קרב מגע כך שאני ממש רגוע ולא מיתנפח ובטח לא מפגין ידע שאין לי על דפי הפורום
באמת שאני לא יודע על מה אתה מדבר.התשובה היחידה שעניתי לך(ראה ציטוט)ואני אסביר.יש מפסק לחץ שמפעיל את הונטה וקובע את מהירות הסיבוב לפי הלחץ.אים אתה חושד בלחץ גבוה מידי כול מה שאמרתי זה שתנתק את המפסק(פלג)ותיראה אים הונטה מפסיקה.אים הפסיקה אז ליבדוק לחצים ,זה הכול.אים אתה חושב שאני מטעה אותך ומבזבז לך זמן (כמו שאמרתה)חכה לתגובתו של רפי.שאגב לא שלל את תגובתי זאת.ותודה רבה על התגובה והבעת התודה שלך,סך הכול רציתי לעזור.עכשיו למדתי מי אתה.(אגב "הידע שלי"עוזר לי כשאני טיילתי חצי שנה בארופה עים רכב קרבורטור שראה מוסך פעם בחצי שנה לאישור טסט בילבד,ועשרות פעמים בסיני,ואף פעם לא ניתקעתי בדרכים).ואני נוסע משנת 73,אז בבקשה.
יופיטר ,,רק בריאות ידידי. בריאות ועוד בריאות .
turbo guy, למה לא מגיע למפגש מחר? :mad:
מקפיץ את השרשור בגלל בעיה דומה ( כנראה עודף גז במע' המיזוג ).
לפני 3 שבועות תוקנה אצלי דליפת גז ברכב ( הדליפה הייתה מהפרסוסטט )- לאחר החלפת החלק לחדש, מולא גז במערכת והמזגן קירר עד היום, היום בצהריים אני מפעיל אותו ולא יוצא כלום חוץ מאויר חם.
1. ייתכן שמולא יותר מידי גז במע', וכתוצאה מכך המדחס ניזוק?
2. ייתכן שכל הגז ברח מהמערכת תוך 2-3 ימים ?(הנסיעה האחרונה שלי עם מזגן תקין הייתה לפני 3 ימים בערך)
תודה רבה
גיא
טוב, המדחס תקין.
הייתה דליפה ככל הנראה מהונטילים של המילוי גז. :eek:
מולא גז, נקווה לטוב.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.