PDA

View Full Version : קלאץ חורק

shacharlevy013
17-05-10, 17:37
שלום לכולם.
ברשותי פונטו ספייס ELX 2001

הרכב ברשותי כבר כמעט חודש וחצי ומאז שקניתי אותו ועד היום הקלאץ חורק.
למרות ששמתי כמה פעמים שמן, מסיר חלודה וכו....
ושום דבר לא עוזר, הקלאץ בשלו ממשיך לחרוק.
הלכתי לאיזה מוסכניק ערבי שאמר לי שאין מה לעשות נגד זה. שהרכב ישן.ושאפשר אולי לשמן אותו כל כמה זמן

מישהו יודע מה אפשר לעשות עם זה?

Lexxxa
17-05-10, 18:52
כן, לגשת לתיקון תקלה למוסך מורשה (עדיף ביהוד או נתניה)

ברא
17-05-10, 20:56
איזה גיר יש לך באוטו ??
אתה מתכוון לדוושה עצמה או לקלץ שבמנוע חורק??

shacharlevy013
18-05-10, 02:26
אני חושב שזה הדוושת קלאץ

מוסך מורשה יוכל טפל בזה?
כי אם נדרשת פה השקעה גדולה אז אני מוותר.

Lexxxa
18-05-10, 02:33
שווה לגשת לבדיקה ולהצאת מחיר.

saar
18-05-10, 10:23
בעיה לא נדירה, היא מוכרת.

נתקלתי בה שלוש פעמים ברכבים שונים, ואני לא זוכר מה בסוף עשיתי שפתר אותה.
כן אני יכול להגיד לך, שזה לא היה בדוושה עצמה.

אני חושב שזה היה שילוב של כמה גורמים, ברכב אחד החלפתי את הכבל קלאץ' וזה פתר את הבעיה, הו הנה נזכרתי, ישתבח הבורא, נזכרתי, ברכב אחד הבעיה הייתה בגלל שהיה כבל קלאץ' שלא היה מקורי, ובגלל שהוא לא היה מקורי, בבדיקה שלי מול הכבל המקורי התברר, שהכבל החליפי הוא קצר באיזה כמה מילימטרים, וכתוצאה מכך כאשר התקינו אותו בזמנו, הוא היה מותקן בלחץ, כאשר החלפתי לכבל קלאץ' מקורי, הבעיה נפתרה.

שני הרכבים אני באמת לא זוכר, זה היה לפני לא מעט שנים, שם אני חושב הבעיה הייתה יותר רצינית לכיוון הגיר, אם אני לא טועה הורדתי גיר וזה היה מיסבים שם.

raanan_t
18-05-10, 11:12
בדגמי הספייס ישנה "בעיה" ידועה עם החריקה הזו. יש לבצע גירוז של ציר הדוושה, אך לא עם גריז רגיל.
בכל מקרה, החריקה הזו תחזור מפעם לפעם ולכן יש לגרז אחת לתקופה (שנה\שנתיים).

shacharlevy013
18-05-10, 19:49
סער אתה מוסכניק?
אם כן איפה אתה נמצא והאם תוכל לקבל אותי?

רקובי
19-05-10, 03:27
10 שניות לגרז את דוושת הפלסטיק המצ'וקמקת של הספייס, והרעש נעלם -
עד הקיץ הבא.

saar
19-05-10, 09:41
שחר היום כבר לא, עבדתי במוסך בצעירותי כ 4 שנים.

היום אני עובד משרה מלאה שרחוקה כמזרח ממערב ממכונאות, אך יש לי את רוב הכלים ואם צריך לעשות משהו אני עושה זאת בביתי.

לקבל אותך הייתי מאוד שמח, אבל מפאת זה שאני לא מסחרי (לא גובה כסף), אני משתדל לעשות לחברי הילדות שלי בלבד. מידי פעם מגיע אלי חבר פורום מפה, אבל רק לדברים ספציפיים ורק אם הוא ממש מיואש ועבר מוסך מורשה ועדיין התקלה לא אותרה.

zeevlm
19-05-10, 14:57
אכן מידי פעם בספייס קיים רעש חריקה בעת לחיצה על דוושמת המצמד

שימון חיצוני לא פותר את הבעיה

אכן יש להוציא את ציר הדוושות ולגרז אותו ולהשיב אות ובמקומו

זאביק - מוסך שחר נתניה מורשה פיאט 09-8617474

shacharlevy013
20-05-10, 17:12
הלכתי היום למוסך פיאט מורשה באיזור מגוריי.
סיפרתי לו על הבעיה ,שצריך לפרק ולשמן מבפנים כמו שאמרתם לי כאן .(תודה על ההכוונה)
וקיבלתי הצעת מחיר של 200 שקל

מה אתם אומרים זה מחיר טוב?

saar
20-05-10, 18:50
זה מחירון שעת עבודה פחות או יותר.

אם אין לך ידיים מכנאיות, אז הייתי מציע לך לבדוק אפשרות של מוסך שאינו מורשה, לקבל הצעת מחיר, יכול להיות שהיא תיהיה הרבה יותר נמוכה.

כולה להוציא את הדוושות לגרז ולהחזיר, רבע שעה גג.

יכול להיות טיפול על יהודי הגון, שיגיד לך חצי מהמחיר.

רפי לין
20-05-10, 18:59
עבודה זאת אורכת יותר מרבע שעה והמחיר הנו סביר.
בברכה - רפי לין

shacharlevy013
21-05-10, 12:42
עדכון.

הלכתי למוסך הפיאט מורשה שבאיזור הצ'ק פוסט כדי שיתקנו לי את הבעיה ושם אמרו לי שאין להם את הגריז המיוחד ושצריך לחכות עד יום שלישי שיגיע מחו"ל.

בנתיים הלכתי לעוד מוסך פיאט מורשה שבאיזור חיפה, שם הוא ניסה לשמן עם הגריז המיוחד שלהם, הוא ראה שלא הולך. אז הוא אמר שצריך לפרק את משאבת הקלאץ ואז לראות מה קורה שם, אולי שם בפנים לשמן , ואולי גם צריך כמו שהוא אמר להחליף את המשאבה של הקלאץ.שעולה בערך 500 שקל.

עכשיו מה שאני בא לשאול אתכם המומחים, זה האם הבעיה היא פשוט שצריך לפרק את דוושת הקלאץ ולשמן בפנים עם הגריז המיוחד שלהם כמו שאמרו לי בצ'ק פוסט, או שבאמת יכולה להיות אופציה כזאת שצריך להחליף את משאבת הקלאץ כמו שאמרו לי בחיפה.

כי אם ייצא לי מזה מחיר די יקר של כמעט 800 שקל אז אני מוותר.

shacharlevy013
25-05-10, 16:46
עדכון!

בסופו של דבר הלכתי למוסך מורשה של פיאט מרכזי בחיפה.

המוסכניק הוציא פלסטיק קטן ועגול, שם מסביבו שמן וכל הרעש נעלם, והקלאץ גם נהיה יותר קל.

אבל....
החניתי את האוטו כשאני מאושר מפתרון התקלה הזאת, ואחרי 3 שעות שהאוטו עמד בשמש, גיליתי שזה שוב חזר.רק הפעם קצת יותר חלש.

ארילו
25-05-10, 17:01
זה בגלל שהוא לא שם גריז

matanmelman
25-05-10, 18:55
לפני כשנה ומשהו החלפתי את המשאבת קלאץ בגלל שהיא נתקעה למטה בימים חמים,ולא בגלל רעש או משהו.
כל הסיפור עלה לי במורשה 600 שקל.המשאבה ממש קטנה וההתקנה מהירה מאוד,ממש התבאסתי על המחיר בזמנו.
הבנתי שגם המחיר של הקלאץ עלה לפני פחות משנה הציעו לי ב500 שקל והיום ב700 שקל,אז כנראה שבאמת המחירים עלו.

היום יש חריקה מהקלאץ שהרכב עומד בשמש. ואחרי 10 דקות של שימוש החריקה נעלמת כלא הייתה.