View Full Version : בעיית התנעה בפיאט אונו 1.4 ies
לכל חברי הפורום שלום
לאחרונה מילאתי מיכל מלא באוטו ושמתי לב שבדלק נגמר לי מהר מדי כ6 ק"מ לליטר
וגם התחילה להופיע לי תופעה של אי סחיבה כאשר האוטו בטורים נמוכים המשכתי בנסיעה הגעתי הביתה והאוטו מסרב להניע כאשר חיישן המצערת מחובר ומתי שהוא מניע הוא נחנק כשאני נותן לו גז ועוד תופעה ששמתי לב אליה כאשר אני מחבר את חיישן המצערת האוטו עושה מי סוג של בק פייר מבית המצערת הצילווווו
תתחיל להסביר שוב, ותשתמש בסימני פיסוק.
לא הבנתי כלום מההודעה שלך.
שלום
טוב אני ינסה להסביר שוב
האוטו מניע ועומד על טורים נמוכים שאני לוחץ על הגז סבובי המנוע לא עולים והמנוע נחנק
אם אני מנתק את חיישן המצעת אני מצליח להעלות את הטורים אבל... אני חייב ללחוץ לאט לאט על הגז
לכל חברי הפורום שלום
לאחרונה מילאתי מיכל מלא באוטו ושמתי לב שהדלק נגמר לי מהר מדי, כ6 ק"מ לליטר.
בנוסף התחילה להופיע לי תופעה של אי סחיבה כאשר האוטו בטורים נמוכים. המשכתי בנסיעה, הגעתי הביתה, האוטו מסרב להניע כאשר חיישן המצערת מחובר, מתי שהוא מניע הוא נחנק כשאני נותן לו גז. עוד תופעה ששמתי לב אליה, כאשר אני מחבר את חיישן המצערת האוטו עושה מי סוג של בק פייר מבית המצערת, הצילווווו(כנראה בעייה במקלדת).
שלום לך, אני מבין שמדובר בהזרקה, נכון ?
איזה נוריות נדלקות בלוח שעונים ?
שלום
הנורות הרגילות נדלקות , כלומר לפני הנעה נורת מתח/מצבר ברקסים וכו' .
ולאחר ההנעה הן מתכבות .
אין לי נורת בקרה למע' ניהול מנוע כך שאני לא מסוגל לדעת אם המחשב בתקלה.
כמו שכתוב למעלה בהודעתי הקודמת, אם אני מחבר את חישן המצערת המנוע משתגע ויוצר בקפיירים מבית המצערת , כשאני מנתק את החיישן האוטו מניע ועובד בלי להצית את הדלק בסעפת אבל ! , כשאני נותן לו גז בפתאומיות הוא נחנק, ומגיב רק אם אני מרים את המצערת באיטיות רבה.
אודה אם תוכלו לעזור לי או לתת עצה כי אני אובד עצות וכבר עברתי על החיווט לחפש קצרים ועדיין אין לי מושג מה יוצר את הבעיה.
ראשית, צריך לבדוק אם מסנן הדלק אינו סתום ואח"כ גם עם מסנן האויר אינו סתום.
בברכה - רפי לין
אני לא מכיר כזה דבר "חיישן מצערת", תפרט איזה חיישן, לאיפה מתחבר? מה תפקידו?
לצורך הבדיקה פירקתי את קופסת האויר מבית המצערת כך שאין מסנן אויר ,בכל מקרה למסנן דלק אין אפילו 5000 ק"מ,אין לי באוטו חיישן ווקום לכן למיטב ידיעתי התערובת נקבעת ע"י החישן חמצן ומצב מצערת ביחד עם החיישן נמ"ע. בדקתי את שלושתם בגדול אך אני עדיין אובד עצות והבעיה ממשיכה. עם יש לך רעיון אשמח לשמוע.
תודה.
דניאל שלום,
אני אנסה לפשט לך את הדברים בשביל שתעשה אותם פשוטים בשבילנו.
תוציא צינור דלק נכנס (זה שמגיע מכיוון משאבת הדלק לנכנס לבית מצערת), כוון אותו חיצונית לרכב (כבה סיגריות לפני כן), ותן נגיעה בסטרטר, תבדוק אם יוצא משם לחץ דלק בריא ויפה (אני מניח שאין לך שעון לחץ, ולכן מיותר שאני אבקש ממך לבדוק כמה בר הלחץ).
אם יוצא משם לחץ דלק בריא, עדכן, ונמשיך הלאה.
כמו כן - שאלות מנחות:
1. האם הרכב לאחרונה נתקע ללא דלק?
2. האם הרכב לאחרונה תודלק בתחנת דלק חריגה, שבדרך כלל הרכב לא מתודלק בה?
3. האם הרכב לאחרונה הגיע בשעון הדלק עד המינימום ממש ורק אז תודלק?
דניאל, בנוסף להמלצה של סער, תצלם בדיוק את מה אתה מנתק ותעלה תמונות.
רפי שלום. שאלה, איזה מחשב ניהול מנוע יש לדגם הזה? ניהול הצתה הוא ע"י דיג'יפלקס או מחשב?
הזרקה חד או רב נקודתית ? מאזיה חיישנים המחשב שלו מקבל נתונים לתערובת וזמני הצתה?
תודה.
דניאל, תנסה לבצע איפוס למחשב. פה (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=6104), ופה (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=7887) תמצא ספר היינס לרכב שלך, זה יוכל לסייע לך.
בפיאט אונו יש מע' הצתה עם מחשב משלה "דיג'יפלקס" שמקבל נתון מחיישן גלגל תנופה
(חיישן נמ"ע וסל"ד) וואקום מהמנוע.
מע' ההזרקה הנה חד נקודתית של "בוש" שהמחשב שלה "בוש" מקבל ממע' ההצתה
(ע"י חוט חשמל מקשר) גם את אות חיישן גלגל התנופה וגם את חום המנוע וחום האויר הנינק למנוע.
כמו כן במנוע הסרק יש מתג שבזמן שדוושת התאוצה (גז) משוחררת, מחשב ההזרקה מקבל נתון זה.
בברכה - רפי לין
בסוף עוד יתברר שגם הארקה לו למחשב לא תקינה.
תמונות קצת קשה לי להעלות, אין לי מצלמה .
בכל מקרה בדקתי את החוט המקשר וכו' מה שרשמתם לבדוק .
משאבת דלק החלפתי הבוקר ועדיין אין שיפור .
מה שקורה זה שניתקתי הבוקר את חיישן החמצן HO2S והמנוע ממשיך בשלו.
רק כשאני מנתק את חיישן המצערת אני מקבל טורים יציבים אך נמוכים בסרק בלי בקפיירים בבית המצערת.
שוב תודה
דני
תבדוק בבקשה בדיוק איזה חיישן אתה מדבר, האם אתה מדבר על המנוע צעדים?
או על חיישן מצב מצערת? (לא זוכר אם קיים ברכבך).
כמה חוטים נכנסים לחיישן שאתה מנתק, 4? או 2?
+1.
(סער, כבר שאלתי את הבחור לגבי סוג חיישן ולא קיבלנו תשובה)
הכי קל יהיה להתחבר למחשב הרכב ולבדוק את הנתונים שמשדר חיישן מצב המצערת, ולהשוות אותם לנתוני היצרן.
לקסה אין זו הפעם הראשונה שאני משלים אותך, זה רק מראה שאתה עוזר לכל פותחי השרשורים מכל הלב
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.