View Full Version : רכשתי השבוע גרנדה פונטו 2007 אוט' .. רציתי לדעת מה פשר הרעש שיש לי
כשאני פותח את הדלת פתיחה ראשונית יש רעש דמוי מנוע לא מוגדר.. מישהו יכול להסביר לי את פשר הרעש???? תודה
אם אינני טועה, הגיר הרובוטי מתכונן להתנעה.
אולי רעש של הנעילה מרכזית שנפתחת והדלגלג שם מרעיש קצת?
או שמה שרענן כתב.
שאלה לרענן:
רענן מה הגיר הרובוטי מתכונן לנסיעה בפתיחת הדלת של הנהג?
אין לי מושג מה בדיוק קורה עם הגיר הזה אך אני זוכר שבפעם הראשונה ששמעתי את הרעש הזה, זה היה ברכב פנדה רובוטית של צביקה (איש הקארטינג של המועדון) ושאלתי אותו לפשר הרעש. הוא אמר לי שמדובר בגיר הרובוטי שנכנס למצב כוננות.
לימים, שמעתי את אותו הרעש בגרנדה רובוטית שקיבלתי כרכב חליפי במוסך שמשון.
אני משער שמדובר במערכת ההידראולית ש"בונה" לחץ של נוזל הידראולי היות והרעש זהה לרעש של משאבת הדלק ונפסק לאחר שתי שניות, אך נראה לי שתשובה מבוססת יותר נוכל לקבל מבעל מקצוע.
עכשיו סער, אחרי שקיבלת ממני תשובה תוכל לקרוא את הודעתך שוב ולהסביר לי מה זה ה"דלגלג" הזה שאתה מדבר עליו :-D
רענן כל פעם אני לומד ממך דברים, וכל פעם אני אמשיך להודות לך על כך.
דלגלג (שמו המקצועי בספרות) זה המנוע הפשוט חד בוכנתי, שמרים ומוריד את הידית של המנעול של רכב בדלת.
כאשר אנו באים לרכב עם נעילה מרכזית, ופותחים אותו באמצעות מפתח ו/או באמצעות אזעקה, אז הדלגלג מקבל פיקוד ופותח את המנעול, וכן הפוך.
יש מקרים שהמנוע הזה מצרף לך תמונה, מתחיל להישחק ואז שהוא מבצע את תפקידו הוא עושה רעש כזה כמו של רטט של איזה שנייה אחת או שניותיים. אז אני חשבתי לכיוון הזה, אבל אם אתה אומר אז כנראה שאתה צודק.
סער, תודה רבה.
אני מכיר את המנוע אך את השם "דלגלג" אינני מכיר. הייתי משוכנע שמדובר בטעות הקלדה. :)
בכל מקרה, קשה לי להאמין שברכב מודל 2007 יהרס חלק כזה כ"כ מהר (למרות שתמיד יש הפתעות).
שלום,
גם אני קניתי רכב כזה לא מזמן, תיבדוק בספר של הרכב- רשום שכל פעם שדלת הנהג ניפתחת אז הרכב מכין עצמו להתנעה והמנגנון האחראי על זה הוא שמשמיע את הרעש
וגם קראתי לפני מס' ימים בספר של הגיר שצריך להכנות את הרכב תמיד משולב בהילוך! ולא בN
בירידה יש לשלב לרוורס ובמצב רגיל ל1.
ביגלל זה אם מכבים את המנוע שהגיר נימצא בניוטרל הוא משפיע ציפצוץ הזהרה.
*** עם הרכב הזה לומדים כל פעם
ודבר נוסף לגבי הגיר
יש לך מצב אוטומט ומצב ידיני- אך תישמח לדעת שגם אם אתה נימצא באוטומט אתה תמיד יכול להוריד או לעלות הילוך ע'י דחיפה למעלה או למטה את מוט ההילכוים וכך אתה יכול להיתכונן לעקיפה טוב יותר ולהוריד את ההילוך מתי שתירצה ולתת קיק .
תחדש!
הרעש מוכר, לא מזמן שהייתי באולם התצוגה, בכל הרכבים החדשים של פיאט זה היה, EVO,500,כרומה... אבל זה רעש של 2-3 שניות ,לא קריטי
כולכם טועים.
הרעש שנשמע כמו מנוע, אשר נשמע בכל פעם שפותחים את דלת הנהג לאחר שהרכב היה נעול, נשמע בכל כלי הרכב המודרניים ללא קשר לסוג תיבת ההילוכים שמותקנת בהם.
מדובר במשאבת הדלק, אשר בונה לחץ לקראת ההתנעה (ומסיבה זאת, אתם שומעים את הרעש רק כאשר דלת הנהג היא זאת שנפתחת).
אתם מוזמנים לבדוק האם הרעש הזה קיים גם אצל יצרנים אחרים: פולקסווגן, אלפא (לא ממש יצרן אחר, אבל לצורך הדיון נניח שכן), BMW ועוד, או שפשוט תחסכו מעצמכם את הבדיקה ותסמכו על המילה שלי.
הרעש ששומעים הוא רעש של הגיר הרובוטי והוא נמשך כ-2,3 שניות
זה מצב תקין לחלוטין של בנית לחץ!
זאביק - מוסך שחר מורשה פיאט נתניה
הרעש ששומעים הוא רעש של הגיר הרובוטי והוא נמשך כ-2,3 שניות
זה מצב תקין לחלוטין של בנית לחץ!
זאביק - מוסך שחר מורשה פיאט נתניה
אז כיצד תסביר את העובדה ששומעים אותו גם בכלי רכב בעלי תיבה אוטומטית פלאנטרית או ידנית לגמרי?
tal sx 2004
22-06-10, 21:58
אתה לא נראה לי מדבר על אותו הרעש, בתיבה הרובוטית הוא נשמע כמו זמזום חזק לכמה שניות ונפסק ולא כמו בשאר המכוניות שהרעש חלש וכמעט לא מורגש.
בהתחשב בכך שקשה מאוד עד בלתי אפשרי לפענח רעשים דרך האינטרנט, זה יפה שהצלחנו לצמצם את האפשרויות לשתיים בלבד. פותח השרשור קיבל שתי אופציות ששתיהן רלבנטיות באותה מידה בדיוק מחד, ואף אחת מהן אינה מבשרת רעות מאידך.
אין בעיה - אתם אומרים שמקור הרעש הוא מהגיר הרובוטי? קיבלתי. אפשר לסגור את הויכוח.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.