PDA

View Full Version : ספייס ELX 2001 - נורות פנימיות + ריח דלק

ucandoit
09-05-10, 05:19
היי לכולם!

לפני כחודש קניתי פונטו ספייס ELX שנת 2001, וכשקניתי אותה היתה נורה ראשית קדמית שרופה, ונורות פנימיות לא דולקות.
הלכתי לאוטו דיפו להחלפת נורה קדמית (אגב, לוקחים שם 50 ש"ח על ההתקנה +20 ש"ח על הנורה...) ושאלתי גם לגבי הנורות הקדמיות שבאופן מוזר - שתיהן לא נדלקות. אמרו לי שהם לא עושים את זה ועליי ללכת למוסך.
חשבתי אולי אני יכולה להחליף את הנורות הפנימיות בעצמי. השאלה שלי היא: איך אפשר לדעת האם הנורות שרופות או שבכלל מדובר בפיוז שרוף? מה שיסביר את זה ששתי הנורות לא נדלקות...
וגם - איזה נורות צריך לקנות לתאורה הפנימית של הרכב?

בעיה נוספת היא ריח של דלק ברכב. בעיקר סמוך לתדלוק, אבל גם שבועיים אחרי (מתדלקת פעם בשבועיים וחצי...) בזמן שלא נראה שיש דליפה או משהו דומה, אלא רק ריח. ממה זה יכול לקרות?

תודה על תשובותיכם והתייחסותכם!

Caveman
09-05-10, 08:15
אלו נורות אינן דולקות בפנים? תאורת המפות (על הגג)? או משהו אחר?

מתחת למושב האחורי נמצאת משאבת הדלק (ניתן להגיע אליה מפנים הרכב כמובן), אפשר בתור התחלה לבדוק האם יש שם באיזור רטיבות.

ברא
09-05-10, 09:17
לגבי הנורות אני מציע לגשת למוסך לבדוק אם ישנם פיוזים שרופים ודרוש החלפתם
אולי יש קצר בכל מערכת החשמל של האורות כי לא יעלה על הדעת שכולם נשרפים ביחד

saar
09-05-10, 18:50
קודם כל אהבתי את השם, הזכיר לי את דודו מהום סנטר.

גם אני מהמר לכיוון קצר, שהרי אם לא כך הדבר תמה אני מדוע היד הקודמת לא פשוט הלך ושם מנורות, ולכן משום מה אני חושב שמדובר בקצר. בדרך כלל שיש מספר מנורות שמפסיקות לעבוד יחד, הסיכוי לקצר גבוה יותר מאשר הסיכוי לכך שכולן סיימו את חייהן יחד. אך שוב דורש בדיקה מפיוז ועד למנורה.

לגבי עיינין ריח הדלק - הדבר דורש טיפול מיידי שכן מדובר בדבר בטיחותי.
תארי לך שתקחי טרמפיסט ולפתע הוא ידליק סיגריה, לא מומלץ.

כמו שאמר גדעון תרימי את המושב האחורי (הספסל האחורי), ושם תראי צריך להיות כמו מכסה כזה, תסירי אותו ותתגלה לפנייך משאבת הדלק. כנראה אחד הצינורות או שניים מהם (צינור מוליך דלק ממנה לכיוון תא המנוע מתחת לרכב, וצינור מחזיר עודף דלק חזרה אליה מתא המנוע מתחת לרכב), מיובשים והחלו להיסדק, ולכן הריח והבריחה של הדלק.
כמובן שיכול להיות גם הצינור נשם והצינור המעביר דלק לטנק מפתח המילוי, אבל מתחילים מהקל לכבד.
תסתמכי על חוש הריח, רק תשתדלי לעשות זאת באזור מבודד, כי אם יראו אותך מרחרחת בתוך הרכב, שוב לא מומלץ.

לא סיפור - מדובר בצינורות של 10 שקלים במקסימום.

תתחדשי שיהיה במזל טוב ובהצלחה

ucandoit
09-05-10, 20:01
הנורות שלא דולקות אלו אכן הנורות על הגג. טוב לדעת שקוראים לזה תאורת מפות :)

בקיצור, צריך ללכת למוסך שיבדקו את הפיוז ואת המשאבת דלק.
הבעיה היא שמוסך זה לא מקום ידידותי לבחורה...

ucandoit
09-05-10, 20:31
אז ירדתי עכשיו לבדוק מתחת המושב האחורי, אין רטיבות בכלל ומשום מה גם לא הרגשתי שום ריח. אולי כי הרכב לא הספיק להתחמם.

saar
10-05-10, 13:54
אם אין ריח מתחת למושב האחורי (כמובן הבדיקה תתבצע כאשר הסוייץ' דלוק, וזאת על מנת שמשאבת הדלק תקבל זרם ותייצר לחץ דלק, וכאשר יש לחץ דלק אז מתחילה הנזילה), אז יכול להיות שיש נזילה של דלק בתא המנוע באזור הבית מצערת והריח שאת מריחה הוא משום שהתריס של מערכת המיזוג שלך פתוח לכניסת אוויר מבחוץ, אם אכן כך הדבר פיתחי מכסה מנוע, ורחרחי בזהירות ושימי לב אם את מזהה רטיבות על הצינורות דלק.

בהצלחה