PDA

View Full Version : צפצופים ונקישות באמצע נסיעה

Suedehead
04-05-10, 23:40
שלום לכולם,

ברשותי ספייס 2003 ELX טיפטרוניק אותה רכשתי לפני קצת פחות משנה.
לפני מספר שבועות החלה תופעה מוזרה שהולכת ומתגברת: באמצע הנסיעה מתחילים צפצופים כמו אלה המושמעים כאשר הרכב ברוורס, למשך לא יותר משניה בד"כ. בנקודה מסויימת שמתי לב שכאשר הצפצוף נמשך יותר מחצי שניה, גם ההילוך בצג משתנה ל-N או R וחוזר מיד ל-Drive כאשר מפסיק הצפצוף. במקביל, התחילו נקישות מהאיזור של ידית ההילוכים בזמן הצפצופים.
אדגיש שאין שום השפעה נראית לעין על הנהיגה וכמובן שהרכב לא עובר בפועל לרוורס כאשר הצפצופים נשמעים...

למישהו יש מושג במה מדובר? משהו אלקטרוני? דורש בדיקה?

תודה..
אלעד.

ברא
05-05-10, 01:09
תיבת ההילוכים מאוד רגישה בדגם זה גש למוסך מרכזי או למוסך שיפוץ גירים
אל תזלזל בעניין
תתיעץ עם רפי אני בטוח שיכוון אותך למוסך אמין באיזור מגוריך
בהצלחה

רפי לין
05-05-10, 10:21
שים לב אם התופעה מופיעה בזמן שאתה לוחץ על דוושת הבלמים או בנסיעה עם אורות או בהפעלת איתות.
דבר ראשון הייתי בודק את הארקות הפנסים האחוריים שהן תקינות וזאת כי מחשב ההילוכים הוא שמפעיל את אורות הרברס וכשהארקת הפנסים האח' לא תקינה אז זה עלול לשבש את פעולתו.
בברכה - רפי לין

Suedehead
05-05-10, 10:43
האמת שכן, אני חושב שזה קורה לרוב כאשר אני לוחץ על דוושת הבלמים ובהפעלת איתות.

אבדוק זאת, המון תודה.

dodihob
05-05-10, 10:59
תיבת ההילוכים מאוד רגישה בדגם זה גש למוסך מרכזי או למוסך שיפוץ גירים
אל תזלזל בעניין
ברא, ממה שהבנתי התיבת הילוכים דווקא מאוד אמינה, ואין הרבה תקלות בה. אנחנו מדברים על התיבה הרציפה. הסבר בבקשה
תודה
ערן

רפי לין
05-05-10, 14:47
לא לשכוח לעדכן בממצאים ותוצאות.
בברכה - רפי לין

ברא
05-05-10, 20:45
הרציפה אמינה ואפילו הרובוטית בעיות מתגלות בהן לדעתי מסיבה אחת בלבד
זה הנהג הישראלי רובם חושבים שזה אוטומטי רגיל ומפה מתחילות הבעיות אני הייתה אתי גרנדה רובוטית וממש מי שקניתי ממנו גמר התיבה נאלצתי להחליף קלץ ב 40 אלף למרות שיד ראשונה הייתה והייתה יד פרטית

YAKOV
05-05-10, 21:51
גם לי היתה בעיה דומה לשלך ופתרתי אותה בהכנסת המעצור האלקטרו מגנטי של ידית ההילוכים למקום ממקום זה גם נישמעים התקתוקים .

Suedehead
11-05-10, 10:21
טוב,
אז הגעתי אתמול לחיים ממוסך שמשון.
אחרי בדיקה התברר שהתקלה היתה בחיבור של אחד הפנסים האחוריים ובקורוזיה בחיווט. התקלה תוקנה לשביעות רצוני.

תודה לכל מי שעזר...