התחבר

View Full Version : אזהרה מפני נוכלת בשם עידית הראל

idobi
03-05-10, 17:13
שלום חברים,

ברצוני לספר אודות חוויה שזוגתי ואני עברנו אתמול - למען יראו וייראו.
זוגתי ואני טיילנו להנאתנו ברגל ברחובות ת"א אתמול בערב, כאשר בשעה 23:15 ניגשה אלינו בפינת רחוב אישה כבת 40, שנראתה נורמטיבית לחלוטין וכשהיא על סף בכי סיפרה לנו סיפור קורע לב: אמרה שקוראים לה עידית הראל, שהיא מקיבוץ יפעת בצפון ושאמו של בעלה מאושפזת בבית חולים סורוקה בבאר-שבע - ועליהם לנסוע בכול יום הלוך ושוב מצפון לדרום ובחזרה. כדי לצאת מאווירת הנכאים בבית החולים הם עצרו בת"א לשתות כוס קפה כשנתקעו ללא דלק, או אז גילתה שאבד לה ארנקה. היא צלצלה לסורוקה ושמעה כי האחיות במחלקה מצאו את הארנק, אך גם לה וגם לבעלה אין אגורה שחוקה עליהם. היא ביקשה שנעזור לה בכסף לדלק והיא תחזיר לנו למחרת. מיד שלפתי שטר של 50 ש"ח, ואז הגברת, שנראתה על סף התמוטטות (ובשלב זה אף הצליחה להזיל דמעת תנין אמיתית), אמרה שיש להם פונטיאק ישנה שזוללת המון דלק ולא יצליחו להגיע עד הצפון הרחוק בסכום זה. שאלתי לכמה היא זקוקה והיא אמרה ש 200, 250 יעזרו מאוד. עד עכשיו איני מבין מה גרם לי ללכת שבי אחריה ולהוציא מהארנק 300 ש"ח ולתת לה. היא החליפה איתי טלפונים וראיתי שהמספר אכן אצלה ועובד. היא גם הציעה להראות תעודת זהות. אמרתי לה שאני מכפר סבא והיא אמרה שאין בעיה, הם נוסעים לביה"ח דרך כביש 6, יירדו במחלף אייל וייצרו איתי קשר מחר (היום) כדי להחזיר הסכום. היא הודתה לי עד אין קץ והלכה לדרכה. אין לי מושג איך הייתי כל כך תמים כאשר בד"כ זוגתי אומרת לי שאני חשדן אף יותר מדי...אבל כך היה.

הגענו הביתה והקשתי את שמה ב 144 באינטרנט ללא כל מענה. לאחר מכן הקשתי את שמה בגוגל וחשכו עיני - התוצאה הראשונה: "זהירות עידית הראל נוכלת". נכנסתי לכמה פוסטים וגיליתי את הסיפור האמיתי, אלו הפרטים:
- עידית הראל זה אכן שמה האמיתי והיא באמת גרה בעבר בקיבוץ יפעת. תעודת הזהות אמיתית ואפילו יש לה "הביצים" להישאר עם אותו מספר טלפון מזה 4 חודשים לפחות. יש מספר תעודת זהות ואף מספר רכב (היא באמת נוסעת בפונטיאק ישנה כחולה) - אך המשטרה טרם הצליחה (או ניסתה, כנראה) לשים את ידה עליה.
- יש נגדה לפחות 27 תלונות פתוחות במשטרה על מעשים דומים, שלא לדבר על המון פוסטים באינטרנט אודות אנשים שנפלו ברשתה.
- רכז קיבוץ יפעת מקבל עשרות טלפונים אודותיה ומספר כל הידוע לו...אך אין לו דרך לעזור כמובן.
- פורסמה עליה כתבה קטנה במגזין טיים-אאוט של לפני שבועיים כדי שאנשים יזהרו מפניה.
- מידע שדליתי אך אין לו כל אישור: היא על סמים מזה כמה שנים, הייתה בגמילה כמה פעמים וברחה, יש לה ילדים שנלקחו מחזקתה, כמו גם רישום פלילי על התפרצויות וגניבה. בנוסף מתוכננת עליה כתבה באחת מתוכניות התחקירים הידועות.

עד עכשיו אני בהלם שנפלתי ברשתה, חשבתי שאני יודע לקרוא אנשים...הגברת נראתה נורמטיבית לחלוטין, לא מסוממת, אינטליגנטית, נעימה ושחקנית ראויה לפרס אוסקר.
בנוסף גיליתי, כדי לזרות מלח על הפצעים, שדווקא אני, סטודנט עני, שברתי את שיא הפראייריות (לפחות של אלה שפרסמו אודותיה באינטרנט) כשנתתי לה 300 ש"ח...המקסימום עד כה היה 250 ש"ח.

אז אחרי כל העצבים, חשוב לי להזהיר מפניה - היא מסתובבת בכל אזור המרכז ויש דיווחים גם מירושלים וחיפה. אישה בגובה ומבנה גוף ממוצעים, שיער חום ארוך וגלי שזור לקוקו. לא מפחדת לומר את שמה האמיתי ופרטים מזהים אמיתיים נוספים (ואולי אף נהנית מכך).

ראו הוזהרתם...והמשך שבוע מוצלח!

ארילו
03-05-10, 17:39
וואו.
לפחות זה רק כסף.

מנש המטורף
03-05-10, 18:32
אין גבול לחוצפה
מה שאני לא תופס זה איך נתת לה 300 שקל
אם אתה יודע איפה היא גרה אני לא הייתי מחכה למשטרה שתעשה משו בנידון
הייתי הולך עם כמה חברים כדי לגבות את הכסף
מזכיר לי שהלכתי בתל אביב לפני חודשיים ברחוב אלנבי עם חברה שלי
עכשיו ליד בנק מרכנתיל יש תמיד איזה קבצן שיושב שם קבוע
יש לו קייס לגיטרה ששם אנשים זורקים לו כסף
חברה שלי הוציאה 10 שקלים וזרקה לו לקייס הזין הזה בא מתנפל עליה
אומר לה למה את נותנת רק 10 תני לי 50 קמצנית
באתי זרקתי אותו ממנה לתוך איזה קיר ולקחתי מהקייס את ה10 שקל שהיא שמה שם
אין גבול לחוצפה מה אני יגיד לכם.

aviady
03-05-10, 19:26
"הגברת נראתה נורמטיבית לחלוטין"
אם נוכל היה נראה כמו נוכל, הוא לא היה נוכל....

ברא
04-05-10, 10:42
פשששששש ואווו :o:o:oכבר נוכלים כאלה לא משאירים מקום לעזרה לאנשים זקוקים באמת

לכל מי שאומר איך נפלת ומתפלאים ,אני אומר לכם עם אישה ודמעות וסיפור כזה אנושי כולם היו נופלים
כולנו בני אדם וכולנו מרגשים בזולת לדעת הגיל שלה גם שחק תפקיד במעשה התת רמה זה

גיא .ב
04-05-10, 12:30
מצטער בשבילך.

או כמו שדני רופ אומר: "אין דברים כאלה".

KoF-sHeLeG
04-05-10, 12:33
אם היה לי שקל על כל בן אדם שביקש ממני כסף ברחוב כי הוא "נתקע בלי כסף לדלק וצריך להגיע לבאר שבע", הייתי היום עשיר מאוד.

זה מצחיק, כולם גם בוחרים בבאר שבע כיעד שלהם. כנראה שהאנשים בבאר שבע נוטים לשכוח את הארנקים שלהם לעיתים תכופות... :cool:

dodihob
04-05-10, 12:37
אחרי התוכנית של חיים הכט אתה שומע סיפור כזה ונכנס לסרטים :D

saar
04-05-10, 13:58
עידו היקר מכל - יהודי רחמן בדיוק כמו אבינו שבשמיים.

קודם כל הינך יכול להיות רגוע מאוד, זכית במצווה גדולה.

המדרש מחייב אותנו שכאשר אדם (כלשהו) פושט ידו כלפנו, אנו מצוויים (מחוייבים) בציווי של השם לתת לו צדקה. כמה צדקה כתוב "איש כנדבת ליבו", דהיינו גם 10 אג' (במידה ומדובר במסומם שידוע לי שהוא יקנה סמים בכסף) אז במקרה זה אתן לו 10 אג'. במידה ואני רואה אדם שבאמת רעב ללחם אתן לו כמובן יותר. הנקודה היא שאני מחוייב לתת (לא לשיקול דעתי, ולא חשבון שלי לחשוב מה הוא יעשה עם הכסף, או האם הוא ראוי לזה או לא. אלא אני מחוייב לתת, כמה? זה כבר כל אחד יחליט בשביל עצמו).

השאלה שנשאלת היא מדוע אנו מצווים לתת, ועל מה בדיוק? כמו שאמרתי אם זה נרקומן, אז מדוע אני חוייבתי על ידי השם לתת לכל אחד שפושט ידו כלפי?

תשובת חזל היא פשוטה, הצדקה שניתנת אינה ניתנת לצורך האדם, אלא משום הבושה העצומה הכרוכה בהתנהגות של פשיטת היד כלפיך. ועל בושה העצומה הזו, אנו מחוייבים שלא להשיב ידיו ריקם. אומרים חז"ל, אדם שישיב פניהם של הבריות ריקם, כן ישיבו תפילתו להשם יתברך ריקם.

משמע ולסיכום - המעשה שעשית הינו מצוות צדקה גדולה וכך תיחשב ותעמוד לך כקרן לעולם הבא ולעולם הזה (אם זה מעניין אותך או לא). לגבי זה שמדובר בנוכלת (שופט כל הארץ לא ישפוט?), ועל כן את הדין וחשבון תשיב להשם יתברך.
דומה הדבר ליהודי חילוני למשל, שחס וחלילה חס ושלום מגיע לידי חולי בבית חולים, ולוקח ספר תהילים ומתחיל להתפלל להשם יתברך שיתמלא עליו רחמים, תאר לך שהשם יתברך יתחיל לבדוק כל יהודי ויהודי האם ראוי לרחמיו? מדוע לרחם הרי עד אותו הרגע היה כופר, אך לא כך עושה השם יתברך, אלא רואה לכף זכות, ונותן מעשה חסד חינם, משמע צדקה עם אותו יהודי. בדיוק כך רוצים שבניו יתנהגו, כמו האבא, לא ישפטו, אלא מייד יתנו. את שאר החשבונות שישאירו לאביהם מהשמיים.

אל תרגיש תחושת פיספוס אלא להפך, אתה רחמן בן רחמן, ועל כן לא יכולת להשיב פניה ריקם, לבלי לחשוב יותר מידי מיד הכנסת ידך והבאת לה מבוקשה. ועל כן שכרך בשמיים מובטח, בדיוק כפי שאם היה מדובר בעני.

אשריך מה טוב חלקך

moty003
04-05-10, 14:40
אוסיף קצת על דברי סער.
אומרת הגמרא: "תנו תודה לאותם רמאים, שאילולא הם והיה בא עני הגון ולא היית נותן לו צדקה היית מתחייב מיתה"
פירוש הדבר, שאם לא אותם השקרנים שהיו באים לבקש צדקה אע"פ שהם אינם ראויים לכך, ובכ"ז נתת לו. ואח"כ בא עני אחר שבאמת זקוק ולא נתת לו, דייך! שאף אדם אינו יכול לדעת מי הוא עני הגון ומי לא.

yair068
04-05-10, 14:41
סער איזה ניסוח יפה ניניתי