View Full Version : מידת צמיגים בספייס 2001 משהו שלא ברור לי
על פי שרשור וותיק בקארספורום ששם שואלים מידות צמיגים מותרות ראיתי שבספייס מותר עד 185 55 r15 ,אז הלכתי למכון טסטים והטסטר הוציא לי דף נתוני מידות צמיגים על פי אוטו דאטה שאומר אחרת לגמרי ,אני ראיתי מספר רכבי פונטו עם ג'אנטים 15' והבנתי שזה חוקי, מה לדעתכם מי טועה?
http://img268.imageshack.us/img268/7638/17503479.gif
מנש המטורף
29-04-10, 19:09
לא יודע מה קישקשו לך אבל אפשר 15 הכי מומלץ זה 14
לא קשקשו לי כלום ,העלתי דף של אוטו דאטה שבו רשום המידות , שמכון טסטים מורשה מטעם משרד התחבורה נתן לי , אתה אומר שמותר 15 אפשר בבקשה סימוכין לזה כי זה מעניין האסרטיביות שלך בעניין הזה
מאושר, רענן כבר נוסע עם ג'אנטים 15 מאושרים :)
הלכתי גם למכון רישוי בנס ציונה ואמרו לי ש-15 מאושר לפונטו ספייס.
אני לא מבין מה אתה מנסה לאשר אבל, קנית צמיגים במידה שאי אפשר לאשר חוקית, או שסתם הלכת לבדוק?
ומנש, למה 14 הכי מומלץ?
אם אני לא טועה HGT היא עם גנט 15
אני לדעתי הכי טוב זה גנט 14 גם ככה לזה היא תוככננה עם מעט הכוח שיש לה אבל להגדיל קצת את מידת הרוחב של הצמיג למען יותר יציבות חוץ מזה לא צריך
מנש המטורף
29-04-10, 22:45
אין לי מה להוסיף ברא "גנב" לי את כל המילים
חוץ מזה שזה הוראות יצרן וגם בעיקרון 15 לא יתן לך כלום למרות שזה מ-אושר כדין.
הלכתי לבדוק כדי לראות כמה אני חורג , ועם כל הכבוד 80 כוח סוס זה לא כזה מעט למנוע כזה קטן,ראיתי כבר איביזות 1.4 למיניהן עם 75 כוחות סוס כנ''ל לגבי 306 עם מנוע זהה עם מידות צמיגים גדולות מידי שסוחבות יפה מאוד אפילו ומתנהגות מצוין ,אז לדעתי זה לא נכון ש165 זה המידה האופטימלית,זה מה שהיצרן נותן כי זה הסטנדרט וכאמור כולם יודעים שסטנדרט נועד כדי להתחלף או לא?
ושוב crazy mensh חבר פורום יקר, תראה לי איפה רשום שזה מותר חוקית או לחלופין מאיפה הוודאות הזאת
שטויות, שום הוראות יצרן.
הפונטו ספורטינג בחול גם משווקת עם ג'אנטים 15 אינץ מהחברה, היא בעלת המנוע 16v הזהה למנוע של ה-elx בארץ. הכוח של הרכב ממש לא פקטור בעלייה במידה הזאת, ואין שום הבדל מורגש בכוח סחיבה מנסיון. קיבלתם 14 אינץ כי זאת רמת הגימור.
לרוב עולים מידה בשביל היופי, אך גם עלייה עם צמיג טוב בחתך נמוך תתן התנהגות יותר טובה.
מסכים איתך לגמרי ואם כבר אז מידת ג'אנט גדולה תקטין את ביצועי הרכב ,ג'אנט גדול דורש יותר כוח כדי להסתובב, לא סתם הפרארי ורכבי העל של שנות ה90 המוקדמות היו מצוידות לרוב בג'אנט 13'.
אבל עדיין לא הבנתי, הדף שהעלתי הוא שטות או מה ?
הרי אם אני יילך לדוגמא לאותו מכון טסטים ויבקש לעלות במידת הצמיג הוא לא יאשר לי נכון?
בשביל זה יש ג'אנטים קלים. ג'אנט גדול וצמיג חתך נמוך ורחב יתן התנהגות רכב יותר טובה, לא דיברתי על ביצועים 0-100.
אם לא מוכנים לעלות לך את המידה במכון טסטים הזה לך למכון טסטים אחר, המידה מאושרת!
על הפונוטו ELX שלי יושב ג'אנט 15 של HGT אין שום בעיה לאשר את המידה הזאת.
מנש המטורף
30-04-10, 01:28
אין מה לאשר כי זה כבר אושר
לגבי מידה 14 הוראות יצרן גם לספייס וגם לפונטו SX כל מידה אחרת זה כבר שיקולים של בעל הרכב
בפאקטור זה לא נותן כלום רק יופי.
אם זה חשוב לך אני ימצא מסמך שזה כתוב כדת משה וישראל.
שינוי למידה 15 + צמיגים חתך נמוך נותן הרבה יותר מיופי וזה מניסיון.
זה שהרכב קיבל ג'אנט 14 אינץ מהחברה זה לא אומר שזאת המידה היחידה שמומלצת על הרכב, עובדה לזאת שבאותו רכב ברמת גימור גבוהה יותר נותנים ג'אנט 15 אינץ.
לא רציתי לפתוח שרשור חדש, אז אני אמשיך פה.
אני רוצה להחליף בינתיים לצמיגים אחרים עד לקניה של ג'נטים חדשים.
המידה שאני רוצה לשים זה 205/50/15, לפי תוכנה זה בדיוק כמידה המקורית אבל רחב יותר.
השאלה שלי אם רוחב הג'נט מספיק ?
מה דעתכם ?
מסכים איתך לגמרי ואם כבר אז מידת ג'אנט גדולה תקטין את ביצועי הרכב ,ג'אנט גדול דורש יותר כוח כדי להסתובב, לא סתם הפרארי ורכבי העל של שנות ה90 המוקדמות היו מצוידות לרוב בג'אנט 13'.
ההבדל שאתה מדבר עליו נובע מקוטר הגלגל כולל הצמיג עליו. יכול להיות ג'אנט 13" עם צמיג בחתך גבוה מאוד שיתן גלגל גדול יותר מג'אנט 16" עם צמיג בחתך נמוך. קוטר הגלגל ושטח המגע של הצמיג הקרקע (רוחב הסוליה) הם אלו שישפיעו על קושי המנוע לסובב את הגלגל.
זה מה שהתכוונתי, אתה פשוט הסברת את זה יותר טוב
לא רציתי לפתוח שרשור חדש, אז אני אמשיך פה.
אני רוצה להחליף בינתיים לצמיגים אחרים עד לקניה של ג'נטים חדשים.
המידה שאני רוצה לשים זה 205/50/15, לפי תוכנה זה בדיוק כמידה המקורית אבל רחב יותר.
השאלה שלי אם רוחב הג'נט מספיק ?
מה דעתכם ?
מצטרף
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.