View Full Version : נזק בנסיעה זמנית עם הגה קשה?
ערב טוב אנשים טובים,
האם לדעתכם יש סיכון של נזק לרכב בנסיעה עם הגה קשה (מנורת הגה דולקת)?
אני צריך להחליף מנוע חשמלי (הבעיה נבדקה ואותרה במחשב במוסך מורשה) ובינתיים אני מתלבט לגבי הטיפול בבעיה. שמעתי דעות חלוקות לגבי האם כדאי לשפץ את המנוע או לקנות חדש.
אשמח לחוות דעת בנושא זה, במיוחד אם למישהו יש נסיון עם משופץ, אבל השאלה העיקרית שלי - האם ניתן בינתיים לנהוג ללא חשש לרכב מלבד אי נוחות מסויימת עם ההגה הקשה.
אני גר בחיפה ורוב המוסכים המשפצים המומלצים נמצאים באיזור המרכז ואמצע השבוע שלי עמוס מאוד לצערי, לכן אני שואל.
תודה,
שחר
(פונטו ספייס ELX 2001)
מחיר חדש יוצא פי 5 או 6 ממשופץ. בד"כ התקלה במנועים הללו היא בממסרים ככה שברגע שאלה הוחלפו צריך להיות שקט מהנושא לכמה שנים טובות לפחות. כמובן, גם בתיקונים ישנם יוצאים מן הכלל אך לרוב תקבל אחריות לתקופה של חצי שנה. לא מזמן בן פורסם שרשור לגבי מחירים מאוד טובים בנושא (500 ש"ח למנוע משופץ, כמדומני). מחיר מקורי נושק סביב ה3K במורשה.
אני בעד משופץ.
נזק מנסיעה ככה לא יקרה למעט מצבי חירום על הכביש בהם התגובה שלך תהיה פחות טובה.
סחטיין על ההערכה המדוייקת.
3 אלף זו בדיוק ההצעה שקיבלתי במורשה, כולל מע"מ, עבודה, וקיזוז חלקי עם הבדיקה.
המכונאי שטיפל בי אמר שלא כדאי להמשיך לנסוע ככה ולמרוח את הטיפול כי זה יכול לגרום לשחיקה ב...[פריט כלשהו שאני לא מצליח להיזכר בשמו], אך לא היה לי ברור אם הוא חרד לאוטו האומלל או שמא לכך שאולי אלך ולא אחזור.
לכן השאלה נולדה לאוויר העולם.
בכל אופן, תודה !
:]
אני לא רואה אפשרות שחיקה של אף חלק, אך ייתכן ואני טועה.
המנוע מחובר על מוט ההגה ובעצם מתגבר אותו, ככה שבאין מנוע, אתה מפעיל ישירות את הגלגלים דרך ההגה.
השחיקה היחידה היא של הכיס שלו שמחכה ל3K שלך... ההבדל היחיד בין נסיעה עם מנוע ההגה ובלעדיו היא הקושי בסיבוב ההגה וגם רק בשביל זה יש את ההגה כוח...
אתה מוזמן להריץ חיפוש לשרשור שאמר לך רענן , מנסיון אישי לפני שבוע שיפצתי את המנוע הגה בנתניה ועד כה הכל מצוין ואני נוסע בראש שקט כי אני יודע שיש לי אחריות :]
אין שום הסבר הגיוני לקנות חדש . רק משופץ.
והכוונה בנתניה אצל אריה וזאב כאן: http://www.musach.co.il/details.asp?id=222
בברכה - רפי לין
תודה רבה חבר'ה, כל זה בהחלט מעודד
אצור קשר עם המוסך בנתניה בתחילת השבוע
ממליץ על עופר קצב - 0505285041 אדם הגון וישר. אפילו רק צור עימו קשר טלפוני ושאל לגבי העלויות - בצע סקר שוק כמו גם על תקופות האחריות, ותראה מי מוביל ונשמח אם תחזור עם ממצאים עדכניים על מחירים ומקומות.
יש לכם המלצה על מישהו קרוב לאזור ראשון\רחובות? אני בשלבי חיפוש פונטו ויש אחת שאני רוצה לראות ואמרו לי שהמצב CITY שלה תקוע וההגה קשה ושיש צורך לתקן\להחליף (הבחורה אמרה שנתנו לה הערכה של 1000 ש"ח לתיקון)
בראשון יש לך את אייל נוימן. בצע חיפוש קל ותמצא את הפרטים והמלצות חמות. מקצוען.
נוימן לא נותן הערכת מחיר - רק אם משאירים את הרכב אצלו לבדיקות
כך שרכב שרוצים לקנות לא נראה לי שאפשר להשאיר אצל נוימן
נוימן יקרן. דלג עליו יש אופציות עדיפות!!!
יש לכם אתגר שלדעתי הוא בלתי אפשרי! להשיג מחיר זול מ500 ש"ח לשיפוץ במורשה עם חצי שנה אחריות.
בבקשה....
500 ש"ח זה מחיר פצצה. אין בכלל מה לחפש במקום אחר.
ועוד מורשה! ככה שזה מתועד.
שחרון
500 ש"ח זה מחיר פצצה. אין בכלל מה לחפש במקום אחר.
ועוד מורשה! ככה שזה מתועד.
שחרון
+ 1
יש ב- אי ביי חלק משומש שווה להציץ
בכל זאת השיקול דעת הוא שלך רק משהו מאוד מוגזם מתרחש בפיאט
זה שיודעים שזו תקלה נפוצה ומבקשים שלושת אלפים שקל על רכב שעולה 15 אלף שנת 2001 למשל
מאוד מוגזם
אותו סיפור עם הווריאטור רק שמה הושג התקדמות בעניין
http://cgi.ebay.com/Fiat-Punto-Mk2-Electric-Power-Steering-ECU-Motor_W0QQitemZ110515696005QQcmdZViewItemQQptZUK_C arsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item19bb3fb185
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.