התחבר

View Full Version : רעשים בזמן האטה

shahar_noy
05-04-10, 23:20
שלום
ביום ראשון האחרון החלפתי 4 צמיגים ועשיתי כיוון פרונט לרכב.
בנוסף הבחור מהמכון של הכיוון פרונט עשה לי יישור למתלה של הגלגל הימני הקדמי (היה עקום קצת בעקבות מכה שחטף).

מאתמול אני שומע רעשים מוזרים בזמן שאני מאט את הרכב (בין 50 ל0 קמש) רעש שנשמע כאילו משהו יושב על הגלגל, מאוד מוזר ולא דומה לצליל מתכתי אלא דווקא לצליל של גומי.

מה יכולה להיות הבעיה?

shahar_noy
06-04-10, 14:30
עדכון קצר...
הרגע חזרתי מהמוסך שבו עשיתי את הכיוון פרונט והיישור של המתלה הימני...

הוא אומר שכנראה כתוצאה מהיישור המיסב או הציריה של הגלגל רפויים קצת.

בנוסף גילינו שהדבר קורה רק כאשר האוטו בניוטרל בין 40 ל-0 בזמן האטה (הוא אומר שככל הנראה זה בגלל שאין התנגדות לגלגל).

מה אתם מציעים לעשות?
האם לטפל או שמא זו בעיה שאיננה באמת בעיה?

כמה מורכב לטפל בכך?

תודה.

saar
06-04-10, 17:55
רעש של גומי, הדבר היחידי שיכול לעלות לי בראש שזה קצה הצמיג נוגע בכנף או מעל או מצדדיו, ואז הוא כאילו מגלח את הצמיג. זה קורה כי כאשר את בולם חזית הרכב יורדת למטה כתוצאה מכח המשיכה ועם ירקות של חוקי פיזיקה. וכאשר חזית הרכב יורדת מטה אזי הצמיג מגולח.

במהירויות גבוהות זה קורה, פשוט אתה לא שומע את זה, במהירות נמוכה את כנראה שומע את זה.

אם זה לא היה לפני, וזה כעת לאחר ביצוע כיוון פרונט (ואני מדגיש כיוון פרונט כפי שכתבת, ואני מאוד מקווה שלא טיעית והתכוונת לאיזון גלגלים), אזי יש להסיק שמשהו בכיוון שגוי או שבאמת יש לבחון אצל מוסך את מצב כל האזור הקדמי ולראות מה זז שם, יכול להיות שכתוצאה מהתאונה זז שם משהו שכעת הצמיג קצת בולט החוצה או לצדדיו.

יש לבחון אין הנושא - אין להתעלם שכן מדובר במערכת ההיגוי והבלמים.

shahar_noy
09-04-10, 17:58
כפי שכתבתי...
כיוון פרונט נעשה, בזמן הכיוון התגלה כי צריך ליישר את אחד המתלים (זה של הגלגל המרעיש בדיעבד) , שכנראה התעקם בעקבות מכה או בור או משהו כזה.

הכנף נבדק בשנית והכל יושב במקום ולא מגיע לאזור של הגלגל.
המוסכניק אומר שלדעתו שתוצאה מהיישור השתחרר המיסב או הציריה (שקודם ישבו בלחץ בעקבות העיקום ולכן לא הרעישו).

שוב, אשאל לדעתכם?!