התחבר

View Full Version : מנוע מצלצל בפיאט טמפרה

blueuno
27-03-10, 18:20
שלום לכולם..
לחבר שלי יש בעיה בזמן שהוא מאיץ ישנם צילצולים מהמנוע.
בפיאט אונו היה צריך במצב כזה לכוון את הדיסטריבוטור.
מה ניתן לעשות בטמפרה כדי לפתור בעיה זאת..?
מדובר בטמפרה שנת 1996 מנוע 1600 אזרקה .

בתודה מראש

upetar
27-03-10, 19:07
ולהיתחבר למחשב.

blueuno
27-03-10, 19:25
האם זוהיא האופצייה היחידה שיש?
להתחבר למחשב?

upetar
27-03-10, 23:13
המנוע נישמע טוב וכול הצילינדרים עובדים, והבעיה רק בלחיצה פיתאומית על הגז או בנסיעה מאומצת.בהנחה שזה קידום הצתה או בישביל לקבל אינדיקציה אחרת ,יש להיתחבר למחשב .

blueuno
28-03-10, 07:25
תודה
מדובר רק במקרה של נסיעה מאומצת,
כנראה שאני ימליץ לו להתחבר למחשב למרות שלדעתי שישאר ככה.

ברא
28-03-10, 08:30
אם המנוע מצלצל אז שיענה לו וידברו ויפתרו הבעיה אין צורך לגורמים חיצוניים מחשב ולא יודע מה :D:D:D:D:D:D

saar
28-03-10, 10:53
ברא אתה פשוט הרגת אותי עם היצירתיות שלך, פשוט מדהים.

לגביי פותח השרשור, קשה לי להאמין כי הבעיה תתבטא בבדיקת מחשב, שכן מדובר בבעיה מכנית ולא בבעית כשל מערכות.

הייתי מהמר בדיוק על מה שהעלת פה, תזמון הצתה לקוי, בדוק חגורת טיימינג, יכול להיות קפצה לה שן קדימה / אחורה. בדוק חיישן נמ"ע אולי נפגע זז ממקומו קצת, אפשר לרסס עליו ספריי קרבורטורים או כל ספריי אחר להסרת שומנים.

זה בהחלט הכיוון. צדקת פחות או יותר לגבי דרך הטיפול באונו, יש לבטא זאת במערכת של טמפרה.

blueuno
28-03-10, 12:34
אני יענה למנוע נראה אם הוא ממשיך לדבר איתי חח {ברא}

ולא ממש הבנתי אל איזה חיישן אתה מדבר?{נמ"ע}

saar
28-03-10, 12:48
חיישן זה חש את מצב גל ארכובה ונקודת נמ"ע (נקודה מתה עליונה) לצורך חישוב סל"ד המנוע. על פי נתונים אלה המחשב מתאם את נקודת ההזרקה, את נקודת ההצתה, ואת משך זמן ההזרקה. שינויים אלו נעשים לפי מהירות המנוע.

בעת פעולת החיישן, ככל שנעלה את סל"ד המנוע צפיפות הגל בגרף של סקופ תעלה. המחשב יקבל מידע זה לצורך חישוב כמויות הדלק וזמן ההזרקה וההצתה.

חשוב: כאשר אין מידע מחיישן זה למחשב - אין ניצוץ והזרקה, מפני שחסרים נתונים למחשב כדי לתאם פעולות אלו.

blueuno
28-03-10, 13:04
אם תוכל להגיד לי רק איפה אני מוצא את החיישן בטמפרה?

saar
28-03-10, 13:41
יחובר לכוהל, אתה יכול לעקוב אחר החוטים, נמצא למטה מתחת למנוע לערך צופה על הגל ארכובה או מתחת לטיימינג או בצד השני לכיוון הגיר.

upetar
28-03-10, 19:17
אבל אני לא מציע לך לגעת בזה כי לפי הספר צריך כלי מיוחד כדי לכוונו ואין הוראות כיוון .אני מציע לך חכה לרב רפי לין שמכיר ומבין טוב טוב את הטמפרה הממוחשבת האלה .(אולי יש אצלך איזה צינור ואקום לקידום הצתה שמיתחבר למחשב,בדוק תקינותו).

ברא
29-03-10, 02:53
תודה חברה אתם יודעים לפעמים צריך להכניס חוש הומור בעניין
פשוט מלת מצלצל ממש העלתה לי את התגובה הזו
חג שמח