View Full Version : רביעיית בולמי זעזועים מומלצים לפונטו ספייס 2001 + מחיר עבודה
שלום רב,
ברצוני להחליף את כל 4 בולמי הזעזועים שברכבי (פונטו ספייס 2001 sx60) לבולמים חדשים, לא רמה גבוהה מדי וגם לא בולמים גרועים.
אין לי מושג בתחום וכאשר ניגשתי למוסך קיבלתי הצעת מחיר על רביעיית בולמים של חברת דאסי (DASI), שלא מצאתי עליהם שום מידע באינטרנט אך הוא אומר שהם טובים. ביקשתי שיאיית לי את שם הבולמים ונתקלתי בסירוב. אמר שאם אני רוצה אביא לו 4 בולמים וירכיב לי.
לכן מאוד הייתי שמח לשמוע אילו בולמים יתאימו לרכבי ויתנו נסיעה נעימה משום שאלו שכרגע מותקנים גמורים. אני אקנה רביעייה והוא יתקין לי.
תודה מקרב לב,
אורן.
שמעתי מאנשים שבולמי "מונרו" די טובים ,ויחסית לא יקרים.
איך הבולמים של KYB?
הבנתי שלחברה הזאת יש בלמים טובים אבל אני לא מכיר.
לאח שלי יש בפונטו שלו 2 בולמים אחוריים של KYB כבר איזה שנתיים וחצי והוא מרוצה מהם.
עלות החלפת בולם עד 150 שקלים. עבודה לא כולל בולם כלומר 4 בולמים זה 600 שקל עבודה מקסימום! אם יותר מזה אז עושקים אותך! ובולם יכול לנוע בין 150-200 ועד אלפי שקליםם.. תבחר לבד עצה אישית שים מונרו.
תודה רבה על העזרה חברים, אסע לת"א ברגע הראשון שיתאפשר לי ואקנה מונרו, הם לא יקרים ומההמלצות פה נראה שזה מה שכדאי לשים ברכב :)
אני זוכר שכשאני חיפשתי בולמים לרכב מצאתי שרשור שבו מישהו החליף בולמים ל-KYB על ספייס וטען שהרכב קופצני יותר לאחר ההחלפה.
היות ומונרו הם באותו סדר גודל של מחיר אני חושב שזו תהיה הבחירה הנכונה יותר.
רענן הרבה תודה.
אני בהחלט מעדיף שהרכב יהיה נעים יותר על הכביש ולא קופצני, לכן מחליף 4 בולמים ולא רק זוג קדמי שדורש החלפה מיידית (עם האחוריים אפשר למשוך, אבל מחליף גם אותם).
באמת תודה.
רענן אם זכרוני אינו מטעה אותי , אמרת שהבולמים בספייס הרגילה ובHGT אותו דבר, מה סדר גודל המחירים לבולמים שעלו פה (KYB ו מונקו)? האם הם יתאימו גם להנמכה או שצריך בולם מיוחד לכך?
אגב אני קיבלתי הצעת מחיר בסך 400 ש"ח על הרכבה של בולמים\קפיצים + כיוון פרונט.
הבולמים זהים כשמדובר על בולמי ספורט של חברת קוני. בבולמים של קוני ישנה אפשרות כיוון קשיחות הבולם וכנראה שהם מכסים את כל טווחי הקושי המתאימים לכל הדגמים. בבולמים המקוריים מדובר על מקט"ים שונים וכך גם לגבי שאר החברות.
גם ל-KYB וגם למונרו סביר להניח שיש בולמים המתאימים להנמכה אך לא מדובר על הבולמים הסטנדרטיים שלהם וגם אם הם מיובאים לארץ המחיר לא יהיה "רגיל".
לדעתי אם אתה חושב לעשות הנמכה ולהחליף בולמים אז שווה לבדוק מחיר לסט קויילאוברים או בולם+קפיץ של חברת VMAX שנחשבים לטובים ובמחירים סבירים.
שלום לך אני ממליץ לך על בולמי של חברת KAYABA יפני חברה מעולה
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.