התחבר

View Full Version : פגעתי בקו מתח בעת קדיחה בתקרה

bublik1
16-03-10, 12:39
שלום לכל חברי הפורום.
זאת ההודעה הראשונה שלי פה.

היום ניסיתי להתקין לאמי תאורה בחדר וזה קרה לי פעם ראשונה, אחרי הרבה התקנות של תאורה בבית, קדחתי על החוטים ויצאו ניצוצות עליי וה"פקק" קפץ. ועכשיו אין חשמל יותר שם. אז השאלה שלי איך אפשר לתקן את זה בכוחות עצמי? או שחייב איש מקצוע בשביל זה וכמה זה יעלה לי?
או, מה הפרוצדורה של זה רק בשביל לדעת, צריך לפתוח חור גדול באזור שנפגע ולחבר חוטים חדשים? אני חושב שזה וואחד עבודה..

0r3n
16-03-10, 13:11
בשביל מה לך להסתכן עם חשמל?! תעשה סקר שוק ותזמין בעל מקצוע, הסיכון לא שווה את הכסף.

bublik1
16-03-10, 14:13
כן בסדר אבל אני רוצה לדעת מה אפשר לעשות במקרה כזה, ז"א מה בעל מקצוע יעשה. אם זה מסובך ויקר או לא?
אני פשוט לא יודע באיזה פורום לשאול כי רוב הפורומים זה ילדים קטנים ופורומים רציניים אין לי גישה לאוף טופיק.

raanan_t
16-03-10, 19:58
לא בעל מקצוע ולכן אסייג את תשובתי.
צריך להשחיל חוטים חדשים מה"קופסה" או המתג עד למנורה.

ממליץ לבדוק מחיר עם חשמלאי, יתכן שישתלם יותר וגם יהיה בטוח יותר.

Lexxxa
16-03-10, 21:54
רענן +1.

צריך להשחיל את החוטים מחדש מהמנורה לנקודה הקרובה (כמו שרענן אמר, לנקודה בקיר עם פקק העגול או למתג בקיר, תלוי איפה עוברים החוטים.)

ברא
17-03-10, 01:07
אני אסביר לך מה קרה אתה מה שעשית זה שסגרת מעגל של זרם חילופין בעל מתח 220V ללא התנגדות בכלל במלים יותר מעודנות אתה עשית קצר נוראי טוב שיצאת בלי נזק אם היו חוטים יותר עווים אז המקרה לא היה נגמר טוב
והיית מתחשמל זה כמו לחבר שני קטבי מצבר של אוטו אחד לשני
אז כעת את החוטים אתה צריך להחליף ולבדוק מה עם הפקק אם עדיין תקני ועובד או שהוא נדפק מהמתח הנוראי
עצה ממני תזמין איש מקצוע כי חיים של בן אדם הרבה יותר יקרים ממפעל מנורות
בהצלחה

upetar
17-03-10, 03:36
להשחיל חוטים חדשים מהקופסה הקרובה אל המנורה ,ואים אין לך נסיון בהשחלה תיקרא לחשמלאי (זה לא יקר).

Lexxxa
17-03-10, 11:19
ברא.

עווי של חוטים לא ממש קשור לעניין. ברגע שיש קצר האמפרז' עולה למאוד גבוה, מפסק חצי אוטומט שמוגדר לעבוד עד אמפרז' מסויים פשוט קופץ. זה לא משנה איזה עווי החוטים.

אני מאוד מקווה שלבחור יש מפסקים חצי אוטומט ולא פקקים.

bublik1
17-03-10, 11:20
קראנו למישהו שמבין ידיד של אמא שלי הוא גם אמר שצריך להשחיל חוטים אבל לא היה לו חוטים אז הוא הוציא את החוטים בכוח מהתקרה ואז חיבר לקופסא העגולה אז כרגע אין חוטים בתוך הקיר אז הוא חיבר את החוטים שיהיו גלויים. פתרון חאפרי אבל בלי כסף . תודה על התשובות.
עריכה: כל הפקקים היו למעלה והוא בדק מתח מהחוטים מהתקרה ולא היה.. אז הוא בדק מהמפסק של האור וןיש מתח. אני קיצרתי אבל החוטים כנראה לא נגעו אחרי זה כי חתחתי את שתי החוטים.

ברא
17-03-10, 20:56
אולי לא הסברתי עצמי טוב
כאשר החוט יותר עווה זאת אומרת שיש יותר התנגדות פנימית בחוט עצמו זה תלוי בסוג החומר לכן אם היה עווה היה לוקח לו קצת יותר זמן עד שיהי הקצר הכל כמובן במסגר התאוריה ובמציאות זה לא כל כך משנה