View Full Version : החלפת ריפודים בדלתות
aribrukman007
11-03-10, 23:29
הייי
כמו שראיתם, ישנם כמה דברים שאני רוצה לעשות לבראבה שלי (אני אוסף פרוייקטים, ובחופשת פסח לא יהיה לי משעמם :D)
אני רוצה להחליף את הריפודים בדלתות (נראה לי שקוראים לזה דיפונים?)
רציתי לבקש המלצות לאיך לעשות את זה באופן הכי מקצועי
עצות שיש לאנשים שכבר החליפו וכו'
ואם אפשר, המלצה על חנות באיזור חיפה והקריות שמוכרים בדים !
לילה טוב לכולם!
איזה קטע אתמול בדיוק חשבתי לעצמי גם לעשות זאת, מצטרף לשאלה.
aribrukman007
12-03-10, 15:31
אז נחכה לעזרה ביחד :D
בבראבה זה טיפה סרט לפרק דיפונים כי הם מחוברים לשאר הדלת במין "ריתוך" פלסטי שכזה שורה תחתונה.
פרק את הדיפונים מהדלתות (שים לב לבורק שנמצא מאחוריי הידית שבתוך הרכב(כלומר פרק את הידית ואחר כך פתח את הבורג) ) אחר כך אתה צריך "לפרוץ" לחתוך את המעין "ריתוכי פלסטיק" אני עשיתי את זה בעזרת סכין יפנית שלב הבא זסה לרפד יפה (ממולץ ספריי דבק מגע.+אקדח סיכות) ואז לחזיר את הדיפון למקום בעזרת דבק אפוקסי 2 חומרים נוזלי(זה נקרא פוקסיפול) הוא חומר חזק שעושה את העבודה. ומשם נשאר רק להרכיב את הדיפונים חזרה לדלתות . אגב אל תשכח הדיפונים נכנסיפם ליד החלון במעין מסילה שבתוכה יש כמו "שיניים" כאלה אז כשאתה סוגר שים לב שכל השיניים במקום( שלא יהיה מצב שכולם "זזו" לצד אחד ובצד האחר לא תיהיה אחיזה ואז יש לכווץ אותם מעט... על מנת שיתפסו.
ספר איך הלך..*
aribrukman007
13-03-10, 18:31
תודה רבה! לא נשמע קשה במיוחד..
עוד שאלה קטנה, קראתי שאם רוצים לרפד בדמוי עור, עדיף גם לשים שכבה של החומר האוורירי הזה, שכחתי את השם שלו, על מנת שזה ישאר קצת מנופח.
מה אתם אומרים על זה?
aribrukman007
14-03-10, 14:13
מה אתם אומרים?
אני אומר שזה מיותר. גם ככה הדיפונים מעט מעוגלים ואם ה"חומר האוורירי" (ספוג??) לא ידבק לך טוב/ישר ותצטרך להוציא אותו אז חלקים מימנו ישארו דבוקים וכשתדביק את הריפוד/דמוי עור ישארו לך מאין קיפולים..
לא מזמן סיימתי לעשות על מה שחשבתה.ברגע שאני יוכל אני יעלה את התמונות.
אז ככה, דבר ראשון שים לב יש לך 2 אלנים קטנים שמחזיקים את ידית הפתיחה ו 2 אלנים גדולים.
דבר שני זה הריתוחים, אישית פתחתי אותם עם דוקרן כי כאשר החזרתי את הדפנות שמתי אותם בחזרה ואז שמתי דבק.
דבר שלישי והכי חרא זה הספוג שהיה מתחת לריפוד ועם הזמן הפך לאיזה סוג של זפת שנדבק לכל דבר. כדי להוריד אותו תרתיב אותו במים עם סבון (עדיף סבון כלים) ותתחיל לקרצף. הסבון לא נותן לחומר להידבק.
אני השתמשתי בדבק מגע של יעקובי,כזה שבא בפחיות של ליטר, ועליו בד דמוי עור.
כמו כן אם יש לך הרבה בד מאותו סוג אתה יכול גם להכין ממנו כיסוי לידית הילוכים וכיסוי למשענת ראש.
אתה פשוט מביא אותו לכל תופר, לי הוא לכך 120 שקל על שלושת הפריטים.
מקווה שלא הורדתי לך את הרצון,
בהצלחה
aribrukman007
21-03-10, 23:14
לא האמת שלא נשמע כל כך קשה, ננסה :D
לא הבנתי, קנית ושמת ספוג חדש ?
ואיפה קנית את הריפודים, כי אני לא יודע איפה לקנות!
וכמה עלו?
ואיך נשאר?:lol:
אני מכיר כמה מקומות באיזור חיפה,יש בהרצל למשל חנות שמוכרת בדים.
אני אישית גם גירדתי את הדבק המקורי עם סקוצ' וסבון ושמתי ספוג מתחת לדמוי עור.
הבחור שציפה את ההרכב שלי בקרבון מתמחה בשיקום דשבורד ותפירת ריפודים. הבחור אומן, העבודות שהוא עושה פשוט מדהימות. המחירים תלוים בסוג החומר מה שמשאיר את האופציה לקונה לבחור את טווח המחירים המתאים.
אין לי מושג למה הוא לא מעלה תמונות של העבודות שלו. ממה שראיתי במשרד שלו נורא התלהבתי.
ממליץ ללכת אליו.
אם תרצה פרטים תריץ חיפוש, פירסמתי מס' פעמים את מס' הפלא שלו ואת הכתובת.
aribrukman007
28-03-10, 21:53
רציתי לשאול עוד שאלה לפני שאני ניגש לעבודה
ראיתי הרבה שעושים מין תפרים כאלה על הריפוד ,
רציתי לשאול האם זה אפשרי לעשות דבר כזה בעצמי, ואיזה ציוד צריך בשביל זה?
תודה רבה!
עד עכשיו לא ניגשת לעבודה????
aribrukman007
29-03-10, 00:00
עד עכשיו הייתי עסוק בלגמור עבודות שהיו לי בלימודים
ובלצבוע את כל הקונסולה המרכזית ועוד כמה דברים בפנים (תמונות אחרי שאני כבר אחליף את
הריפודים :D)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.