PDA

View Full Version : הצעת מחיר לתיקון מערכת המזגן.

alon-amos
10-03-10, 01:20
אהלן לכולם, אז ככה אני יתחיל ממה שצריך להחליף: מדחס,רצועת מזגן,מותחן לרצועה, וגז. ובדיקת דליפות.
עכשיו אני ימשיך מהחלקים הקיימים. מכיוון שיש לי רכב לחלקים אז יש לי מדחס(שכניראה דורש בדיקת תקינות לפני התקנה יש דברים כאלו ביכלל?) רצועה חדשה יש! מותחן יש מהרכב לפירוק.
כלומר מה שנשאר זה בדיקה למדחס הרכבת מדחס (אולי אני יבצע לבד..) מילוי גז ובדיקת נזילות יש השערות לגביי עלות?

רפי לין
10-03-10, 15:48
איני חושב שניתן לבדוק בחוץ את מדחס המזגן.
אני מקווה שהמדחס שברשותך מרכב לפרוק, פתחיו סגורים ולא נכנס לתוכו אויר חיצוני
(שעם הלחות שבו, בהרבה מקרים מקלקל המדחס).
עם החלקים שיש לך ומכוניתך, תאם וגש אל אשר שמתמחה במיוחד במזגני מכויות פיאט ובדוק איתו האפשרויות, מחירים וכו' ופרטיו כאן: http://www.musach.co.il/details.asp?id=76
בברכה - רפי לין

alon-amos
16-04-10, 01:17
אהלן לא הייתי פה איזה חודש אבל אני רואה שמחקו את מה שרשמתי על אשר. לא משנה קיצר החלפתי מדחס ועשיתי וואקום +גז + החלפת הוונטיל והמזגן אחלה.

ברא
16-04-10, 02:25
מזל טוב שיהיה עם המון קור ח ח ח

saar
16-04-10, 19:44
האם העבודה בוצעה אצל אשר? ואם כן מהי התרשמותך

Lexxxa
17-04-10, 05:45
סער, לפי מה שהבנתי קודם, הבחור עשה את התיקון לבד.

saar
17-04-10, 16:45
לקסה הבחור כתב "מחקתם את מה שרשמתי על אשר השוחט, בכל אופן החלפתי ......".
אז נראה לי שהוא עשה אצלו, ככה הנחתי בכל אופן. בכל אופן אני תמיד אוהב להקשיב לאנשים שהיו אצל בעלי מקצוע ויכולים להביא לנו התרשמותם (בלשון עדינה). כי זה משהו שזכות הציבור לדעת.
ככה אנו יכולים ללמוד מניסיונם של אחרים.

alon-amos
19-04-10, 00:47
אם ככה חבל שעורכים פה הודעות כאלה!! חבל שהודעות לשבחו של בעל מקצוע מרעיפים פה לכל עבר אבל כאלה שמגנים את בעלי המקצוע שמנסים "להשחיל" אותנו הלקוחות מוחקים.
בכל אופן אני ירשום שוב.
קבעתי אצל אשר מפ"ת שתי תורים לתיקון מערכת המזגן. אחד לאאודי A4 של ההורים ואחד לפיאט בראבו שלי הגעתי עם האאודי לציין שסך הכל מדובר בחור ברדיאטור שאני פירקתי שלחתי לתיקון והרכבתי חזרה בעלות של 70 שקלים והחלפת רצועה למזגן ופילטר בעלות של 70 שקלים.אשר רצה 1800 שקלים. הוא הסביר את הסכום ככה: צריך פה מילוי גז ואז וואקום ואז הזרקת זרחן ואז איתור תקלה (חור ברדיאטור) עד כאן דרש 250 שקלים. מהשלב הנ"ל הוא רצה 1000 שקלים רדיטור טען שלא ניתן לשפץ רצה עוד 800 שקלים ליישור הטמבון אצל פחח מטעמו על מנת שיוכל לתת אחריות לעבודה. על פילטר זגן רצה 80 שקלים ועל רצועה רצה 60 למישהו זה נשמע הגיוני?!?!?! הצעתי שאני יביא רדיאטור חדש דרך חבר בעל הנחות ב"אמסטרדאם" רדיאטורים בראל"צ בעלות של 400 שקל ואז הוא אמר לי אני לא אוהב את החכמולוגים שתמיד מנסים להביא יותר בזול. הבהרתי לו שמדובר בהפרש ענק! ובכל זאת הוא טען שאם הוא לא מרוויח על החלק הוא לא נותן אחריות.
עד כאן.
הגעתי הביתה פירקתי טמבון שתי מכות פטיש והוא התיישר פירקתי רדיאטור מזגן ניגשתי למכון רדיאטורים הוא ריתך אותו לקח 70 שקל הרכבתי חזרה החלפתי רצועה ופילטר ב70 שקל והלכתי למלא גז ב100 שקלים. אז מנהלים נכבדים למה למחוק הודעות שרק דואגות לנו הצרכנים לא לצאת פראיירים?!?! זאת ממש שחיטה! 1800 שקל!(אגב לפני מע"מ ) אלא אם כן יוצא לכם טיפול חינם אצל אותו אשר.
אחלה ערב.

alon-amos
19-04-10, 00:48
כמובן שאת הטיפול לבראבו גם ביצעתי לבד ולא חזרתי ונשבעתי שלא אדרך שוב אצל אותו "אשר" מה גם שזה עלה הרבה אבל הרבה פחות ממה שהוא ביקש.

רפי לין
19-04-10, 05:11
ללא ספק שגילית תושיה בתיקון עצמי של המזגן והשגת חסכון כספי גדול וכל הכבוד על היוזמה.
כל מי שיכול לבצע תיקונים עצמיים ברכב בודאי שיחסוך כסף רב.
בברכה - רפי לין

Lexxxa
19-04-10, 08:45
שלום סער, פשוט קראתי לפני שמחקו :)

saar
19-04-10, 11:56
שטויות לקסה לא נורא,
לגבי החבר פותח השרשור, אני מעוניין להודות לך מעומק ליבי על שטרחת ורשמת בשנית את חוות דעתך והתרשמותך. אין ספק שהדבר יכול לסייע רבות למי שבעתיד ירצה לבצע סקר שוק ו/או סקר שביעות רצון ולדעת בטרם הוא קובע תור ומבזבז יום עבודה ונסיעה לבעל מקצוע כלשהו.

כבר אמרתי בעבר ואומר שוב, לחוות דעת של אדם משמעות אדירה, אם כי היא אינה מייצגת מידגם בעל תוקף חיצוני, אך עם זאת היא בהחלט נותנת למאזניים להיות שקולים משני הצדדים.

על אשר אני יכול להעיד שהוא אכן מומחה בעינייני מיזוג לרכב ועוד.
בלי שום קשר אליו, לדאבוני הרב ומניסיוני רב השנים אני יכול להעיד, שברגע שלאדם מתחילה להיות עבודה , עקומת הביצוע שלו מתחילה לרדת, משמע באופן לגיטימי הוא מתחיל להתנהג על מי מנוחות, ובכך מרשה לעצמו לתת מחיר גבוה ביחס לאחרים.

תמיד לאורך השנים כאשר המלצתי לחברים מהפורום או לאדם אחר על בעל מקצועי כזה או אחר, תמיד דאגתי שהוא אדם יחזור אלי טלפונית ויאמר לי התרשמותו האישית, על מנת להמשיך ולעקוב פעם אחר פעם, שאותו בעל מקצוע המומלץ על ידי הוא אכן שומר על ה"מוניטין" בכבוד וביושר. בשנייה הראשונה שאני רק שומע פיפס קטן מאותו הלקוח, אותו בעל מקצוע באופן מיידי נמחק ברשימת המומלצים על ידי.

אמר שלמה המלך בספרו קהלת ספרו האחרון שכתב טרם פטירתו "טוב שם משמן טוב".
אני לפני שבועות מספר המלצתי על עופר קצב בכל עיניין מיזוג הרכב (יש לו גם פרסומת פה בפורום , אם תרים את המסך ללמעלה תראה אותו בכותרת). היה פה אח של חבר הפורום בשם שי, ששמע לעצתי וניגש אליו, הוא דאג ליצור עימי קשר על מנת להתייעץ לגבי עיניין אחר וסיפר לי שהוא היה אצלו, מייד שאלתי אותו על החוויה ואיך היה, ושורת הסיכום הכי חשובה המחיר, כמובן שתגובתו על עופר לא הפתיעה אותי והוא היה מאוד מרוצה ממנו בכל הבחינות. כך שאני ממשיך להמליץ עליו.

כעת יכולים לקום כל חסידי האומה ולומר מחיר לא משקף הכל, אז נכון אתם צודקים אבל שוב לא בכל מחיר, אין מה לעשות אם היה לנו כסף וודאי שלא היינו נמצאים פה, אלא היינו כולנו רשומים בפורום של מרצדס (אם יש להם כזה), ולא היה מעניין אותנו 1800 ש"ח לפה או לשם.
אך מרביתנו סטודנטים אנשים המרוויחים את לחמנו ביושר המממנים את עצמו וחלקנו גם את המשפחה, אז מחיר הוא בהחלט שיקול. כמובן שיש מאזניים שיש לקחת את השיקול ולאזן ובכך גם למצוא מישהו שהוא מומחה במקצועו, ומצד שני גם שיהיה ישר הגון והוגן.

המון תודה לפותח השרשור ולכול מי שתמיד חוזר לשרשור שהוא פותח על מנת לסכם את העניין ולהעלות ממצאים וחוות דעת, זה מאוד חשוב ולעיתים חשוב בדיוק כמו פתיחת השרשור עצמו.

alon-amos
22-04-10, 01:34
חברים תרשו לי לסכם את העניין ככה: בשביל מקום ישיבה נוח מכונת קפה סבבה ושיעשו לי "פוצ'י מוצ'י" אני לא צריך את בעלי המקצוע אני יכול לקבל זאת גם בבית אני נטו מגיע אליהם על מנת לקבל שירות במחיר טוב! אני לא יגיד שהיחס במקום המדובר לא טוב ההפך! הוא מתייחס נפלא ללקוח! מאידך הוא רוצה לעשות יומית בשעת עבודה(ואפילו לא שעה..) בבקשה, נכון אנחנו ישראלים אבל באותה מידה גם הבן שלו יצטרך מחר לעשות ראש מנוע או וואט אבר ברכב שלו ובעזרת ה' הוא יפול לי בידיים. לסיכום על לקוחות שומרים במחיר הוגן ולא ביחס חם! מבחינתי שלא ידברו איתי ביכלל אני מגיע למוסך לצורך תיקון ולא לצורך שיעשו לי נעים בגב אז בעלי מקצוע לתשומת לבכם.

ארילו
23-04-10, 11:31
אלון, לדעתי על לקוח שומרים באמצעות יחס טוב, מקצועיות ומחיר סביר.

לאו דווקא המחיר הכי זול, אלא התמורה הכי טובה לכסף.

לגבי אשר, כאשר הוא ישב בבני ברק, קפצתי אליו והוא ביצע תיקון ברכבי ולקח מחיר הוגן לכל הדעות וככה גם אצל חברים אחרים.
מצער אותי לשמוע שהוא הפך להיות רודף בצע.

ודבר אחרון, אנחנו לא מוחקים תגובות עניניות (גם אם הן רעות) על בעלי מקצוע.השמצה זה סיפור אחר.

Lior_c
24-04-10, 12:43
מי מגדיר מה היא השמצה ומהי התרשמות רעה?
וגם אם מוחקים הודעה בגלל כל סיבה שהיא, לא מן הראוי שתהיה שקיפות ושתהיה הודעה במקום כמו "הודעה נמחקה בשל XXXXX" ?

אלון, כל הכבוד.
לי גם היתה בעיה במזגן בבראבו. אבל במקרה שלי המליצו לי על מקום (באיזור המוסכים - ליד המסגר) הגעתי והוא עשה לי בדיקה בלי כסף! גילה שיש לי נזילה מתוך האוטו, כלומר רדיאטור פנימי.
ביקש 2200.. נחנקתי! והוא הבין ומר לי תחשוב על זה מקסימום תחזור..
החלטתי לעשות את זה לבד.. בסך הכל רק על הפירוק של הדשבורד לקח לי יום שלם!
החלפתי רדיאטור פנימי וגומיות והנה לי מזגן מעולה!!!
אומנם לקח יומיים שלושה של עבודה אינטסיבית אבל חסכתי אלפים!
אז כל מי שיש ברשותו את הזמן והיוזמה - מומלץ לעבוד לבד/ עם חברים!

ארילו
24-04-10, 23:34
השמצה זה משהו שמוגד בחוק. בגדול ביקורת רעה היא סדרת עובדות, והשמצה היא סדרת דיעות.

alon-amos
27-04-10, 01:50
כשאני אמרתי לו מהה 1700 שקל ?!?! הוא אמרלי בגלל זה אני מחייב בכל מקרה בבדיקה כי אנשים באים לאיתורהתקלהואז הולכים. אז עניתי לו בטח הולכים לתקן מזגן במחירשל משכורת?! איפה נשמע והוא אמר לי אתה יכול לבחור אם לתקן או לא בכל מקרה בדיקה זה 250. שילמתי ועפתי.