התחבר

View Full Version : חלון האוטו שגע את החשמלאי

דידו
17-02-10, 16:47
קמתי בבוקר הנעתי את האוטו פתחתי את החלון שלידי הוא נפתח כשעליתי לכביש המהיר ניסיתי לסגור לא נסגר.(שני החלונות לא עובדים מהכפתור שבצד הנהג ) אבל החלון השני מהצד שלו הוא עובד רגיל.
הלכתי לחשמלאי הנעתי את האוטו כדי שהוא יבדוק פתאום החלון עלה והשני עבד בכפתור שבצד הנהג.
הוא אמר לי שכך אני לא יכול לבדוק צריך שתחזור הבעיה אמרתי טוב כשתחזור אני אחזור אליך .
בדרך חזרה הבעיה חזרה ואני חזרתי אליו:-) אחרי כמה דקות אני לוחץ על הכפתור וזה עובד.
החשמלאי הסתבך ולא יכל לזהה את הבעיה הוא אמר יש מגע רופף אבל לא יכול לזהות אותו מכיוון שהחלונות עובדים עכשיו:mad:.
אני עכשיו לא משתמש בכפתורים שבצד שלי אני רק פותח את החלון השני בכפתור בצד השני.
מה דעתכם?? מה לעשות?.
לקחת את האוטו למוסך אגוז בחדרה וזהו? כי נראה לי שהחשמלאי גם היה ממהר.

liorwohl
17-02-10, 17:05
זה כמובן בעיית מגעים החשמלאי סתם מתעצל, בסך הכל צריך לפתוח את החלק עם ה2 כפתורים ולבדוק אם החוטים שמה רופפים. אם לא אז אולי החיבור למנוע החשמלי עצמו. מחזקים מה שלא טוב וסוגרים.
בקיצור צריך לפרק קצת את הדלת, אם אתה יודע להחזיק מברג אתה יכול גם לעשות את זה לבד...

דידו
17-02-10, 18:18
liorwohl זה לא יכול להיות החיבור למנוע חשמלי כי בכפתור שבצד הנהג שהוא צריך להפעיל את שני החלונות שניהם לא עובדים.

רפי לין
17-02-10, 22:00
לפי תאורך אני מסיק שמדובר בפונטו דור 1 (עד שנת 2000).
התקלה במדויק הנה במחבר העגול של החוטים שמתחבר אל דלת הנהג.
צריך לנתק המחבר העגול מהדלת (כחצי סבוב של האום פלסטיק העגול ומשיכת המחבר).
קלף בזהירות את הגומי שעוטף את אחורי המחבר ואז זהה את החוט האדום (+ למתגי החלונות)
ותראה ששקע המתכת שלו במחבר מורחב לעומת השקעים האחרים ובגלל זה המגע החשמלי שלו עם הפין הנגדי שבדלת אינו טוב, לפעמים.
את השקע הזה, צריך לכווץ ע"י כלי דק מאוד ובעדינות ואני לפעמים הייתי רק תוקע בתוכו כמה סיבי נחושת שלך חוט חשמל ומרכיב המחבר בחזרה ופותר כך הבעייה.
אם אין ביכולתך לבצע זאת לבד, אז הסבר זאת ב"מוסך אגוז" והם יבצעו זאת (ד"ש לפבל).
נא עדכן ממצאים ותוצאות.