PDA

View Full Version : פונטו 96 - הרכב מתחמם, אשמח לעזרה (ככה מנסחים כותרת)

הילה דינר
15-02-10, 19:56
הי לכולם-
ברשותי פיאט פונטו שנת 96, האוטו עבר בחצי שנה האחרונה שיפוץ ראש מנוע והחלפת משאבת מים.
מאז שיפוץ ראש המנוע המדדים של החום השתנו.
עד לשיפוץ -בנסיעה בינעירונית הסקאלה של החום עמדה על רבע, כיום היא מגיעה בסוף נסיעה לחצי- עובדה שכבר לא ברורה ומטרידה את מנוחתי בכל פעם שאני עולה על הכביש...
בשלושה ימים האחרונים הרכב מתחמם בצורה קיצונית, אחרי 10 דקות על הכביש הסקאלה מגיעה לחצי !בבקשה אני נואשת לעזרה- האם מישהו יכול להעלות על דעתו מדוע זה קורה וכיצד אפשר להחזיר את המצב לקדמותו? אני מרגישה חוסר ביטחון לצאת עם הרכב לכביש ופשוט לא נוסעת בו מרוב פחד.

אציין שהרכב שמור ומטופל, כמו כן החלפתי את מיכל האידוי מפלסטיק לפני שבועיים

לא מבינה מה נסגר עם הרכב שלי, ואני באמת אובדת עצות

אשמח לתשובות ולעזרה!
הילה המיואשת

lrl23
15-02-10, 20:03
מתערב שעוד כמה דקות איש המערות יראה את ההודעה הזאתי וינעל את ההודעה:D

הילה דינר
15-02-10, 20:05
כלומר?
מי זה איש המערות?

dodihob
15-02-10, 20:12
אם אני לא טועה ודיברנו על זה בעבר.
הסבירו לי שבפונטו דור 1 הטווח האופטמלי של המד חום הוא בין רבע לחצי.
האם הוא עולה מעל החצי?
אם לא אז ככל הנראה הכל טוב, האוטו גם צריך לעבוד אם כבר יותר טוב כי הוא בטמפרטורת עבודה אופטימלית שזה החצי.
אבל תחכי לתשובה ממישהו יותר מבין על הרכב.

upetar
15-02-10, 20:14
לדעתי סוף סוף יש לנו פונטו שעובדת כמו שצריך,מד החום צריך לעלות לחצי ולהעצר שם ולא משנה עליה ,ירידה, או ימים קרים.ומכיון שעכשיו ימים קצת חמים ,המנוע מגיע מהר יותר לט"מ עבודה.

הילה דינר
15-02-10, 20:17
מה שדחוף היא העובדה שהאוטו מגיע אחרי 10 דקות בלבד לחצי ואף עולה מעבר לחצי שמצב של עמידה ברמזורים לדוגמה...

המצב שאני מציגה הוא לא אופטימלי מבחינת הרכב האישי שלי, אף פעם לא התחמם מהר כ"כ והגיע גבוה כ"כ...

raanan_t
15-02-10, 20:20
כפי שאמרו קודמי, איש המערות היה נועל את השרשור ולו רק בגלל השימוש במילה דחוף. לצערנו, דחוף יש רק בבית חולים ועל הדלת בכניסה לקניון. אני, קמתי על הצד הטוב עם כוס קפה ביד אז יצא טוב. קראי בבקשה את כללי הפורום, הם שם בכדי שיהיה נעים לכולנו :)

בכל מקרה, אם החום אינו עולה מעל לחצי אז הכל בסדר. כנראה שטרם התיקון לא היה מותקן תרמוסטט ברכב ולכן הוא תמיד היה "קר" וזה רע. כעת לאחר שהמוסך "יישר קו" והכניס תרמוסטט, הרכב מגיע לטמפרטורה הנכונה מהר יותר (וזה טוב) וגם שומר עליה (שזה גם טוב).

ככל הנראה הבעיה היא בך, שהתרגלת לנסוע עם רכב "תקין" ועכשיו ש"קלקלו" לך אותו את מפחדת.

עקבי שהחום אינו עובר את החצי שם הוא אמור להיות עם משחק קל מאוד כלפי מטה וסעי לשלום.

עריכה:

עכשיו כשאת אומרת שהטמפרטורה עולה מעל לחצי הייתי מציע לך לבדוק שיש נוזל קירור ולטייל למוסך המועדף.
לפעמים הבעיה היא בחיישן שרק מציג כאילו החום גבוה (קרה לחבר) למרות שהכל תקין ולפעמים מדובר על בעיה אמיתית.

הילה דינר
15-02-10, 20:27
תודה לכולם על התגובות המהירות, וכמובן- קבלו את התנצלותי על פגיעה בחוקי הפורום
זה נעשה בתמימות לב...

מישהו מהעונים כתב שאולי יש " בעיה אמיתית.". זה בדיוק מה שאני רוצה לדעת- אילו בעיות יכולות לגרום למצב כזה? והאם במוסך לא מורשה יוכלו לעלות על הבעיה אם היא קיימת..?

Lexxxa
15-02-10, 20:33
ערב טוב הילה, אפשר רק לקבל תשובה מדוייקת? עולה מעל החצי או לא עולה? אם עולה אז כמה?
קצת מעל החצי או קרוב ל 3/4?

הילה דינר
15-02-10, 20:39
עולה קצת מעל לחצי מכיוון שאני מכבה את הרכב ולא מאפשרת לו לעלות יותר...

כשאני נוסעת בכביש מהיר, הוא עומד יפה ואף יורד מתחת לחצי, אך כשאני עומדת ברמזור- הוא מתחמת במהירות ועולה קצת מעל לחצי..

זה מצב ביש, כי אני לא יודעת לצפות מה יהיה בנסיעה הבאה, או בנסיעה ארוכה/ פקוקה וכו'

רפי לין
15-02-10, 20:46
אם במכוניתך יש מזגן מקורי, אז צריך לבדוק שמאורר הרדיאטור פועל בשתי מהירויותיו, האיטית והמהירה.
אם במכוניתך יש מזגן ישראלי, אז צריך לבדוק שמאורר הרדיאטור פועל בחום הנכון ושהמאורר הנוסף למעבה המזגן פועל כשהמזגן מופעל.
כל מאורר מהם, חייב לפעול בכוון סבוב נכון כך שימשוך אויר מקדמת הרכב, דרך מעבה המזגן והרדיאטור לכוון תא המנוע.
רצוי לבדוק כל זאת במוסך שמכיר את מכוניות פיאט.
בברכה - רפי לין

הילה דינר
15-02-10, 20:49
היי-
המזגן לא עובד, אני לא משתמשת במזגן
לבחורות בד"כ לא חם ! :)
האם העבודה שהמזגן לא עובד יכולה ליצור את הבעיה?

liorwohl
15-02-10, 20:55
אם הטמפרטורה מגיעה לחצי מהר ונשארת שמה באיזור כל הנסיעה עם משחק של 2-3 מילימטר למעלה ולמטה, זה המצב האופטימלי. ככה זה גם אצלי אחרי כל הטיפולים שעשינו לו בשבוע שהוא אצלי. (בהתחלה בכביש פתוח הוא היה עם שעון למטה לגמריי, לא טוב בכלל)
אין מה לפחד להגיע לחצי כמובן וגם לא ל3/4, רק מתי שזה כבר ממש מתקרב לקראת סוף השעון אז רק זה מסוכן. אבל אם זה עולה הרבה מעלה החצי אז זה לא תקין ויש מה לסדר.

אני אומר תקחי סיבוב באוטו, תנסי לנסוע בכל מני סוגי נסיעות, עיר, כביש פתוח, פקק, עמידה.. אם בכל מצב זה לא עובר את החצי ביותר מ3 מילימטר אז המערכת קירור שלך פועלת מצויין.

i12z
15-02-10, 20:55
מתחמם והקיץ עוד לא הגיע , לבדוק במהרה לפני שבקיץ יחמיר, אולי רדיאטור סתום , מומלץ לנקות

Lexxxa
15-02-10, 21:01
את שומעת שמאוורר נכנס לפעולה?

תעשי ניסוי קטן, תניעי את הרכב, תמתיני עד שחום יגיע לחצי. ברגע שחום מגיע לחצי מאוורר צריך להיכנס לפעולה.

לא נורא אם זה עולה טיפה מעל החצי, אם זה מגיע מעל 3/4 אז תכבי את הרכב.

סה"כ צריך לבדוק האם מאוורר נכנס לפעולה ומתי. משם נתקדם הלאה :)

הילה דינר
15-02-10, 21:26
וואי, ממש תודה לכולם
המאוורר נכנס לפעולה כשהסקאלה מגיע לחצי
הרגע חזרתי מנסיעה קצרה, המ לא הגיע לחצי והמאוורר לא עבד

כרגע לפי כל השחזורים, המד לא עבר את החצי בצורה מוגזמת, בתקווה שזה באמת כמו שאתם אומרים

מה מומלץ לי לעשות בהמשך על מנת לוודא שאין משהו פגום שיכול להשאיר אותי תקועה על הכביש בלילה חם שכזה?

Caveman
15-02-10, 21:34
לפני שנמשיך, בואי נסכם רגע.
מד החום צריך להיות תמיד על החצי, תמיד. זהו מצב עבודה תקין של המנוע.
בפונטו דור ראשון הסברה היא שמשחק קטן מאוד כלפי מעלה או מטה זה בסדר.
כל דבר מעבר לזה, לדעתי האישית, לא תקין.

אם זה המצב אצלך, והמאווררים עובדים קשורה, הכל בסדר.

מה לבדוק כדי שזה לא יחרוג? מפלס נוזל קירור תקין בלי חוסרים או עודפים, נוזל קירור טוב (בפיאט, פראפלו), שמן איכותי בכמות נכונה.
זה אגב תקף לכל רכב.

upetar
15-02-10, 21:45
מה לילה,מה קורה על הכביש:o,אמרתי לך לא לישתות.אוף אים היתי אישה ,איזה כף להיתקע;)

moty003
16-02-10, 15:51
יופיטר, עמוק! :)
הילה, איזה דגם רכבך?

ארילו
16-02-10, 16:25
מוטי, יש לה פונטו שנת 96.

moty003
17-02-10, 02:40
ארילו שמתי לב לזה בהודעתה הראשונה, ושאלתי דגם ולא מודל!
כי זה שיש לה מד טורים אמנם מצמצם את האפשריות, אבל בכל זאת :)
אולי זה elx?

r.a20
17-02-10, 15:55
אם יש לה מד חום מנוע אז יש לה או SX או HSD.

הילה, תגידי תודה שיש לך מד-חום מנוע ואת יודעת מה קורה לרכבך.
אם היה לך את הפונטו S זה הכי גרוע, נדלקת נורה כתומה של "אכלת אותה" וישר למוסך לשיפוץ ראש.

גילי, מתי אתה מארגן איזה מפגש בפולג? (ראשון לציון רחוק לצפוניים!!!) :)