התחבר

View Full Version : מצמד מדחס מזגן לא עובד. צריך עזרה, קיץ בקרוב :)

CyberArtem
14-02-10, 23:31
שלום !
אני חדש בפורום ויש לי שאלה קטנה :]
לאחר תאונה לא רצינית החלפתי את הראדיאטור , אך לאחר התיקון התברר שהמצמד של המזגן לא עובד. שנה או שנה וחצי הוא לא עבד עקב חוסר גז, אבל המצמד תמיד היה נכנס לפעולה בעט הפעלת המזגן. לאחר קצת חפירות באוטו נתקלתי בקופסה קטנה מעל פנס קדמי ימני והתברר שזו אמורה להפעיל את המצמד. בדקתי מתח על החיבורי מצמד בזמן שהמזגן עובד וגיליתי שמתח הוא לא מקבל. בדקתי את כל הממסרים והפיוזים בקופסה הקטנה ,כולם תקינים. עכשיו זה די בטוח שהממסר בקופסה אפילו לא מקבל אות פיקוד מהמזגן, אבל למה ? כל החיבורים נראים תקינים , בתוך האותו לא הוחלף שום דבר (עד כמה שאני יודע, תוקן מוסך ערבי :() והמזגן מזרים אוויר, אך המדחס לא נצמד. יכול זה להיות קשור ללחץ הגז במערכת ? יש חיישן לחץ באיזה מקום ? אם כן למה הוא כן עבד לפני ?
יש לי מזגן דיגיטלי , איך אפשר לבדוק אותו ? יש למישו איזה סרטוט חשמלי של מערכת המזגן ? כי באינטרנט לא מצאתי כלום.

תודה מראש :D

רפי לין
15-02-10, 02:24
אם חסר הרבה גז אז מדחס המזגן לא יכנס לפעולה, כי מתג הלחץ (טרינרי) שבתא המנוע ינתק את הזרם להפעלתו.
יש ל שרטוט חשמלי מפוענח ומתורגם על ידי ואם תרשום כתובת דוא"ל, אסרוק אותו ואשלח לך.
כמו כן יש לי חוברת שהפקתי לביצוע פעולות בדיקה ואיבחון חשמלי של רכיבי מע' האקלים בטמפרה בשימוש עם מתגי ההפעלה של המע' וקריאת נתונים על צג הבקרה.
בברכה - רפי לין

CyberArtem
15-02-10, 15:51
תודה רבה רפי ! עזרת לי מאוד.
בטח בתאונה נפגע גם הרדיאטור או איזו צינורית של המזגן. איפו נמצא החיישן ? אני אנסה לעקוף אותו ולראות אם זה עוזר.
המייל שלי : CyberArtem@yahoo.com

שוב תודה :D

upetar
15-02-10, 19:26
את האיבחון על צג הבקרה,תודה רבה. e224@zahav.net.il. ולבעל הטמפרה,יש לי חלקי מזגן למ"ע מיזוג כמו שלנו (גם לי יש טמפרה SW סטישן 93 ).

רפי לין
15-02-10, 20:40
נשלח.
בברכה - רפי לין

CyberArtem
15-02-10, 21:09
תודה רפי על הסרטוטים.
דפים של המזגן מצויינים , אבל הסרטוטים של המערכת ברזולוציה מאוד מאוד נמוכה. כמעט בלתי אפשרי לראות בהם משהו, במיוחד לאחר הדפסה. אם יש לך סרטוט באיכות טובה יותר זה ממש יעזור לי.

שוב תודה על עזרתך. :)

upetar
15-02-10, 21:51
נשלח.
בברכה - רפי לין

רפי הענק, תודה רבה,ויש לי הרבה חלקים של טמפרה אים אתה צריך משהו.

רפי לין
15-02-10, 23:07
אלו שרטוטים שנסרקו ואין לי איכות טובה יותר, לצערי.
בברכה - רפי לין

upetar
16-02-10, 00:51
איך אני מעלה קובץ PDF לאתר 20 מגה?