התחבר

View Full Version : פונטו MK1 - מה הדגם המומלץ?

shais01
11-02-10, 16:35
שלום לכולם
אני שוקל רכישת פונטו MK1 כרכב שלישי במשפחה, לנסיעות קצרות באיזור הבית ופעם בשבוע לנסיעה בינעירונית של כשעה לכל כיוון.
מחפש תחבורה אמינה וחסכונית במידה סבירה. בגלל החיבה לאיטלקיות הפונטו נראית לי כבחירה נכונה.

מהו הדגם המומלץ?
כעיקרון מחפש דגם מאובזר. הדילמה העיקרית האם ללכת על הפונטו 75 או על ה 90?
יש הבדל משמעותי ביניהם מבחינת אמינות, זמינות חלקים וכו'?
זכורה לי מהעבר איזו טענה כנגד מנוע ה 1.6 בפונטו 90, זה נכון?

הכלל ברכישת רכב כ"כ ישן של לקנות את הרכב השמור והמטופל ביותר מוכר.

דעתכם?

תודה.

שי

shachar
11-02-10, 16:38
תבחר מה שהכי מתאים לך מבחינת איבזור וביצועים

>> כל מה שרצית לדעת על פונטו MK1 ולא העזת (או שכן) לשאול (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=6642) <<

shais01
11-02-10, 17:16
הייתי צריך לציין שעברתי על השרשור הנחמד הזה וביצעתי חיפוש בפורום לגבי הפונטו.
שאלתי באה מכיוון שלא מצאתי תשובה לשאלת האמינות ומורכבות הטיפולים.

אולי אנסח אותה אחרת, אני יודע שפונטו 75 זה רכב אמין במידה סבירה עם כמה רגישויות ידועות, האם הפונטו 90 שונה ממנו משמעותית בהיבט זה? האם עלות אחזקתו (מעבר לצריכת דלק) גבוהה משמעותית?

בנוסף, כיצד מבדילים בין מזגן מקורי לבין התקנה מקומית? האם האבחנה של מספר מהירויות המאוורר הפנימי (4-מקורי, 3-מקומי) נכונה גם ב 75?

שוב תודה,

שי

raanan_t
11-02-10, 19:35
מנועי ה-75 ומערכת ההזרקה שלהם נחשבת לאמינה יותר מאלו של ה-90. אני מסתמך על דברי רפי-לין שכתב את הדברים הנ"ל עוד בימי טיכו. מבין ה-75 הדגם המומלץ הוא ה-HSD ובו הגה כח, חלונות חשמל וכרית אוויר (שלא בטוח עובדת בשנתונים הללו)

גם ב-75 מבדילים ע"פ המהירויות בין מזגן מקומי למזגן מקורי.

אמינות - תלוי בתחזוקה הקודמת של הרכב. בסה"כ מדובר במנוע פשוט שעד היום מככב ברכבי פיאט ככה שאין הרבה מה לספר עליו. רגישויות ידועות: פקקי מים, מערכת המים בכלל (לרוב נפגעת בגלל תחזוקה לקויה)
מורכבות טיפולים - לא מורכב. רכב שבנוי פשוט ויש מספיק מקום בתא המנוע ככה שהגישה לרוב האזורים נוחה.

יהיה קשה למצוא אחת שמורה.

shais01
11-02-10, 23:56
זכרתי שהיה משהו בעייתי עם ה 90.
חבל, דווקא יכול להיות נחמד.

יש לי זכרונות מצויינים מה HSD שהייתה לי לפני עשור. כשהיתה חדשה, נסעה מצויין.
הדבר היחידי ששבר אותה היה שאיזה טמבלית תדלקה בה סולר במקום בנזין...
מקווה שאמצא משהו דומה לה באיכות.

למרות שיש הרבה שחוטות, העובדה שהיא היתה פופולארית מאוד ונמכרה בכמויות גדולות מעודדת, אני לא לחוץ ויש לי זמן להמתין לאקזמפלר המתאים.

שי

stas203
12-02-10, 02:32
GT :cool:
מה לא אופציה?

shais01
12-02-10, 17:09
חיכיתי שמישהו יציע את ה GT...
האמת, וברצינות, יש דילמה קטנה.
היא תסתדר מצויין בחניה ליד ה A112 אבארט', מעין אחות בוגרת/צעירה.
ויסלחו לי בעלי ה HGT, אבל לדעתי לפונטו GT יש פי כמה כריזמה.

יש אחת למכירה כבר המון זמן (האפורה, ביד 2), שקלתי להתקשר לבעלים, אבל ראיתי אותה בחטף מהכביש, והיא (מרחוק) נראית מוזנחת לחלוטין.

ובכלל, לקנות פונטו GT זה בדיוק ההיפך ממה שרציתי - רכב פשוט אמין קל וזול לאחזקה. ברור לי שפונטו סטנדרטית עונה לתיאור הזה, יש לי תחושה די ברורה שפונטו GT בת 14 לא כל כך.

בדקתי לא מעט שרשורים כאן ובקארספורום על פונטו GT, בכולם תיאורים על תקלות ועלויות אחזקה גבוהות מאוד. אני מחזיק גם תמה טורבו, ויודע מצויין שיש פער גדול בין התדמית הלא אמינה של רכבים איטלקיים, בעיקר ספורטיביים לבין המציאות, אבל לא מצאתי אפילו פוסט אחד של מישהו המשבח את אמינות ה GT, או לפחות אומר שהשד לא נורא כ"כ...

שי