View Full Version : יעוץ ברכישת בראבו
שלום לכולם, :cool:
החלטתי לאחרונה לנסות למצוא בראבו במצב טוב, משיחה קצרה אם חבר משפחה שהוא מכונאי פיאט במקצועו הבנתי שאסור לגעת בדגמיי ה 1.4 אז מה שנישאר זה למצוא 1.6+ מידיים טובות.
לפני כמה ימים נסעתי לראות אחת, מהיתרשמות שלי:
חיצוני: מכות פח ו שריטות על כל הרכב
הייתה תאונה בצד קדמי שמאלי, טמבון+כנף צבוע (אחת העבודות הגרועות שראיתי)
הידיות של הדלתות מקולפות.
מנוע: הוחלף לפני 3שנים במוסך מרכזי אם קבלות.
מים ברדיאטור חלודים, נראה שממלים מהברז
מפלס השמן תקין
הנעה חלקה, מצבר חדש
פנימי: כל הפלסטיקים נראים טוב.
חלונות חשמל עולים לאט
אין זרוע כיוון למראה השמאלית
מבחן נסיעה: אין מהלך לקלאץ מרגיש גמור (לומרות שהוחלף לפניי כמה שנים לתאנת המוכר)
ציריה ימנית דופקת
בולמים גמורים
מישהו יכול להעריך כמה כסף צריך להשקיע כדיי להעמיד את הרכב הזה על הרגליים? (לא מעודכן במחיריי החלפים של פיאט)
כמו כן ניסיתי למצוא מידע כללי על הדגם בפורום אך לא הצלחתי לגבש דעה חד משמעית לכן אני אשמח אם תשפחו קצת אור על כמה שאלות:
1) מהם המחלות של הרכב. (אם אפשר יותר מפורט מ-"כל הרכב מחלה")
2) ממה כדי להיזער?
3) חלקי חילוף, מחיר\זמינות.
בתודה מראש. ;)
מה כל כך רע עם דגם ה-1400? לפחות בדגמי הפיאט טיפו מנועי 1400 היו אמינים ומוצלחים מאד.
האם ניסית ובדקת את הבראבו שמפורסמת כאן בפורום ולפי המודעה יתכן ומדובר ברכב ששווה לבדוק:
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=63528#post63528
לגבי עלות החלפים והתיקונים...הרי יש לך מכונאי פיאט שהוא גם חבר,מן הסתם יוכל לענות לך הכי טוב..
קלאץ זה לא סיפור מי יודע מה,כך גם בולמים,כך גם ציריה,מדובר בבלאי סביר לרכב ישן.
נוזל קירור יש להחליף מיד ולבדוק האם יש סימני קורוזיה ברכיבי מערכת הקירור,אולי עוד ניתן להציל את המצב, קח בחשבון שתמיד צריך עוד כמה אלפים כדי ליישר קו,קח בחשבון גם שחלק לא מבוטל מהבראבות עבר אצל חברה "צעירעים" שלא תמיד ראו לנכון להשקיע ברכב עפ"י הספר ורוב התחזוקה אצלם היתה תחזוקת שבר.
משיחה קצרה אם חבר משפחה שהוא מכונאי פיאט במקצועו הבנתי שאסור לגעת בדגמיי ה 1.4 אז מה שנישאר זה למצוא 1.6+ מידיים טובות.
;)
הוא בטח ידע לתת לך מחירים יותר טוב מכל אחד פה.
מתוך סקרנות , כמה המוכר דורש?
הרי הרבים האלה גם ככה נסחרים במחירים נמוכים מאוד.
פחחות וצבע כללי פחות או יותר 4000-5000 ש"ח.
ידיות, לא יודע כמה עולה מקורי (חושב משהו כמו 250-300 ש"ח לידית), חלופי 150 ש"ח לידית.
נוזל קירור, גודל מע' קירור של בראבו 7 ליטר, צריך מינימום 3 פחיות (כל אחת ליטר) של פראפלו, 50 ש"ח לפחית. צריך לבדוק מה מצבו של טרמוסטט, חלופי עולה 260 ש"ח(בא עם בית טרמוסטט) .
צריך לבדוק מה מצב של משבאה (נזילות), משבאה חלופית 270 ש"ח(בא עם פולי ביחד). לא צריך להוריד חגורת טיימינג בשביל להחליף משבאה ברכב זה.
פעמון ציריה בהרך 100ש"ח חלופי.
בולמים 1200=ש"ח לרביעה + כריות בולמים=350 ש"ח לזוג (מאחורה אין כריות).
זרוע כיוון למראה השמאלית אפשר למצוא בפירוק.
מנגנוני חלונות חשמל אפשר לנסות לשמן.
מחלות של הרכב:
כבלי וכוהל הצתה די רגישים.
תבדוק שצנרת פליטה שלמה וללא חלודה וחורים, כי צנרת מוכרים רק בסט (3 אגזוזים) ומחיר מתחיל מ1000 ש"ח.
צריך לבדוק קומפרסיה ובדיקת לחץ בצילינדרים. פיאטים מאוד רגישים להתחממות יתר, לפמים מספיק פעם 1 וזה יגרום לפריצת אטם ראש מנוע.
תבדוק שהחום עולה לחצי ונשאר יציב. שמתי לב לאחרונה שאנשים עושים קומבינות. (שמים יוניט חום אחר עם פתיחה מוקדמת, מפיעלים אותו רק במהירות הגבוה)
תבדוק מצב חגורת טיימינג(האם יבשה, האם יש רעשים). תברר מתי הוחלפה. אם הרצוע תקרא כל השסתומים מתעקמים, תיקון יעלה 4000-6000 ש"ח.
אם המנוע הוחלף תבדוק שהוא אכן רשום ברשיון רכב.
ובהצלחה בחיפושים :)
מרבית הבראבו בארץ או לפחות רובם הגדול הם רכבים שעברו לא מעט ידיים וגם אם לא רובם ככולם שחוטים במלוא מובן המילה.
fiat-agent
09-02-10, 14:39
קנה כבר חדש ולגביי ה "לא לגעת ב1.4" אני לא יודע מה ה"מכונאי" אומר אני נוסע על הבראבו החדשה 1.4 120 כ"ס מומנט 21 קג"מ ב 1750 סל"ד היא לא נוסעת אחינו היא טסהויש ציפייה שהבראבו הזו תשמור על המחיר שלה הרבה יותר טוב מקודמותיה
matanmelman
09-02-10, 17:12
חשבת אולי שהוא לא יכול להרשות לעצמו רכב חדש?
והמנוע 1400 שהוא מדבר עליו הוא לא אותו מנוע מתקדם שאתה מדבר עליו.
חבל לרשום סתם שטויות.
מרבית הבראבו בארץ או לפחות רובם הגדול הם רכבים שעברו לא מעט ידיים וגם אם לא רובם ככולם שחוטים במלוא מובן המילה.
זאת הסיבה שלקחתי בראבה.
עומדת כבר כמה שנים,חסר לה אויר בגלגלים ,ניראה לי די חדשה מעט ק"מ..אים יש לך אפשרות לפי המיספר לדעת מי הבלבית,מציאה.
fiat-agent
16-02-10, 17:48
חשבת אולי שהוא לא יכול להרשות לעצמו רכב חדש?
והמנוע 1400 שהוא מדבר עליו הוא לא אותו מנוע מתקדם שאתה מדבר עליו.
חבל לרשום סתם שטויות.
חבר יקר שמור את הערות הביניים למגרש המשחקים החיים והמוות ביד הלשון
רק הצעתי שקיימת היום אפשרות בסמלת שהיא משתלמת ביותר זה הכל
ותחשוב רגע הוא הולך להוציא בסיסות 15 עד 20 אלף על הרכב מה עם תיקונים שיפוצים שיפורים נגיד עוד שביעייה תשיעייה
אחינו 30000 זה אחלה מקדמה ועוד לתת איזה 1100 כל חודש ולהחליף עוד 3 שנים לחדש בתשלום זהה
לא יודע מה החישוב הכלכלי שלך אני יודע שאני אחסוך בדלק (צריכה נמוכה יחסית לדגם 2002-05 ) טיפולים כל שנתיים ולא כל שנה
אל תהייה ישראלי - תהייה חכם
האם ניסית ובדקת את הבראבו שמפורסמת כאן בפורום ולפי המודעה יתכן ומדובר ברכב ששווה לבדוק:
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=63528#post63528
*** אני הבעלים של הבראבו למכירה שמוצעת כאן ובאמת שכדאי לך לבוא לראות. דבר שני החלקים שלהם לא כל כך זולים אבל הם לא בשמיים אגב אני גם מוכר חלקים אם תקנה ותצטרך דבר איתי.
שלום חברים,
לכחתי אתמול רכב לבדיקה (פיאט בראבו 1997 1.6ידני) למכון בדיקות "מ.מ.מ הבוחנים רכב ורישוי" בבני ברק.
היתרשמתי לטובה מצוות הבוחנים, הסבירו לי כל שלב ושלב בבדיקה ולפי דעתי עשו בדיקה יסודית (כ40דקות).
להלן תוצאות הבדיקה:
מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק והצתה: בלאי פנימי, רעש מערכת שסתומים, נזילות שמן, אין אחריות לראש מנוע- אין סימני נזילה, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים.
מערכת פליטה: תקין
סרן קדמי ומערכת היגוי: לתקן זוויות היגוי, נזילת שמן מערכת הידראולית
קפיצים: תקין
העברת כח: מצמד מפריד גבוה, חופשים במנגנוני הילוכים.
לפי דעתי 90% מתוצאות הבדיקה זה כסת"ח רציני בגלל שנתון הרכב... מה אתם אומרים? :confused:
אם ברדיאטור יש נוזל קירור של פראפלו, השמנים הוחלפו בזמן, והנזילה של ההגה כוח שולית אז נשמע רכב לא רע בכלל.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.