View Full Version : מזגן לHGT
המזגן אצלי מקרר מאד חלש הייתי אצל עמוס מזגנים שהוא שם דבר במיזוג אוויר לרכב והוא בדק את המערכת ואמר לי כי זהו המזגן כי הוא מיועד למדינות אירופאיות ולא למדינות חמות ולכן הקירור לא חזק.
האם מישהו יודע איך ניתן לשפר את המיזוג ברכב? האם מישהו ניסה כבר בעבר?
אשמח לקבל רעיונות
תודה רמי
יש כמה דברים שיכולים לעזור. במקרה וזוהי אינה בעיה במדחס.
1. חוסר גז.
2. פילטר מזגן ישן ולא תקין.
אצלי אחרי החלפת הפילטר, המזגן חזר לעוצמת הקירור שאליה הייתי רגיל מהפונטו הקודמת שלי.
אם זה המדחס, אז זו כבר בעיה אחרת...
המערכת מיזוג ניבדקה ולא חסר גז או בעיה במדחס! כל הנתונים היו תקינים .ולכן נמסר לי כי זו היכולת של המזגן רק בנסיעה הרכב מיתקרר בעמידה אין אוויר קר
מניסיוני בעבר ברכבים עם מערכת מיזוג אירופאית תפוקת הקירור נמוכה ביחס לרכב עם מערכת קירור למדינות חמות ואני מבין כי היבואן עשה זאת מטעמי עלויות ! העלות של מערכת מיזוג כזו זולה בהרבה ממערכת מיזוג למדינות חמות.
אבל אני רוצה לנסות לשפר את המצב הקיים
תודה
מצטרף להמלצה של גדעון - החלפת מסנני המזגן עושה רק טוב.
מוזר שאתה אומר את זה רמי.
המזגן אצלי מקרר נהדר, גם בימים החמים של השנה.
האם שאתה נמצא בעמידה, הוונטה הגדולה מתחילה לפעול? (ומשמיעה רעש של שואב אבק בגודל של בית?) :wink:
אחת הבעיות שנתקלתי בהם בעבר זה בעיה עם טרמוסטט המזגן שפשוט מנתק את המדחס מוקדם מידיי הבדיקה היא מאוד פשוטה על ידי הכנסת מד חום מיוחד לפתח יציאת האויר של המיזוג ומדידת הטמפרטורה בדגם שלך המדחס אמור להתנתק כשטמפרטורת האויר מגיעה ל4 מעלות אם הוא מתנתק לפני זה יש בעיה בטרמוסטט.
תודה אורן
אני אבדוק את זה ואעדכן אותכם
אורן, כמדומני שכתבת על בעית נתוק המדחס בסרק ע"י מחשב נהול המנוע שתוקן ע"י עדכון תוכנה. אולי גם פה זה המקרה.
ולשואל, פנה אל מזגניסט שעובד הרבה עם מכוניות פיאט "אשר מזגנים"
שברח' הירדן 35 בני-ברק (קרוב לצומת גהה), טל' 03-6183434 או 052-2549732.
תאם את בואך טלפונית כיכ כעת הם עדיין בעומס תקופת הקיץ.
כדבר ראשון הייתי מחליף את מסנן אויר המזגן הנמצא בתוך הרכב, מתחת לדשבורד בצד ימין.
כשמסנן זה סתום כמות אויר המאורר הפנימי יורדת וגם עוצמת הקרור.
נא עדכן בתוצאות.
בברכה - רפי לין :)
רפי פה בטוח שזה לא המקרה זה היה רק בדגמי שנת 2001 זאת הסיבה שישר שאלתי איזה שנה הרכב ברגע שקיבלתי תשובה שזה דגם 2002 ישר שללתי את הבעיה הזאת.
אבל לא לשכוח שיש הבדל בין תחילת שנת דגם אצלנו ובחו"ל כך שיתכן שרכב שבחו"ל נחשב ויוצר ברבעון האחרון של 2001 אצלנו כבר נמכר כ 2002.
כמובן שניתן לראות ולשמוע אם מדחס המזגן מתנתק בסבובי סרק של המנוע.
אין בעיה לבדוק את זה רמי אני צריך שתסתכל על המחשב בתא המנוע ותגיד לי את המספר הקטלוגי שלו זה נמצא במדבקה שנמצאת על המחשב ולפי המספר הקטלוגי אני יגיד לך אם זה המחשב מהסדרה של המחשבים הבעייתיים.
הבעיה של המחשב היא רק בHGT או בכל דיגמי הפונטו ספייס 2001?
הבעיה היתה רק ב HGT ובשנת 2001 ובאופן חלקי, אורן תאר זאת במדויק.
רפי הבעיה היתה רק בדגמי 2001 ורק במכוניות הראשונות שעלו לכביש מדובר על חודשים מאי יוני יולי שנת 2000 לאחר מכן המכוניות הגיעו כבר עם מחשבי הזרקה שונים עם מק"ט אחר .הסיכוי שזאת הבעיה פה מאוד קלוש מכיוון שזה דגם 2002 אבל כמו שאמרתי צריך להסתכל מה המק"ט של מחשב ההזרקה שכרגע ברכב כדי לשלול את זה לחלוטין.
במעדה ישנו חיישן אשר מודד את טמפ. האויר.
יתכן ויש בעיה בחיישן זה (במיוחד במ"ע בקרת אקלים).
מחשב ניהול מנוע מקבל את נתון של הלחץ הגבוהה במ"ע ואז הוא הזה ששולט על מהירות המאורר.
(מאורר על המעבה מן הסתם).
תנסה לברר עם מוסכים מורשים ת אם ישנו עדכון תוכנה למחשב מנוע , הוא בהחלט יכול לפתור תקלה מסוג זה.
יתכן עוד פתרון - ב BSI (מחשב מרכזי של הרכב) צריכה להוית פונקציה של בקרת אקלים,
יש אפשרות לשחק עם זה מ - HOT CLIMATE ל - VERY HOT CLIMATE.
אני לא בטוח אם קיימת אפשרות כזאת אצלך.
אורן ידידי
המק"ט של המחשב הוא:46791884
GE113382 C489JIJI
תודה
טוב בטוח שאצלך זאת לא בעיה של מחשב המחשב הבעייתי היה מק"ט 46548002 כך שאצלך צריך לחפש בכיוונים אחרים.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.