View Full Version : שריקות מאיזור הרצועות
שלום רב.
חיפשתי בפורום נושאים שנפתחו כבר בעניין זה אך לא מצאתי מקרה הדומה בדיוק לשלי ולכן אביא את כל הפרטים הידועים לי.
רכבי הוא פיאט בראבה אוטומט 1600 שנת 1997.
בחודש האחרון נשמעות שריקות מכיוון המנוע מהאיזור של הרצועות. צד שמאל של המנוע אם פותחים את המכסה.
השריקה נשמעת במיוחד כשהאוטו קר אבל נמשכת לכל אורך הנסיעה גם כשהאוטו חם. כמו שהזכרתי הרכב אוטומטי. השריקה נשמעת כמו משהו שמסתובב כמובן.
החלפתי רצעות מנוע לפני חודשיים ככה שלא יכול להיות שזו הבעיה. במוסך אומרים שצריך לפרק את כל המערכת כדי לבדוק מה הבעיה אך הדבר כרוך בעלות עוד לפני שטיפלתי בבעיה.
תודה.
מאוד יכול להיות רצועות. כמה עלו לך רצועות, הרכבת משהו טוב בפעם אחרונה ?
כל החגורות נמצאות בצד שמאל. תפתח מכסה ותבדוק מאיזו רצועה בדיוק יש רעש.
הייתי במוסך היום יותר נכון אצל שני מוסכים. אחד לא בדק לעומק רק שמע ואמר שיכול להיות מיסב של רצועת התזמון. במוסך השני מישהו ריסס על רצועה מסוימת שמן או משהו והרעש התגבר והוא קבע שזה רצועת ההגה ושצוריך בנוסף להוסיף שמן הגה. האם זה הגיוני? הוא טען שאין בעיה שהרצועה מרעישה...האם יש בעיה עם הרעש?
איזה שמן אפשר לשים להגה מבלי לקנות משהו מיוחד?
תודה רבה.
גם אצלי זה ככה, אבל רק כשאני מניע למשך 4-5 שניות ונעלם.
לאלון: כמו שציינתי הייתי במוסך אתמול והבחור שם ריסס על רצעות ההגה ואז התגברו השריקות ואז הוא קבע שזה מזה...אני מקווה מאוד שהוא צודק ושאין בעיה עם זה שזה רועש לאורך כל הנסיעה...
יכול להיות אחת הרצועות, יכול להיות מיסב מותח, יכול להיות ממשאבת הגה כוח.
אם זה רצועה, אולי צריך להחליף אותה ואולי רק למתוח.
אם זה מיסב, צריך להחליף אותו.
אם זה ממשאבת הגה כח, בדוק שיש מספיק נוזל.
תודה רבה על התשובות. אני אמלא את השמן החסר.
דרך אגב, אם זה מיסב זה מסוכן להמשיך לנסוע ככה?
מילאתי שמן (די הרבה) שהיה חסר להגה כוח. נראה לי שהרעשים הפסיקו...אני מקווה שזה היה זה...
מאז שנקרעה לי רצועת ההידראוליקה (הגה כוח) החליפו לי אותה ניהיה לי גם רעשים אך רק כאשר המנוע קר ולמשך לא יותר מ 5 שניות
יש כאלה שאומרים שהרצועה לא איכותית..
יש כאלה שאומרים שהרצועה מחליקה בהנעה עקב זה שהיא לא מתאימה
יש כאלה שאומרים שמתחו אותה יותר מידי
יש כאלה שאומרים שזה מיסב..
עכשיו לכו תאמינו למוסכניקים האלה , רק כסף זה מה שהם רוצים
כל מה שאמרו לך באמת יכול להיות. כדי לבדוק מה בדיוק נדרש להוריד חגורה ולבצע בדיקות, בשביל בדיקות אלה צריך לשלם, אם אתה היית מוסכניק, לא נראה לי שהיית עובד בחינם.
אם הייתי מוסכניק לא הייתי עובד חלטורה
אז קרה שנקרעה לי רצועה , הכל היה תקין עם הרצועה הישנה..
אחרי שהחליפו לי.. רעשים , בלאגן.. למה? אני משלם אני רוצה ביצועים!!
חתיכת גומי 100 שקל ועבודה של חצי שעה שמתוכם הוא מטייל בין 10 רכבים אני צריך לשלם לו 100 שקל
תודו שהמוסכים בארץ פשוט קטסטרופה
אם בארץ היו יודעים לטפל בפיאט , אז פיאט לא הייתה מקבלת תסטיגמה שהדביקו עליה.
וזה לא רק מוסכים זה בכללי אחריות של בן אדם..
אני למשל עובד באלמור חשמל אני מרכיב לוחות חשמל ואני יודע שטעות שלי יכולה לגרום למוות של בן אדם..
אז אם אותו מוסכניק שם לי רצועה שלא מתאימה ובאמצע הדרך היא מחליקה / נקרעת /כל דבר אחר אני פשוט יכול להרוג מישהו בגלל רשלנות של מוסכים
הנה בקשה קרה לי מקרה שאני יוצא ממוסך אחרי טיפול של 2200 שקל!! אני מתחיל לנסוע והברגים בגלגל לא מהודקים בכלל!!!
ועזוב תנכנס למוסך הם לא בודקים מעבר למה שאתה מבקש הוא מעלה תאוטו הוא לא יגיד לך תשמע המשולשים שלך לא תקינים צריך להחליף אותם הוא מסתכל תכללססס על מה שאתה צריך
ואל תגידו , אז תעשה טיפולים במוסך מורשה .. אני לא יכול להרשות לעצמי אני לא מליונר אני כולה סטודנט..
זאת הדעה שלי אתם לא חייבים להסכים איתי..
90% מהעבודה זה לאתר את התקלה. בשביל זה אתם משלמים. נ.ב... מי שרוצה לשלם רק על הפיתרון שיצור קשר אצלנו לא גובים על איתור תקלה.
נכון אלון אני באמת ממליץ על המוסך של ליאור ליאור אדם זהב .
אגב אלון זה אסף עם האונו הלבנה שליאור בדק לי את ה רעש מהמשולשים.
ועל הדרך סידר לי כמה דברים ברכב וכן ללא עלות.
ויש נרגילה על חשבון הבית :)
נכון יש ויש מוסכים פה באשקלון לא ניתקלתי במוסכים נורמליים
כל מוסך שלא הייתי אני מרגיש גישה של קודם תשלם אחר כך נדבר
ובגלל זה ישנם פורומים כמו זה לאנשים כמוני ועוד הרבה אחרים שלא מבינים ברכבים אז באים לפה שואלים שאלות מנסים לפתור תבעיה לבד בלי מוסך
מרטין, מה שאתה עושה זה לשלם בזוקר. מתחיל זול ונגמר ביוקר ;)
לך לקבל חוות דעת במוסך מורשה (יש אחד שחברי הפורום ממש מחבבים, והוא מאוד מקצועי).
או שתחזור למוסך שהחליף לך את הרצועה ותגיד לו שיסדר את הרעש.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.