View Full Version : הגיעה העת לעידכון- טיפול מסיבי בHGT
יש כמה שיודעים כאן אבל חשבתי לתת לכם עידכון על מה עבר על הHGT שלי. לפני קצת יותר מחודש נסעתי במעלי 443 כאשר פתאום הרגשתי איבוד כוח- לחיצה על הדוושה מעל 2000 סל"ד לא הניבה שום תגובה וגם היה רעש מתכתי של דפיקה.
מיד עצרתי את הרכב בצד הדרך והזמנתי גרר למוסך 'שמשון'.
בהתחלה לא היה ברור מה הבעיה, בסרק האוטו נשמע בריא אבל עם קצת גז מתחילה הדפיקה. הפירוק החל...
התחלנו מהקל לקשה- בכל מיקרה היה לי עוד מעט טיפול טיימינג אז חשדנו אולי הוריאטור נכשל לחלוטין- זה לא היה זה (הוחלף וריאטור ורצועת טיימינג לפחות).
אח"כ עברנו לדברים היותר מסובכים- מנוע תחתון. שם התברר שמיסבים של 2 טלטלים ומיסבי הקרנק היו גמורים, כניראה כתוצאה של חיזוק יתר בקרנק, מה שהוביל לקושי שימון ונזק מצתבר שלקח שנים עד שסופית התעוות.
הקרנק נשלח לחריטה והתאמה של מיסבים חדשים + גם למיסבי טלטל שהיו פגועים.
על הדרך הוחלף קלאץ' (כי היה כמעט גמור ואפשר לחסוך את העבודה), אלטנטור, אטמים, מחזירי שמן למינהם שמעולם לא הוחלפו והיו יבשים ותושבת מנוע שמאלית.
אחרי כ-1000 ק"מ הוחלף שמן ופילטר כדי לוודא שאין שבבים או לכלוך.
אני יכול לסכם שהרכב עכשיו כל כך חלק ומרגיש 'חדש' שזה מדהים. העלות הייתה גבוהה אבל אם מתחשבים בימים ולילות שהושקע ע"י חיים ואהרון, כמות החלפים וכו' אז בסך הכל כולי תיקווה שההשקעה תשתלם. מה שבטוח- מעולם לא נסע טוב יותר.
רק רציתי לשתף אתכם.
דבר נוסף- תודה אמיתי לחיים ואהרון שעמלו קשות על הרכב שלי, לא חסכו כדי להרגיש שהרכב 100% מתוקן ונתנו שירות מעולה. תודה לכם!
החיזוק יתר הזה שדובר עליו, זה חיזוק שעשו בחברה? עוד לפני שהרכב נמכר ליד הראשונה? האם היה אפשר לצפות או רמז לזה לפני או שפשוט יום אחד שטוף שמש נפלה עליך המכה הזאת?
אי אפשר לדעת באופן אבסלוטי אבל מנוע תחתון כניראה שזו פאשלה בהרכבה (יצרן). קרנק או כל דבר שיש לו מיסבים חייב להיות מחוזק עם מומנט מדוייק מאוד. תחשוב אצלי, רכב מודל 2001, לקח 9 שנים ו110,000 ק"מ עד שהתקלה הגיע לדרגת כשל שמנעה נסיעה.
לשמחתי בסך הכל הנזק היה קל- המנוע עצמו לא ניזוק, התלתלים וצלינדרים נקיים והראש מנוע בסדר.
יש לי הרגשה שחיים\אהרון הרכיבו לי חזרה את הרכב בדיוק יותר טוב מהיצרן :D
יצא לי לפגוש אותם ובאמת קבלתי רושם מאוד טוב!
אפשר לדעת בכמה נזק יצאת?
מצטרף לבקשה, רק על מנת לסבר את האוזן בסדר הגודל במחיר.
סדר גודל של 11.5K. קחו בחשבון שזה כולל וריאטור, טיימינג, קלאץ, אלטנטור, חריטה של הקרנק + מיסבים, תושבת מנוע, מחזירי שמן, שמן סינטטי מלא, פילטר בתור חלפים (והיו עוד כמה שאני אפילו לא זוכר, כל מיני אטמים למינהם) + המון עבודה, עשרות שעות. הרכב שלי עמד במוסך מעל שבועיים עד שחקרו וירדו לעומק הבעיה.
אני חושב שהמחיר בשביל רמת העבודה וחלפים הייתה טובה. נכון... זו מכה.. פשוט חילקתי ל12 תשלומים ואני מחשב את זה חלק מההוצאה החודשית של הרכב.. עדיין יותר זול מליסינג.
לדעתי השקעת הרבה כסף יחסית בכדי למצוא את התקלה! אבל לא נורא העיקר שנפתר.
שחרון
שחרון, אני מכבד את דעתך אבל פשוט לא מצליח להבין למה אתה חושב ככה, אולי תסביר?
תזכור ש"דפיקות" מהסוג שנשמעו נשארו מסתוריים גם כאשר הגיע אחד המכונאים של מוסך-מרכז במיקרה ל'שמשון' וחיים ביקש ממנו להקשיב למנוע. במקרים כאלה מתחילים מהקל לקשה- היה חשד שזה הוריאטור אז התחלנו משם כי בלאו הכי הגיע הזמן לטיפול טיימינג + החלפה של וריאטור. כאשר זה לא עזר הובן שהבעיה קשורה למנוע עצמו ומתחילים לפתוח..
"נפתח וניראה" מכיר? :-) רק שפה באמת אין דרך לדעת מה הנזק או הכשל מכאני עד שלא מפרקים ומגיעים לתחתית הבעיה.
לגלות מיסבים פגועים, להבין "למה" הגיעו למצב הזה דורש הרבה מחקר כי אחרת מתקנים והבעיה תחזור. אחד הבדיקות שנעשו, למשל, היה הפעלת לחץ במעברי שמן לראות שלא נסתמו. זה לוקח זמן. זה לא אחד מהתקלות האלה שמחליפים חלק וממשיכים בחיים.
שבת שלום. :-)
דיויד , מתי נראה את הHGT שלך כבר ? המחיר בהחלט סביר למורשה.
רק קלאצ ,טיימינג ווריאטור במורשה מגיע לאיזור ה 6.5-7
עבודה יפה.
אז אני אסביר.
רעש של וריאטור למי שמכיר אותו ישר היה מזהה. להחליף וריאטור + טיימינג אפשר להשיג ב- 2300 כולל הכל. כמובן אם מזמינים את הוריאטור מחו"ל ומטפלים אצל תלתן! (לא שיש לי משהו נגד שמשון)
לדעתי מוסך שמשון זה מוסך מצויין אבל וזה אבל גדול הם לא כל כך מבינים ברכבים שלנו. ואם היית בודק במוסך או נפגש עם מישהו שמבין ב-HGT אז אולי הבעיה היתה נפתרת בתשלום מופחת.
דעתי אפילו שאם היית בא אלי הייתי אומר לך שזה לא הוריאטור.
דעתי שהיו צרכים לעלות על תקלה לפני שמחליפים וריאטור כלאחר יד.
קלאץ במרכזי עולה לעשות 2000 ואפשר גם להשיג אולי בפחות.
הקלץ החליק? היה קשה? אולי היה לו עוד זמן?
אלטרנטור הוחלף למה?
ושוב פעם. מוסך שמשון זה מוסך מצויין וגם רכבי נכנס לשם לפעמים לתיקון. המחיר עבור הטיפול שהוא עשה לא מחיר מופרז אלא שהיה אפשר אולי לחסוך חלק מההוצאות.
שחרון
שחרון,
אני תהיתי קצת איך להגיב לך כי הרבה ממה שאמרת, לדעתי, לא מדוייק. בסופו של דבר אני פשוט מגיע למסקנה שהבעיה כניראה בהנחת הבסיס שלך. כיום, למוסך 'שמשון' יש לא מעט נסיון עם HGT. אני יכול להעיד באופן אישי שראיתי כבר מספר רכבים שעשו אצלו טיימינג, ראש מנוע ועוד טיפולים מורכבים מהסוג הזה. הם התחילו לעבוד עם HGT תודות לאהרון שהגיע עם ידע ונסיון ומאז צברו הרבה חברים ששמחים להגיע אליו מהיכרות קודמת.
וקצת לרדת לדברים יותר מפורטים, הקלאץ' שלי כבר היה בדרך להיות גמור יותר משנה, הייתי יכול למשוך יותר זמן אבל אתה יודע, להגיע לקרנק מפרקים גיר בכל מיקרה אז לפחות כאן שילמתי רק על החלק ולא על העבודה. הקלאץ' החליק, הייתה תופעה כזאת של איזור "חיכוך\שילוב" שכמעט לא קיים ולכן הרבה פעמים השילוב היה עם "קפיצות" כאלה, קשה לי להסביר. שמים וארץ עכשיו עם הקלאץ' החדש.
אני לא עושה השוואות למוסכים אחרים. אני רק יכול להגיד לך לגביהם שהשירות היה מעולה, מקצועי, ויחס טוב.
אולי אפשר היה לחסוך חלק מההוצאות? קשה מאוד לדעת. היה מכלול של כל כך הרבה דברים שנעשו שבאמת אי אפשר לדעת או לחשב. גם אם הייתה איזו אלפיה שאפשר היה לחסוך, צריך לזכור שיש יתרון בלרכז עבודה עם אדם שכבר מכיר טוב את ההסטוריה של הרכב שלך ושגם לזמן שלי יש פקטור עלות.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.