View Full Version : ביקורת על מערכת לפני קנייה
tal sx 2004
04-02-10, 01:47
אחרי כמה חודשים שאני מבלבל את השכל השגתי מספיק כסף לקנות מערכת וכנראה שאני אקנה אותה ב10 לחודש הזה (משכורת :D )
אחרי שסיבכו אותי בהרבה פורמומים עם הרבה דעות שנות הגעתי למשהו שאני חושב שמסכם חלק מהדעות שלהם
התקציב שלי הוא 3200 שקל המערכת שבינתי היא כזאת :
רדיו דיסק :
http://www.ninja-polo.com/index.php/pioneer-deh3050ub.html
רמקולים :
קומפוננט : http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid=PULSE65&Cat2Cat1ID=61&Cat2ID=408&aff=Zap&lang=HE
רמקולים אחוריים : http://www.tomcar.co.il/index.php?productid=226
סאב: http://www.ninja-polo.com/index.php/kicker-cvr-13.html
מגברים:
מגבר לרמקולים :
http://www.tomcar.co.il/index.php?productid=458
מגבר לסאב :
http://www.hanizoz.co.il/newStore/store/viewItem.asp?idProduct=11831
סה"כ
3214 ₪
אני רוצה שתגידו לי אם המערכת הזאת תשרת אותי טוב ואם היא המערכת הכי טובה שאפשר לקנות במחיר הזה,ואם המגברים מתאמים לרמקולים ויגבירו אותם כמו שצריך,אני צריך תשובות מהר כי אני צריך להיסגר על הכל, אל תתביישו להגיד לי כל דבר גם אם זה יבעס אותי כל הערה שתתנו לי תעזור לי, דרך אגב הסאב של קיקר מגיע עם תיבה?
תודה רבה על העזרה!
נ.ב
אני מבקש לא להגיד לי לשנות את הסידור של הרמקולים (הרבה אמרו לי לשים רק קומפוננט) בגלל שהכל כבר מוכן לי באוטו יש לי חורים קדימה 6.5 ומאחורה 6X9 ואין לי כח לעשות חיתוכים ובלאגנים.
שוב תודה!
אישית אני לא מסכים עם המערכת, אני חושב שאפשר להביא מערכת הרבה יותר טובה לסכום
על העיקרון של צריך מגבר 1 טוב של 4 ערוצים, קומפוננט קידמי וסאב. אפשר להביא מערכת יותר טובה חדשה, ומערכת מצויינת לסכום יד2.
בעקרון אם אתה לא מעוניין לעשות כך ונעול על כל הרכיבים הנ"ל אז יש לי 2 דברים להציע לך:
לחסוך קצת, יש לי רמקולים מורל טמפו 6x9 כחדשים למכירה
היו בשימוש שנה בהגברה מהרדיו דיסק, בחצי מהמחיר 300 ש"ח
יש לי חבר עם מגבר לאנזר, אבל הסדרה השחורה, גם ב-300 ש"ח, מוציא סביבות ה-400rms בגישור.
וגם אתה מוזמן אם תהיה במרכז לבוא לשמוע מערכת "רק" עם קומפוננט קידמי, מגבר וסאב טוב.
ואז תגיד לי מה אתה רוצה.
שיהיה בהצלחה
ערן
לדעתי בחירה יפה! אבל: :)
סאב מגיע ללא תיבה.
לר"ד הזה יש רק 2 יציאות RCA. זאת אומרת (2 יציאות, שכל יצאיה זה 2 בננות) יציאה לסאב ועוד יציאה ל 2 רמקולים. אתה רוצה להגביר 4 רמקולים. תצתרך לפצל את היציאה ל 2 יציאות שזה דבר לא כלכך טוב. תחפש ר"ד עם 3 יציאות RCA (קדמית+אחורית+סאב).
מגבר של JBL הזה נראה לי קצת חלש בשביל רמקולים כאלה.
יש לך כבר את כל ההכנות למע' ?
תצתרך לעביר 6 בננות RCA מר"ד למגברים.
אני מקווה שאתה יודע שלא מעבירם כבל RCA וכבל מתח באותו צד.
שיהיה לך בהצלחה :)
tal sx 2004
04-02-10, 03:10
לדעתי בחירה יפה! אבל: :)
סאב מגיע ללא תיבה.
לר"ד הזה יש רק 2 יציאות RCA. זאת אומרת (2 יציאות, שכל יצאיה זה 2 בננות) יציאה לסאב ועוד יציאה ל 2 רמקולים. אתה רוצה להגביר 4 רמקולים. תצתרך לפצל את היציאה ל 2 יציאות שזה דבר לא כלכך טוב. תחפש ר"ד עם 3 יציאות RCA (קדמית+אחורית+סאב).
מגבר של JBL הזה נראה לי קצת חלש בשביל רמקולים כאלה.
יש לך כבר את כל ההכנות למע' ?
תצתרך לעביר 6 בננות RCA מר"ד למגברים.
אני מקווה שאתה יודע שלא מעבירם כבל RCA וכבל מתח באותו צד.
שיהיה לך בהצלחה :)
מאיפה אני יכול לקנות תיבה לסאב הזה?
ולגבי הר"ד לא צריך להוציא RCA לכל מגבר ואז מהמגבר מפצלים את זה לרמקולים?
ועוד שאלה, נניח ואני קונה ר"ד עם 3 יציאות ואני רוצה לקנות חיווט לכל העיניין, מאיפה אני יכול לקנות (עדיף באינטרנט) ואיזה דגם יספיק לי לכל הרמקולים לפיאט פונטו?
תודה על העזרה
תיבות לסאב יש לך פה (http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=t-soundaccessories&db152606=152613).
לגבי הרמקולים.
כל בננה של RCA מתחברת לערוץ במגבר.
כל ערוץ שיוצא מהמגבר הוא יוצא בחוט (+) ו (-).
נכון, צריך להוציא RCA לכל מגבר ואז מהמגבר מפצלים את זה לרמקולים.
אבל, ברדיו דיסק שלך יש 2 יציאות. זאת אומרת 4 בננות (כל יציאה זה 2 בננות) .
יציאה לסאב (2 בננות) ויצאיה לרמקולים (ברוב הרדיודיסקים זה יציאה של רמקולים אחוריים,REAR) שזה עוד 2 בננות.
את היציאה לסאב מהר"ד אתה מחבר למגבר של סאב (2 בננות לערוץ 1 ו 2 במגבר) ומהסאב עצמו מחבר כבל ל 2 ערוצי יציאה של המגבר בBRIDGE. (מצוייר לך בתמונה).
את היציאה של רמקולים מהר"ד אתה מחבר למגבר של רמקולים (2 בננות לערוץ 3 ו 4 במגבר)
ומהרמקולים 6X9 מחבר כבל ל 2 ערוצי יציאה של המגבר (כל רמקול לערוץ).
את הקומפוננט עצמו אתה אמור לחבר ל 2 ערוצי יציאה נוספים במגבר של רמקולים (2 בננות לערוץ 1 ו 2) אבל לא הכנסת ל 2 ערוצים האלה כלום! כנגמרו לך יציאות בר"ד.
אתה כמוון יכול לפצל את היציאה של רמקולים מהר"ד ולקבל 4 בננות במקום 2. אבל זה מוריד הרבה מהאיכות.
ציירתי לך ציור כדי שתבין יותר טוב את העניין.
מקווה שתבין את מה שניסיתי להסביר. אם יש לך שאלות אתה מוזמן לשאול בכיף :)
tal sx 2004
04-02-10, 10:16
תיבות לסאב יש לך פה (http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=t-soundaccessories&db152606=152613).
לגבי הרמקולים.
כל בננה של RCA מתחברת לערוץ במגבר.
כל ערוץ שיוצא מהמגבר הוא יוצא בחוט (+) ו (-).
נכון, צריך להוציא RCA לכל מגבר ואז מהמגבר מפצלים את זה לרמקולים.
אבל, ברדיו דיסק שלך יש 2 יציאות. זאת אומרת 4 בננות (כל יציאה זה 2 בננות) .
יציאה לסאב (2 בננות) ויצאיה לרמקולים (ברוב הרדיודיסקים זה יציאה של רמקולים אחוריים,REAR) שזה עוד 2 בננות.
את היציאה לסאב מהר"ד אתה מחבר למגבר של סאב (2 בננות לערוץ 1 ו 2 במגבר) ומהסאב עצמו מחבר כבל ל 2 ערוצי יציאה של המגבר בBRIDGE. (מצוייר לך בתמונה).
את היציאה של רמקולים מהר"ד אתה מחבר למגבר של רמקולים (2 בננות לערוץ 3 ו 4 במגבר)
ומהרמקולים 6X9 מחבר כבל ל 2 ערוצי יציאה של המגבר (כל רמקול לערוץ).
את הקומפוננט עצמו אתה אמור לחבר ל 2 ערוצי יציאה נוספים במגבר של רמקולים (2 בננות לערוץ 1 ו 2) אבל לא הכנסת ל 2 ערוצים האלה כלום! כנגמרו לך יציאות בר"ד.
אתה כמוון יכול לפצל את היציאה של רמקולים מהר"ד ולקבל 4 בננות במקום 2. אבל זה מוריד הרבה מהאיכות.
ציירתי לך ציור כדי שתבין יותר טוב את העניין.
מקווה שתבין את מה שניסיתי להסביר. אם יש לך שאלות אתה מוזמן לשאול בכיף :)
כן הבנתי את הרעיון שלך תודה רבה על ההסבר אני יחפש עכשיו ר"ד עם 3 יציאות.
לגבי כבלים איזה ערכה תספיק לי לכל השלוש יציאות פלוש שתיי מגברים ?
לא נראה לי שיש ערכה ל2 מגברים.
כך 3 כבלי RCA זוגים באיכות טובה, כבל (+) עבה באורך 5 מטר, בית פיוז + פיוז, כבל (-) עבה באורך 2 מטר, כבל REMOTE באורך 5 מטר, סופיות לכל הכבלים. זהו.
לא נראה לי שיש ערכה ל2 מגברים.
כך 3 כבלי RCA זוגים באיכות טובה, כבל (+) עבה באורך 5 מטר, בית פיוז + פיוז, כבל (-) עבה באורך 2 מטר, כבל REMOTE באורך 5 מטר, סופיות לכל הכבלים. זהו.
מה עם מפצלים? אני לא יודע לגבי המערכת הזו אבל במערכות רגילות יש 2 יציאות RCA ואז כתרצה להרכיב 2 מגברים אתה חייב מפצלים. אצלי יש מגבר אחד וסט חיווט אחד שממנו יש 2 מפצלים ואני לא מאבד קמצוץ של איכות סאונד, שאל את ערן . (והמגבר והסאב הם הכי סטנדרטים שיש )
tal sx 2004
04-02-10, 16:17
אז מה אתם אומרים ללכת על המערכת הזאת או שיש מה לשפר כי אני רוצה כבר להיסגר על חלקים...
ועוד שאלה,התקשרתי למי שמוכר את הסאב של קיקר הוא אמר לי שהוא יתן לי תיבה בעוד 200 שקל, זה היה לי קצת יקר אז בדקתי קודם אצל חברים, חבר אמר לי שהוא יכול להביא לי תיבה 12 אינצ' בחינם, אבל קראתי איפה שהוא שיש לכל תיבה נפח בליטרים שהוא אופטימלי בשביל הסאב, אז איך אני יודע מה מתאים למה וכמה כל דבר צריך.
בנץ, לגבי מפצלים הסברתי קודם.
לרדיו דיסק יש 4 ערוצים רגילים (לא RCA), נכון ? קדמי שמאלי, קדמי ימני, אחורי שמאלי, אחורי ימני. הרי אם היתה מחבר רמקולים ללא הגברה, לא היתה מחבר את 4 רמקולים ל 3 ערוצים קדמיים, הייתה מחבר כל רמקול לערוץ שלו.
אז מה שיש אצלך זה 2 ערוצים אחוריים מפוצלים ל 4. אז יש לך 2 ערוצים אחורים מקדימה ואותם 2 ערוצים מאחורה. אצלי עם ר"ד עם 3 יציאות RCA כל ערוץ יושב במקומו, 2 ערוצים קדמיים מקדימה ו 2 ערוצים אחוריים מאחורה. תחשוב לבד מה יותר טוב ויותר איכותי.
הבחור עוד לא קנה את הר"ד ובגלל זה אני ממליץ לו לפני הקנייה ללכת על ר"ד שיתן ערוץ לכל רמקול בלי פיצולים!
בקשר למערכת הייתי ממליץ לך להחליף, לא רק מהבחינה שהיא 2 יציאות rca אלא גם מהבחינה
שהיציאה של ה-Usb מקדימה וזה אחד הדברים המטומטמים שהמציאו, הייתי מחפש יציאה אחורית של Usb
כך שתוכל להעביר כבל למגירה.
בסה"כ הייתי ממליץ לך להשקיע יותר מ-500ש"ח על מערכת כי בסופו של דבר היא נותנת את האיכות והסיפוק.
הרמקולים של morel היא בחירה מצוינת, הרמקולים שבחרת נותנים איכות טובה למחיר, וזה גם מתאים לך בדיוק לגודל הכניסות בדלתות.
הסאב הוא בחירה טובה, הסאבים של Kicker "דופקים" יפה, אבל במחיר שלו הייתי ממליץ לך לקנות את הסאב של רוקפורד Punch 2.
בקשר למגבר הייתי ממליץ לך על איזה מגבר של 1000w לרמקולים, תחפש בוואלה תמצא.
כמו כן זה תלוי אם אתה רוצה לחבר את הסאב ל4 אום כך שתצטרך מגבר 4 ערוצים לסאב, ואני ממליץ סאב שמחובר ב4 אום נותן "דפיקה" שונה לגמרי, וכמו כן גם המגבר צריך להיות חזק
בקשר לכבלים אם אתה רוצה לעשות עבודה איכותית אתה צריך 2 כבל פלוס, 2 כבל מינוס, Rca תלוי איך
תחבר.
בעבודה על הפנים אתה מעביר חוט פלוס מהמצבר ועושה גשר בין המגברים- לא מומלץ.
בשביל שלא היה לא ירידות מתח באוטו אתה יכול לקנות כבל וככה תעביר ממנו את הפלוסים למגברים והוא לא יכביד על המצבר.
התקציב שלך הוא 3200 סה"כ
כל המחירים בהגזמה..***
מערכת 800ש"ח
סאב+תיבה 650ש"ח punch
רמקולים 1000ש"ח
כל מגבר 1000W בוואלה תוכל למצוא ב 350 כל אחד, מספקים טוב..
ולכבלים אתה תצטרך עוד קצת בערך 80 ש"ח עולה ערכה אתה צריך 2.
Uno 1.4.
לא צריך 2 כבלי (+) , מעבירים כבל 1 עבה עד לבגז', שם מפצלים אותו ע"י מפצל מתח שמיועד לכך (עדיף עם ציפןי זהב בסופיות). לי יש כבל 1 ל 2 מגברים, אין שום ירידות מתח, הכל תקין.
כבל (-) עבה כמו שאמרתי, 2 מטר, מטר 1 לכל מגבר.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.