View Full Version : שאלה (צינורות מתנפחים בחום, כ"ע)
orenshemen
03-02-10, 19:22
שלום לכולם..
יש לי פיאט פונטו שנת 98 XTZ 75
כשהמנוע מתחמם הצינורות מתנפחים מאוד נראלי שזה אפילו יותר מידי
רציתי לדעת אם זה נורמלי שהצינורת מתנפחים כלכך ממש מתנפחים כמו אבן קשה ללחוץ עליהם
נ.ב
עשיתי בדיקת ליקצ ונפילה..ואין מעבר בין הראש למים
תודה רבה
דבר ראשון תקרא --> כאן (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=40845#post40845) <-- את סעיף 1 במיוחד!
אני לא הבנתי מה אתה שואל.
החום עולה מעל החצי או לא ? "אין מעבר בין הראש למים" מה???
orenshemen
03-02-10, 19:43
מה אתהה לא מבייןןן???
הרכב לא מתמחמם!
עשיתי בדיקת לחץ במנוע לבדוק אם יש מעבר בין הצינלנדרים למערכת קירור
אז איןן מעברר
מה עוד לא הבנת??
הצינרות מתנפחים רציתי לדעת אם יש סיבה אחרת להתנפחות
אם הם מתנפחים בצורת בלון קטן בצינור אז הצינור מגיע לסוף ימיו ויש להחליפו
נוצר לחץ במערכת קרור ,(וזה תקין וגם מעלה את ט"מ הרתיחה),צינורות ישנים גם מיתנפחים.וצריך להחליפם בהקדם (השלב הבה זה פיצוץ הצינור ולרוב העליון).אני מציע שתיגש למוסך (למישהו שמכיר),שיראה (יבדוק)אים הלחץ נורמלי.
אז אני יסביר לך מה אני לא מבייןןן!
1) "עשיתי בדיקת לחץ במנוע לבדוק אם יש מעבר בין הצינלנדרים למערכת קירור" - יש בדיקת לחץ במע' קירור, זה כאשר מחברים משבאה במקום פקק של רדיאטור ומנפחים/מייצרים לחץ בתוך מע' קירור, בדיקה זו היא כדי לראות אם יש לך נזילות ואם הצינורות וחיבורים מחזיקים לחץ.
יש בדיקת לחץ בראש מנוע, זה כאשר מחברים צינור עם הברגה במקום פלאג, דוחסים אויר, מסובבים את הסטרטר ובודקים האם יש בועות במע' הקירור, וככה עוברים על כל הצלינדרים. בדיקה זו היא כדי לראות אם יש לך פריצה מצלינדרים למעברים של נוזל קירור בראש מנוע.
איזו מהבדיקות אתה עשיתה ?
בכמה מ"מ מתנפח הצינור ? נהיה כמו בלון או מתנפח טיפה ?
כאשר החום נמצא בחצי, האם מים גולשים בעת פתיחת פקק?
תחזור בבקשה עם תשובות ונראה לאן מתקדמים הלאה.
נ.ב. בנוסף נטפל בבעיה של המקלדת שלך, אני רואה שיש לך מס' מקשים שנדבקים! :wink:
הצינורות אמורים להיות קשים, אבל לא להתנפח. אם הם מתנפחים הם בסוף החיים שלהם ויום אחד הם יפתיעו אותך בבום גדול והמון קיטור.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.