התחבר

View Full Version : המחשב מאתחל את עצמו כל הזמן

דידו
02-02-10, 23:19
נכון שקניתי מחשב חדש אבל גם חבל על הישן אם אפשר לתקן אותו במחיר זול.
הבעיה התחילה והיה מאתחל את עצמו כשנכנס לווינדוס ללא הפסקה.
הכנסתי אותו למצב בטוח הוא היה נכנס ללא בעיות עשיתי סריקה לוירוסים ולא עזר העתקתי את הקבצים החשובים שלי לדיסקונקי והחלטי לעשות פורמט.
עשיתי את הפורמט והתחיל להתקין את הוינסוד החדש (יש שלב בהתקנה שהמחשב מאתחל את עצמו וממשיך את ההתקנה) אחרי הפעולה הזו הוא הגיע למסך השחור של הטעינה של הוינדוס ושוב המשיך לאתחל את עצמו כמו שהיה לפני הפורמט.
אז לפי מה שנראה לי שיש בעיה בחומרה. נכון?.
מה דעתכם זכרון דיסק קשיח או מה?.

Lexxxa
02-02-10, 23:23
אך מחולק הדיסק קשיח שלך ? ניסית לחלק אותו אחרת, לפרנט ואז להתקין מערכת הפעלה חדשה ?

אתגר
03-02-10, 00:21
הארד דיסק, כנראה..
תנסה להריץ דיאגנוסטיקה על ההארד..
במילים פשוטות, תכניס את ההארד דיסק למחשב אחר, שלא יהיה עיקרי (שים אותו כ secondary, או בעברית, משני)
תעשה לו disk check ואז פורמט
אם לא יעזור תעשה לו (באותו מצב, כמשני במחשב אחר בעל מערכת הפעלה) בדיקה בתוכנה שנקראת..
תשמע, אני לא זוכר את שם התוכנה כרגע והיא פועלת רק בווינדוס EP ואותו צריך להפעיל בנפרד..
אני אבדוק למחר ואערוך את ההודעה או אשלח לך הודעה פרטית.

בהצלחה
(ואם יש לך כבר מחשב חדש, למה לנסות להציל את הישן? הצלת את הקבצים וחלאס, תזרוק לפח יותר משתלם להביא חדש ב 200 שקל)

דידו
03-02-10, 00:40
הדיסק קשיח 80 ג'יגא .
60 ל C.
20 ל D.

Lexxxa
03-02-10, 01:53
תבטל את החלוקה, תפרמט ותתקין מערכת הפעלה.

ארילו
03-02-10, 09:14
ואם כל מה שנאמר מעלי לא עוזר, בדוק את המאוורר של המעבד, כרטיס המסך ואת המצב של הקבלים על לוח האם.

אתגר
03-02-10, 12:10
המאוורר והכרטיס מסך ניחא, אבל הקבלים על הלוח? איך בדיוק הוא אמור לבדוק אותם בלי רב מודד?

Lexxxa
03-02-10, 14:16
אתגר. בדיקה פשוטה, לראות שהם לא מנופחים.

ארילו גם אמר דבר נכון מאוד. תן למחשב לעבוד איזה 10 דקות, תכנס לBIOS ותבדוק לכמה מעלות מתחמם המעבד.

כמה כרטיסי זיכרון יש במחשב? אם יש 2 או יותר אז תוציא את כולם, תכניס רק אחד ואז תנסה.

Ron_Dadon
03-02-10, 16:10
האם בשניות לפני האיתחול מופיע מסך כחול עם הודעה עליו?
אם כן, תצלם את המסך הזה (אפילו בפלאפון) ותעלה לפה.
במסכים האלה מופיע קוד שגיאה שנותן כיוון דיי מדוייק לבעיה.

אצל חבר שלי זה קרה במחשב חדש שהוא קנה, ולפי הודעת השגיאה הייתה בעיה בהעברת זיכרון בין הRAM לזיכרון של הכרטיס הגרפי. לאחר בדיקה באמת נוכחנו לדעת שזיכרון הRAM שהותקן אצלו לא היה תקין, החלפה שלו והכל עבד חלק.

אתגר
03-02-10, 16:29
צודקים.. אבל לא כדאי קודם לבדוק את ההארד לראות שהוא באמת תקין לפני שבן אדם שלא כ"כ מבין בחומרה יתחיל להתעסק בה?

לגבי הבדיקת מעלות חום ב BIOS אני מסכים, תמיד דבר טוב, ועל הדרך אם אתה שם תבדוק את המתח של ה 3.3V
אם הוא לא תקין זו כנראה אי תקינות גם בספק או שחיבור ATX \ ATX 12V שע"ג הלוח.

בהצלחה ותעדכן אותנו.

עריכה:

בדקתי את השמות של התוכנות, אם תצליח למצוא אותן להורדה וקח בחשבון שאלו תוכנות שפועלות אך ורק על BOOT DISK, כלומר, דיסק אתחול.
משמע, תצטרך לצרוב את התוכנות הללו על דיסק ע"מ להפעיל אותן דרך ממשק DOS.

Acronis True Image Server
HDD Regenerator 1.41

ממליץ לך לנסות גם את התוכנות הבאות:

Partition Magic DOS 8 (שזו בעצם המקבילה לזו בווינדוס לחלוקת הדיסק הקשיח).
BootIt Next Generation

בהצלחה לך בחור.