התחבר

View Full Version : ריצפה רטובה

snufkin
20-01-10, 18:51
שלום לכולם,

עשיתי שטות ונתתי היום לחברה שלי את הרכב (אין מה לעשות, באופן קוסמי בדיוק כשהם לוקחות את הרכב קורים הדברים האלה...)

היא חנתה מחוסר ברירה על אדמה שבעקבות הגשם הפכה לשלולית. כשהיא ניסתה לצאת משם היא נחפרה ונתקעה שם. היא חזרה לעבודה ואחרי כמה שעות, כשהפסיק קצת הגשם, היא חזרה לשם לנסות שוב להוציא את הרכב ובמקרה מישהו היה שם ועזר לה, כלומר נכנס לרכב והוציא אותו בעצמו.

היא השאירה בגדים על רצפת הרכב וכשהיא חזרה הביתה היא מצאה את הבגדים שלה רטובים לגמרי כמו גם את כל תחתית הרכב במפנים. אני יודע שרכב זה לא סירה והתחתית לא אמורה להיות אטומה למים, השאלה שלי היא האם יכול להיות שנגרם נזק כלשהו לרכב או לרכיב כלשהו בעקבות ההצפה?

אני מתאר לעצמי שלו אבל אם יש משהו שצריך לבדוק או לדעת אני אבדוק ואהיה רגוע יותר.

תודה לעונים!

ארילו
21-01-10, 10:09
אם נכנסים מים - בד"כ זה עקב הצטברות עלים בכניסה למערכת האוורור. (מתחת לפלסטיק טורפדו).

snufkin
21-01-10, 18:12
נראה לי שלא הבנת נכון, ארילו.

הריצפה נרטבה מלמטה, כלומר השלולית שהיא חנתה בה כנראה היתה עמוקה והגיעה עד גובה הריצפה של הרכב. אפשר לראות שזה כך בגלל שכל הריצפה רטובה באופן שווה ולא שהחלק הקידמי רטוב יותר מהחלק האחורי, כמו שהייתי מצפה שיהיה במקרה של תעלות ניקוז סתומות.

אני מקווה שהסברתי את עצמי יותר טוב.

הכוונה שכל החלק התחתון של הרכב היה בתוך השלולית והשאלה היא האם זה יכול לגרום נזק.

שוב תודה

snufkin
25-01-10, 05:33
יש למישהו מושג?

אני חושב שאני מרגיש שהרכב סוחב פחות אבל אולי זה פסיכולוגי...

בסופש השארתי את הרכב פתוח והצלחתי לייבש אותו. באופן עקרוני הוא נוסע בסדר אבל רציתי לודא שאין חשש שמשהו הלך שם.

תודה

ארילו
25-01-10, 09:55
בעקרון כדאי לבדוק שלא חדרו מים לשמן או לשמן גיר.
(מהתיאור שלך עולה כי המים בשלולית היו עד גובה הרצפה של האוטו לפחות)

snufkin
25-01-10, 17:55
זאת בדיקה פשוטה או שדרוש מוסך?
אני יודע שמים בשמן גורמים ל"טחינה" על פקק השמן אז אני אבדוק את זה.

מה לגבי שמן גיר? עוד משהו שאני צריך לעשות?

ארילו
25-01-10, 20:34
שמן גיר כדאי לבדוק במוסך. בעקרון יש איזה בורג אלן שפותחים ודרכו אפשר ללהסתכל. הבעיה היא שהאוטו צריך להיות ישר בשביל זה.