PDA

View Full Version : עזרה בניסוח התחייבות

VLAD1991
20-01-10, 11:18
שלום לכולם אני חדש פה וכמו שחלק כבר יודעים אני הולך להתחדש בפונטו ELX 2001
עכשיו נגיע לסיפור עצמו, הרכב יד ראשונה עם ק''מ נמוך וסהה'כ מצב הרכב מצויין. כל הטיפולים בוצעו בפיאט מורשה בעכו. יום ראשון לקחתי את הרכב לבדיקה הכל יצא תקין חוץ מדבר אחד שקפץ לי לעין ההערה הייתה מנוסחת כך ''סימני דליפה בין הראש מנוע לבלוק'' ולפי משהסבירו לי בפורום תיקון של ראש מגיע ל4 אלף ש''ח. דיברתי עם הבנאדם שמוכר את הרכב ולקחנו את הרכב לבדיקה נוספת במוסך פיאט ושם נאמר לי שהראש תקין (הוא לא פירק אותו) ואמר שחבל לשלם על פירוק כי באמת הכל תקין.
בעל הרכב הציע לי את הדבר הבא הוא מוכן להתחייב בכתב שאם וקורה משהו עם הראש מנוע בשנה הקרובה הוא מתחייב לשלם את ההוצאות מהבחינה הזאת אני די סומך עליו כי זה בנאדם מבוגר בעל בית מרקחת פרטי ככה שהוא לא יעלם לי. אבל בכל זאת רציתי שתעזרו לי לנסח את ההתחייבות.

תודה מראש, ולד

raanan_t
20-01-10, 13:16
לדעתי בעל הרכב בכך שנותן לך התחייבות כזו מכניס את עצמו לצרות צרורות (וגם אותך).
לעולם לא תוכלו לקבוע ללא דעת מומחה אם הראש נפגם כתוצאה מעברו או מההווה אצלך (התחממות שתקרה אצלך כתוצאה מנזילת נוזל קרור, לדוגמה). בעל הרכב יוכל כמעט תמיד להתנער מאחריות היות ולך כנהג על הרכב תמיד יהיה איזה צד בנזק. (לא עצרת בזמן, לא הזמנת גרר, לא שמת לב לנזילה וכו וכו וכו).

אני חושב שיהיה נכון לשניכם להוריד ממחיר הרכב סכום כלשהו (נניח, 1500-2000 ש"ח) ובמקרה של נזק עתידי אתה תישא בהוצאה. אתה קונה רכב מאדם פרטי לא מחברת ליסינג.

אגב, איך המוסך מסביר את בריחת השמן? (דליפת שמן, נכון?! לא מים?!)
איך בוצעה בדיקת הראש?

r.a20
20-01-10, 14:02
לפי דעתי בעל הרכב עושה טעות שהוא מתחייב לגבי משהו על הרכב הזה.
הוא צריך למכור לך את הרכב במחיר שהגעתם אליו. אתה רוצה? תקנה. אתה לא רוצה? אל תקנה.

אני במקומו לא הייתי מתחייב לכלום, זאת שטות גמורה מבחינתי.
אחרי שאני מוכר את האוטו אז שיתפוצץ מצידי.

אלי_בוני
20-01-10, 14:22
גם אני חושב שזאת טעות, שלא יתחייב לך ושום דבר ולא משנה כמה הוא נחמד וכמה הוא טוב ואיזה בית מרקחת יש לו, בסופו של דבר כולם אותו הדבר נוכלים.
רענן אמר דבר נכון מאוד תסכמו על ירידת מחיר בסכום מסויים ותגיעו להבנה ויאאלה מזל טוב התחדשתה באוטו חדש.
וחוץ מזה אף אחד לא יכול להתחייב לך כי אם באמת יקרה משהו וחס וחלילה תלך אליו ותגיד לו את זה והוא יגיד לא היה ולא נברא התחייבות כזאת מה תעשה ? זה מסובך מידי או כך את האוטו במחיר נמוך יותר או שאייך שאומרים "יש הרבה דגים בים".

VLAD1991
20-01-10, 15:13
וואלה תודה לכם באמת עשיתי כמו שאמרתם המחירון הוא 17 אלף ירדנו ל15
תודה רבה לכם ושיהיה יום טוב.

אלי_בוני
20-01-10, 18:46
שיהיה במזל טוב אם קניתה.