התחבר

View Full Version : החפת מנורה קדמית צד ימין

אמיר אסולין
19-01-10, 15:03
שלום
איך מחליפים נורה אור רגיל צד ימין קדימי

dodihob
19-01-10, 15:30
אני בטוח שיש את זה בחיפוש, לפעם הבאה
אני מניח שאתה מתכוון למנורה הימנית כאשר אתה עומד מול המכסה מנוע
יש לך 3 ברגים המחזיקים את הפנס, תוציא אותם משוך את הפנס קלות החוצה, ואז תהיה לך גישה להחליף את הנורה. פתח את הפלסטיק האמצעי ע"י הזזת תופסן המתכת.
נתק את חיבור החשמל לנורה, עכשיו יש קליפס מתכתי דק, דחוף אותו פנימה והזז לשמאל (אם אני לא טועה), הוא יעלה למעלה ושלוף את המנורה. תכניס מנורה ותבצע את אותן פעולות בסדר ההפוך.
עברתי על הכל, לא יודע אם החלפת נורה בעבר.
בהצלחה
ערן

אמיר אסולין
19-01-10, 15:47
איזה סוג נורה ספייס 2003

raanan_t
19-01-10, 16:10
אם מדובר על צד ימין (צד הנוסע ולא הנהג) אין צורך בפירוק הפנס.
יש להסיר את כיסוי הפלסטיק בלבד, עניין של שניה ורבע.

פרק, ראה איזה נורה וגש לרכוש זוג כזה.
תוכל לבדוק בשרשור המרוכז של גדעון איזה סוג נורה, אך לא הייתי בונה על זה במדוייק. במקרה שלי (2002) חלק מהרכבים יצאו עם נורות שונות, עדיף גם לך לבדוק בדיוק איזו נורה אתה צריך.

בהצלחה.

swimmer1
19-01-10, 16:43
אתמול החלפתי את הנורה של הצד של הנהג, לא היה לי שום כלים ישבתי שעתיים על זה ואין שום מצב בעולם להחליף את הנורה בלי להוציא את כל הפנס.

בהצלחה

dodihob
19-01-10, 16:57
אני לא מבין מה אתה רוצה, אתה עובד ללא כלים, גרמת לעבודה של 5 דקות להפוך לעבודה של שעתיים.
אם פשוט היית מוציא את שלושת הברגים ומושך את הפנס קלות קדימה, הייתה מקבל את הרווח שמאפשר החלפת נורה.
בבקשה לא להטעות אנשים, לא צריך לפרק את הפנס לגמרי, שזה בכלל דורש גם פירוק הטמבון.

raanan_t
19-01-10, 17:09
למזלי רק פעם אחת נשרפה לי הנורה בצד הנהג עד כה.
הצלחתי להחליף נורה ללא פירוק הפנס ואפילו הצלחתי להחזיר את כיסוי הפלסטיק כראוי.

בפעם אחרת, ברכב של חבר, ניסיתי לשחזר את התהליך אך ללא הצלחה. ולא הצלחתי לסגור את הפנס חזרה ללא הסרתו מהרכב.

dodihob
19-01-10, 17:19
החלפתי נורה בצד הזה 3 פעמים
מעבר ל-diamond vision
מעבר לנורות רגילות לטסט
חזרה ל-diamond vision
ואני ובנטצ החלפנו ב-2 הצדדים ב-HGT של שחף, שם הגישה לנורות דרך גם לא נוחה

רענן התקשת בהחזרת הפלסטיק הסוגר את החלל של הנורה?
אני בכלל לא מוציא אותו, אלה רק פותח את הצד המוחזק במוט המתכתי הזה ודוחף את הפלסטיק לכיוון תא הנהג, זה מספיק מרווח להוציא את הנורה.
להחזיר אותו אם הוא יצא זה לא מי יודע מה נוח, אבל אפשרי.

swimmer1
19-01-10, 20:23
אני לא מבין מה אתה רוצה, אתה עובד ללא כלים, גרמת לעבודה של 5 דקות להפוך לעבודה של שעתיים.
אם פשוט היית מוציא את שלושת הברגים ומושך את הפנס קלות קדימה, הייתה מקבל את הרווח שמאפשר החלפת נורה.
בבקשה לא להטעות אנשים, לא צריך לפרק את הפנס לגמרי, שזה בכלל דורש גם פירוק הטמבון.

התכוונתי להוציא טיפה החוצה בשביל שיהיה מקום לעבוד, אני לא רואה פה שום הטעייה...או שאמרתי שאתה לא צודק, כולה סיפרתי מה היה לי אתמול.
המשך יום טוב.

dodihob
20-01-10, 01:47
יש הבדל בין "להוציא את כל הפנס" לבין "התכוונתי להוציא טיפה החוצה בשביל שיהיה מקום לעבוד"
אבל עזוב, לפחות למדת לפעם הבאה, לומדים הכי טוב מטעויות