PDA

View Full Version : יעוץ ברכישת פיאט באזור ה20K

red wolf
17-01-10, 03:45
הפורום פה מומחה לפיאט לכן חשבתי שתעזרו לי להחליט על אוטו חמוד מבין הדגמים הקיימים.
ברצוני לא לטפל ברכב כל סוף שבוע (מחפש משהו אמין מאוד) ולהנות מצריכת דלק טובה.
נוחות ובטיחות חשוב מאוד גם.
חשבתי בעיקרון על הספייס 2001 או משהו כזה.
רציתי לשאול כל כמה זמן מטפלים בהם ומהי עלות האחזקה גם כן.
בנוסף אשמח לדעת אם מנועי פיאט שורדים הרבה, למה אני רואה רכבים שנת 2000 עם מאות קילומטרים אילו פונטו ישנות אם כ140~ ואני לא מבין מה הולך.
תודה רבה!

אלי_בוני
17-01-10, 15:43
ברוך הבא קודם כול.
תראה לי יש פונטו ספייס 2003 היא אצלי כבר שנתיים והדברים היחידים שהחלפתי לה זה ברקסים, טיפולים לפני טסט, ועוד שני דברים קטנים שלא נראו כול כך טוב שעמדו לקרוס או שהיו במצב רע וזהוא .
אתה רק צריך ללמוד לשמור על האוטו כמו שצריך לטפל בא טוב והכול יהיה בסדר זה לא אוטו מסויים כמעט אם כול אוטו זה ככה.
אני אישית הייתי ממליץ לך לבדוק גם אופצייה של פונטו 2003 וגם 2002 תבדוק מחירים ובאיזה מצב הם ואני מאמין שהרבה פה יעזרו לך.
מבחינת עלויות נתחיל בדלק של מנוע 1.2 הפונטו ספייס שותה מאוד קצת יחסית למכוניות אתה יכול בכיף להסתדר אם משהו כמו 600 ש"ח לכול החודש ולנסוע כמה שאתה רוצה אלה אם כן יש לך נסיעות ממש ארוכות טווח. בנוגע לטיפולים כמו כול רכב האוטו זקוק לטיפולים רגילים ולתמיד לבדוק שהכול בסדר מים, שמן מים במצבר וכו', אם אתה מבחין בבעיה כולשהיא שנראית לך מוזרה אז תבדוק אותה ישר שלא יבוא לך בבום אחר זה. כמובן על תשכח את הטסט השנתי שזה גם עלות לא קטנה בכלל.
אני מקווה שתמצא טובה גבר בהצלחה.

red wolf
17-01-10, 19:49
ראשית תודה אלי.
שמע ממבט חטוף על הדגמים של השנים הללו מדובר ברכבים עם ק"מ של 160~
מפחיד לקנות לדעתי רכב עם קילומטראז כזה למה נדמה לי שהמנוע הולך לשבוק כל רגע.
מה דעתכם?

Caveman
17-01-10, 21:00
ומה החלופה שלך? קורולה שנת 94 עם 250 אלף ק"מ?
למה שזה יהיה אמין יותר?

תבין, רכב שטופל כמו שצריך, יפגין אמינות טובה באופן כללי. כמובן שישנם דברים שמגיעים עקב בלאי שנובע מגיל הרכב, נסועה, עייפות החומר וכו'.
בתקציב שלך, ובמה שאתה מתמקד, טיפול נכון זה אחד הדברים החשובים ביותר להבטיח קנייה טובה.

tal sx 2004
21-01-10, 02:50
אני יכול להראות לך הרבה פיאטים שנת 99 עם 220 אלף קילומטרז'.
אבל זה לא משנה שום דבר, בעיקרון אם הבעלים הקודמים טיפל בפיאט שלו טוב, הפיאט שלו תטפל בך טוב, יש לנו פיאט כבר 3 שנים ואין שום תלונה לא החלפנו לה כלום חוץ מהטיפולים הרגילים, ואל תפחד מהמנוע יש לנו כבר 130 אלף והוא לא מראה אפילו סימן קטן של חולשה הוא עדיין סוחב אותי כמו סוס.
בהצלחה בקנייה!

NoamS
21-01-10, 10:34
תהיה סבלני, בסוף תמצא רכב עם קילומטרז' נמוך...
אני באופן אישי גם לא הייתי ממהר לרכוש רכב עם 160,000 ק"מ.
יש מציאות פשוט לוקח זמן למצוא אותם.
אני רכשתי לפני כשנה +- פונטו 2001 עם 100,000 ק"מ.
תחרוש על אתרי היד שניה. בהצלחה