View Full Version : רעידות חזקות שהתחילו פתאום...מה כדאי לבדוק?
שלום חברים,
אתמול נסענו לטיול בצפון והשארנו את הפונטו אצל אבא של זוגתי.
היום חזרנו והוא סיפר שכשעמד היום ברמזור פתאום התחיל כל הרכב לרעוד. כשקיבלתי את הפונטו חזרה, אכן הרכב רועד כולו, שומעים את האגזוז מוציא אוויר בהפסקות קצרות, המנוע רועד, כל הנורות ברכב מהבהבות יחד עם הרעידות...
מה כדאי לבדוק קודם כל? שמשון רחוק ואני לא רוצה לנסוע כך, אז חשבתי לגשת לחשמלאי רכב שאני סומך עליו ולבדוק פלאגים וחוטי הצתה.
אשמח לכל המלצה ועזרה!
בתודה מראש,
עידו
משום מה יש לי תחושה שזה קשור למצבר.
בן כמה הוא? מה מצבו?
רק לעדכן...הגעתי היום לחיים במוסך שמשון (שהיה אדיב, סבלני ומסביר פנים כהרגלו) והוא מצא שמדובר בחוטי ההצתה. הם הוחלפו והבעיה נפתרה.
אבל אז...כמו תמיד, כשאתה נכנס לבי"ח עם שפעת ויוצא בלי טחול - חיים גילה נזילה ואחרי המון בדיקות נאמר לי שצריך לבצע פאקונג ראש...אוף, כמה כסף!
לפחות אני יודע שאני במוסך אמין שלא ינסה לגנוב אותי - אז הכסף לא הולך לריק.
בכל מקרה תודה על הניסיון לעזור!
עידו
נ.ב.- כשהייתי אצל שמשון הייתה שם HGT צהובה יפיופה בטיפול - גידי, זה היית אתה?
לא. אני טיפול השנה כבר עשיתי :)
חוץ מזה, אם זה כן היה אני, היית רואה אותי. אני לא משאיר את הרכב במוסך.
עדכון נוסף ובקשה - אינני מבין דבר וחצי דבר במכונאות רכב ואני מנסה ללמוד כמה שיותר כאן בפורום המצוין, אבל ברצוני לספר אודות כל הלך הדברים עד עכשיו ואשמח אם בעלי הידע יוכלו להסביר לי במונחי הדיוט מה בדיוק קרה וקורה עם הרכב שלי.
חשוב לי רק לציין שאחרי כל מה שקראתי כאן בפורום (ואחרי שההורים שלי טיפלו אצל שימשון כבר לפני עשרים שנה) אני סומך ומאמין בחיים ועובדיו ואין המטרה כאן לבדוק בציציות.
מעט רקע: פונטו ספייס ELX 2001, עשה 133,000 ק"מ, נמצא בבעלותי 4 חודשים, לפני כן היה בבעלות של בחורה נחמדה 8 שנים שטיפלה רק במוסך מורשה (ברמה"ש).
עד שלשום הרכב נסע מצוין, לא נדלקו שום נורות, לא התחמם כלל, לא איבד נוזל קירור, צריכת דלק מצוינת.
ובכן, הכל התחיל כפי שכתבתי ברעידות בלתי נסבלות של הרכב שהתחילו פתאום. הלכתי לחשמלאי רכב ליד הבית כדי לבדוק פלאגים ומצבר - ונמצא שהבעיה לא שם והוא שלח אותי למכונאי שלי.
הגעתי למוסך שמשון, חיים קיבל אותי מיד ותוך כמה בדיקות קצרות מצא שהבעיה בהצתה. חיים ציין שבגלל שנסעתי כך עד אליו (כ 30 ק"מ) והוזרם דלק נקי דרך הממיר הקטליטי, יכול להיות שנגרם נזק ונבדוק זאת בעזרת המחשב ובדיקת פליטת גזים. הוחלפו חוטי הצתה ופתאום הפונטו שלי נשמעה הרבה יותר טוב. חיים תלה "אינפוזיה" והזרים חומר מנקה דרך כל המערכת כדי לנסות ולתקן נזק שנגרם לממיר הקטליטי. בזאת חשבנו שהבעיה תבוא על פתרונה.
לאחר מכן, חיים חיבר שוב הרכב למחשב ולבדיקת גזים והתוצאות לא היו טובות. הוא ראה שחיישן הלמבדה עושה צרות - הסביר שהחיישן אמור כל הזמן לרוץ על סקאלה בין קצה לקצה אך הוא מראה תוצאה בכיוון אחד כל הזמן. ניסה להחליף לחיישן חדש אך זה הראה אותן תוצאות. או אז, בפירוק החיישן הזמני הוא העלה עשן ואהרון אמר שאלו אדים, כלומר יש כניסת מים למערכת - ורמז שיש בעיה שמצריכה שיפוץ ראש מנוע.
החיישן הישן הוחזר ואז החלו בדיקות מקיפות כדי לבדוק אם אכן יש 'פריצה', לדבריהם. חוברו (ותסלחו לי על המינוחים הטפשיים) צינורות כאלה ואחרים למנוע, הוכנס מברג לכל בוכנה והזרימו משהו דרך המערכת ליצור לחץ - בכל 3 הבוכנות הראשונות המברג לא זז אך ברביעית הוא החל לעלות במהירות מעלה. חיים הסביר לי שזה אומר שיש פריצה ויש לבצע פאקונג ראש.
סומך על חיים - כבר אמרתי, אז אם אין ברירה, יאללה לעבודה. היום חיים צלצל ואמר שפתחו הראש, ושהפריצה הייתה בסעפת יניקה - עשויה מפלסטיק שהתפורר כולו. כמו גם בוצע מילוי ואיטום והוחלף סט אטמים מקורי לראש המנוע. כל שאר הרכיבים במצב טוב מאוד. אמר גם שאחרי שפתחו ראו שבוצעה כבר פתיחה לראש המנוע ובוצע בו שיפוץ.
מחר ייבדק נושא חיישן הלמבדה וחיים אמר שבכל מקרה גם אם מזייף לא להחליף כרגע - לנסוע כך ולראות אם יש עלייה בצריכת הדלק או אם נדלקות נורות.
ובכן, הנזק לכיס גדול, אך אני מקווה שבכך ייסתיימו הצרות לתקופה הקרובה.
אמשח להבין יותר מה בדיוק קרה ומה בוצע וכיצד. במיוחד מפליא אותי העניין שעד שלשום לא היה שום סימן מקדים - הרכב נסע מצוין, צרך מעט דלק, לא איבד נוזל קירור ושמר על טמפרטורה קבועה וטובה.
לסיום - מתנצל על האורך ומודה מראש על העזרה בביאור.
בתודה!
עידו
אם זה לא סוד, כמה לקחו לך בשביל תיקון ראש?
אם זה לא סוד, כמה לקחו לך בשביל תיקון ראש?
חיים עשה לי הנחה על העבודה, עקב היותי סטודנט מסכן ועני :cry: ...לכן אני לא בטוח שהיה רוצה שאפרסם את המחיר ברבים.
בכל מקרה, עדיין לא קיבלתי תגובות אודות הסיפור - אני במיוחד רוצה להבין מה יכולות להיות הסיבות לכך שרכב שתמיד טופל במוסך מורשה טוב, אף פעם לא התחמם, אף פעם לא איבד נוזל קירור - זקוק לפתיחת ראש...רק ביש מזל?
תודה מראש!
חיים עשה לי הנחה על העבודה, עקב היותי סטודנט מסכן ועני :cry: ...לכן אני לא בטוח שהיה רוצה שאפרסם את המחיר ברבים.
בכל מקרה, עדיין לא קיבלתי תגובות אודות הסיפור - אני במיוחד רוצה להבין מה יכולות להיות הסיבות לכך שרכב שתמיד טופל במוסך מורשה טוב, אף פעם לא התחמם, אף פעם לא איבד נוזל קירור - זקוק לפתיחת ראש...רק ביש מזל?
תודה מראש!
ממש לא, ראה את המקרה שלי.הרכב טופל בזמן ונוזל רק פארפלו ובכ"ז לפני כחודשיים עשיתי ראש מנוע.אמנם אצלי זה קרה ב 170,000 אלף קילומטר אבל קרה.יש מושג של עייפות החומר,אצלי היה משהו ממש קל אבל קרה.זה החיים אל תתרגש!
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.