View Full Version : |עזרה| חיבור סאב לרכב
שלום לכולם
אני חייל בסדיר וחובב פרוייקטים מוזרים
התקנתי בפיאט מערכת שלFORD מסוג 6000CD (זה מערכת בילט אין שהייתה בטרנזיט של אבי והוחלפה לנגן DVD) חיברתי 2 רמקולים אחוריים 1 קידמי וסאב לערוץ הקידמי השני (הכל מרכיבים שמצאתי בבית - המשכורת בצה"ל לא משהו) בהתחלה נשרפו לי החוטים וכשמתי חוטים רציניים יותר זה כבר לא מעשן אבל הסאונד לפעמים מתנתק מהאחוריים ונשאר רק ברמקול הקידמי ולפעמים רק האחוריים עובדים.. אין לי שום נתון על הסאב זה ממערכת שהייתה בסלון (5.1) ועכשיו נשאר רק הסאב
יש עצות לשיפור הסאונד?
אגב כל העסק הזה נראה ממש מגניב אם תרצו תמונות אני יעלה
אני גם עשיתי מה שאתה עשית וגם לי זה לפעמים היה מתנתק, תבדוק אולי שמת יותר מידיי עומס על ערוץ אחר ותבדוק גם אולי נשרף לך הקבל של המגבר ( זה שמחובר למצבר),
אצלי יש 7 רמקולים ביתיים באוטו ושומעים סוף הדרך
סאב צריך מגבר, איך שאתה מחבר כרגע יכול להרוס את הרדיו דיסק,
ההתנגדות של הסאב היא בטח 8 אום והרדיו דיסק מוציא 4, ולכן הוא מתאמץ יותר
וגם העוצמה של הרדיו דיסק ממש חלשה, אז זה מזיז את הסאב בכלל? :eek:
עכשיו ניתקתי את הרמקולים הקדמיים
והסאב עובד אבל לא מרעיד את האוטו
טעות איומה לפי דעתי סאב לא מחברים בלי מגבר, לא יעיל ולא ייתן לך כלום.
לפי דעתי האישית כמובן תארגן לך מגבר חמוד לא משהו ברמה 4 ערוצים כמבון, ותחבר את הסאב וגם את הרמקולים האחוריים שלך עליו והשמיעה שלך גם תיהיה יותר טובה וגם הסאב ידפוק לך.
אם יורשה לי איזה סאב יש לך ואיזה רמוקלים קצת יותר פרטים בשביל שאני יוכל לעזור לך ?
לא יודע אם "נושא" בכלל שייך לחוצץ אודיו ומולטימדיה לרכב :D
רועי, אתה מגביר את ה"סאב" או חיברת ישירות?
לדעתי, תקנה לך ר"ד פשוט באיזה 200-250 ש"ח ותקנה לך רמקולים פשוטים ב 50-100 ש"ח.
שתהיה לך לפחות מערכת שמיועדת לרכב!
אלי, מדובר בתיבת סאב ממע' קולנוע ביתי! :eek:
i12z. אותו דבר, דבר כזה לא יכול לנגן טוב מאוד, יוכול להיות סביר או סביר +. לא יותר!
עשיתה השוואה בין צליל שלך ושל מישהו אחר עם מע' נורמלית?
יש גם אופציה לדחוף רסיבר לבגאז' במקום מגבר ונגן DVD ביתי במקום ר"ד ויאללה ;) ;-)
אני אישית עשיתי הפוך
יש לי סאבוופר בבית של לייטנינג אודיו, דופק כמו גדול גם על 50rms :D
dodihob. זה בכיף :D.
באמת הסאבים של רכב דופקים מאוד חזק בבית! חיברת אותו לרסיבר? או שדפקת מגבר של רכב על הקיר עם שנאי ל12V וRCA ? :D
*** הסאב מחובר למגבר ביתי משלו. בהתחלה זה היה בלאגן ולא ידעתי איך להגביר אותו, בסוף השגתי סאב של רכב אבל 8 ohm, וחיברתי אותו למגבר 2 ערוצים ישן של Sherwood. כל שאר הרמקולים מוגברים מהרסיבר.
הוא מקבל 50rms מתוך 150rms שהוא יכול לקבל והוא נמצא תמיד על חצי ווליום והוא ממש חזק.
נחמד :).
גם אצלי ברכב סאב של לייטנינג אודיו (BOLT).
אה אוקיי הבנתי, חשבתי שזה סאב לרכב.
זה משנה את כול המצב עכשיו, בוא נגיד שבאמת קודם כול ירכיב מעברת נורמאלית לרכב ומשהמ אפשר יהיה להתקדם.
כמו שכבר אמרתי אני חייל ואם יש כסף זה יוצא על הדלק
ודווקא שומעים לא רע בכלל בתוך הרכב והדרישה שלי מהמערכת זה לשמוע איכותי ולאו דווקא שהעולם בחוץ ישמע..
אתמול חבר שלי אמר לי שיש לו 2 וואפרים ושאם אני יחבר כל אחד מהם לערוץ אחד ויעשה קרוס ביניהם אז אני מוריד את ההתנגדרות שלהם ל4 אום כי זה חיבור מקבילי
האם זה יעבוד כמו שצריך?
איכותי זה בטוח לא!
אי אפשר לדרוש מהמערכת הזו לשמיעה איכותית.
אתה עדיין לא ענית, יש מגבר או לא ?
ללא מגבר לא משנה אך תחבר, זה לא יעשה את העבודה!
תבין, אתה רוצה איכות ב 0 מחיר. זה לא עובד ככה. אנשים פה בפורום מוציאים סכומים די גדולים בשביל האיכות (קומפוננטים וסאב חזקים, תיבה טובה לסאב, מגברים מאוד טובים, ר"ד איכותי).
Lexxxa אני מזמין אותך לבאר שבע לשמיעת איכות המערכת שלי שלקוחה רובה מרמקולים ביתיים (אבל יש לי מגבר)
i12z אני אשמח אם תפרט על הרכיבים האיכותיים, כולל המגבר
7 רמקולים של מערכת ביתיים, 2 טויטרים, סאב של פיונר 450W ומגבר של PLATINUM 1200W
שמיעה איכותית וטובה , בהבטחה.
העיקר שאתה מרוצה
לכל אחד יש הגדרה משלו של איכות כנראה
אתה מגביר 9 רמקולים + סאב על מגבר 4 ערוצים?
כן על 4 ערוצים ותאמין או לא זה נשמע מצויין , אני לא סתם הייתי בטוח בעצמי אם לא היו שומעים טוב.
וואוו ישראל שיחקתה אותה 9 רמקולים על מגבר אחד, נשמע מקורי ודימיוני אני חייב לראות את זה.
Lexxxa אני מזמין אותך לבאר שבע לשמיעת איכות המערכת שלי שלקוחה רובה מרמקולים ביתיים (אבל יש לי מגבר)
שמעת פעם מערכת שעולה 40000-50000 ש"ח ?
.
אבל העיקר שאתה מרוצה :)
כמו שdodihob אמר, "לכל אחד יש הגדרה משלו של איכות "
אני חושב שברכב צריכה להיות מערכת שמיועדת לרכב, הרי אתה לא מתקין לך בבית מושב של רכב במקום כיסא למחשב :D
Lexxxa לרכב או לאוטו אתה מתכוון ?
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.