התחבר

View Full Version : שדרוג מפונטו 2000 XTZ ל פונטו 2001 ELX

Noam
12-01-10, 21:42
שלום,

אני בעלים של פיאט פונטו 2000 XTZ כמעט שנה. בשנה הזאת לצערי הוצאתי במוסך מעל ל7000 שקל (הייתי מוכן חלקית בגלל הבדיקה לפני קנייה, אבל עדיין לא חוויה נעימה לסטודנט). אני חושב על לעשות מעבר לגרסת ה ELX שיצאה שנה אחרי.

כבר לאחר הקנייה של הרכב קצת התאכזבתי שלא השקעתי יותר וקניתי ELX עם 80 כ"ס, בעיקר בגלל שהרכב מרגיש דיי עגלה בשביל בחור צעיר.
ולאחרונה נוצרה סיטואציה שבה אחותי מחפשת (לא בצורה אקטיבית במיוחד) רכב, בדיוק צריך לחדש את הביטוח על הרכב שלי, ויש לה יום הולדת 30 והפונטו החמודה שלי יכולה להיות מתנה מעניינת.

לכן השאלה שלי בגדול היא: עד כמה גרסת ה ELX מרגישה חזקה לעומת הרכב שיש לי כרגע? האם החווית נהיגה שלי תשתנה לטובה?
האם יש רכב אחר שאתם ממליצים עליו ב15-20K שהוא חסכוני ומרגיש חזק יותר מהרכב שיש לי כרגע?

אני לא שש לקנות שוב רכב ולהוציא ישר הון עתק במוסך, לכן השאלה הנוספת היא האם אתם חושבים שיש אפשרות למצוא ELX 2001 במצב מכני טוב שלא יגרור ישור קו רציני. (בפרק זמן סביר של חודש-חודשיים). אולי מחברי המועדון?
מכיוון שאין לי ידע רב במכוניות אני אצטרך לקחת כל רכב שעולה לבדיקה במכון, ולאחר מכן למוסך להערכה נוספת, וכמובן להוועץ אתכם פה בפורום. כל זה כרוך בזמן והוצאות כספיות שלא בהכרח כדאיות לרכב ב~16000 שקל.

ובגדול, מה אתם חושבים על המהלך של החלפת הרכב ומסירת הישן לאחותי? האם עדיף לי לתת לה להסתדר לבד בלי לוותר על הרכב שלי שנמצא במצב סביר כרגע? האם כל זה נדון לכשלון?

בתודה מראש לכולם,
נעם

נ.ב -לפני שנה עזרתם לי מאוד לאחר הקנייה, ולא הודתי לאנשים בסוף השרשור. אז אני מתנצל ושוב מודה לכל מי שעזר אז (חבל לי להעלות שרשור מהמתים בשביל זה).

ארילו
13-01-10, 13:03
היי נועם,
שאלת פה הרבה שאלות. לגבי עלויות והאם לתת את הרכב לאחותך אני לא יכול לעזור לך.

ה-ELX מרגישה משמעותית יותר זריזה מהפונטו 60 שיש לך עכשיו, ואפשר למצוא אחת שמורה.

לדעתי קודם קח את הרכב לחוו"ד במוסך ורק אח"כ לבדיקה. המוסך יוכל לפסול עבורך הרבה רכבים.

לא מזמן פורסמה פה ELX למכירה, בדוק מה קורה איתה.