View Full Version : נורית מערכת הזרקה
שלום לכולם,
יש לי פיאט פונטו elx 1600 שנת 96'
לאחרונה נדלקה לי הנורית של מערכת ההזרקה וכשאני נמצא בהילוך כלשהו על חצי דוושה, האוטו רועד לי (מפמפם.. כאילו שלא נכנס מספיק דלק..) בנוסף, אם אני אהיה על מאה קמ"ש, אני אהיה כבר בהילוך חמישי ועל 3 וקצת בטורים...
אשמח לדעת אם למישהו יש דיעה בנושא או יודע מה הפתרון...
תודה מראש :)
צריך להתחבר עם מחשב/סורק אבחון תקלות וכך לראות מה גורם הבעייה.
תקלה נפוצה הנה משסתום EGR שקיים בפונטו 90 עם מנוע 1.6.
בברכה - רפי לין
רק תוכל לומר לי מה התפקיד של השסתום הזה וכמה בערך עולה חדש...?
תפקיד שסתום EGR הוא להעביר גז רעיל מאד שנוצר עקב טמפרטורה גבוהה של המנוע, בחזרה אל המנוע לשריפה נוספת - וכך להקטין את כמות הגז ואגב כך לגרום לצריכת דלק פחותה.
יש לי אותו סוג רכב כמו שלך, יש לי בעיות בלי סוף איתו.
ורפי השסתום הזה גם גורם לאוטו להיכבות בלחיצה על קלאץ, במהירות גבוהה?
כאשר אני רוצה להעביר הילוך לדוגמא מחמישי לרביעי ניכבה לי האוטו לעיתים קרובות, ולאו דווקא מרביעי - לחמישי. אפי' בכל הילוך.
השאלה היא כמה לדעתכם עולה חדש ואם ניקוי השסתום בלבד, יפתור את הבעיה?
וכן, גם לי לפעמים האוטו כבה בהחלפת הילוך, כאשר אני לוחץ על הקלאצ'....
שאלה נוספת, אם כבר הבנו שיש לנו אותו סוג רכב:
גם לך קורה מצב שאם אתה עובר את המאה, אתה כבר נמצא בהילוך חמישי ויוצר משלוש סל"ד? כאילו שאחריי המאה קמ"ש האוטו מתחיל להחנק...
ודרך אגב, שלא תבין לא נכון, הרכב הוא מעולה.. נוסע כמו פנתר.. רק צריכים לשמור עליו וקשה מאוד למצוא מקומות שמומחים לרכב הזה, מלבד המורשה....
תפקיד שסתום EGR הוא להעביר גז רעיל מאד שנוצר עקב טמפרטורה גבוהה של המנוע, בחזרה אל המנוע לשריפה נוספת - וכך להקטין את כמות הגז ואגב כך לגרום לצריכת דלק פחותה.
יש לי אותו סוג רכב כמו שלך, יש לי בעיות בלי סוף איתו.
ורפי השסתום הזה גם גורם לאוטו להיכבות בלחיצה על קלאץ, במהירות גבוהה?
כאשר אני רוצה להעביר הילוך לדוגמא מחמישי לרביעי ניכבה לי האוטו לעיתים קרובות, ולאו דווקא מרביעי - לחמישי. אפי' בכל הילוך.
שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.
לא מדוייק אז אני אתקן למרות שמוטי צדק בכיוון.
כדי להקטין את פליטת תחמוצות החנקן - NO1\NO2 וכו (ולא יודעים לעולם איזה סוג נוצר בתהליך השריפה - קראו לקבוצה הזו של הגזים - NO משהו כלומר X - .
היות וגז ה NOX נוצר בתהליך שריפה בטמ"פ מאד גבוהות אך הוא רעיל מאד והוא אחד הגורמים להווצרות "גשם חומצי" - לכן חשוב להוריד את טמ"פ השריפה .
אחד האמצעים לעשות זאת במנוע מודרני הוא למחזר את הגז הנפלט שהוא אתיר בגז CO2 (שהוא גז אדיש החונק בעירה) לשריפה חוזרת - הוא תופס מקום במקום חמצן ובכך מוריד את טמ"פ השריפה.
מנצלים את הוואקום בסעפת היניקה ליניקת גזים שרופים מסעפת הפליטה דרך שסתום מיחזור גזים שרופים הנקרא להל"ן - EGR .( מיחזור גזי פליטה באנגלית).
השסתום יכול להיות מופעל פנאומטי או חשמלי וכיום הוא מופעל ע"פ פקודה מיחידת בקרה היודעת לחשב גם כמה הוא נפתח באחוזים ומה נפח הגז המוחזר לשריפה חוזרת.
בברכה.
חיים יוד.
אכן הרכב הוא מעולה, רק שלצערי הבעלים הקודמים לא התיחסו אליו יפה בלשון המעטה, ובעיות צצות חדשים לבקרים.
כן האוטו עובר את ה-3 אלף סל"ד בהגיעו ל- 100-105 קמ"ש.
חיים ישנה אפשרות לנקות את את השסתום הנ"ל, ישנה אפשרות לעשות זאת בתנאים ביתיים? ואם כן מה צריך לעשות?
ולא הבנתי איך זה קשור לכיבוי המנוע?
שאלה ל-erankas כמה האוטו צורך לך בממוצע לליטר?
שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.
שלום מוטי.
אין בעייה לפרק את השסתום (שני ברגים וצינור וואקום).
פרק ובדוק האם השסתום נתפס במצב פתוח - אם כן נסה לנקותו ולשחרר אותו כך שהשסתום יסגר ויאטום את המעבר.
הרכב נכבה עכב עודף דלק למנוע מפני שהשסתום כאשר נשאר פתוח משפיע על הווקום הכללי במנוע והדבר משפיע על חיישן MAP - אין וואקום - מנוע בעומס - חיישן מאפ מדווח - מחשב מוסיף דלק ,אין חוכמות והכול תוצאתי .
בברכה.
חיים יוד.
איפה השסתום ממוקם בדיוק?
ייתכן שהשסתום בוטל, ועקב כך יש את הבעייה שהאוטו כבה?
והאם חוסר השסתום, או תפיסתו במצב פתוח יכולה להשפיע על סל"ד הסרק, שעקב זה אינו יציב?
הרבה שאלות מצטער, ותודה מראש,
מוטי.
מוטי,
לגביי שאלתך, הרכב צורך בתוך העיר כליטר ל10 ק"מ
אבל מחוץ לעיר, הוא צורך כליטר ל20/25 (תלוי אם אני עם מזגן)
תודה לכל העוזרים... האים ישנה אפשרות להעלות תמונות של הדבר הזה ולומר היכן הוא נמצא?
(מצטרף להתנצלותו של מוטי, פשוט הבעיה הזו היא בעיה שאין עליה תשובה במוסכים והיא דיי מתסכלת...)
שוב, תודה לכולם :)
אין מצב שהוא צורך 1:20 לא הגיוני פשוט.
כל שכן 1:25, רכב הברידי שהוא שיא החסכניות לא מגיע לצריכה הזאת.
לפי ספר רכב מקסימום החיסכון ברכב הזה הוא כאשר אתה נוסע במהירות 90 קמ"ש, עשו בדיקה במהירות כזאת לאורך 100 ק"מ והאוטו צרך 6 ליטרים שזה יוצר 1:16.5!!! וזה עוד שהאוטו חדש.
שתי אפשרויות: א. אתה לא יודע לבדוק את ממוצע צריכת הדלק שלך, בלי לפגוע כמובן.
ב. יש לך בעיה בספידומטר שמריץ לך מספרים.
יכול להיות שאני טועה בחישוב או שיש לי בעיה בספידומטר... אני לא יודע..
מה שאני כן יודע (ומרגיש בכיס) זה שנסעתי 400 ק"מ על 20 ליטר עם האישה לצפון, עם מזגן וציוד... (וזה קרה לא פעם אחת......)
אז אם כך, נלך לחומרה ונאמר שהוא אוכל את המינימום שמינימום שלו....
ואיך אתה יודע שזה 20 ליטר? אם תגיד שפשוט מילאת רק 20 ליטר , אז שתדע שיש במיכל מה שניקרא עתודת דלק וזה 8 ליטר כאשר המנורה של טנק הדלק נידלקת , ולכן כניראה נסעת על יותר דלק במחשבה שיש לך רק 20 במיכל.
קח בחשבון שהמד לא יציב כי בכל סיבוב המנורה יכולה להידלק לכן יתכן שהיה לך המון דלק במיכל כאשר ניראה לך שהוא מתרוקן.
כדאי לך לעשות בדיקה כזאת:
לאפס את מד הספידומטר ולמלא מיכל מלא, לנסוע עד שהמד דלק מורה על חצי, ושוב למלא מיכל מלא. כמה ליטרים שנכנסו בתידלוק האחרון לחלק במס' הק"מ שנסעת, כך תדע בדיוק כמה האוטו צורך ותעשה את החשבון שלך.
חיים יוד/רפי, אנו ממתינים לתשובתך בנושא שסתום ה- EGR היכן ממוקם וניראה, אם תביא מדריך אודה לך מאד.
תודה מראש,
מוטי.
כך נראה לדוגמא EGR (לא של פיאט):
http://www.z22se.co.uk/forum/userpix/13_egr_3.jpg
בפונטו 90 רואים אותו בבלוק המנוע שפונה לכוון הרדיאטור (צפוף שם).
מתחבר אליו מחבר עם 5 חוטים:
אדום/לבן
אפור/שחור
תכלת/לבן
ירוק/צהוב
חום/שחור
שסתום ה EGR מוזן במתח 12V (+) ומקבל ממחשב נהול המנוע (GM) או מינוס בגל ריבועי ומשדר בחזרה אל המחשב אות על מיקומו.
היזהר לא לבצע שום פעולה חשמלית עם החוטים כדי לא לגרום לנזק למחשב נהול המנוע.
בברכה - רפי לין
מהי כוונתך ב"לא לבצע שום פעולה חשמלית בין החוטים" אני אמור לפרק את הצמה החשמלית ?
או שפשוט להזהר לא להרכיב אותו הפוך וכו'?
ותודה להתייחסות רפי.
רפי- תודה רבה על ההתייחסות. עזרת לי המון. עוד לא ניגשתי לחלק אבל לפי מה שקראתי, סביר מאוד להניח שזו הבעיה. שוב תודה :)
מוטי- מילאתי מיכל מלא. נסעתי. מלאתי שוב וחישבתי. פשוט מאוד. אל תהיה מופתע, כל הנסיעה לא עברתי את המאה והייתי על הילוך חמישי עם חלונות סגורים. זה בהחלט הגיוני. אתה מוזמן לנסות גם... (סליחה אם יצא לי טון מזלזל- לא זו הייתה כוונתי).
שאלה: מישהו יודע כמה עולה ניקוי של השסתום וכמה עולה שסתום חדש..?
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.